Header Ads Widget

test banner

Molla Gültekin Bibar ile Öğrenci Evleri Anılarım

5 yıllık bölge yapılanmasından(öğrenci evleri) sonra hizmetin askeri yapılanmasında görevlerde bulundum. Temmuz 2016 öncesi deniz subaylığını kazandım ama bir el göreve başlamama mani oldu. Buraya daha sonraki yazılarımda genişçe değineceğim. Ben karşılıklı olarak partinin 2011 yılında ve cemaatin de 2013 yılında aklını yitirdiğini ve güç zehirlenmesi yaşadığını düşünüyorum. Akıl derken kastım: Müslümanlığın mayasında var olan hümanistlik, ahlak, izan, insaf vb güzel hasletlerdir (şu an iki tarafta da bunları göremiyorum). Ve bu tarihler de dikkat ederseniz ikisinin de en güçlü olduğu tarihlerdir. Referandumda %60 alınmıştır, devlet içinde temizlikler yapılarak bu iki grubun istediği şekilde dizayn edilmiştir. Partiyi bu duruma düşüren nedir bunu bilemem, zira hiç içlerinde yer almadım. İlk zamanlar politikalarını beğensem de referandum dışında oy vermedim. Ve içlerinde yer almadığım için bu partiyi bu hale getiren sebepleri bilmiyorum. Sadece 2010 yılıydı sanırım dönemin başbakanı referanduma yüksek oranda “evet” oyu çıktığı için teşekkür etmek üzere İzmir’e gelmişti. Biz Halil Rıfat yurdunda kitap okuma programı yaparken dönemin ağabeyleri tarafından bu mitinge katılmaya zorlanmıştık. İstemeyerek okumayı bırakıp katılmıştım. Sonra ben bunu eleştirdiğimde dönemin doktoru bana, hocamız başbakanın güçlü olmasını istiyor şakirt, çıkıntılık yapma demişti. Sonra bu doktor itirafçı olmuş adımı vermiş ☺ Ben cemaati bu duruma içerden ve dışarıdan (bilhassa içerden) nasıl getirildiğini yazacağım.



2007 yılında cemaat yapısına katıldım. Aslında hiç istememe rağmen o yıllarda cemaatin okumaya önem vermesi ve arkadaşlarımın ve ailemin desteklemesiyle kalmaya karar verdim, daha sonra ayrılma düşüncesiyle. Sonra bir “şakirt”in bölgede yapabileceği hemen hemen bütün işleri yaptım. Çünkü insanlara faydalı olmak inanılmaz bir huzur veriyordu ve ben de bu şekilde günahlardan, içkiden, zinadan uzak kalıyor ve dini vecibeleri yerine getirebiliyordum. Bunlar her müslümanın yaşamak istediği şeylerdi. Ve gerçekten benim için anlamlı olan yıllardı. Çok insan tanıdım, çok güzel öğrencilerim oldu ve çok güzel dostluklar edindim. 2012-2013 yıllarında ardı ardına babamı ve annemi kaybedince büyük bir boşluğa düştüm. Kendimi hizmetle teselli ettim, hizmet var olsun diyordum. Çünkü hizmet bize hayat gayesi aşılamıştı ve onun için her şey feda edilebilirdi. Çünkü o tertemizdi, şeffaftı. Müslümanca yaşamdı, kul hakkı yememekti vs. Bu bilinçle bölgede okul bitene kadar hususi hizmet de dahil her işi yaptım. 

17-25 Aralık olayları patlak verdiğinde herkesin olduğu gibi benim de kafam karışmıştı, ancak ağabeylerimiz(!) o sıralarda nedense sürekli evlerden yurtlardan öğrencileri toplayıp sohbet adı altında Güzel Yalı yurdunun üst katında bizlere gündemle ilgili konular anlatmaya başladılar. Bunlardan en dikkat çekeni, en ateşli isim Gültekin Bibar isimli kendisini Pensilvanya’nın mollası olarak tanıtan isimdi. Çünkü onun haricinde hepsi mütevazı şekilde kul hakkından haram yememekten bahsederdi. 

Molla(!) Gültekin ise kendisi bir koltukta oturur, dört tane kocaman adamı da yere dizinin dibine oturtur. Birine Kuran’ın Arapça’sını okutur diğerlerine ise farklı hocaların meallerini okuturdu. Kendisi ise bunları açıklamaya çalışırdı. Tamam belki buraya kadar bir sıkıntı yok, ama yerde oturan arkadaşlar farklı alimlerin meallerini okurken, ki bunların arasında Elmalılı Hamdi gibi üstadlar da var, bu üstadlara “hiç bir şey anlamamış” deyip gülerek alay ederdi. Biz de sürü psikolojisiyle orda bulunurduk, terk etmezdik. Eminim orada bulunan birçok üniversite öğrencisi genç arkadaş da durumdan rahatsızdı. Ancak ses de çıkarmıyorlardı. 

Derken gündem değerlendirmesi başlar Gültekin hocaefendi(!) Kısa bir konuşmadan sonra öğrencilerden kağıda yazılı sorular sormalarını isterdi ve bunu buğulu penceresinden kendisine yansıdığı kadarıyla(!) anlatmaya çalışırdı. Birazdan yazacağım şeylerle cemaati bu kafada insanların bitirdiğini anlayacaksınız. Bu şahsın 17-25 Aralık'tan sonra yaptığı bir toplantıda (salonda en az 200 kişi var ve bunların hepsi fakültede okuyan ve bölgede görevli kişiler) sarfettiği sözler (salondakilerden gelen sorularla ilgili konulara verdiği cevaplar): “abilerimizi zor tutuyoruz”, “ne üçü ne otuzu, Cübbeli’nin 300’e yakın kaseti var”, “Hizmetin yakın gelecekte olan her olay hakkında bilgisi var. Hizmet Roboski olayını da biliyor,” “çok yakında gidecekler göreceksiniz. Hocaefendi gitmelerine 4 parmak kaldı diyor. Yani 4 hafta da olabilir 4 ay da olabilir ama 4 yıl olacağını zannetmiyorum belki ay bile sürmez”. Söylediği sözler bunlar. Bunları kendisine twit atıp menşınladığımda hiçbir hakaret unsuru olmamasına rağmen çakma hesabından bana sadece “it” yazabildi. Komik adam ☺ 

Delikanlılık varsa çıkıp yalanlasın bunları. O yüzden ismini yazıyorum. Çünkü o kadar genç insan kendisine teveccüh edip sınavını okulunu bırakıp gelmiş. Ve yine bu kadar insan onun gazlamasıyla o dönem bu mantığa hizmet ettiği için hapse girmiş; aşından, işinden, canından olmuş belki. Kendisi ise kaçıp gitmekle kalmamış, sanatçı Gökmen’in oğlu için söylediği parçayı klip yapıp facebook hesabında paylaşıyor utanmadan. Roboski konusunda birkaç Doğu’lu arkadaşımız haliyle söz hakkı isteyip sordu: Abi o olayda hizmetin haberi vardı madem, neden engel olmadı? O kadar insan öldü. Bu soruyu Molla Gültekin gülerek geçiştirmeye çalışırken Karadenizli bir başka arkadaş kalkıp doğulu arkadaşın üzerine yürüdü “hizmet napsaydı kardeş ne demek istiyorsun sen” diyerek. Sonra biz araya girip tarafları sakinleştirdik ve kavgayı önledik. Molla Gültekin ise toplantılara artık vasıfsız cemaati(!) çağırmayıp sadece bizim gibi vazifeli(!) ağabeyleri çağırmayı tek başına istişare etti ve tek başına karar aldı. Ben de o günden sonra onun bulunduğu ortama gitmemeye karar verdim ve gitmedim. Bunu bizim bölgedeki doktora söyleyip itiraz ettiğimde ise “adam molla hocam bir bildiği var, çıkıntılık yapma” demişti. Gültekin gibi herkes dolar avuçlamıyor ki yurtdışına kaçıp ordan kahramanlık twitleri atsın, itirafçı olanları cehennemlik ilan etsin. Hizmetten nefret etmemi sağlayan ilk insandır Molla Gültekin. 

Yukarıdakiler ilk tehlikede cemaatin tabanını bırakıp kendi canının ve malının derdine düşmüş, tabanı kurtarmak için yıllardır “uluslararası bir komisyon kurulsun” dışında herhangi bir argüman geliştiremediği gibi kendilerini eleştirenlere de “hain” damgası vurmaya çalışmışlardır. Pensilvanya’lının ve mollalarının denizlerde boğulan ve hapishanelere düşen bebekler ve kadınlar için ne düşündüğünü, ne dediğini ve ne yaptığını çok merak ediyorum! 

Hiç bir insanın canı bir davaya feda edilmemeli. Hele ki bu davada bir takım şaibeler varsa. Hizmet davası gerçek bir dava olsaydı kendisine hayatını vakfetmiş insanlar için daha hassas ve şeffaf davranırdı. Benim 12 yılım gitti ve bu sürede annemi babamı kaybettim. Hizmette meşgul olmaya başladıktan sonra annem ve babamla bir hafta bile zaman geçiremedim. Benden çok daha zor durumda olanlar var. Ne için? Kim için? Bir Adil Öksüz konusunda bile mantıklı bir açıklama yapamayan bu kurum, bunca mağdur insan için ne yapabilir ki? 

Hurma şapırdatmak, çay höpürdetmek... Allah akıl fikir, ahlak, izan versin. 

Şimdilik bu kadar. Daha sonraki yazılarda dönen dolapları ve tepedekilerin 15 Temmuz’dan neden kesinlikle haberdar olduğunu anlatacağım. Devamı gelecek...

Eski Bahriyeli 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Bazı şeyleri görmüş olmanız güzel.

    Ancak fetö ak parti nin eşiti değil bu bir. Millet ak partiye yetki verdi bu iki. Fetö haydar baş kadar olabilseydi, sahaya inip adam gibi siyaset yapsaydı, milletten hiçbir yetki almadığı halde elemanlarını paralel organize edip devletin sahipliğine soyunmasaydı şu an yaşananların hiçbiri olmazdı.

    Eski üyeler ak parti karşıtlığı üzerinde bu ahlaksız yapının üyesi olarak geçirdiklerini zamanı vicdanen aklamak istiyorlar sanırım. Dürüst olmadan tam bir yüzleşme olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Millet AKP ye oy verdi dogru, ayni sekilde Alman milleti hitlere oy vermisti. AKP yolsuz hirsiz zalim bir iktidardir. oy verilmis olmasi yaptiklarini dogrulamaz.

      FETO sinsi bir sekilde burakrasiyi ele gecirdi, RETO (AKP) de milletin kendine verdigi yetki ve FETO nun destegiyle, demokrasi yollarini gasp etti.
      Bugun kim ciddi muhalefet etse hapiste.
      Demirtasin tutuklanmasini, CHP li bazi vekillerin tutuklanmalarini baska turlu aciklayamazsiniz.
      Oyle bir yetki yok dunyada tiranlardan baska.
      Turkiyede bugun suclular degil, herhangi bir sekilde muhalifler hapiste.

      Adam oy olman icin Osman Ocalani televizyona cikariyor. Ama Demirtas hapiste. Eger oy ile gelip Demokratik yollari kapatirsaniz. bu milletin oy verme, kendini yonetme hakkini gasp ettiginiz manasina gelir.

      Evet FETO bir pislik. AKP de o kadar pislik

      Sil
    2. Hem Akp hem TheCemaat malesef ilkel ve barbar bir zihniyete sahip:

      Hakikatin kendi ellerinde olduğunu, Allah adına, gücü ele geçirince herkesi zorlamaya ve baskı kurmaya hakları olduğuna inanırlar.

      Onları eleştiren haindir, önlerine çıkan düşman.

      Akp durmadan U dönüşleri yapar, kendiyle çelişen yalanlar söyler, kendi oy tabanına akılsız muamelesi yapar, TheCemaat tedbir adı altında durmadan yalan söyler.

      İkisi de demokrasi ve insan hakları derler ama gerçekte bunları ''küfür düzeni'' görürler. İnsan haklarına hiç saygı göstermezler. Kendi içinde demokrat olamayanın demokrasi söylemi koca bir yalandır.

      İkisinin de gizli ajandası gücü ele geçirmek demokrasiyi bitirmek ve şeriatı getirmek.

      Alttaki halkın hoşuna gidecek şeyler söyler, yukarıda insafsız güç mücadelesi yaparlar, ezilen ve bedel ödeyen garip vatandaş.

      Marks'ın haklı çıkmasına üzülüyorum. Din koca bir afyonmuş.

      Sil
  2. Ak parti yanlış yapabilir ülkeyi kötü yönetebilir ama seçimle gelmiştir seçimle gider. 18 yıldır hala halkın reyine sahipse demek ki hayal dünyanızda yarattığınız şeytan akp imgesi vicdan avuntusundan başka birşey değil.

    Ya o kadar yıl hizmet ettiğiniz ve çürümüşlüğü şimdi ayyuka çıkmış fetö ülkeyi ele geçirseydi?

    Ak parti fetö karşılaştırmaları boş. Geçiniz.

    Hitler benzetmeleri de kendi ruhunuzun pisliğini gösterir ancak. O benzetmeyi yapacak son kişiler eski/mevcut fetöcülerdir. Azıcık düşünün. Bir kısmınız hala yapıyor da, eski fetöcüler de fetö başarısız olmasaydı fetullanın köpekliğine devam edecekti. Yalan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faruk adlı arkadaşa hak veriyorum. Üstteki yorumumu silebilirsiniz.

      Sil
    2. Yazik diyorum baska bir sey demiyorum.
      Cemaatin icindeki bircok insan yapilan hatalardan haberleri olmadan. sadece cocuk okutmak egitmek icin ugrastilar. zenginleri para verdi. RET (AKP) de alkisladi. Kusura bakma ama. AKP FETO nun pisliklerini FETO de AKP nin pisliklerini biliyordu.
      Bundan haberi olmayan. Yillarca Gunun hitleri Erdogan dan destek goren "ne istedilerde vermedik diyecek kadar" succunu itiraf eden. Boy boy olimpiyatlarda alkis tutup nerdesin Hocam diyenler bu cemaatin ogretmenleri esnaflari degildi.

      Bu hakaretlerinizi size aynen geri veriyorum. Yillar sonra Hitlerin mahvettigi gibi RETO de ulkeyi icinden cikilmaz bir hale getirdigindede aglayacagini sana soyluyorum. ve simdiden senin o aglayan haline uzulerek insaaAllah Aklini basina alirsin durumu idrak edersin diyorum.


      Secim zulmu gecerli kilmaz.

      Ha sunu da soyliyim kendi acimdan.
      Ben Turkiyeden 20 sene once ciktim.
      Ne FETOden Ne RETOden maddi bir destek gormedim.
      RETO ye bir oy vermedim. FETO culerden tanidiklarim sevdiklerim oldu. ama sacmaliklarini yuzune vurdum.
      O yuzune vurdugum zamanlarda FETO culer bilmedigin seyler var diyordu.
      Onlarin cogu simdi hakliymissin diyorlar.

      Sana da diyorum. Sakin RETO cok daha buyuk bir tehlike. ve ac kalacaksiniz. Sonunuz Suriye gibi olacak.
      Eger RETO yu kontrol altina almazsaniz.
      Secimle gider diyorsun ya. Gitmez. Gitmeyecek.
      Gidemez.

      Sil
    3. Erdoğana hitler diyeni ya süzme salak ya da art niyetli görürüm.

      Sil
    4. 4 sene once Erdogan baskanlik secimlerinden once Suudi Arabistan gezisi sonrasi gazetecilere verdigi demecte, "Hitler Almanyasi tipi bir yonetim seklini" istedigini soyledi.

      Erdogan'in Hitler ile cok onemli bir farki var. Evet, niyeti, ahlaki kalitesi azmisligi, pisligi Hitler le yarisir.

      ama Erdogan kapasite olarak cok dusuk.

      Soyleki. Einstein zamaninda Princeton universitesinde (Einstein Princetonda hoca idi) Dunyanin en zeki insani kim anketinde ikinci gelmisti.

      Princeton ogrencileri Hitleri birinci siraya koymustu.
      Bugun herhangi bir universitede (TR disinda), Erdogan boyle bir itibar gormez.

      Sil
    5. "Feto başarılı olsaydı Feto'nun köpekliğine devam edecektiniz, yalan mı?" diye soran arkadaşa dürüst bir cevap vermek gerekiyor: Evet, köpekliğe devam edecektik. Aklımızı kullanmayacaktık, abiler haklıymış hakikaten bir bildikleri varmış" diyerek biat etmeye devam edecektik. Hatta, aziz milletimizin bir kısım dürüst evlatları da "aman fetom, canım fetom, zaten sana güvenimiz tamdı. Sizi hep desteklemiştim" diyecekti. Bkz: fetodan icazet almak için bir zamanlar kuyruğa giren milletvekillerimiz.

      Sil
  3. Yorumlardaki,üslup lar hiç hoş değil..Bu platformun bir kalitesi vardı..Bu yorumların,bir süzgeçten geçip öyle yayınlanmasını tavsiye ederim...hülasa, medenilere gâlâbe ancak ikna ile olur...vesselam.

    YanıtlaSil
  4. Estafurullah, sadece size değil sitemim

    YanıtlaSil
  5. bu yazı hizmetin insanları nasıl robot haline getirdiğinin bir ispatıdır. 200 kişi içinde bir bu arkadaş mı çıktı bu olayları anlatacak şahitlik edecek. diğerleri neden yazmaz bu nasıl biatçı bir kültürdür.

    YanıtlaSil
  6. Hizmet Zayiatı15 Ocak, 2020

    15 Temmuz olduğunda 26 yaşıma yeni girmiştim. 1 sene sonra abim ihraç oldu gözaltına alındı, 1,5 yıl sonra ben gözaltına alındım mahkemeler, sıkıntılar vs.ler vs.ler.(kendimi acındırmayıp geçiyorum) Bu 3,5 yıl sonunda otuzuma girmeden : "iyi ki Allah bize bu musibeti yaşatıp sözüm ona çook büyük(!) ağabeylerin(!) ateşe tuttukları maşa olduğumuzu, hususi denilen hizmetimsiler için gözünü kırpmadan zalimin önüne atılıp sabır telkin edilen birer kullanışlı aptal olduğumuzu, malum zat gibi söyledikleri ile yaptıklarının birebir zıt olduklarını, (ki malum zat bile bazı konularda bunlardan daha merttir) , çok kolay yalan söyleyen kafada takkeyle gezen 5 vakit namazlı veya namazsızların var olduklarını" ve daha bir sürü şeyi gösterdiği için Allah'a hamdolsun. 30 yaşıma özgür ve kimseye eyvallahı olmayan insanlardan bir insan olarak gireceğim. Bir zamanlar gözümden bile sakındığım Hizmet(!)'in artık gözümde o hurma çekirdeğinin dış zarı kadar değeri yok. Biz sadece kendi dar alanımızda hizmet diye bir ütopyanın hayali kahramanlarıymışız. Hizmetin asıl sahipleri Akıncı'da alemi islamın kurtuluşu için çırpınan(!) mübareklermiş(!).. Sabah akşam iktidarı eleştirip ama birebir ona benzeyen bir yapıdan kimseye hayır gelmez. Güzel dostluklar vs. hepsini karşı bayıra gömüp aman kalkar diye üzerine keyifle büyük taşlar koydum.. Yiğidim umarım artık beni duymuyorsundur. Ses verme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada bu Gultekin Bibarin tweetine bakin ilk pinned tweeti Gulen yonlendirilebilir mi?
      19 dklik konusmada birbiri ile tutarli iki arguman yok.

      Gulen en yakinindakiler bu kadar cahil....

      Sil
    2. @Hizmet Zayiati

      Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza, özellikle su sözünüze:

      > Biz sadece kendi dar alanımızda hizmet diye bir ütopyanın hayali kahramanlarıymışız.

      Bu cok aci, ama ayni zamanda hakikat. Eminim cok insan sizin duygularinizi paylasiyordur.

      Berk Ates

      Sil
    3. Hizmet Zayiatı16 Ocak, 2020

      aynı şeyi düşündüğümüz çok ama çok insan var ama bunlar kendi gibi 3-5 şak şakçı ile etrafını doldurdukları yahut bu kadar insanın yüzlerine tükürmek için fırsat kolladıklarını görmek istemedikleri için "hizmet 20 kat büyüdü(!)" vs. diye tıpkı malum zatın millete "ehonomi çoh eyi bunlar bizi bölmek istiyor" şeklinde gaz vermesi gibi gazlıyor. Yalandan kimsenin ölmediğini, dahası sabah akşam fetvaları nedeniyle gömdükleri "Karaman" gibi, işlerine gelen fetvaları kendi kendilerine dar dairelerde verdikleri için de ahiretleri de pirü pak(!) inşallah. Ama sorsan "fitne çıkaran yalancı, mitçi" diye hemen hakaret ederler. Türkiye'de normal vatandaşdan daha çok hapiste orda burda çile çekenler bu mollaymış, hususiymiş büyük ağabeylermiş vs., bunları bir kaşık suda boğacaklar haberleri yok. Ülkeye bir gün geleceğiz güllerle karşılanacağız gibi dünyanın sayılı ahmaklıkları arasına girecek bir fikriyata da sahipler. Bu kafaya 2 teneke çamaşır suyu ve tuz ruhu karıştırıp içseniz ulaşamazsınız.. O her gün twit atıp medreseyi yusufiye'deki kardeşlerim vs. diye yalandan ağladığınız insanların sizlere büyük süprizleri olabilir kıymetli ağabeyler(!).

      Sil
    4. insanları "5 vakit namazlı" vs. "namazsız" diye değerlendirmek nasıl bir şeydir ben anlamıyorum (ki müslümanım). Hadi diyelim siz erkeksiniz, vakit namazlarını cemaatle kılıyorsunuz dolayısıyla namazın toplumsal yönünü de görüyorsunuz ama öyle bile olsa..yani, bu kadar kişisel bu kadar uhrevi bir ibadeti kişi yapmış yapmamış..bundan bize ne? kılsa bize mi kılıyor? kılması onu daha iyi, daha donanımlı, daha dürüst, daha kalifiye, daha yararlı insan mı yapıyor? (yapmıyor hepimiz biliyoruz) ibadetini yapanınkini Allah kabul etsin (ki etmiyorsa sadece yatıp kalkmış oluyor yani, hepsi bu), kendi kişisel gelişimi, hazzı ve elbette ahireti için yapmıştır bunun bizim insan değerlendirmemizde nasıl bir ölçücülüğü olabilir?

      devir döner, algılar değişir. bu sıkıntılar da geçer. geçecek inşallah (evet çok bedelle, çok zulümle kimsenin sınavını küçümsemiyorum) ancak öncelikle bizim mizanlarımızı, ölçülerimizi muntazam tutmamız lazım...ölçüde tartıda hile derken tek derdimiz 3 kilo soğan tartmak mı?

      Sil
  7. Bu olay 2013 te oldu. 2014 te yazmıştım dmden. Biz oraya sohbet dinlemeye geliyoruz neden bu tarz konular anlatıyorsunuz diye. Bilmediğim hiçbir şey yazmadım dedi. Kendisi bu yazıyı okursa iyi hatırlar. Ordaki karadenizli arkadaşım dolar avuçlamadığı için şuan cezaevinde. Yatacak yeri yok bunların. Yazı bana ait.

    YanıtlaSil
  8. 12 yıl. Tam 12 yıl. Ben asıl ihaneti anneme babama yaptım. Memlekete döndüğümde ikisi de yoktu. Şuan onlara o kadar çok ihtiyacım var ki. Ne işime ne yüksek lisansıma odaklanabiliyorum ne evlenebiliyorum. Ne derdimi paylaşabileceğim kimse var. 30 yaşına geldim. Sizin hizmet dediğiniz şey beni bu hale getirdi. Topunun Allah belasını versin. Partisinin de cematinin de. Hakkımı helal etmiyorum. Zerre kadar hakkım varsa Allah çıkarsın. Ne eksik ne fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Allah sabir versin. 30 yasindasin daha onunde koca bir omur var insaAllah. olan olmus ama en onemlisi dayanacagin bir Allah'in var.
      Evet kizmakta soylenmekte haklisin ama kendini dusun.
      bak benimde aklim basima 40 yasimda geldi. simdi 42 yim
      tam 25 yil. dile kolay.
      ama Allah zorluklardan sonra kolaylik verir.
      insanin etrafindaki fanusu kirmasi bile muthis bir sey.
      Allah tekrar sabir versin. ve yukunu hafifletsin

      Sil
  9. Allah razı olsun. Keşke herkes düşündüğünü, yaşadığını anlatabilse. Herkes korkuyor hala itirafçı olanlar bile. Kimseden korkum yok. Allah size de kolaylık versin. Ondan başka kimsemiz yok yok yok.

    YanıtlaSil
  10. Umarım, siz hizmet hareketi diye övünürken sizi uyaran insanlara hak vermeye başlarsınız. Bu vesile ile gerçek gerçeği görebilirsiniz. Geçmişte sizi uyaranlar, yine the cemaatin yaptıkları ve yapılan antipropogandalar yüzünden, bu gün the cemaat ile aynı tutulmaya çalışılıyor.

    Siz o adamın peşindeyken, bir çok insan sizi o insanın itikaden bir çok sorunları olduğunu, kendisini küfre sokacak sözleri bulunduğunu söylüyorlardı. Fakat siz onları dinlemediniz. Bu gün sadece o insanların yaptıkları illagal işlerin farkına varabilmişsiniz, fakat dini tahrif için yaptıklarını anlayanlarınız çok az. İnşallah bu vesile ile bunları anlayabilenleriniz de çoğalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemaatin dini egip bukme konusunu baya vurguluyorsunuz. ama benim gordugum baya insan Tayyipden dolayi artik dini inkar ediyor.

      Cemaat icinde ki insanlar gayet dindar, namazinda niyazinda ahlakli insanlar gunluk hayatlarinda.
      neden bahsettiginizi acmaniz lazim.
      ve eger bu cemaat cok bukuyorsa, AKPlilerin Tayyibi hasa Allah gibi ovmelerini felanla karsilastirmanizda gerekiyor.

      olcusuz kritik cok zararli. ama mesnetsiz daha zararli..

      Sil
    2. Yazınızı görmemişim o yüzden cevap yazamadım. Eğer sorunuz hala geçerliyse açıklama yapabilirim.

      Sil
  11. Altın nesil derken imanen zayıf kalben çürük bir nesil yetiştirdiler. Sorgulayanların önemli bir bölümü farkında olarak veya olmayarak "nerede vaadettiğiniz zafer" civarlarından sorguluyor.

    Allah bu dünya için hassaten hiçbir bir zümreye vaat ve söz vermemiştir. Hele hele dinini eğip bükenlere?

    YanıtlaSil
  12. Dinciler kadar kral pasif-agresif insan topluluğu görmedim. Keşke bu insanların peşinde aienizden uzak kalacağınıza iki bira içseydiniz, kitap okusaydınız, kız arkadaşınız olsaydı.
    Normal insanlar gibi yaşasaydınız.
    Suçluluk psikolojisi ile yaşayan robotlara dönüştürülmenize keşke karşı çıkabilseydiniz!
    Benzerini ben de yaşadım, merak etmeyin, başka bir nurcu grupla.
    Risalei Nur balon bir eserdir, argümanları cyclical'dır.
    Şimdi yarı-inançsızım, çok daha iyi bir insanım. Fakire fukaraya daha çok yardım ediyorum, çok daha iyi kitaplar okuyorum vs... Daha mutlu ve huzurluyum.
    Dağlarvari tazyikata karşı dayanabilmek için bir deus ex machina'ya muhtaç değilsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. İlk defa bir kız arkadaşım olmuştu. İşim, param ailem olmadığı için düzen kuramadım. Ayrıldık. Şimdi cemaat bana hayır mı kazandırdı şer mi kazandırdı?

      Sil
  13. Kız arkadaşınla ayrılmanın sebepleri ile cemaat ilişkisini biraz daha açsaydın iyi olurdu. Sendeki kişisel bir sorundan dolayı kız arkadaşın terketmiştir belki. Yanlış yönlendirmeler konuyu sulandırır. Neyse fazla takma kafana, bulmasını bilene güzel kızlar çoktur :)) Eskisini unutursun, yenisini bulursun.

    YanıtlaSil
  14. Yazınızı okudum ve gerçekten çok üzüldüm. Tabii ki çok haklı olduğunuz yerler var, lakin neden bir adam a , 3-5 adama bakarak böyle ağır ithamlarda bulunuyorsunuz Hizmet e. Yazık değil mi kendinize, emeklerinize. Onlar çekip gitsin kardeşim. Yazık ediyorsunuz....
    Darbe tiyatrosunu Siz de hizmet e yüklüyorsunuz. Basiretsiz iki adamı sanki her şeye karar veren, hizmeti yönlendiren şahıslar olarak öne sürüyorsunuz...

    YanıtlaSil
  15. Eski bahriyeli hocam paylasmalariniz icin tesekkür ediyorum. Sizinle irtibata gecebilir miyim acaba? Twitter hesabim @aischekadir memnun olurum.

    YanıtlaSil