Münferit Fikir Platformu (MFP) veya eski adıyla “Münferit Müslümanlar” Temmuz 2018’de kuruldu. Kuruluşu Twitter üzerinden takipleşen ve benzer konuları önemseyen insanların iletişimi sırasında spontane ortaya çıkan bir fikir üzerine gerçekleşti. Ağustos 2019 itibariyle 60’dan fazla yazardan 300'e yakın yazı yayınlandı MFP bloğunda.
Platformumuz “grupların ve cemaatlerin fikirlerinden ziyade; ferdi, bireysel, münferit olan fikir ve görüşlerin sesi olmak isteyen” ve "herkesin değişik konularda, ama özellikle din ve cemaatler konusunda fikirlerini özgürce dile getirebildikleri" bir platform. MFP olarak her türlü konuya açığız.
MFP Mart 2019 itibariyle Youtube kanalı üzerinden söyleşiler de yapmaktadır.
Önemli duyuru: MFP Yayın Yönetim Kurulu’nun 28 Haziran 2023'de aldığı karar doğrultusunda bloğumuzda artık güncel ve siyaset içeren yazılar yayınlanmayacaktır. Sadece edebiyat, felsefe vb konulardaki yazıları yayınlayacağız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Grupların ve cemaatlerin fikirlerinden ziyade; ferdi, bireysel, münferit olan fikir ve görüşlerin sesi olmak
Aykırı ve azınlık fikirlerin sesi olmak
İnsanları farklı fikirler ve değişik bakış açıları kazanmaya teşvik etmek
İnsanların fikirlerine, nasıl düşüneceğine ipotek koymuş kişi ve gruplardan bağımsız düşünmelerine katkıda bulunmak
MFP’nin Temel Değerleri: · Özgürlük · Adalet · Doğruluk · Bireysellik
Eski Amaçlar
Mağdur ve mazlumların, duygularını ve dertlerini anlatabileceği bir yer olmak (Şu anki durum içinde özellikle KHK’lılar) (12.06.2024 tarihinde kaldırılmıştır.)
Yazmayı, düşünmeyi ve ÖZGÜRCE fikir beyan edip tartışmayı teşvik etmek (12.06.2024 tarihinde kaldırılmıştır.)
Toplumda adalet duygusunun oluşmasına ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak (12.06.2024 tarihinde kaldırılmıştır.)
*Kaldırılan maddelerle ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.
Münferit Fikir Platformu ilk olarak “Münferit Müslümanlar” adıyla Temmuz 2018’de kurulduğunda bir Yayın ve Yönetim Kurulu yoktu. Bloga gönderilen tüm yazılar hiçbir elekten geçirilmeden İsa Hafalır tarafından doğrudan yayınlanıyordu.
YYK ise 10 Ocak 2019 tarihinde Twitter üzerinden yapılan duyuru sonrası platformu takip eden okuyuculardan geri dönüş yapan herkesin kabulüyle kuruldu. Platformun ismi ve logosu da Twitter üzerinden yapılan anketlerle belirlenmişti.
YYK kararlarını oy çokluğu ile almaktadır. Yeni üye alımı mümkündür. Proje ve yeni fikirlerle “yazarlığın” da ötesinde katkı sunmak isteyen kişilere kapımız açıktır.
Ayrıca YYK’nın yanında fikir alışverişi yaptığımız MFP Yazar grubumuz da bulunmaktadır. Yazar grubuna dahil olmak için Twitter üzerinden YYK üyelerine DM atabilirsiniz.
YYK başlangıçta sitenin sadece teknik işlerini yapmakta ve olabildiğince az düzenlemeyle gönderilen tüm yazıları yayınlama politikası izlemekteydi. Ama zamanla amaçları ve yayın ilkeleri doğrultusunda yazıları değerlendirmeye başlamış ve uygun olmayan yazıların düzeltilmesini istemiştir.
YYK Üyeleri
İsa Hafalır : 1979 yılında Konya'da doğdu. 2001 yılında Bilkent Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu, 2003 yılında California Institute of Technology'den sosyal bilimler alanında yüksek lisans, 2007 yılında Penn State University'den ekonomi alanında doktora aldı. 2007-2017 yılları arasında Carnegie Mellon University'de ekonomi alanında yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı. 2017 yılından beri University of Technology Sydney'de ekonomi profesörü olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Enes Gökçe:1988 yılında Adana’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. 2014 yılında MEB YLSY bursiyeri olarak ABD’ye geldi. 2016’da University of Minnesota’da Yetişkin Eğitimi alanında master aldı. Penn State University’de 2016’da Yetişkin Eğitimi & Yaşamboyu Öğrenme alanında doktora eğitimine başladı. Aynı yıl KHK ile bursiyerlikten ihraç oldu. Şu an doktora eğitimine devam etmektedir. Data Science ile ilgilenmektedir.
Murat Er:1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Amerika ve sonrasında Kanada’da eğitim ve çalışma hayatına devam etti. 2001 yılından beri yurt dışında yaşamaktadır. Şu an Kanada’nın, Toronto şehrinde elektrik işleri yapan bir firması bulunmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu vardır.
YYK’nın Görevleri:
1. Teknik işler ve site altyapısı
2. Yazıların yayın ilkelerine göre denetimi
3. Yorumların denetimi
4. Yeni proje ve fikirleri hayata geçirme
5. Söyleşiler
6. Tanıtım faaliyetleri
Münferit Fikir Platformu sitesinde yazılan tüm yazılar yazarların şahsi görüşleridir, MFP'nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini ifade etmez.
Yazılar için seçilen resimler ve vurgular editörlere aittir.
Yazılar MFP’nin amaçlarıyla çelişmemelidir.
Yazılarda genellemeler ve nefret söylemleri olmamalıdır.
Fikri yazılarınızı mahlas isimle yazabilirsiniz. Yazınızda ispatlanması güç bilgiler verirseniz, bilginin ciddiyetine ve yazıya etkisine göre gerçek kimliğinizi YYK’ya ispatlamadan (kimliğiniz saklı kalacaktır) mahlas isimle yazamazsınız. Kimliğinizi ispatlasanız bile, sansasyonel bilgilerin doğruluğu konusunda YYK’yı ikna etmeniz gerekir.
MFP’nin amaçları ve yayın ilkeleri değişmiştir (12.06.2024). Yayın ve yönetim kurulu artık gelen yazılar üzerinde mutlak yetkiye sahiptir. Artık aktivist amaçlarımız yoktur. Güncel siyasi ve dini konularda bilimsel analizler içeren, yeni bilgiler ve bakış açıları sunan, mantıki yönden hitap eden yazıları kabul edeceğiz. Yazılarımız, gazete yazısı seviyesinde değil, dergi makalesi ya da think tank kuruluşlarındaki analizlerin seviyesini yakalamaya çalışacaktır. Daha fazla bilgi için tıklayınız.
*MFP Yayın Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 28 Haziran 2023 - 12 Haziran 2024 tarihleri arasında bloğumuzda güncel ve siyaset içeren yazılar kabul edilmemiştir.
Yorumların Denetimi
1. Yorumlarımlar için onay durumu yoktur, yaptığınız yorumlar direk yayınlanacaktır.
Recaptcha (Google'ın robot olup olmadığınızın anlamak için size bulmaca sorması) bazı internet tarayıcılarında (Opera vb.) ya da gizli/özel sekmede çıkmayabilir. Eğer yorum yazdıktan sonra Recaptcha çıkmıyorsa yorumunuz gönderilmemiş oluyor. Bu sorun sitemiz kaynaklı bir sorun değil, doğrudan Google blog hizmetleri kaynaklı bir sorundur. Sorunun çözümü için farklı bir tarayıcıdan (Chrome vb.) ya da gizli/özel sekmeyi kapatarak yorumunuzu göndermeniz gerekmektedir.
2. Küfür ve hakaret içeren tüm yorumlar silinecektir. Küfrün kime edildiğinin bir önemi yoktur. Tekrardan küfürsüz bir şekilde yorum yapabilirsiniz.
Söyleşi konuklarımıza karşı yapılan kötü niyetli veya hakaret içeren yorumlar da silinecektir.