Header Ads Widget

test banner

Ahvalimiz

İstisnasız kabul "İslam'da ruhban sınıfı yoktur" ama velakin köşeyi tutup dinden menfaat sağlayanlara göre tebliğ etmek, irşat etmek sadece hocaların, şeyhlerin, mollaların, abilerin ve dahi parti, dernek başkanlarının hakkıdır. 

Memlekette (altını çizerek söylüyorum) gür sesle, net bir şekilde, her ortamda açıktan 
"Allah'ın kanunları ile hükmedilsin, hüküm koymak yetkisi sadece Allah'a aittir. Ülke şeri kanunlarla yönetilsin" dersen, 

Sekülerlere göre; 
Kemalizm düşmanısın, Şeriatçısın, gericisin, irticacısın. 

Ehli kıblenin önderlerinin çoğunluğuna göre; 
Ya şimdi zamanımı, daha iman safhasındayız henüz o çoğunluğa erişmedik, provokasyona meydan vermeyelim, fasıkta olsa ululemre itaat, tekfirci misin? selef misin? Daiş'ci misin? vb. sözler duyarsınız. 
Şeyhlerinizden, abilerinizden, başkanlarınızdan duymaktasınız. 

Devlete göre; 
"Suçlusun"! 
Haydi mahpusa. 

Yukarıda ki sıfatlardan, sözlerden ve dahi hapisten kurtulayım, ama yine de 
"Allah'ın kanunları ile hükmedilsin, hüküm koymak yetkisi sadece Allah'a aittir" diye haykırayım diyorsan deli raporu almalısın. 
Deli raporu alınca da söylediklerinin kıymeti harbiyesi olmaz 
- Kendi haline bırakın o deli der geçerler. 

Yanınızda bulunan arkadaşlara "Açık havada virüs bulaşma olasılığı az. Camiler kapalı. 
Teravih namazımızı bu parkta, sosyal mesafeye uyarak kılalım." dediğinizde yanınızdaki 5-10 arkadaşınızda fikrinize katılır, sosyal mesafeye dikkat ederek namaza durursanız; 
Devletin polisi gelir sizi tekme tokatla dağıtır, gözlerinizi şişirir alır karakola götürür. 
Bu duruma şahit olup vatandaş olarak müdahale edip namaz kılana arka çıkarsan ne olur? 

Sekülerlere göre; 
Kemalizm düşmanısın, Şeriatçısın, gericisin, irticacısın. 
Ehli kıblenin önderlerinin çoğuna göre; 
Ya selefisin ya tekfircisin ya da Ak parti hükümetine, cumhur ittifakına zarar vermeye çalışan, hainsin, kripto fetöcüsün, El Kaide'ci, Daiş'ci provokatörsün. 

Camiler Allah'ın evi, Müslümanların kutsal mekanlarıdır. 
Allah'ın evine kimse istediği gibi giremez. 
Kadınlar ve Erkekler Camiye girerken Allah'ın tesettür emrine uymak zorundadır. 
Bu emre uymayarak uygunsuz kıyafetle camiye gireni görünce sen vatandaş olarak Hakk'ın hatırını ali tutup o kişiyi ikaz edersen ne olur? 

Sekülerlere göre; 
Şeriatçısın, gericisin, irticacısın ve dahi tacizcisin 

Ehli kıblenin önderlerinin çoğuna göre; 
Ya selefisin ya tekfircisin ya da Ak parti hükümetine, cumhur ittifakına zarar vermeye çalışan, hainsin, kripto fetöcüsün, El Kaide'ci, Daiş'ci provokatörsün. 

Ben dini hassasiyeti yüksek, ehli kıble bir Müslüman'ım deyip, Kemalizm’e biatı hiçbir ahval ve şeriatta terk etmez, bağlılık bildirmeye kabre, heykele koşarsan, TV ekranlarında M.Kemal Atatürk'ü en büyük atam diye methiyeler düzersen ne olur? 

Sekülerlere göre; 
Uzlaşmacısın, radikal dinci değilsin. 

Kemalist olmayan Ateiste göre; 
Bir Müslüman'ın Atatürkçü olması mümkün değil. 

Kemalist'lere göre; 
Sahtekarsın, özde değil sözdesin sana kanmıyoruz ama yine de gelip bizim ritüellerimize biat etiğin için sevinçliyiz. Aksatıp aksatmadığını takipteyiz. 

Ehli kıblenin önderlerinin çoğuna göre; 
Hele zamanı var, Zaruretler ...... 

MÜSLÜMANLAR!... 

Adil şahitler olun. 
Konuşunca ya hakkı konuşun ya da susun. 
Önce nefsimize soralım ben gerçekten Allah'ın hükümleri ile hükmedilen bir memlekette yaşamak istiyor muyum? 
Cevabı evet olanlara diyorum ki; 
Bu ülkenin mevcut kanunlarına göre hiçbir parti tüzüğüne, 
"Hüküm koymak yetkisi sadece Allah'a aittir. 
İktidara geldiğimizde kanunları Kur'an ve Sünnet'e göre yeniden düzenleyeceğiz" 
yazamaz fakat fikir beyan etmesi serbesttir. 
Hep birlikte amasız, lakinsiz, fakatsız 
"Allah'ın kanunları ile hükmedilsin. 
Hüküm koymak yetkisi sadece Allah'a aittir. 
Bu görüşleri savunup tüzüğüne yazan parti kurulabilmesi serbest olmalı" fikrini devamlı ve gür sesle cesurca dillendirmeliyiz. 
İnanıyorum ki Allah bu konuda bizlere yardım eder inşaallah. 

Bu şekilde fikrini açıkça beyan edecek kişi sayısı kırkı geçeli çok oldu. 
Nedir bu sessizlik? 
Neden bizim değil de, Allah'ın değerlerini az bir bedele satmak için bizlerin inancını suiistimal edip tezgahına koyanların sesi bu kadar gür çıkıyor? 

Son sözüm odur ki gidin Şeyhlerinizin, abilerinizin, başkanlarının ceplerinden aklınızı alıp başınıza koyun. 

Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Nurettin YAVUZ
Twitter: @Nuretti85896577 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Öncelikle yazarı tebrik ediyorum. Kıvırmadan takiyye-tedbir yapmadan net bir şekilde yazmış: Hüküm Allahındır demiş.

    Yazdıkları naif bir hayal. Sahabe bile ''hüküm Allahındır'' ne demek anlaşamamış, birbirini boğazlamış. Allahın kanunlarıyla hükmetme işi peygamber öldüğü zaman bitti.

    Artık herkes kuranı bile kendince yorumlamaya başladı, güçlü olan kendi yorumuna ''Allahın hükmü'' dedi. Yani Allahı hükmü değil güç kimdeyse onun hükmü var.

    Ebu bekir döneminde yemenliler ''zekatı kendi beldemizde biz veririz, islama uygundur, medineye göndermeyiz'' dediler, ebu bekir onları kafir ilan etti. Kazanan yemenliler olsaydı bugün ''Allahın hükmü'' ne olurdu sizce?

    Ömer ganimet topraklarını kurana aykırı şekilde dağıtmadı, Allahın hükmüyle mi hükmetti? Kimleri kuran mahluktur dedi tersini söyleyen ''kafirleri'' öldürdü, sonra gelenler ''kuran mahluktur diyenin kanını helal kıldı. Hangisi Allahın hükmüyle hükmetti?

    Kanuninin bir şeyhülislamı fazili vakıfları yasakladı, işten atıldı yerine gelen ebussuud izin verdi, hangisi Allahın hükmüyle hükmetti?

    Şeriat ya da Allahın hükmüyle hükmetme bir yanılgıdır, peygamberin ölümüyle Allah adına karar mercii ortadan kalkmış artık yorum başlamıştır. Bir şeriat yoktur, binbir türlü birbirini katletmek lanetlemek üzere bekleyen anarşi vardır.

    Aklı eren gerçek müslümanlar laiklik nimetinden faydalanıp kenidlerini yine müslümanların tekfir ve lanet kılıcından korumaya baksınlar. Yoksa gücü eline geçiren ötekilere cehennemin bu dünyada olduğunu ispat eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok seviyorsunuz bir birinizi değil mi? Böylece siyah ve beyazlardan, sıfır ve birlerden oluşan zihninizin konforu bozulmuyor. Işida bakıp ne kadar da haklıyım diyebiliyorsunuz. Siz 21. yy sınız karşınızdakiler 7. yy ı savunsun ki içinizdeki acabalar yok olsun. Diğerleri de Stalinlere Maolara bakıp imanını tazeliyor.

      Ama dünya öyle siyahlardan beyazlardan oluşmuyor. Bu dünyada milyarlarca dindar 21. yy insanı olarak yaşıyor ama samimi olarak da inanıyor dinine ve tanrısına. Siz Işidçıları arayıp bulmaya, bulunca takdir etmeye devam edin. Yakışır onlarla takılmak zira zihniyetiniz özünde çok da farklı değil aslında.

      Sil
    2. Valla ancak bu kadar güzel açıklanırdı. Cidden bravo diyorum. Gerçekçi olmak bu kadar zor olabilir mi ? Bazen okuduklarıma gerçekten inanamıyorum. Allah'ın kanunları ne gerçekten de ? Kitapta yazanlar mı ? Ki o konuda bile onbin ayrı görüş var, peygamberin söyledikleri mi ? Oraya girersek çıkmamız mümkün değil zira bir sürü seviyesi var, sahih, yarı sahih...vs Yoksa saygı duyulan imamlar mı ? Burası da tam bir apokalips sonrası dünya zaten. Saymakla bitmez. Soruyu doğru soralım: Kimin Allah'ının Kanunları ? Çünkü belli ki itiraf edemesek de islam dünyasında birden çok Allah var insanların inandıkları.

      Sil
  2. Yazar kardeşim Allah'ın hükümleriyle yönetilen ülke ne demektir anlat da öğrenelim. Kafa kol kesmek mi eksik kalan? Zina yapanı taşlayarak öldürmek mi? Savaşlarda kadınları esir alıp cariye yapmak mı? Köleliği geri getirmek mi? Kağıt parayı kaldırıp sikke kullanmak mı? Seçimleri ortadan kaldırmak mı? Kadınlara mirastan daha düşük pay vermek mi? İçki içene sopa vurmak mı?

    Samimiyetle soruyorum bunları zira bu tür şeyleri kenara koyarsak bugünkü devletler de insanlar bırakalım bir birini öldürsün demiyor. Hukuk var mahkemeler var. Ekonomi var. Sloganları geçersek geriye bunlar kalıyor farklı olarak. Bunlar mıdır yani İslam devletinden anladığınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazım daki yorumlara cevap olarak genel yazı yazdım. İnşaallah yayınlarlar okursun.
      Samimiyetine binaen sorduğun sorulara cevap vermek isterim.
      Tek tek cavaplamak isterim.lakin bazı soruların samimiyetine gölge düşürüyor.
      Misal Allah'ın hükmü konusunu kağıt para ve sikke kullanma ile açıklanmasını istemek?
      Sen bitcoin kullan.
      Allah Kur'an da alışverişte ne kullanacağımızı belirtmiyor. ben sana bu konuda fetva veriyorum.
      Kölelik ne zaman gitti?
      Ben şekil değiştirdiğini düşünenler denim.
      Sahi sen özgür müsün?
      Bak anomimsin kendin bile değilsin.

      Sil
  3. Çok sığ bir yazı. Allah ın kanunları? kime göre neye göre? Bize demokrasi ve hümanizm lazım. Din de acilen bireysel olana çekilmeli. Münferit e yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize karışmadığın sürece sen istediğin yere çekebilirsin. Yok benim dinimi nereye çekeceğimi bana dayatmaya kalkarsan çatışma kaçınılmaz ve çatışmayı başlatan sen olursun.

      Sil
    2. İşte bu hümanizm dır. 'Allahın kanunları'yla toplumu yönetmeye kalkmak ve bunun için bi dünya masumun anasını ağlatmak ise değildir. Çünkü o kanunlar bir faniye ya da bir gruba,klişe hizmet etti hep tarihte. Bizden ırak olsunlar. Siz de mana aleminin istediğinizi yaşayabilirsiniz. Biz de tabi.

      Sil
    3. Mana aleminde istediğimi zaten yaşayabilirim. Hapse de tıksan gulaga da göndersen yine yaşarım onu. Asıl dünya aleminde ne yaşayabildiğim. Din sadece benim iç dünyamla ilgili bir şey değildir. Aynı zamanda sosyaldir. İnsanlar kiliseye gider, camiye gider ibadetini toplu olarak yapar, sünnet düğünü yapar, cenaze namazıyla uğurlar ölenlerini. Buralarda başlıyor sorun. Özellikle Türkiye sekülerleri ama aynı zamanda Avrupa sekülerleri de dini sosyal hayattan silme eylimindeler. Bu da çatışma yaratıyor. Türkiye'de de yaratıyor Fransa'da da yaratıyor. Oysa anglo saxon ülkeler bunu büyük oranda çözmüş. Temel kural giren çıkan var mı meselesidir. Bir grup adam taxim meydanında toplanıp cuma namazı kılmak veya güneş tanrısına adak sunmak mı istiyor, geçişi orada toplanan herhangi bir gruptan fazla aksatmıyorsa sana giren çıkan yok demektir, git dinini bireysel yaşa diyemezsin. Başka birisi peçeyle dolanmak mı istiyor. İnsanların yüzünde maskeyle veya kafasında kaskla dolaşabildiği herhangi bir yerde peçesiyle gezebilir sana giren çıkan yok. Diğeri aynı cinsten sevgilisiyle yaşamak mı istiyor. Sana giren çıkan var mı? Yok. O zaman ona da kimse karışamaz. Kısaca dini bireysel hayata çeksinler hümanist bir söylem olmayabilir benim anladığım şekliyle. Fransa'da plajda haşemayla yatan kadına ceza kesiyorlar niye? Irkçılık, İslam düşmanlığı vs dışında bir açıklaması yok. Bu mu hümanizm? Bu zihniyet ancak çatışma doğurur. Kamusal alanlar kimsenin babasının malı değildir. Diğer insanlara giren çıkan yoksa kamusal alanlarda isteyen istediğini yapar. Kural böyle kanun böyle bir açıklama olamaz. Kanunun kuralın ya bir açıklaması olmalı burada senin bu davranışından dolayı falancaya giren çıkan var gibi veya o kanun ve kuralın o şekilde olması için bir neden yok demektir.

      Sil
    4. Kendini hümanist, demokrat, ilerici tanımlayan kişiler;
      hanımlarını kullanıp, kadınla tokalaşıp tokalaşmadığım üzerinden beni "irticacı" olarak vasıflandırıp TSK için sakıncalı olup olamadığıma hüküm verirlerdi.
      Şimdi bu kişiler Corona korkusundan kendileri bir biri ile tokalaşmıyor.
      Bu durumu görünce ben Allahuekber diyorum.
      Sen ne diyorsun yazıları mı sıg gören Anonim arkadaş.

      Sil
  4. Girip çıkmak, sokup çıkarmak.. Müktesebatına uygun olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Siyasal İslamcılar la sosyal İslamcılar arasında gücü ele geçirmeden farkı anlamak imkansız. Aynı zihin kodları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kemalist, sosyalist, ülkücü, kürtçü hepsi aynı ataerkil zihin kodları.

      Sil
    2. Fetullah'ın büyüklüğünü anlayamayan herkes ataerkil zihin kodları. Şimdi bu çıktı.

      Sil
    3. Hayır tüm Türk halkı Fethullah çılar ve AKP liler hepiniz aynısınız. Osmanlıdan kalma zihniyet. Sisinin zihniyeti Mursiden ne kadar farklıysa sizin Fethullah dan farkınız o kadar. Almanyanın sağcısı Merkel Türkiye nin solcusu Perinçek.

      Sil
    4. Ben kendimi Türk halkına ait görmüyorum. İslam'a da ait görmüyorum. Türk devleti'nin şiddet dışında varlığını sürdürebileceğinede inanmıyorum. Zaten oyle surduruyormuşta cahillik biz algılayamamisiz. Türkiye ile ilgili hiçbirseyi onemsemiyorum. Bir Türk zihniyeti ile arkadaslik,romantik bir iliski veya profosyonel bir iliski olamayacagini hayat ogretti. Bu yeryüzüne geldiğime bir golden köpek yavrusunun sevimliliğini gördüğüm için sevinebilirim veya kapkaranlik bir gecede yildizlarin parlakligini. Ama Turkiye bir cehennem. Şeytan varsa Turkiye'ye bakip eseriyle gurur duyuyordur. Turkiye devletini fetosuyle, akpsiyle, perincegiyle insanligin dusmani olarak değerlendiriyorum.

      İş dunyasi yalan, medya yalan, TV yalan kendi aralarinda paslaşan bir tarikat sadece hepsi. Standupçı, talk showcumuz faşist Atilla Uğur'un oglu Oğuzhan Uğur, baskanimiz Tayyip Erdogan, ic islerimize bakan Suleyman Soylu, din adamimiz Fetullah Gulen, aydinimiz nihat genç, futbolcumuz arda turan

      Sil
  6. salih deral31 Mayıs, 2020

    bu yazı bu sitedeki tüm zamanların en samimi yazısı.
    adam hiç kıvırmadan islam devleti istemiş.
    nasıl olurunu hiç düşünmemiş.
    yazıda tek zorlama iş
    İktidara geldiğimizde kanunları Kur'an ve Sünnet'e göre yeniden düzenleyeceğiz
    kuran ve sünnete göre kısmı.
    hangi sünnet kardeş.
    hangi sünnet olduğu sen belirleyeceksen iş yukarıda eleştirdiklerinle aynı yere gelir.
    sünnet dediğin şey nedir.
    hadis kitaplarıyla sabit olanlarsa ben almayım. alana da mani olmayım.
    hepsi 3. elden kaynaklar.
    hadis senetlerine bakarız falanda olmaz.
    ben hepsini ret ettim hepsinde tutarsızlık var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm yazarların aynı fikirde olduğunu düşünmek fazla konforcu-ortadoğu vari bir çıkarım. Her insan ister cemaat içi isterse münferiden olsun bireydır.
      Yazar bence burada perspektivist ve çoğulcu-katılımcı (şura) bir ütopyanın hayalini resmetmiş. Bu kendini bağlar yanlız. Bence haksızlık etmişsiniz. Herkes bir bireydır.

      Sil
  7. Hangi sünnet kardeş?
    Sorunu öncelikle,
    Hangisi sünnete uygun? Olarak düzeltiyorum Salih kardeş.
    Hangisi sünnete uygun? sorusuna
    Ben emekli asker olarak cevap verirsem hem hadsizlik,hem de ilahiyat fakülteleri hadis
    kürsüsü prof.larına saygısızlık etmiş olurum.
    Bu soruya bu kürsülerin hocalarının oluşturacağı heyet konsensüsle cevap verebilir, verir.
    Bana düşen o görüşü kabüllenmek.

    YanıtlaSil
  8. salih deral07 Haziran, 2020

    iran daki mollalar gibi bir hocalar kastı kuralım. sonra ortamlarda islam da ruhban sınıfı yok deriz kim bilecek.
    bu sitenin açılış hikayesi bir hoca ve onun yolunda giden yüzlerce ehli sünnet hocanın bir ülkenin bir inançlı topluluğun nasıl canına okudu ile ilgili.
    hoca moca kim allah aşkına. hadis profesörü siyer alimi nihat hatipoğlu mu karar verecek neyin sünnet olduğuna ya bırakın bu çocuksu ehli sünnet saçmalıklarını artık.

    YanıtlaSil
  9. Allah bir. Allah'ın afetmediği iki konu birincisi şirk ikincisi kul hakkı.
    Allah'ın emir ve yasakları Kur'an da açık. Kur'an'ın gerçek tefsiri Resulullah'ın sünneti.
    Günümüzde kim bunları yorumlayıp hüküm verecek? Kime göre soruları geliyor. Bunla ilgili yazdım lakin burada da söyleyeyim.
    Diyane İşleri Başkanlığında teşekkül ettirilen Tefsir, hadis, fıkıh, ekonomi, sosyoloji, tıp, medrese kürsülerinden konusunda en yüksek ilme sahip proflardan oluşan bir fetva heyeti zaman, mekanı ve örfü dikkate alarak müteşabih konularda fetva verecek.
    Kur'an daki Muhkem konular üzerine konuşmak zaten kimsenin haddi değil.
    Misal Kısas gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki cevaba ek
      Oluşturulan bu heyet sarayın sofrasından çorba içmeyecek.
      Yani devlet memuru olmayacak.Bağımsız olacaklar.
      Bunların karnını millet doyuracak, ihtiyaçlarını millet tedarik edecek.

      Sil