Header Ads Widget

test banner

Kaybedecek Neyiniz Kaldı?

15 Temmuz 2016 tarihinde, ülkemizde askeri kalkışma yaşandı. 20 Temmuz 2016 tarihinde ise, ülkemiz olağanüstü hal ile yönetilmeye başlandı. Olağanüstü hal ile yönetilen ülkemizde, demokrasi askıya alındı. Hukukun üstünlüğüne gölge düşürüldü. Özgürlükler suç olarak değerlendirildi. Olağanüstü hal süresince, Resmi gazetede yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile, sorgusuz ve sualsiz bir şekilde, yaklaşık 150000 kişi, kamu kurumlarından ihraç edildi. Saçma sapan suçlamalarla yargılanan binlerce kişi, çeşitli hapis cezalarına çarptırılarak, terörist ilan edildiler. Ülkemizde olağanüstü halin kaldırılmasına rağmen, halen binlerce kişi saçma sapan suçlamalarla yargılanıyorlar, çeşitli hapis cezalarına çarptırılıyorlar ve terörist ilan ediliyorlar. Neden mi? Çünkü ülkemizde artık demokrasi, hukuk ve özgürlükler yok. Artık ülkemizde hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku uygulanıyor.

AKP hükümetine muhalif olan kişiler, kolayca terörist ilan ediliyorlar. Herne kadar zulme uğrayan bazı kişiler, zalimlerle ve uşaklarıyla mücadele ediyor olsalar da, birçok mağdurun ve masumun direnmemesi nedeniyle, korku duvarlarını yıkılamıyor ve zulümler katlanarak devam ediyor. Korku duvarlarının yıkılması ve yaşanmakta olan zulümlerin sonlandırılması için, bütün mağdurların ve masumların hep birlikte mücadele etmeleri gerekiyor. Zulme uğrayan bazı kişiler, sürekli birçok mağdurun ve masumun kırmızı çizgilerini ihlal ediyorlar. Aynı paydada buluşmak ve birlikte mücadele etmek yerine, onları ayrıştırıyorlar, kutuplaştırıyorlar ve ötekileştiriyorlar. Zalimlerin ekmeklerine yağ sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar.

***

Keşke Gülen Hareketinin mensupları da mücadeleci olsalar

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, hakkımda kurulan mahkumiyet hükümlerinin kesinleşmesiyle, tutuklanarak cezaevine konuldum. Haksız ve hukuksuz bir şekilde, 2 gün süre ile, adli suçluların barındırıldıkları koğuşta tutuldum. Hakkımda kurulan ve kesinleşen mahkumiyet hükümlerini yazılı olarak kabul etmemin ardından, Gülen Hareketi iddiasıyla tutuklanan kişilerin tutuldukları koğuşa alındım. Hükümlü olduğum 2 yıl süresince, 5 cezaevinde tutuldum. 9 koğuşta kaldım. Cezaevlerinde tutulduğum süre boyunca, adli suçluların ve Gülen Hareketi iddiasıyla yargılanan kişilerin çok manevi iyiliklerini gördüm. Yaratıcı hepsinden ayrı ayrı razı olsun.

Gülen Hareketinin kurucusu, yöneticisi veya mensubu olmadığım halde, kollukta ve mahkemelerde "f.ö" kavramını kullanmadım. Gülen Hareketinin basın, eğitim, hayır, sosyal ve kültürel faaliyetlerini desteklediğimi, ambleminin, bayrağının, manifestosunun, marşlarının, sloganlarının ve sistemli şiddet eylemlerinin bulunmaması hasebiyle, bu yapıyı terör örgütü olarak görmediğimi her mecrada söyledim. Ben miyim her yerde bunları söyleyen? Hakkımda bir sürü soruşturma ve kovuşturma açıldı. Yalnızca tweet atmam gerekçesiyle, şahsıma üyelikten ve propagandadan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. 6 buçuk ay ev hapsinde, 2 yıl ise, cezaevlerinde tutuldum. İnsanlar 1 yapıya bir kez mensup olabilirlerken, yalnızca tweet atmam gerekçesiyle, hakkımda 2 üyelik davası açıldı. Şükürler olsun ki, hakkımda açılan 2 üyelik davasından, 3 kez beraat ettim. Darısı bütün mağdurlara ve masumlara.

Cezaevlerinde bulunduğum esnada, Gülen Hareketi iddiasıyla yargılanan birçok kişi, "f.ö" kavramını kullanıyordu. Bu kişiler, "f.ö" kavramını kullanan gazetecilere ve siyasetçilere ateş püskürüyorlardı. "Madem ki "f.ö" kavramını kullananlara kızıyorsunuz, o halde sizler bu kavramı neden kullanıyorsunuz?" diyordum. Onlardan yanıt alamıyordum. Cezaevlerinde yaşadığım hak ihlalleriyle ilgili, çeşitli birimlere şikayletlerde bulunuyordum. Bazı koğuş arkadaşlarım: "Cüneyt; bunu da şikayet etsene. Onuda söylesene. şunuda yazsana vb." diyorlardı. "Siz neden şikayet etmiyorsunuz? söylemiyorsunuz ve yazmıyorsunuz arkadaşlar?" diyordum. "Bizi paket ederler" yanıtını veriyorlardı. Yani sürgün ederler demek istiyorlardı.

Birgün cezaevinin ring aracıyla hastahaneye gittim. Hastahanenin nezarethanesinde, bir PKK hükümlüsü ile karşılaştım. Bana: "Biz ayakta sayım vermeyi reddettik. bu nedenle, cezaevi yönetiminden disiplin cezaları aldık. Bizlere verilen disiplin cezalarının kaldırılması için, İnfaz Hakimliğine başvurduk. Başvurularımız sonuç verdi ve cezaevi yönetimi tarafından bize verilen disiplin cezaları kaldırıldı. İnfaz Hakimliğinden, oturarak ta sayım verilebileceğine dair karar çıktı. Sizler de oturarak sayım verebilirsiniz" dedi. Şahsıma vermiş olduğu bilgiden ve yapmış oldukları bu direnişten dolayı, PKK hükümlüsüne teşekkür ettim. Yanlış dinlemediniz ve okumadınız. Bir PKK hükümlüsüne teşekkür ettim.

Koğuşuma dönmemin ardından, PKK hükümlüsünün şahsıma anlattıklarını arkadaşlarıma anlattım. Koğuş arkadaşlarıma, artık sayımı oturarak vereceğimi söyledim. Ben oturarak sayım veriyordum. Arkadaşlarım ise, hukuksuz olduğunu öğrenmelerine rağmen, ayakta sayım vermeye devam ettiler. Üstelik koğuşun bahçesinde sayımı veriyorlardı. Ben ise televizyonun önünde oturarak sayım veriyordum. PKK'lıların yapmış oldukları direnişten, ben de faydalandım yani. Bu nedenden dolayı, PKK hükümlüsüne teşekkür ettim.

***

Kaybedecek neyiniz kaldı?

Yayınlanan KHK'lar ile, kamu kurumlarından ihraç edildiniz. Haksız ve hukuksuz suçlamalarla, tutuklanarak cezaevlerine konuldunuz. Terörist ilan edilerek, sivil ölüme terk edildiniz. Neden halen korkuyorsunuz? Neden zalimlerle ve uşaklarıyla mücadele etmiyorsunuz? Neden yapılmakta olan hukuksuzluklara boyun eğiyorsunuzz? Sürecin düzelmesini, demokrasinin, hukukun ve özgürlüklerin ülkemize hakim olmasını istemiyor musunuz? Tahliye ve beraat edilmeyi, İadeyi itibarlarınızı almayı ve görevlerinize iade edilmeyi arzulamıyor musunuz? Daha ne zamana kadar kuldan medet umacaksınız? Söyler misiniz bana? Kaybedecek neyiniz kaldı?

Demokrasinin, hukukun ve özgürlüklerin ülkemize hakim olmasını istiyorsanız, Tahliye ve beraat edilmeyi, iadeyi itibarlarınızı almayı ve görevlerinize iade edilmeyi arzuluyorsanız, yapılmakta olan hukuksuzluklara boyun eğmeyin. Kuldan medet ummayın. Çekincelerinizden ve korkularınızdan arının. Hep birlikte zalimlerle ve uşaklarıyla mücadele edin. Unutmayın ki, hukuksuzluğun olduğu yerlerde, direnmek gerekir. Ayrıca, hiçbir kazanım, mücadelesiz elde edilmez. Taktir sizin. Ya mücadele edersiniz, yada zulme uğramaya devam edersiniz.

-Cüneyt Arat

Not: Bu yazı ilk defa https://www.patreon.com/posts/46600283 adresinde yayınlanmıştır.

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. "kurucusu, yöneticisi veya mensubu olmadığım halde"

    fetöcülere bakarsan fetöyü bırak cemaat diye birşey yok, hiç olmadı ahaha

    YanıtlaSil
  2. Fazla gaz, bünyeye zarar. Sahi "Waldo Sen Neden Burada Değilsin?"

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı yazan tam bir vatan haini portresi çizmiş. Münferit.net benim fetöyü eleştiren yazımı yayınlamazken bu türlerin resmen devlete kafa tutalım diyen ve insanları isyana teşvik eden yazılarını yayınlıyor. Tam bir cifte standart bu.
    Hadi macanız yiyorsa 15 temmuz türü bir darbeye daha kalkışın.
    UZUN YILLAR CEZAEVİNDE SİYASİ MAHKUM OLARAK YATTIM. SİZE TAVSİYEM GAZA SAZA GELMEYİN, BULUNDUĞUNUZ YERDE HUKUKUN SİZE NE HAK TANIDIYSA ONUNLA YETİNİN. YOKSA KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM MODUNA GİRERSİNİZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lafa bakarım laf mı diye ...

      "BULUNDUĞUNUZ YERDE HUKUKUN SİZE NE HAK TANIDIYSA ONUNLA YETİNİN"

      ooo ne kadar da ali cenap bir durum. bir de gazeteciyim siyasiyi mahkumum diyen yazmış bunu.

      Nereden baksan elinde kalan bir cümle. hukukun bize tanıdığı hak diye bir şey yoktur. bizim olması gereken haklarımız hukukta belirtilmiş ve kanunlar ile bu teminat altına alınmıştır, doğrusu budur. ama vatandaş diyor ki size ne kadar hukuk hakkı tanıdık ise onunla idare edin artık daha fazlasını istemeyin yoksa bizi bozar demek istiyor. hemende arkasından tehdit geliyor. Hakkınız olana değil verdikleri hak miktarına razı olmamızı yoksa başınıza herşey gelir modunda. ne kadar demokrat ne kadar hakperest bir yazı.

      sonraki açıklamada da ehli sünnet fıkhına göre de fetvayı yapıştırmış. devletine ihanet eden diye. islam devleti için geçerli olan bir ifadeyi laik devlete uygulamış.

      TC, laik değilde islam devleti oldu da bizim mi haberimiz yok. İslam kurallarına göre yönetiliyor da bizim mi haberimiz yok. Allahın hüküm ve yasakları uygulanıyor da bizim mi haberimiz yok. İdareciler Peygamberimizin sünnetini tatbik ediyorlar da bizim mi haberimiz yok.

      münferitte ve yorumlarda çok şey tartışıldı ama sorulması gereken sorular bir türlü sorulmadı.

      o zaman biz size söyleyelim. Şayet maçanız yiyorsa hakan fidan, hulusi akar, tayyip erdoğanı da 15 t mahkemelerinde bir sorgulasınlar bakalım, ifayede gelmeye tenezzül etmeyenler komisyonlara ifade vermeyeyenler sorgulansın bakalım. bırakın ortada dönen geyik sorularını. hangi kesim ve kişiler esas sorulması gereken kaçtıkları sorularla yargılayalım bakalım. hatta bunu canlı yayında yapalım herkes şahit olsun.

      madem suçları yok gelip yargılansınlar dediklerinizin yerine madem suçlu değiller, akarı, fidanı da yargılayalım canlı yayında konuşmalarını herkes bir dinlesin. nasıl olsa suçu yoksa aklanır yani değilmi?

      nerdeyse her kesim kendisine dokunmayan kısımları ile ilgili konulup yazıp çiziyor. suya sabuna dokunmadan. gelin maçanız yiyorsa suya da dokunalım sabuna da.

      işine gelmeyen herkes vatan haini ilan edilip duruyor. kaç kere yazıldı söylendi. karalanmadan, yaftalanmadan, hain ilan edilmeden nasıl soru soracağız anlatın da öyle soralım.

      Herkesi her kesimi eleştirelim bakalım. kimmiş hakperest hakkı savunan ortaya çıksın.
      gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyenler, kendisinden olmayan herkesi vatan haini ilan edermiş derler. günümüzde öyle değilmi ? vatan sevgisini bazılarının tekelindemi?

      sosyal medyadaki röportajları tv lerderde yayınlayın bakalım da hakperest olduğunuza inanalım. herşeyi soralım.

      asgari ücret aylık 2800 olduğu halde günlük 3000 alan cumhurbaşkanı bunu neden hakettiğini madem ahlaka dine insafa uyuyorsa çıksın tv de anlatsın. madem hakkı savunsun. çıksın vatandaşa senin 1 ayda aldığını şu şu nedenlerden ben 1 günde almaya hakkım var diye açıklasın.

      bunu sorarsam ben vatan haini oluyorum. niye senin tanımladığın ve bana lütfettiğin hukuka göre öylemi.

      Sil
    2. senin fetullah yıllarca bu devlete islam devleti dedi. ne oldu, şimdi mi laik devlet oldu. Dikkat edersen sizin inandığınız ehli sünnete göre demiştim. Ama beynin sulanmış olmalı ki görmek istemediğini görmemişsin. Fetullah ehli sünnet alimi olarak türkiyeyi hep hizmet diyarı ve islam beldesi olarak lanse etti. darbe yapıp başarısız olunca oldu laik ülke. Yesinler senin mantığını? tabii mantık bulabilirlerse.
      hukuka riayet etmediğiniz için vatan haini damgasını yediniz. Allah adildir. Kimseye hak etmediğini nasip etmez. Siz hak ettiniz, yaptığınız eracifler gayretullaha dokundu ve Allah sizin belanızı verdi. İnanmazsın ama Kuranda şöyle bir ayet vardır: BAŞINIZA GELEN MUSİBETLER ELLERİNİZLE İŞLEDİKLERİNİZDEN DOLAYIDIR. şimdi suçu başkalarına atmakla kendini kurtaracağım mı zannediyorsun? boşuna çaba. Allah bu dünyada belanızı verdi, öbür dünyada da yeriniz hainlerin yanı olacak.
      SEN ABİLERİNE NİYE SORMUORSUN NİYE BU KADAR MAAŞ ALIYORSUNUZ DİYE? MAÇAN MI YEMİYOR. HADİ SEN PENSİLVANSADAKİ ŞEYTANA SOR SORULARI, BEN DE AYNISINI TAYYİBE SORACAĞIM.

      Sil
  4. Vatana ihanet şebekesinin içine dahil olanların gerçekten her şeylerini kaybetmiştir. sizin inandığınız ehli sünnet fıkhına göre devletine ihanet edenin iman dahil hiçbir şeyi kalmadığı için idam edilir

    YanıtlaSil