Header Ads Widget

test banner

Tayfun Tuna ile MFP söyleşisi

Tayfun Tuna ile MFP söyleşisi


Sünni dedesi ne demek? 

Kendisini Gülen cemaatinin neresinde görüyor?

Gülen cemaatinin devlette kadrolaşmasını ve 15 Temmuzdaki konumunu nasıl değerlendiriyor?

Gülen ve üst hiyerarşiye eleştirileri neler?

Dinden uzaklaşma veya çıkma trendi hakkındaki görüşleri neler?




author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Cemaat kadrolaştı, hakkıydı değildi ama şu sorunun cevabı ne;
    Cemaat Laik Türkiye Cumhuriyetini yıkıp dağıtma ve şeriatı getirme hedefi güdüyor muydu?
    Aslında soru sormuyorum, öyle olduğunu biliyorum.
    Bu durumda er geç çatışma kaçınılmaz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer şu soruların cevabı aydınlanırsa daha iyi bir mantık yürütülebilir.

      devlete göre islam nedir?

      Laik devletin islamla ilgili sorunu ne?

      gerçekte dine karşı bir savaş yapıyorda takiyye olarak da laikliğimi kullanıyor?

      laik olduğunu deklare ettiği halde dinin her kısmında diyanet eliyle neden içinde?

      Diyanet gibi bir teşkilatı kurmayı nasıl laikliğe sığdırabiliyor? dünyada laiklik olan ülke sayısı 3 tane ve devlet neden bu ülkelerdeki örneklere uymuyor?

      devlet neden laikliğin tanımını yapmıyor?

      devlet her seferinden müslüman ülke olduğunu çeşitli vesilelerle deklare ettiği halde cemaatler nasıl ele geçirmeye çalışıyor veya mensuplarına nasıl devletin müslüman olmadığını anlatabiliyor?

      devlete göre şeriat ne demek? şeriat Allahın kanunu demek olduğuna göre, devlete göre bir müslüman bu kanunları istemesini nasıl kahrolsun şeriat sloganlarına müsade ederek kendi vatandaşının isteklerini yerine getirmek istemiyor?

      devletin müslümanlarla sorunu varmı? varsa nedir? yoksa müslüman vatandaşlarla, cemaatlerle neden ve hangi konularda çelişkiye düşülüyor?





      Sil
    2. Tabi devlet dinsiz mason malını yemeyen de keriz. Din düşmanı bu devlet decal atatürk kurdu. dindarlar hep zulüm gördü en mazlum grup o yüzden ne yapsalar onlara helaldir, darbe, kadrolaşma, torpil, fişleme ne yapıyorlarsa helaldir. Tüm darbeler dindarlara karşı yapıldı, dindarlar 100 senedir zulüm görüyor 100 senelik reklam arasından sonra ülke tekrar öz türk anadolu çocuklarının eline geçti. Seküler dinsizler çekemedikleri için dindarları yolsuzluk diyor, onların zenginleşmesini çekemiyorlar. Hala daha sekülerler soru çalıp torpil yaptığı için mecbur onlarla eşit rekabet için dindarlarda aynı devam. Öz anadolu çocuklarının hele bir de tarikat ve cemaat mensunu ise bal üstüne baldır daha ne hem ahlaklı hem namazında işte bu çocukların devlete girmesi sızma da olmaz ele geçirme de olmaz, torpillede girerler kadrolaşma da olmaz soru da çalarlar. Şeriatta gelmeli, müslüman türk gavurun kanunlarıyla mı yaşasın, eşcinselliğe izin mi versini batılıların karılarımızı kızlarımızın aklına feminizm istanbul sözleşemsi gibi şeylerle girmesini izin mi versin, toplumumuzun ahlakı bozulmuş şeriat gelmesin de genelevler açık mı kalsın her taraf hırsız dolu el kesme cezası olsa böyle olur muydu canım hiç. boşanmalar arttı bunlar hep batıyı taklit ettiğimiz için, fuhuş aldı başını gitti gelenekler töre din bunları terk ettik 3. sınıf ülkesi durumuna düştük ecdad böyle miydi ama tek sözüyle batıda dans denen fuhşu kaldıran abdülhamit böyle miydi.

      Sil
    3. tırıvırı yapacağına adamın sorduğu sorulara varsa bir cevabın yaz. soruya demogoji ile cevap verilmez.

      Sil