Header Ads Widget

test banner

Fethullah Gülen'e Açık Mektup


Sayın Gülen,

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana toplamda dört yıl geçti. Koca bir dört yıl; normal şartlarda lisans seviyesinde bir üniversite eğitimini tamamlayabilecek kadar uzun bir süre. Başlangıçta bilginiz olmayan bir konu hakkında eğitim alıp o alanın uzmanı olmak için yeterli bir süre. Fakat öncesiyle ve sonrasıyla 15 Temmuz darbe girişimi ne kadar çözümlenebildi? Ne kadar gerçeklere ulaşabildik? FETÖ diye adlandırılan yapının siyasi ve askeri destekçileri kimlerdi ve bu işe nasıl bulaştılar? Bu konular iddia makamı diye adlandırabileceğimiz Türkiye Devleti makamları tarafından dile getirildi. Peki savunma makamı olan siz ve taraftarlarınız bu konu hakkında ne söyledi ve nelere açıklık getirdi?

Zamanında cemaat mensubu olmuş veya sadece maddi veya manevi destek olmuş kişiler -çoluk çocuk yaşlı hasta demeden- bu işin kendilerine düşmeyen bedelini öderken asıl bu işlerin sorumluları ne yaptılar ve neler söylediler? Ve asıl siz ne söylediniz?

Sayın Gülen,

Eski bir cemaat mensubu olarak üç buçuk yıldır yurt dışında bulunmaktayım. Bu zaman diliminde sizden veya taraftarlarınızdan mantıklı ve gerçekçi açıklamalar bekledim. Herhangi bir gerçekçi açıklama gelmediği gibi yalanlar ve gerçekler ile bağdaşmayan bir sürü hayal ve beklentilerden başka bir şey duymadım.

Adil Öksüz’ü tanımadığınız yalanını size en yakın bir isimden tevil açıklaması olarak işittim. Yapılmış bir darbe girişimi sonrası tamamen suçu başkasına atıp nasıl temize çıkarız gayretini acı ile müşahede ettim. Bunun yanında bu darbe girişimi sırasında ülkesi için mücadele edip hayatını kaybeden 250 şehidimiz için ne bir bir üzüntü emaresi gördüm ne de bir başsağlığı temennisi işittim. Cemaatiniz sayesinde dinden ve dindarlardan soğuyan nice insanlar tanıdım. İslam’a hizmet gayesi ile yola çıkan bir yapının İslam’dan ne kadar uzaklaştığını tecrübe ettim.

Yurtdışına geldiğimden beri tanıştığım bazı insanların darbe girişiminden hemen önce ‘özel’ tavsiyeler ile yurtdışına çıkarıldığını öğrendim. Darbe girişimi öncesi dualar ve fetihler ile bu sürece hazırlık yapıldığını o döneme şahit olan bu insanlardan bir bir dinledim. Bunlar gibi akla hayale gelmeyen bazı yolsuzlukları, usulsüzlükleri, hayal ürünü iddiaları ve yalanları gördükçe bazen şaşırdım, bazen güldüm, bazen de kendime ve cemaat uğruna harcadığım yıllara üzüldüm.

Sizin şu ana kadar savunma olarak sunduğunuz iki ana unsur var:
Darbenin emrini ben vermedim.
Uluslararası bir mahkeme tarafından yargılanmak istiyorum.

Evet herkesin -istisnasız- kendini savunma hakkı vardır ve bu hak kimsenin elinden alınamaz. Ve suç ispat edilene kadar o kişi suçsuz sayılmalıdır. Kişilerin masumiyet ve savunma hakkı saklı kalarak şu ana kadar ortaya çıkarılmış bazı cemaat gerçeklerini şu şekilde ifade edebiliriz.

Çok açık ve belli bir şekilde cemaatin bazı isimleri FETÖ’ye evrilmiş ve darbenin içinde yer almıştır. Çok açık ve belli bir biçimde cemaatin bazı isimleri PDY’ye evrilmiş ve soru çalma, emniyet birimlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanma yolu ile bu milletin hakkına girmiştir. Çok açık ve belli bir biçimde cemaatin bazı isimleri zararlı insanlara evrilmiş hak hukuk dinlemeden sadece kendi çıkarlarının peşinden insanları sürüklemişlerdir.

Şimdi sizin topluluğunuzda bir kısım insanlar bu zalimlikleri yaparken sonucunu cezaevindeki bebekler, hiçbir şeyden haberi olmayan masum insanlar, dini bir cemaat sanıp size yardımda bulunanlar çekmektedir. Ve siz ‘Ben sorumluları tanımıyorum’ diyerek bazen yalan atmakta bazen de kolaya kaçmaktasınız.

15 Temmuz gerçeklerinin ortaya çıkarılması için herhangi bir girişiminiz olmadığı gibi yapılan haksızlıkların önlenmesi ile ilgili de bir çalışmanız olmadı. Yurtdışında bulunan cemaatinize mensup kişilerin her kesimden tepki toplayan içi boş sosyal medya mesajlarını saymazsak geride yapılmış veya üzerine düşünülmüş en ufak yapıcı bir girişimin olmadığı açık ve seçiktir. Hatta mensuplarınızın (masum veya suçlu) cezaevlerinden çıkartılması için medet umduğunuz tek şey düşman olarak gördüğünüz Türkiye Hükümeti’nin af yasası olmuştur.

Tıpkı filler boğuşurken, alttaki çimenlerin ezilmesi gibi cematinizin saf bireyleri tek tek ağır imtihanlardan geçti. Ve siz ve bu işin baş sorumluları sadece yurtdışından hamasi söylemler ile acının dindirilebileceğini düşündünüz.

Sayın Gülen,

Lütfen bir an önce Türkiye’ye dönüp halkın önünde hesap verin! Eğer gerçekten masum olduğunuzu düşünüyorsanız, emin olun bu sizin için en isabetli yoldur. Savunmanızı bu şekilde tüm dünyaya anlatmış olursunuz. Ama zaten hatalarınızın farkında ve sorumluluğunda iseniz erdemli bir şekilde gerçekleri anlatma ve özür dileme imkanınız olur. Bu yıl itibari ile 79 yaşındasınız ve birçok hastalığınız var. Daha ne kadar bir ömür yaşamayı planlıyorsunuz, bilmiyorum. Ama tek bildiğim cezaevlerinde sayıları 700’ü aşkın masum bebek-çocuk var. Herhangi bir sorumluluk alınmadığı için cezaevi hücrelerinde güneş ışığına hasret bir çok insan bunun bedelini ödemekte. Sizden ricam artık cemaatinizin sorumluluğunu alınız ve FETÖ’ye evrilen cemaat mensuplarının hesap vermesini, PDY’ye evrilen taraftarlarınızın yanlışlardan dönmesini sağlayınız. Ve en önemlisi masumlar için yapılması gereken ne ise onu bir an önce yapınız. Sizin ve cemaatinizin hatalarını artık kimselere ödetmeyiniz.

-Ahmet Said
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Anlamsız bir yazı olmuş. Cemaat liderleri böyle şeyleri itibara almazlar. Her önüne gelen açık mektup yazsa ne olur, yazmasa ne olur? Türkiye'ye çağırma çağrısı da son derece abes olmuş. Yazar ya Türkiye'deki hukuk sisteminin halini bilmiyor ya da kötü niyetli olarak yazı yazmış.

    Bunları artık geçiniz. Eski Dünya gitti, yeni şeyler söylemek lazım. İki taraf da geri adım atmayacak. İşler daha da çirkinleşecek. Olumlu bir şey beklemek beyhude.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... trye dön çağrısını gördüğüm an, haa tamam tamamen realiteden kopuk veya kasıtlı yazan biri dedim. Ayrıca gülen, 250 şehit icin başsağlığı vs diledi, o ibare de gerçeğe aykırı.

      Sil
    2. Herhangi bir taziye mesajı yok.
      https://fgulen.com/tr/hayati-tr/taziyeleri
      Ki 15 Temmuz sonrası ilk bamteli videolarında kutlamalar yapan halk için 'ahmak' ifadesi bile var.

      Sil
    3. Murat Karayılan'a teslim ol demek ile aynı şey haklısınız.

      Sil
    4. Ahmed Said'in yazısını beyenmeyen kişiler herhalde Pensilvanyadaki çiftlikte yaşayan yaratıklar. Türkiyede insanların yaşadıklarından haberleri yok. Gelin- görün. Siz ve aileniz bizim yaşadıklarımızı yaşasında ondan sonra konusun.

      Sil
  2. Ahmet Said Bey, yazınız çiğ, gerçeklikten kopuk, hatta bazı bazı anlamsız olmuş.
    İfade etmek istemezdim ama art niyetli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz tabi alışmışsınız Gülen'i yücelten yalayan yazılara, eleştiren yazı geldi mi hemen de yok "çiğ olmuş, gerçekten kopuk" bıdı bıdı...

      Madem itiraz ettiğin bir konu varsa yazsana, allah bilir hiç okumadın bile. İstişare de gidin bu yazıyı eleştirin diye geyik mi çevirdiniz?

      Sil
  3. Fethullah Gülen Adil Öksüz'ü tanımıyor.
    https://youtu.be/v5zkS62L5TU
    2.35-2.55 arası.
    Finlandiya Devlet Televizyonuna verdiği röportaj.

    YanıtlaSil
  4. YA adam psikopat bir manyak. Narsist hasta. Adamin umurunda misiniz? Buna inaniyosanuz acirim size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardesim biraz insafli , izanli olun
      eline kalem alan rivayeti kendinden menkul seyler uyduruyor.
      cemaatte kalma gibi bir sart yok frekansiniz tutar yola devam edersiniz tutmaz baska bir tercihiniz olur.
      Allah insaf izan suur versin .
      Allah herkesi sevdigiyle hasretsin.

      Sil
    2. Siz inanmak istemeyebilirsiniz ama bu yazı uydurma değil birebir o zamanın tabiri ile ‘hizmetin içinde’ ‘ hizmetten kaliteli bir fert’ tarafından yaşanmış. Biraz at gözlüklerinizi çıkarın ne olur.. Oradaki kişilerden biri bile bunu inkar edemez bu bile delili. O şizofren adamın peşinden gitmeyin. İnanmak istediğiniz şeylere gözü kapalı inanmak en kafa yormayanı ama kullanılmayı göze alıyorsanız bilemem..

      Sil
  5. Yazı güzel, sorular ve teklifler harika lakin bu sorulara fetulun cevap vereceğini, gel mahkemeye çık teklifini kabul edeceğini düşünmek saflık olur.
    Fetul aldatma ile iş yapan süfyan'ın tüm vasıflarını üzerinde taşıyan biridir.
    Dinler arası diyalog çalışması adı altında İslam itikadını bozma çalışmaları yapmaktadır.
    Allah'a şirk koşan cennete giremez. Bu fetul Şanlıurfa'da temsili sırat köprüsünden haham, papaz geçirip kendini Allah yerine koyup haham'ı papaz'ı cennete gönderdi.

    YanıtlaSil
  6. Samimi bir sekilde yazilmis bir yazi. Gulenin Turkiyeye don cagrisida sacma degil.
    Cemaat icinde ki bir cok insan samimi bir sekilde egitim hizmeti yaparken Gulen ve etrafindaki baska bir jiyerarsik yapi baska kotu isler yapmislar.
    Gulenin polise sizmadigini paralel bir yapi klurmadigini turkiyede anlatmasi gerekiyor. veya kurdugu icin Turkiyede ceza cekmesi gerekiyor.
    onun yillarca "ben sadece anadolu insanini tesvik ettim, devlet kurumlarina girin dedim, onun disinda paralel bir sekilde onlari yonetmedim" iddialarina milyonlarca cemaat mensubu inandigi icin takip etti. ve bu insanlar Gulen yuzunden zulum goruyor. Ustelik Gulenin ve ekibinin dibine kadar destekleyip buyumesi icin ugrastigi AKPnin zulmu ile.
    Dolayisi ben yazida hic bir problem gormuyorum.
    Gayet guzel olmus.

    Hatta tum Cemaat mensuplarinin veya bu ise gonul vermis Gulen tarafindan kandirilmis insanlarin ona isaret edip. Bunlari sen boyle planladin sen yaptin, biz bu islerin binde birini bilmiyoruz ama sen hepsine vakiftin, Adilide, Kemali, harunuda sen biliyordun. Rifki ismini verdigin adam bir generaldi, biz bilmiyorduk. Don Turkiyeye milleti mahvettin Cek cezani diye herkesin, hepimizin demesi lazim.

    Doner doner, donmez donmez. ama en azindan cemaat olarak bu yaptiklari tehlikeli islerde nasil milletin samimiyetini kullanip kendi gucu icin suistimal ettini bildigimizi anladigimizi gormus olur.

    Bu cemaat icinde bir uyanistir.

    Bravo gercekten guzel bir yazi tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  7. fetullah adam değil adam. ne hocası ne efendisi adam değil.

    YanıtlaSil
  8. Dikkat ediyorum Ahmet Dönmez bir twit atınca, sevgi akarcesme şeffaf olun deyince, Fethullah tr. Ye dönsün der demez bir troll ilk yoruma olumsuz bir şeyler yazarak algı oluşturmak için çalışıyor. Boş yere trolluk yapmayın, cemaat tek kurşunu olan itimat ve itibarını kaybetti. Ne yapsanız boş, adil öksüz tanımaz, Kemal batmaz bilmez, darbe yapın demez ama yaşatmak için ölün der... Bitti bu adamın devri

    YanıtlaSil
  9. Yazıyı baştan sona okudum.Benim bile cevap verebileceğim kaç tane konu var.
    1-Suç isnad eden delilleri ortaya koyar, abdye gönderilen deliller gazete küpürüydü. Ciddi delil olsa abd iade ederdi.
    2-HE hizmet mensubu bazılarının kandırıldığını, hakkını helal etmediğini ertesi gün söyledi. O işe kalkisanlarin gerçekten kaç kişi olduğu ve kaçının hizmet mensubu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Herhalde ihraç edilen 250 civarı general değil....
    3- Tr.ye dön, demenin zaten kendi yazınızla deli saçması olduğunu "700 bebek Hapiste" diyerek zaten açıkça belirtmişsiniz,
    4- Filler tepismiyor. Bir Zalim açıkça zulmediyor. Sadece diğer cemaatler gibi boyun eğmedi HE. Bir müslüman, Zalimden Özür dilemez dedi. HE taa 2013 den beri ne yapsaydı kendini akp ye sevdirebilirdi. 17-25 i mi, Dersane mevzusunu mu hiç alakası olmayan Gezi olayları mi bizim suçumuz.
    5- Yazınızı okuyunca aklıma ilk gelen (Daha doğrusu "Munferitciler" ismi bana nedense HARİCİLERi çağrıştırdı. Eminim elinizden gelse HE yi şehit etmek istersiniz...
    Yazık etmişsiniz Kendinize. Rabbim basiret ihsan etsin. Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cevapları curutebilirim heralde
      1- abdnin mantıklı delil olsa iade eder cevabıni Amerikalılar bile kabul etmez. Çünkü olay amerikanin lehineydi. Onca insanın açık watsapp yazışmaları falan varken toplanıp amerikaya gazete kupüru gönderdiğini cevap olarak vermek...
      2 . Orduda üst düzey kaç kişinin sizin tabirinizce HE bizce FETOCU olduğu örgüt kabul edilmedigi zamanlarda dahi biliniyordu. Sınırsız teslimiyet itaatciler dindarlara karşı sertce SİZCE GERÇEKLERİ söylerken hak helal etmemek gibi masumca gecistirildi.
      3.bütün HEcilerin ağlayarak anlattıkları Sahabeler peygamberler üstad vs hepsi ülkesinde kaldı. Yargilandilar biliyorlar onların canı can degil miydi. Ayrica anlaşılmamış. Yahudi çocuklarına şefkatli HEniz neden kendisi için fedakarlık yapanlara ve bebeklere zarar gelmesin diye dönmüyor. Hani cehennemde o kadar büyüyecekti yandaşları girmeyecekti. Hani o kasetlerde ağlatan Sahabelerin hayatları yaşanacak
      4. Tepisen fillerden biri HE (bizce FETO). DAHA ÖNCE OZUR DİLEDİĞİ ZALİMLER VAR KAYITLARDA .
      5. Hariciler hiçbir zaman ben böyle düşünüyorum beni ikna edin demedi. Yazarın sempatisini bile paylasmamakla birlikte güvenmek isteyen bir insan yazısı. Herşeyini yok uğruna feda etmediğini gösteren bır ışık arıyor

      Ama sonuç olarak yahudiye teröriste escinsele gösterdiğiniz sizce insanliginizi tenezzül edip yazara gostermeyip yazarı haricilere benzetip kotuleyerek yazarı FETÖden uzağa ve boylece doğruya Fetönun yüzünü gösteren bır yöne yonlendirmeniz güzel bır netice olmus

      Sil
  10. Bu yazıyı okuyunca çala kalem bir yorum yazayım derken iş biraz uzadı o yüzden iki parça halinde, yorum bölümüne göndermek zorunda kaldım..
    Öncelikle yazıda geçen taleplerin, yapılan çağrının bir anlamı var mı yok mu diye sorgulamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Samimi olarak ifade edilen her sözün kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Cemaatle bağlarını koparmış insanlara daha müsamahalı davranılması gerektiğini düşünüyorum. Yanlışdan dönmüş, nedamet göstermiş herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. Eğer yanlışdan dönmeye çalışan insanları ötelersek, gidebilecekleri başka yeri olmayan bu insanları, tekrar Cemaatin eline teslim etmiş oluruz. Suça karışmış olan herkes cezasını çekmeli, burası çok net. Ama bu noktada, bu insanların Cemaatin asıl kurbanları oldukları unutulmamalı. Bugün 500 bin insan Fetö suçlamasıyla karşı karşıya ise. Bunların belki %95'i zerre miktar suça bulaşmamış insanlardır. Bugün hapiste olan garip-gurebaların çoğu, emin olun suçsuzdur. Geriye kalan %5 ise vatanını, bayrağını, ülkesini ve milletini seven insanlar olmalarına rağmen kandırılmış ve suça bulaştırılmışlardır. Sahte delil üreten, Soru çalan, darbeye bulaşan kim varsa, kandırılmış olmaları onlar için bir kefaret kabul edilemez. İşledikleri suçların büyüklükleri nisbetinde cezalandırılmalıdırlar.İnsanların üstlerine mermi yağdıranlar, kandırıldık deyip bu işten kurtulamazlar. Akan kanın, yitip giden canların hesabını vermelidirler. Ne istediler de vermedik diyen bugünün muktedirleri, kandırıldık deyip bu işin içinden sıyrıldıklarını düşünebilirler, aynen daha suç işleyip, işlemediği bile belli olmayan insanlara (ki suçlu bile olsalar, insan olan bunları yapamaz) işkence yapan, tecavüz eden, hakaret edip, aşağılayan, anasıyla, karısıyla, kızıyla tehdit eden, soysuz insan müsveddesi canavarların bu işlerden sıyrılabileceklerini düşündükleri gibi, ama unutmasınlar ki, ahiret var, hesap var. Her şeyin ortaya döküleceği bir gün var. Allah'ın intikamı çok elem verici olacak.Dileğim odur ki , şuç işlemiş kim varsa, Cemaat tarafından, veya Hükümet cenahından, yada bu ikisinin de dışından.. farketmez, yaptıkların zalimlik ve canavarlıkların,işledikleri suçların, yaşattıkları acıların hesabını vermeden bu dünyadan göçmesinler. Eğer hesapları ahirete kalırsa, mazlumların, günahsızların, şehit yakınları ve gazilerin çektiği acılar katlanacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Yorumumun ikinci bölümü..
    Bu meseleleri bir kenara bırakıp, müsaade ederseniz, yazıdan bağımsız olarak , hala Cemaatle yollarını ayırmamış insanlara, bir iki soru, sormak istiyorum. Bu soruları sorarken maksadım vallahi hakikat namınadır. Trol değilim, ortalığı karıştırmak içinde yazmıyorum. Samimane duygu ve düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Bunları sorarken hareket noktam ise şudur. Doğru bilgiye ulaşmak günümüzde çok zor. Herkes menfaati için, partisi için, Davası için yalan söyleyebiliyor. Herkes mevzu Davası olunca her boku mübah görüyor. Ne hükümet, ne de Cemaat medyasına zerre miktar güvenmiyorum. O yüzden, dışardan empoze edilmeye çalışılan yalanların etkisinden bir an sıyrılıp, akıl ve mantıkla düşünüp, şu soruların cevabını düşünmenizi rica ediyorum. Çünkü bu meselenin artık çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun da sadece Cemaatçi insanların, bu Cemaati terketmeleriyle mümkün olabileceğini düşünüyorum. Eğer bu Cemaat varlığını bu şekilde devam ettirirse, bugün hala belki sayıları yüzbinleri bulan, bu ülkenin güzel insanları, bu Cemaatin elinde heder olacaklar. Bu insanların sayıları belki çoluk-çocuklarıyla milyonları buluyor veya yakın gelecekte bulacak. Bu insanların bir çoğu bu ülkenin yetiştirdiği okumuş, meslek ve kariyer sahibi kaliteli insanlar.Bu insanların ülkeleriyle bağlarının kopmasına izin vermemeliyiz. Cemaatin eline onları terkedemeyiz.Böyle bir hata yaparsak, ülkesiyle bağları koparılmış, mağdur edilmiş bu insanlar, Cemaatin elinde, ülkelerine faydadan çok zarar verebilirler. Hükümete muhalif olma perdesi altında ülkemizi uluslararası arenada zor durumda bırakabilirler. Ve bunun sorumlusu sadece onlar olmaz, onları kazanmaya çalışmayan, hatta öteleyen, ademe mahkum eden, ağaç kökü yesinler diyenlere şakşakçılık eden bizlerde oluruz. Bu noktada kısa kesip sorularımı soruyorum,
    1- Akıncıda yakalanan siviller kim? Cemaatçi iseler eğer, söylenecek başka söz var mı? Yok eğer Cemaatin içine yerleştirilmiş birileriyse, o zaman neden vazifelerinin gereği olarak, mahkemede, biz cemaatten aldığımız emirleri uyguladık demiyorlar? Adamlar sonuna kadar Cemaatçi olduklarını inkar ettiklerine göre, bunların orada ne yaptığı açıkça ortaya çıkmış olmuyor mu? Adamlar bilmem kaç tane müebbetle yargılanıyor, ama Cemaatin adını bu işe karıştırmamak için yine de sonuna kadar susuyorlar.
    2-Adil Öksüz içinde aynı şekilde Cemaatin içine yerleştirilmiş biri diyorlar. Yakalanabilseydi eğer, tahmin ediyorum. O'da sonuna kadar Cemaatle ilgisi olmadığını iddia ederdi. Durum böyle iken bu sivil imamların Cemaatçi olmadıklarını düşünmek, art niyetli veya vazifeli istihbaratçılar olduklarını düşünmek, akıl ve mantık açısından bakıldığında gerçekcimi ? Eğer bunlar ajan olsaydı, biz Cemaatçiyiz, darbeyi de biz planladık diyerek, herşeyi Cemaatin yaptığını söylemezlermiydi.? (Sizden istirhamım ise şudur, yazdıklarımla kimseyi kırmak istemediğim için, kelimelerimi çok dikkatli seçmeye çalıştım, lütfen yorum yapacak olanlarda, yazdıklarına özen göstersinler, kırıcı ve hakaretamiz ifadeler kullanmasınlar)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir iddia da diyebilirsiniz ama dairenin dışında olan hemen herkes (Sağcısı solcusu liberali kemalisti muhafazakarı milli görüşçüsü....) Loca Efendi örgütü dizayn eden kişidir. Kendisinden habersiz kuş uçmaz. Sistemi kurarken bir görünen yüz bir de karanlık yüz var. Buna kuvvetle inanıyorum. Hatta LOCA EFENDİ KÖTÜ, HASTALIKLI BİR İNSANDIR. Bir gün tabandakiler de bu hakikati görecekler.

      Sil
  12. Silahlı Terör Örgütü liderine, eşkiya başına gel teslim ol çağrısı, feto da gelip teslim oluyorum diyecek sanki.

    YanıtlaSil
  13. Kendi adıma bir düzeltme yapayım. Sayın yazara bir hakaret ya da aşağılama kastım yoktur. Kendimi iyi ifade edememiş olabilirim. Demek istediğim, cemaat liderliği, yapısı itibarı ile bu tip çağrıları dikkate almaz. Yazarın mektubu umuma hitaben bir makale gibi olmuş. Yoksa cemaat yönetiminin "hmm doğru söylüyorsunuz, peki o zaman" diyecek hali yoktur. Neden ve niçinini bilmiyorsak zaten konuyu mütalaa etmek zaman kaybı olur.

    Benim dikkatimi çeken enteresan gelişme, son zamanda vakti evvelinde cemaati savunan akademisyenlerin prensipler temelince cemaatten kopmaları ya da eleştirel tavır almalarıdır. Ahmet Kuru, Savaş Genç, Sevgi Akarçeşme, Gökhan Bacık ve benzeri bütün üst profil akademisyenlerde cemaat yönetimine karşı bir kırgınlık ya da tamamen kopma gözleniyor. Bence bu oldukça önemli bir gelişme.

    YanıtlaSil
  14. Fethullah Gülen ve 40 yıllık hedeflerini bilen bir insan yazarın komik taleplerinin yerine getirilmeyeceğini çok iyi bilecektir. Hal diliyle, gönül diliyle hizmet adı altında gülenin gerçek hedeflerini gerçekleştirecek ortam ve kadroyu oluşturma çabaları, yani foyası yıllar önce ortaya çıkmıştır. Darbeden önce de her türlü pisliğin döndüğü bir cemaat olmuştur artık. Darbe işin tuzu biberi olmuştur.
    Yıllar önce gücün getirdiği rehavetle pislikler ortaya dökülmeye başlamıştı. Cemaattekiler cemaati bir iş kapısı olarak pazarlamaya başlamışlardı. Türkiye'deki yandaş medyanın pisliğinin arkasına saklanamayacak kadar çok pisliği vardı cemaat görünümlü örgütün.
    Öyle bir gönüllüler hareketi ki ayrılmak için Ağır ceza mahkemesinde yargılanmanız gerekiyor.
    Allah bu işi yapamazsanız fasıklara dahi yaptırır bu işi dediğiniz hizmet ne oldu?
    Hizmet gülene ve gülenin fantezilerine hizmetmiş?

    YanıtlaSil
  15. Ahmed said soyadı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tehdit etme de pek mahirsiniz:) Ahmet Said Bey hem ismini hem yaşadığı yeri söylemiş zaten o yürekliliği yapmış. Siz gibi ajancılık oynayanlar için bulmak bi telefona bakar. Size tavsiyem İnsan olmaya çalışın ilk önce cemaatin trolü olmaya değil..

      Sil
    2. Ben oyun oynamıyorum. Adim soyadım belli. Yukarıdaki Ahmet beyin görüşlerine katılıyorum. Benim arkadaşım vardı, o mu diye merak ettim. Ben insanım, tavsiyenizi kendinize saklayın. Kendinizi gizleyerek esas trollugu siz yapıyorsunuz.

      Sil
  16. Basta bu yazıya saçma diyen yorumcular olmak üzere konuyla ilgililere şunu sormak isterim.
    Neden şimdiye kadar fetoden bu darbenin ne olduğu ile ilgili bir toplu değerlendirme yapılmamıştır?
    Ornegin adil öksüz mitci ise bunu açıklasalar. Diğer sivillerle alakalari varmı yokmu? Cemaatin resmi görüşü ne, öğrenelim artık. Yada resmi bir görüş açıklamıyorsa, bu durumu "suç üstü yakalanma" diye yorumlamamiza engel bir şey varsa onu ogrensek..

    YanıtlaSil
  17. who is ahmet said : d bırak bu açıklamalarıda itiraflara gecin. devlete yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  18. Neden hitabinizda "sayın " diyorsunuz. Bu çelişki değil mi? Hâlâ saygı duyma hissi mi var yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ahmet Bey, Türkiye ye dönüp hesap verme yürekliliği Gülen de yok ama yine de tüm içtenliğiniz ile düşüncenizi ifade etmeniz, yazmanız cemaatin at gözlüğü takmış olan çoğu ferdinin biraz olsun düşünmesine sebep olur umarım..

      Sil
  19. Kalemini kirletmissin arkadas, hem masumlar bebekler icerde diyorsun hem de trye don diyorsun, gercekten hayal mi ediyorsun? Adalet olsaydi bebekler olmazdi, adalet olmayan yere cagirman ise tamamen art niyet. Bu sitenin de amacini guzelce ortaya koymussunuz. Cok bile bekledim boyle lanet bir yerde.

    YanıtlaSil
  20. Ahmed Said'in yazısını beyenmeyen kişiler herhalde Pensilvanyadaki çiftlikte yaşayan yaratıklar. Türkiyede insanların yaşadıklarından haberleri yok. Gelin- görün. Siz ve aileniz bizim yaşadıklarımızı yaşasında ondan sonra konusun.

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel yazı tebrikler. Cemaatin üst yapısı kendini garantiye alıp masumları yakmıştır. Vatan millet diye çıkılan bu yolda ABD'nin amaç ve menfaatleri için satılmışlardır.

    YanıtlaSil
  22. lannn birak gittttt

    YanıtlaSil