Header Ads Widget

test banner

Kalpten Damlalar

Ben Ramazan ayında pide almak için başı fırına doğru giden bir kuyruğa girdim. Fırının içini hiç görmedim. Ama fırının vitrininde çeşit çeşit ekmekler ve pideler vardı. Ben de buna inandım kuyruğa dahil oldum. Meğer pideci özel müşterilerine el altından uyuşturucu gibi illegal mallar satıyormuş. Bunu ben nasıl bilebilirim? Ben bu fırının vitrinindeki buram buram kokan ekmeklerine aldandım. Buna nasıl inanmazsınız? 

Hayatında hiçbir illegal işe bulaşmamış, 

30 yıllık memuriyetinde devletini bir kuruş zarara uğratmamış, 

Mesaiden çalacağı her saniyenin milletin cebinden çalmak olduğu ve en büyük kul hakkının 80 milyonun hakkı olan devlet malı olduğu bilinciyle hareket etmiş, 

Başkasının hakkına girmemek için hep kendinden vermiş, 

Yalan söylememiş, 

Hırsızlık ve arsızlık yapmamış, 

Başkasının namusuna yan gözle bakmamış, mutluluğu ailesinde bulmuş, 

Bir menfaat beklentisine girmemiş ve bir menfaat elde etmemiş, 

Aksine bir boynu bükük gördü mü elindekini vermiş birisinin, bilerek ve isteyerek, illegal faaliyeti olan bu fırından uyuşturucu veya silah almak için kuyruğa girdiğini söylemek hangi vicdana sığar? 

Fırının basılıp el altından ne sattığı tespit edilmesinden sonra konuşmak kolay tabii ki… 

Ama daha ekmek kuyruğundayken devletin bilmesi, vatandaşını vitrini başka içi başka yapılardan korumak için fırını kapatması ve kuyruktakileri koruması gerekirken devlet tam tersine fırının ekmeklerinin ne kadar güzel olduğunu anlatarak fırının reklamını yapmıştır. 

Sonra, içeride neler yapıldığını ayrıntılı olarak bildiği halde vatandaşına tuzak kurarak fırını açık tutup fırının içerisini hiç görmediği halde fırında ancak ekmek üretilir düşüncesiyle ve ekmek almak için kuyruğa giren ile gerçekten buradan uyuşturucu gibi illegal mallar alanı aynı kefeye koymuş ve aynı suçla yargılama başlamıştır. 

Teşbihte hata olduysa affola. Hukuktaki iyi niyet kuralını ve terör örgütü üyeliği iddiası için kişinin bir şekilde temasta olduğu yapının terör örgütü olduğunu bilmesi ve suç işleme amacı taşıması gerektiği temel kuralını daha net anlatabilmek için böyle bir örnek verdim. 

Ve buradan hareketle, ne satıldığını kesin olarak bilmediğim hiçbir kuyruğa takılmamak gerektiğini, kuyruktakilerin beklentileriyle satıcının satmak istediğinin genellikle örtüşmediğini çok acı tecrübe etmiş oldum. 

Herkesi kendim gibi sandım… 

Aldandım… 

Ama asla bir kişinin burnunun kanamasını, haksızlığa uğramasını, hakkının yenmesini, hele hele magandalığı tasvip etmedim. 

Çocukluğunu Adnan Menderes’e yapılanların öyküleriyle geçirmiş, darbelerden derbeder olmuş bir Anadolu çocuğu olarak hiçbir darbeyi tasvip etmedim, şiddetle karşı çıktım ve hiçbir illegaliteyi desteklemedim. 

Bunun için 15 Temmuz’da oğullarımla meydanlardaydık ama 28 Temmuz’da kapı dışındaydım. 

Bu dönemde tuzu kuru olanlara, devletin makbul vatandaşı olanlara, atıldığım kurumdaki her türlü fırıldaklığı yaptığı halde hala çalışmaya devam eden devletimim makbul kullarına bakıyorum, bir de kendime bakıyorum, söyleyecek söz bulamıyorum. Lütfen anlayın. Yoksa insanlıktan ümidimi kesmek üzereyim. 

Erdi Uysal
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Herkesi kendim gibi sandim.

    Ahlaksiz insanlarin ahlaksizligina karsi,kendimizi koruyacak hicbir hazirligimizin olmamasi...Haksizliga ugradigimizda,en ahlaksizlardan minnet beklemek ve yerimizde saymak en buyuk hatamiz...

    YanıtlaSil
  2. fırından ekmek almadınız. tezgahın öbür tarafına geçip siz de o ekmeklerden satmaya çalıştınız. ekmeğin içini açıp bakmamanızın sizi yüzde yüz sorumluluktan kurtaracağınız sanıyorsunuz.

    sadece kapı önüne konduğunuzua şükredin. dışarısı içeriden iyidir.

    geriye bakmanın size hiçbir faydası olmayacak. dışarıda farklı bir hayat kurun. Rezzak olan devlet değil Allah'tır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazar kendisininz hic bir kotuluk yapmadigi ile ilgili bir tesbihte bulunmus, sizde tesbihi egip bukerek hatalisiniz demissiniz. bence bu cok acmisizca. Insanlar kandirilabilir, kullanilabilir. boyle bir durumda kandirilip sadece sohbete gitti ise, ogrencilere para verip onlari okuttu ise bundan bir menfaat saglamadi ise bu insan sucsuz ve normal siradan vatandastan daha masumdur.

      yok sen ekmegin icine bakmadin yok su bu.

      bu bakis acisi ile turk milletinin neden bir sapa balta olmadigini goruyoruz.
      FETO iktidarla ortakken ergenekon der milleti ezer, AKP feto diyerek bir cok masumun icine eder hayatlarini rezil eder.

      bunu izleyenlerde heee sen FETOye gonu vermistin hakettin, ha sen kurttun apoyu sevmistin hakkettin, ha sen ulusalci idin hakkettin diyerek binlerce masumun zzulme ugramasina izin verir.

      Devam edin. Siz den bir BOK olmaz.

      Ne zamanki herkes, FETO de gulen ve avanesine, AKPde erdogan ve avanelerine bakip hesaba cekmezde , bu mazlumlarin zulmunu gorup bir sey yapmamaya devam ederse bu boyle gider.

      Sil
    2. Biz şimdi çuvallamış başarısız olmuş bir fetöyle karşı karşıyayız. Bir de başarılı olsalardı görecektin sen masumları!

      Sil
    3. Disari biraksalar insanlar akin akin disari da gidecek ama ona da izin yok pasaportlari iptal etmeler vs. Devletten "suphe uzerine" attin ama o yetmiyor devlet disinda is bulayim ona da izin yok. 36 koduyla damgaliyor atarken ki hic bir yerde is bulamasin. Yargiladin mi? Ispatladin mi? Pek cogunu onun bunun lafiyla attin. Insanlar diyor peki tamam gidip rizkimizi baska bir ulkede arayalim madem. Yok disari da cikamazsin. Bir zaman Ak Parti il baskanlarindan birisinin soyledigi gibi agac koku yemek disinda bir secenek birakmiyor.

      Sonra da utanmadan en adil biziz, tum mazlumlar Turkiye'ye bakiyor vs. Sen insanlara zulmetmesen yetisir, sizin olmayan adaletinizi bekleyen kimse yok su dunyada. Bu cografyadaki Muslumanlarin rezil rusva olmalari, bir birlerini oldurmek disinda bir sey bilmiyor olmalari tesaduf degil tamamen kendilerinin tercihidir. Kendi pisliginiz icerisinde debelenip ne kadar temiz oldugunuzu dusunmeye devam edin siz.

      Sil
    4. FETO nun en buyuk gucu AKP ninde ayni sekilde kendisine kayitsiz sartsiz inanip, bazi hatalar ferdi diyen insanlar.
      Bu insanlar yuzunden guc sahibi olanlar futursuzca haksizlik zulum yapiyor.
      bunlar zulum yaparken ne FETOde ne AKP bunlara gonu verenler ellerini tasin altina koyup duzeltmeye yada agzilarini acip elestirmeye kalkmiyorlar.

      Mesela FETO nun kendi icinde. birileri yanlis bir sey mi gordu. Goreni hemen surerler. okullarinda calisan kendilerinden olmayanlari en kotu sekilde atarlar eger puruz varsa.
      Eger bir yerlere sizip kontrolu ellerine gecirdilerse, her turlu zulum ve pislikle insanlari bezdirirler. mesela Askeri okullarda olanlari duymussunuzdur. Cemaatten olmayan ogrencilere neler yapmislar.
      Bu tip pislikleri gorupte susunca normal FETO culer zulme riza gosterdiler.

      Sonra inanlar diyorki haksiz zalim kotu bunlarda 10%. yani 90% iyi.

      hayir kardesim degil. Zulm edilirken susarsan basina gelir.
      gelince de baskasi susarsa ne halt yedigini gorursun. Dolayisi ile yukardaki arkadasa katiliyorum.
      Eger FETO basarsa idi ne olurdu dedigi icin.
      Ama ben yinede diyorum ki, bugun bu zulmu cekenlerin cogu bilmeden, Zaman gazetesinin gozleri kapatmasi, Gulenin konusmalari ile kandirildilar.

      Eger kendi gozleri onunde poliste, adliyede, askerde, cesitli yerlerde yapilan zulumlerde, kayirmalarda sustular ise bir nebze hatalilar. ama cogu masum ogretmen bu tip poziyonda bile degiller.

      Sil