Header Ads Widget

test banner

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne

Gülen’e veya cemaate yönelik birçok yazı yazıldı bu sitede, ben de yazdım ama yazıların bir çoğu tabanın fikrini değiştirmeyecek. 

Gülen’e yanlış rapor sunulmuş, Gülen iyi ama etrafındakiler kötü, Gülen sadece vaiz gibi söylemler, insanların kendisiyle yüzleşmesini erteliyor. 

Bugün bu sitede cesaretli insanlar tarafından konuşulan meseleler 10 yıl sonra herkes tarafından rahatlıkla konuşulacak. Gülen de ne yaptığını biliyor üst kadroda ki “abiler de”.

Ama taban öyle mi? Masum, gerçekten Allah rızası için çabalayan insanlar, daha fazla radikal bir çizgiye getirilmek isteniliyor ve bu konuda oldukça başarılılar. 

15 Temmuz darbe girişiminde Gülen yapısının o kadar parmağı var ve bunlarla ilgili somut deliller de ortada. Sadece akıncılar iddianamesini okumak yeterli. Ama o kadar günahsız görüyorlar ki Gülen’i ve kadrosunu, akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar.

Buna iten sebeplerden biri Türkiye Devleti.

Cemaat ve Akp Hitler’in Goebbels’i gibi propaganda yapmakla meşguller. Devlet ile Akp ayırıyorum (ne kadar iç içe girmiş gözükse de devlet olgusu başka bir şey.)

Devlet eğer adil davransaydı bu yapı daha hızlı çözülüp insanların güvenini kazanılırdı. Örneğin KHK’lı bir kişiye toplum tarafından vebalı gibi davranılmasına müsade etti. Devletin 15 Temmuza kadar legal saydığı (banka, sendika, medya, eğitim kurumu vb) birçok şey suç sayıldı ve insanlar hakkında işlem yapılıp çoğunluğu hapse tıkıldı.

Devlet suçluyla suçsuzu ayırsaydı, ne olursa olsun hamile ve doğum yapan annelere el uzatmasaydı, 15 Temmuz öncesi her şeyi sinesine çekip yeni bir sayfa açsaydı ve o günden itibaren (15 temmuz) yasadışı örgüt olarak ilan edilip ondan sonra faaliyette bulunan insanlar hakkında işlem yapılsaydı her gün cemaatin tabanından kopuşlar olacaktı. 

Siz gençliğinizi, ömrünüzü, paranızı, her şeyinizi Allah rızası için feda etmişsiniz ve bir an da terörist ilan ediliyorsunuz. Bunu kabullenmek çok da kolay değil. Devlet bunun için kriz merkezleri oluşturmalıydı. Yüzleşilmesine zemin hazırlamalıydı. Propagandaya gerek yoktu. Sadece doğru haberlerle, bilgilerle insanlar yıkımları gerçekleşirdi. Suçlu varsa kanun önüne çıkaracak devlet kanunları uygulayacaktı. Kanunlar uygulanırken insan haklarından vazgeçilmeyecekti. 

Şu Türkiye üzerinde ki iki güçte Hitlere ve yardakçılarına benziyor.

Goebbes, Himmer ve Hess gibileri etraflarında mevcut. Ve iki taraf da Hitler gibi hırslı, gururlu, kibirli ve diktatör heveslisi.

Olan ülkeye oluyor. O yüzden devlete sesleniyorum hala çok geç değil. Devlet adil olsun. Bir gecede terörist olan insanların rehabilitasyona ihtiyaçları var. Siz bu insanları hapse attıkça işsiz bıraktıkça daha çok cemaatin kucağına gidecek. Çok değil bunu devletin makamında olan bazı insanların tanıdıklarına yaptınız; bu yaptığınızı genele indirmeniz yeterli olacak. Bakın bir nesil hapiste, sürgünde veya anasız babasız büyüyor ve bunlar maalesef devlet düşmanı olarak büyüyecek. Devlet buna çözüm bulmalı, af bile çözüm değil. Büyük bir yıkım söz konusu.

Not: Seslenişim Akp’ye değil Devlet’e, hepimizin devletine.

Tarık Yavuz 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

35 Yorumlar

  1. Bu yazının ne olduğu tam olarak anlaşılabilmesi için bazı soruların cevabının tam olarak verilmesi gerekiyor.

    1-devlet kim? kim yönetiyor?
    2-hükümet kim? kim yönetiyor?
    3-hükümet devlet yönetimined ne kadar etkin ve sözü nereye kadar geçiyor?
    4-devlet hükümete rağmen karar alıyormu? alıyors bu kararı kimler nasıl alıyor?

    YanıtlaSil
  2. zaten cemaatin ve gülenin asıl ortaklığı devlet ile idi , belki hala gülenin susmasından belli kısmi ortaklık devam ediyor veya gülen öyle umuyor . diyeceğim şu ki bence insanların devlet olgusuna bakışını değiştirmeli devleti kutsayıcı , ya devlet başa ya kugun leşe ci anlayıştan devlet insan için vardır eğer devlet kim olursa olsu neye dayanırsa dayansın isterse kendi bekası için insanlara zülmetneyi kendisine vazife bilebiliyorsa ve gücünü de işte bu devletçi kitleden alıyorsa o inandıkları devlet değil CANAVAR gün gelir seni yer türkiye de asıl problem bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakasi var. Gulen'in ortakligi bal gibi Tayyip ile idi amac devleti ele gecirmek icindi

      Sil
    2. Eğer belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı ve başkan olan birisinin amacı devleti ele geçirmekse, devlet kimin elinde? neden ele geçirmeye uğraşıyor?

      Sil
    3. Bu dedikleriniz public ofislerdir. o goreve gelirsiniz hizmet edersiniz.
      birde ortadogu manyaklari diktatorler vardir. Bunlar belediye baskani, basbakan, olmak icin secilmezler. Devleti ele gecirmek icin secilirler.
      Iktidar olmak devleti ele gecirmek degildir. Devleti ele geciren Osmanli padisahi gibi, halife gibi, suud kirali gibi insanlardir.

      Ataturk'un kurdugu daha dogrusu, bugunlere kadar sendeleyerek gelen Turk demokrasiside bu yoldaydi.
      Ta ki Gulen bir yandan, Tayyip bir yandan ele gecirene kadar.
      normal devlette, basbakanda cumhurbaskanida sorumludur, hesapverebilir
      Bugun Tayyipten Turkiyede kimse hesap soramaz.
      Gulen ortakken Gulenden de kimse hesap soramazdi.
      Adam hakkinda kitap yazildi, dogrulari yazdiklari halde yazanlar hapse atildi.

      umarim anlasilmistir

      Sil
    4. Siz herşeyi bildiğini sanan cahillerdiniz. Devlet sizi affetmiyecek millete zaten sizden nefret ediyor. Allah ona ortak koşup dinini tahrip etmeye uğraştığınız ve peygamberin yolundan ayrıldığınıx için sizi ahirette zelil edecektir. Siz Erdoğan düşmanlığı yüzünden ülkeyi ateşe attınız. Erdoğana neden düşmanınız deseler incir çekirdeği kadar mazeretiniz yok. Sizbu yoldan gittikçe darbeye katılan köpeklerle aynı kefeye hak ediyorsunuz. Allaha dönün o iti bırakın. ABD şeytandır sizi neden besliyor ve sahip çıkıyor bir tefekkür edin. Cevabı bana vermeyin ama kendinizi bu çukurdan çıkarın. Kişi sevdiğiyle beraber haşr olacaktır.

      Sil
    5. Allah hepimizin belasini verdi. Daha da verecek. Once fetoculer gitti simdi sira Ak Parti'de ve diger cemaatlerde. Allah bir iktidar nasip etti hep birlikte bu nimete layik olmadigimizi gosterdik. Allah da ilk onlar hak ettigi icin once fetoculerden basladi simdi sira sizde. Allah'in belasini bekle kardesim yakinda senin de tepene inecek. Erdogan'a gelirsek milli irade demekten isi isine gelmeyen secimi iptale kadar goturdu, daha da ders almayacak ayni Fethullah gibi. Kendisini rezil rusva edene kadar bu yolda devam edecek. Ikisinin de baska turlu davranmalari mumkun degil karakterleri boyle. Baskanligi kaybettiginde ne yapacak onu gormeyi de sabirsizlikla bekliyorum. Erdogan kaybettiginde diger cemaatler ne yapacak onlari da gormeyi bekliyorum.

      Sil
  3. yazının başında tabanın fikri değişmeyecek demişsin. peki bu tabanın fikri nasıl değişir? adamı hapse atıyorsun ama yine de biat ettiği yapıdan uzaklaştıramıyorsun. hapisten çıkarsan yapıdan uzaklaşır mı yoksa nasıl olsa bişe olmuyor rahatlığında biatçılığa devam mı? bu insanlar seve seve yola gelmezdi. çoğunluğu için konuşuyorum. biatçı olmayan azınlık var ki bu süreçte asıl mağdur kesim onlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazar degilim. Ama bu ilginc sosyal bir hadise.
      Taban bu yolda simdi izdirap vekiyor. izdirap cekincede bu is cok degerleniyor.
      bu sikintilari problemleri yasayan insanlarla konusunca goruluyorki, ne kadar cok izdirap cekseler o kadar Gulen'e baglaniyorlar. o kadar cemaatin, kotu kanadinin kendilerini kullandigini gormuyorlar.
      Bu da cok basit bir nedenden dolayi: Bu insanlar bu kayiplari ve izdiraplari karsiliginda kutsal bir aci cektiklerini dusunuyorlar. yoksa bos yere hem ahiretleri icin bir kazanc yok, hem de aileleri bitmis olacak.

      Bence dogrusu masum insanlarin cektikleri aci kutsal ama bu Gulenden dolayi degil.
      Gulen bu insanlari kullanan biri. bu insanlarin aci cekmesi ona guc veriyor. Cunku mazlum durumunda olan bu insanlarin lideri oluyor.

      Tayyip kendisi temiz olsa, bu insanlai yanina cekmeye calisir, onlara Cemaatin karanlik yuzunu gosterir ve bu kullanilan insanlari kesinlikle islemedikleri suclardan dolayi cezalandirmaz.
      ama Tayyip te o gunahin buyuk oyuncusu. Nasil Gulen icin tabandaki bu masumlarin bu kadar zulum gormesi ona zarari yok faydasi var, Tayyipde bu insanlari ezerek, her gun hapse atarak, FETO tehlikesini devam ettigini gosteriyor. insanlari sindiriyor. diktasini yerlestiriyor....

      Sil
    2. HDP'ye 6 milyon oy cikiyor, coluk cocugunu ekle en az 12 milyon insan demek. Bu adamlarin kaci PKK'ya terorist Ocalana'a terorist basi diyebiliyor? Onu da gectim kac tanesi Kizilay'in ortasinda araba patlatip 30-40 tane masum sivilleri olduren teroristlere terorist diyebiliyor? Peki onlari niye yola getirmek icin 12 milyon kisiyi hapse tikmiyor devlet? Hapse tikmayi gectim bir ara PKK'li diye 5 bin kisiyi Diyarbakir'da isten atti devlet sonra bir hafta sonra 4500 tanesini geri aldi.

      CHP'lilerin kac tanesi Menderesi asan darbeye darbe diyebiliyor? 27 Mayis yanlisti diyebiliyor? Hala pek cogu ama Mendere de diktator olacakti geyikleri yapiyor. Bir tanidigim var koyu CHP'li adam hala Erdogan'in asildigini gormeden olursem bu hayat bana haram olsun filan diyor. Ne yapalim CHP'lileri de mi hapse tikalim?

      Peki Islam'da demokrasi mi var diyen, secimsiz mutlak bir yonetim talep eden hoca efendiler ne olacak? Eger basarisiz darbe girisiminde bulunmus cemaate selam vermek sucsa basarili darbeleri savunanlari, demokrasiye tumuyle karsi olanlari, Stalinist diktatorlugu savunan ayrilikci teror orgutune destek verenleri kaziga oturtmak lazim.

      Bugun fetoculere yapilanlarin yapilabiliyor olmasinin en onemli nedeni toplumsal tabani olmamasi. Isten atilan akrabalarim var annesi babasi hala AKP'ye oy veriyor. Muhafazakar kesim kendi sosyolojisinden oldugu icin bu kadar rahat zulmediyor bu adamlara. Bunun onda birini HDP'lilere yapsalar ortalik karisir.

      Ama gun gelecek bugun fetoculere yapilanlarin actigi yoldan tum cemaatlere tum dindarlara yapilacak bunlar. Hak etti dindarlar bunlari. Ben fetocu degilim ama demokrat bir dindarim. Fetullahin ve avanesinin rezil rusva halleri bana mutluluk verdigi gibi gun gelip sizlerin de ayni duruma dusmenizden mutluluk duyacagim.

      Sil
    3. '' Ben fetocu degilim ama demokrat bir dindarim.''

      Sen hiç bir b.k değilsin , sadece insanların acze düştüğü anlarda zalimin feriştahı olabilecek RUHİ MARAZLARI OLAN bir tipsin....!!! Ulan it FETÖ'cülere yapılan nedir...??? Çok beklersin daha rezil şerefsiz... Taşkafa daha ülkenin aktığı mecrayı ve ulaşacağı yeri kavrayamamışsın ellerini oğuşturup duruyorsun ki müslümanlar perişan olsunlar da ben sevineyim diye....!! SENİN GİBİ KAÇ TANE MÜSLÜMAN (!) VARSA TOPUNUZUN ALLAH MÜSTEHAKINI VERSİN ZAVALLI...!!! Senin gibi müslüman (!) dindaşım olacağına adam gibi mert 100 tane düşmanım olsun...!!

      Sil
    4. Bu kadar kizmanin nedeni yazdiklarimin gercek oldugunu senin de biliyor olman. Geri sayim basladi. Bu tercihi sen yaptin. Fetoculer gibi devlet gucunu arkana alip yukaridan konusmak guzeldi ama devletin gucu sonsuza kadar senin arkanda olmayacak. Bu ulke 1000 yil surecek denilen 28 Subat'ta herkese korku salan pasalarin fetoculerin elinde ne hallere dustugunu gordu, daha sonra bir sozuyle genel kurmay baskanlarini terorist gibi tutuklatan savcilarin kacak olarak oraya buraya sigindiklarini veya hapislere tikildiklarini da gordu, sizin de geri sayim basladi kimin elinde olur bilemem ama karsilastiginiz seyin adalet olmayacagina eminim zira hep birlikte adaletin canina ot tikadi bu ulke halki. Bunu tercih etti o yuzden de bunu yasiyor ve yasayacak. O gelip ona zulmedecek bu gelip oburune zulmedecek. Ustteyken iyi ama tarihin gosterdigi gibi sonsuza dek surmuyor o kisim. Ne yalan soyleyim ustteyken burnundan kil aldirmayanalarin alttayken dustukleri durumu seyretmek keyifli degil diyemeyecegim. Senin bu kadar sinirinin arkasinda da ulkedeki bu kurali biliyor olman ve asagiya gecme sirasinin sizlere gelmis oldugunu hissetmen var.

      Sil
    5. Bu arada fetoculere ne yapildi demissin. PKK'li ile HDP'li arasinda devletin gozunde bir ayrim vardir. PKK'li eline silah almis veya sehirde bile olsa orgutun hiyerarsisine dahil olmus kisidir. HDP'lilerse PKK'ya sepmati duyan maddi manevi destek olan, PKK'yi teror orgutu olarak gormeyen, Ocalan'a saygi duyan insanlardir. Devlet PKK'liyi dagda gorurse kafasina sikar, sehirde gorurse tutuklar ki bunu hak ederler. Ama HDP'liyi sen niye Ocalana'i seviyorsun diye, niye PKK'ya terorist demiyorsun diye niye oglunu daga yollladin diye niye ufak tefek maddi yardim yapiyorsun diye tutuklamaz hatta isinden atmaz. Fetoye ne yapildi diyorsan minimumda bu ayrim yapilmadi. Kendileri de zamanidna ne istedilerse vermis olanlar, darbeci generalleri bizzat atamis olanlar, darbeci generallerin kardesi olanlar, okullarinda okumus olanlar, bunlara benzer nedenlerle yuz binlerce insani terorist ilan etti, ac birakti, yurtdisina cikisini yasakladi vs.

      Sil
    6. Kardeşim fetö pkkdan daha tehlikeli. En azından devlet için. Bir su ay Rus uçağını düşürüp bizi rusyayla savaşa sokacaktı. Bir polis Rus konsolosu öldürüp bizi savaşın eşiğine getirmedimi darbe ğirişiminde yaptıklarını ve daha birçok ajanlık çalışmasını söylemiyorum bile. Pkk masum değil ama feto çok daha tehlikeli. Hala fetöyü se nelerin birgün kamikazelik yapabilecek kapasitesi olabilir. Adamaneredeyse tapıyorlar. Bu arada hala seven varsada Allah belasını versin. AMİN leri bekliyorum.

      Sil
  4. gülen tayyip yokken de devlet içinde aktifti bürokraside aktifti tayyip ile bu ittifak tabanın da faydalanacağı bi düzleme geldi . ismail hakkı pekin in gülenin izmir de tutuklandıktan sonra yrtkili komutanın önce kara k. komutanı sonra da genel kurmay başkanı tarafından serbest bırakılması için arandığını belirten bi röportaj ı var internetten bulabilirsiniz . gülen hep dokunulmazdı tayyipten önce de ...

    YanıtlaSil
  5. SAÇMA BİR YAZI. BENİM GÖRDÜĞÜM İNSANLARIN HEPSİ FETO GÜLENE gece gündüz küfredip beddua ediyorlar. Herhalde siz FETO dan kopmamışsınız demek ki

    YanıtlaSil
  6. hadi ordan siz üsttekilerden birini elime geçirsem en ufak tereddüt olmadan size dalarım o tankın önüne atlayan gibi
    şunu unutmayın en sonunda sizi yalnız kurtlar yok edecek ben birisiyim bu kabusu rüyanızda göreceksiniz geleceğin boris johnson usunuz soyu kesiksiniz bu size yeter kaçkın sümüklüler sizi

    YanıtlaSil
  7. 15 Temmuz öncesi herşeyi sinesine çekip yeni bir sayfa açsaydı öyle mi.
    Ondan sonra 15 Temmuzda tamamlayamadıkları Darbeyi yapsalardı. Bunu istiyorsunuz.

    Dediģiniz gibi tabanın fikri değişmeyecek. Yani hâlâ alayı darbeci.
    Pişman olan yok. Yanlış yaptık diyen yok.
    Ulan Devlet niye size şimdi merhamet edip geçmişi unutacak.
    Devlet döktüğünüz kanı aldığınız canları da UNUTMAYACAK.
    Çünkü siz hâlâ beyinlerini kiraya vermiş beyinsiz bir topluluk olmaya devam ediyorsunuz.
    Allah hakkınızdan gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına sağlık...!!!

      Sil
    2. Yalnız zülfüyare dokunan yorumları siliyorlar haberin olsun..
      Benim yorumlar silinmiş :) :) :)

      Sil
  8. Hala '' Biz aslında iyiydik Tayyip bizi kötü diye damgaladı..! '' diye zırlamalarla dolu bir yazı...

    ULAN AZICIK AKLINIZ VARSA TAYYİP KADAR MERT OLUN
    '' KANDIRILMIŞIZ '' diyebilin ki az da olsa akıllandığınız anlaşılsın..! Cemaat adlı fosseptik çukuruna girmişsin , samimiyetini bağlılığının derecesini senin iç dünyanda ne halt edeceğini belirleyebn bir alet yok onun için KHK ile defedilmenizden daha normal ne olabilir...??? Zaten birçoğunuz o kadrolara YAPTIĞINIZ HIRSIZLIKLARLA doluştuğunuz BELKİ YÜZBİNLERCE HAK SAHİBİNİN HAKLARINI GASPEDEREK devletin içine çöreklendiğiniz için hak yerini bulmuş oldu...!

    AMA GÖRÜYORUM Kİ HALA

    ETTİĞİNİZ HALTIN FARKINDA DEĞİLSİNİZ.HAla ğadre uğramış rolleri kesiyorsunu...Hala bütün bir ümmetin yükünü omuzlayıp canını dişine takarak dünyanın her köşesinde müslümanlara umut olmuş özgüven kazandırmış BİZDEN OLAN BİR EMİR'E bühtan etmek için çırpınıyor, müslümanlıktan çıkıp Fettoş dinine girdiğiniz yalın hakikatini hiç mi hiç söz konusu etmiyorsunuz...ASLINDA ESAS GÖZYAŞLARI DÖKEREK PİŞMANLIK DUYMANIZ GEREKEN KISIM BURASI AMA KHK ile MAKAM MEVKİ VE MAİŞETLERİNİZE HALEL GELMESİ İMANINIZA HALEL GELMESİ KADAR VAHİM GÖRÜNMÜYOR SİZLERE...!!

    YanıtlaSil
  9. Yazıda 15 Temmuzdan itibaren olan kısımda hala faaliyet sergileyenlere gereken yapılsın ama öncesine dokunulmasın deniyor. Arkadaş 17-25 den bu yana yapılanları bu millet unuttu mu sanıyorsunuz... taban denilen kitlede efendileri keyif içinde batılı ülkelerde fink atıp ezilenlere rüyalar ile umut dağıtırken bile bağlılığını açıkça ifade eden binlerce insan var. Bunlar aynı şekilde yeniden organize olup bulundukları mevkileri yine bu terör grubu için kullanmayacaklar mıydı? Evet kullanacaklardı ve buldukları ilk fırsatta aynı şekilde saldıracaklardı ki hala bu potansiyele sahipler diye düşünüyorum. Suçu devlette hükümette arayacağınıza size eziyeti layık gören ve hala sizi kullanan sapkın hocanıza iki laf ediverin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kusura bakmasinlar bir zahmet ne istedilerse verenlere de dokunulacak. Ayrica 17-25 diye bir ayrim da yok. Kritik kurumlarda 20 yil once dershanesine gidenbi bile attilar. Ve sorun olan insanlarin isini kaybetmesi degil terorist ilan edilmesi, baska bir is bulamamasi, ac birakilmasi ustune de adam gideyim madem bu ulkeden dediginde ona bile izin verilmemesi. Madem boyle 15-20 yil once dershanesine giden bile kritik konumlarda olunca bu kadar tehlikeli oluyor, o halde en kritik konumda olan yani sistemin en tepesinde tum gucu elinde tutan kisi eger kandirildigini, 2013 sonuna kadar ne istedilerse verdigini itiraf ediyorsa, darbenin en basindaki generalleri bizzat atamissa biraksin temiz olan birileri gelsin onlar yapsin bu mucadeleyi. En buyuk hatalari yapmis ustelik en kritik konumda olan kisinin kandirilmaya, rabbim beni affetsin deyip yoluna hic bir sey olmamis gibi devam etmeye hakki varsa 15-20 yil once dershanesine gidene de dokunmayacaklar bir zahmet.

      Sil
  10. İstediklerinin verilme sebebi ONLARIN MÜSLÜMAN DİNE,VATANA,MİLLETE HİZMET EDİYORLAR SANILDIĞI İÇİNDİ...(Keseceğim adak kurbanı için IHH ile Cemaat arasında tercih yapmak gerekince Cemaat'ı tercih eden biriyim benim de yargılanmam gerekir mi..???) Böyle bir sebebe binaen verene hiçbir müslümanın vicdanı suç isnad edemez..! Erdoğan'ın handikapı HATASINI İTİRAF ETME ERDEMİNDEN FERSAH FERSAH UZAKTA BİR GÜRUHA KARŞI BÖYLESİNE AÇIK SÖZLÜ VE MERTÇE KONUŞMASIDIR... Kİİİİ AYNI SENİN ZİHNİYETİNDEKİLER İÇİN ERDEM SAHİBİ İNSANA ÇAMUR ATMAK İÇİN FIRSAT OLUR...ADAMLAR İTİKADEN GIRTLAĞPA KADAR KÜFRE BATTIKLARINI HALA İDRAK EDEMİYORLAR DA HALA KATAKULLİ PEŞİNDE KOŞUYORLAR....!!!! EFENDİM ŞU ZAMANA KADAR OLANLAR PAS GEÇİLECEKMİŞ DE ŞU ZAMANDAN SONRAKİLER SİGAYA ÇEKİLECEKMİŞ..!!!! ZİHNİYETE BAK HİZAYE GEL ... ULAN BU NASIL BİR HUKUK MANTIĞIDIR DÜNYADA EŞİ BENZERİ VAR MI ACABA...???

    EĞER BİR SUÇ İŞLENMİŞSE CEZASI VERİLECEKTİR BUNUN ÖTESİ VAR MI..???

    AMA SİZLER '' VERDİMSE BEN VERDİM N'OOOLMUŞ..? '' DİYENLERİN KIÇINI YALAYARAK PARLATIRKEN MÜSLÜMANLIĞI TAKVASI VEFASI HİZMETLERİ ORTADA KOCA BİR ÜMMETİN YÜKÜNÜ OMUZLAYIP ÇIRPINAN BİR LİDERE SIRF CEHENNEMİN DİBİNE GİDESİ CEMAAT DENEN BİR LAĞIM KUYUSUNUN BAZI MÜCRİMLERİNE YETERİNCE TORPİL GEÇMEDİ DİYE ÇEMKİRİYORSUNUZ VE ALLAH HERŞEYİ GÖRÜYOR...ERDOĞAN'I VE YAPTIKLARINI DA SİZLERİ VE YAPTIKLARINIZI DA....!!!!

    ULAN SAPIKLAR ''HOCAEFENDİ HOCAEFENDİ '' DİYE BOKLU DONLARINI KOKLAYIP ERMEYİ UMUDUĞUNUZ İT
    --Haşa-- CEBRAİL'E POSTA KOYARKEN
    --Haşa-- HAZRETİ PEYGAMBER sav'e
    '' Bana akıl verme ben senden daha iyi biliyorum..! ''
    ANLAMINA GELEN HERZELERİ SAVURURKEN HİÇ SORGULAMAK AKLINIZA GELDİ Mİ...??? HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ..???
    '' LAN BU SAPIK NE DİYOR..? sorusu kaçınızın aklına geldi...??? Ben söyleyeyim . Yüzde 99'unuzun umurunda bile olmadı , çünkü izzetiniz ikbaliniz makam ve mevkileriniz sizler için daha önemliydi şimdi kalkıp burada ağlaşmanıza kim inanır...???
    Ayrıca 2013 e kadar falan istedikleri verilmedi yalancı herif..!!!! Çok yakınımda bulunan cemaat pisliğinin içindekilere benzer lafları ben söylediğimde (Sene 2009) '' Artık ülke sizden soruluyor bütün makamlar mevkiler emrinize amade dediğimde o cemaatçı ahmak mırın gırın etmeye başladı '' Vay efendim şu makama şunu koyamadık bu genel müdürlüğe bunu koyamadık..! '' diye ağlaşmaya başladı...!!! Yani kazın ayağı senin palavran gibi değil.40 senedir vatan hainlerinin köpeği olan bir üst kadronun hem de laik atatürkçü bilmemneciler de dahil her türlü koruma ve kollama ile böylesine azmanlaşması 3-5 yılda Erdoğan tarafından deşifre edildi ve 40 yıllık fesat yuvasını dibinden yıktı... Sen hala kaybettiğin makam mevkiler veya ettiğin cürümlerin hesabı sebebiyle Erdoğan'a çemkirmeye devam et ve emin ol belanı da bulursun bu kafayla...!!!

    Halbuki yapmanız gereken tek şey var....

    '' ALLAHIM BİZ HATA ETTİK YANILDIK SEN BİZİ AFFET VE BİZİ SIRAT-I MUSTAKİM YOLUNA ÇEVİR. '' diye DUA EDİP NASUH BİR TEVBE İLE KENDİNİZE GELMEK VE ONDAN SONRA DA KADERE RIZA GÖSTERMEK...

    Ama böyle kendinizi yıkayıp yuyarak laf salataları demagojilerle aklınız sıra masumiyet masalları okumaya devam ederseniz daha büyük belaları bekleyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fetocu degilim. O yuzden bu sorulari Erdogan'a, Berat'a Saban Disli'ye filan sorman lazim. Hocam Hocam diye bir tarafini yalayan ben degildim. Belki sen yalamissindir ama zira zamaninda yalayan arkadaslar bugun en koyu fetocu dusmani kesildi. Bu vesileyle bir kac yazi paylasayim sizlerle.

      Cem Küçük

      http://www.haber7.com/yazarlar/cem-kucuk/744611-gulen-cemaati

      Beline hakim olamayan siyasetçiler Cemaati suçladı. Basit bir cevap anahtarı olayını Cemaate bağladılar. Tutuklanan darbeciler işin arkasında Cemaati aradılar. Ama hep duvara tosladılar.

      Sil
    2. bir de böyleleri var. cemaate adak kesmek bildiğin maddi yardım yapmak demektir. 10 yıldan fazla cemaatle ilişkim oldu ama hiç maddi ya da manevi değeri seninki kadar yüksek bir hizmetim(! :) te Allahım ya) olmadı. bir de burda yargı dağıtıyor. gardaşşş zoruna gidiyor anlıyorum ama devlet başkanlığının bu konuda gafletin hiyanet olduğu bir mevki olduğunun herkes farkında. ettiği pisliği kendi temizlesin diye devlet ya da millet onu başta tutuyor. ortalık bi temizlensin senin o emirin de sen de yargılanacaksın. bkz şamil tayyar.
      hadi bakalım

      Sil
  11. Süheyb Öğüt, Hilal Kaplan'ın kocası. Berat Albayrak'ın kankası, Pelikancıların başı. Yazıyı şu anda kaldırmışlar ama ben yine de linkini vereceğim.

    http://www.yenisafak.com/yazarlar/suheybogut/hizmete-asiktim-ben-asik-42864

    Allah şâhit! Hayatımda vefâtını düşündüğümde gözlerimin dolduğu ailem dışında tek kişi olmuştur: Fethullah hoca.

    YanıtlaSil
  12. Bu yazının tamamı kaldırılsa da İnternet unutmuyor:

    Hizmet'e aşıktım ben Aşık..

    Suheyb ÖĞÜT

    Geçen gün baktım, Hizmet'ten öz kardeşim bildiğim bir dostumla Hizmet hakkındaki tenkitlerimi konuşurken gözlerimden yaşlar boşanıyor. İnanın bu kadar dolduğumu ben bile bilmiyordum. Bu yazıyı okuyan bazılarının, 'Ayak yapıyorsun' falan diyeceklerini biliyorum. Desinler. Ama artık anladım ki, şu ana kadar 'Kırmayayım, dökmeyeyim; küstürüp gücendirmeyeyim' diye içimde tuttuklarımı yazmazsam çatlayacağım.

    Bir de şöyle bir ümit ile yazıyorum: Cemaatçilikten kalpleri katılaşmış, zihinleri allak bullak olmuş bazı Müslüman kardeşlerim biraz olsun, o içinde kayboldukları cemaat labirentinin dışına çıkmayı başarırlar da kendilerine karşı olan öfkeyi anlama imkânı bulup içerden tenkit yapmaya başlarlar.

    HİZMET'E NASIL ÂŞIK OLDUM?

    Ben Hizmet'le tanıştığım andan beri Hizmet'e de Hizmet ehline de âşık oldum. Neden mi? Aslında sırf Müslüman olmaları, onlara âşık olmam için yeter bir sebepti benim için. Bir de yıllar boyunca müşâhade ettiğim güzel hasletler üzerine eklenince aşktan sarhoş oldum.

    İBADET SENDEYDİ

    Hizmet'tekiler (başta ben olmak üzere) pek çoğumuz gibi sadece İslam'ın asgarî hükümlerini ifâ etmekle iktifa eden Müslümanlar değillerdi. Teheccüde kalkarlar, Pazartesi-Perşembe oruçlarını tutarlar, cebinde üç kuruş para olan fakir bir lise talebesi bile olsalar, değil arkadaşlarının ihtiyacını karşılamak, sırf onların gönlü hoş olsun diye tereddütsüz bütün paralarını infak ederlerdi.

    HAYÂ VE EDEP SENDEYDİ

    Edep ve hayâ timsâli insanlardı. Ağızlarından bir defa bile 'aptal' gibi hafif bir küfür duymadım. Dahası pek çok zırtapoz tiple de çok rahat yan yana gelirlerdi. Bu zırtapozlar lüzumsuz şekilde küfürlü konuşsalar da, ettikleri zinalardan ağızlarının suyu aka aka bahsetseler de, hatta bu şakirtlerle dalga geçseler de hiçbiri fevrî bir tepki vermez, bu edepsizleri de katiyen dışlamazlardı. Dahası gider, onları ders çalıştırır sonra da maklube ikram ederlerdi. Ezcümle tahammül, tesamüh ve hilim ancak onlardan sorulurdu.

    FEDÂKÂRLIK SENDEYDİ

    'Onlar kadar fedâkâr Müslüman tanımadım' dersem yalan olmaz. Ben Murathan Koleji (şimdi 'Samanyolu Koleji' ismini aldı) ve Ahi Dershanesi'ndeyken (şimdi 'Fem' ismini aldı) öyle hocalarım oldu ki, onları her hatırladığımda kalbim titrer. Birine: 'Hocam siz ÖYS'de kaç puan aldınız?' diye sorduğumda Boğaziçi'nin mühendislik bölümlerine yetecek puan aldığını ve fakat Hizmet'ten ağabeyleri kendisine Müslümanların iyi hocalara ihtiyacı olduğunu söyledikleri için öğretmenlik bölümünü yazdığını öğrendiğimde nutkum tutulmuştu.

    KAHRAMANLIK SENDEYDİ

    Bir misal daha vereyim: Hizmet'ten bir talebem vardı. Epey vâriyetli bir çocuktu. Altında son model arabası olan, markalı kıyafetler giyen, el bebek gül bebek yetiştirilmiş biriydi. İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü bitirmişti. Yabancı dili de vardı. Uzatmayayım. Ağabeyleri bu çocuğa adını bile duymadığım, komünist diktatoryayla idare edilen bir ülkeye gidip birkaç kaç yüz dolara lisede hocalık yapmasını rica ettiklerinde hiç düşünmeden valizini topladı. Bu ne aşk ya Rabbi?! Bu ne iman?!

    ADANMIŞLIK SENDEYDİ

    Yurt dışında öğretmenlik yapanlara soruyordum; 'Ne yapıyorsunuz oralarda?', 'Sürekli tebliğ mi ediyorsunuz?' diye. Hiçbir zaman 'evet' cevabı alamadım. Peki ne cevap veriyorlardı? 'Biz orada dinine, ideolojisine bakmadan bütün fakir fukara ile ilgileniyoruz. Onlara elimizden ne geliyorsa yardımcı oluyoruz. Hiçbir şey gelmezse, güler yüz gösteriyoruz.' Soruyordum: 'Müslüman oluyorlar mı?' Bazı yerlerde topluca Müslüman olanlar oluyor, bazı yerlerde bir tane bile çıkmıyor. Ama olsun, biz vazifemizi yapmış, İslam'ı TEMSİL etmiş oluyoruz'. Bu muhaverelerden sonra, her gününü onun bunun kafasını ütülemekten ve bunu da tebliğ etmek zannetmekten başka hiçbir halt bilmeyen Suheyb'in üzerine hicap ve sükut akşamları çöküyordu.

    YanıtlaSil
  13. TEDBİRSİZ TEDBİRLER


    Hiç garip gurup halleri olmuyor muydu? diye soracak olursanız; 'tedbir' meselesini söyleyebilirim. Namaz kıldıklarını bilhassa üniversitede büyük bir dikkatle saklarlardı. Üniversitemizin yanında hastane vardı. Evlerine gidip geldiğim, zamanında da aynı Hizmet yurtlarında yatakhane arkadaşı olduğum bazı şakirt dostlarım, yanımda seküler bir arkadaşım varsa bana 'Hastane'ye gidip gitmeyeceğimi' sorarlardı. Önceleri anlamıyordum. 'Yok abi, ne işim var hastanede?' falan diyordum. Sonra anladım ki 'hastane' cami imiş. Dedim ki 'Abicim bâri hastane değil de pastane deyin'. 'Millete her seferinde hastaneye gittiğinizi söyleyip durursanız, sonunda sizin ya kanser ya da hastalık hastası olduğunuzu falan zannederler. Bir şeyiniz olmadığını anladıklarında da bütün güvenlerini kaybedersiniz.'


    MİLLÎ GÖRÜŞ'ÜNTEN DAHA SOFİSTİKE SİYASETLERİ VARDI


    Hizmet'in hem yerel hem de küresel siyasetini genel olarak çok takdir etmişimdir. 80'li 90'lı yıllarda Millî Görüşçüler son derece rijit bir şekilde konuşup, saçma sapan devrim planları yapıp kendilerinden olmayan herkesi ürkütürlerken, Hizmet gönüller fethetmekle, insanları eğitmekle meşgûldü.
    > Müsaadenizle kısa bir istitrad yapayım: Ben 90'larda Kartal Anadolu İmam-Hatip'teyken, 4 tane şâkirdin, 2 tane ülkücünün, 5-6 tane de Işıkçı'nın dışında neredeyse herkes MGV'deydi. MGV'liler de çok kral çocuklardı ama hiçbiri zerre kadar kitap okumazdı. Tanıdığım şâkirtler öyle sosyoloji, felsefe kitaplarına yaklaşmazlardı ama en azından bildiğim en sofistike metinlerden olan Risale-i Nurları sabah akşam hıfzederlerdi. Bilhassa İslam konusunda diğer Müslüman gençlerden çok daha bilgiliydi şâkirdler.


    ÜRKÜTMEDEN, KORKUTMADAN, KIRMADAN, DÖKMEDEN


    Devam edelim. Milli Görüş adaletin, demokrasinin ve hatta sekülerizmin transandantal hükümleri açısından darbeye mâruz kalmayı hiçbir zaman haketmemişti. Ama Türkiye'nin cârî ampirik Kemalist hükümleri açısındansa, darbeyi çağıran bir halleri vardı. Daha sarih ifade edeyim: Seküler-demokratik bir ülkede bir başbakan, Başbakanlık konutunda ister haham ve papazları ağırlar, ister şeyhleri ve dedeleri. Fakat Türkiye'de ne demokrasi vardı ne de sekülerizm. Sadece Kemalizm, Kemalizm, Kemalizm. Arapça ezan okuttuğu için başbakanı idam eden bir rejimde hangi akla hizmet şeyhleri Başbakanlık'ta ağırladı merhum Erbakan bilmiyorum. Neyse.. İşte Hizmet – her ne kadar siyasetten Allah'a sığınırım' diye ortalıkta gezse de, siyasetin en sofistikesini uyguluyordu o zamanlar. Ürkütmeden, korkutmadan, kırmadan, dökmeden.


    HÜSN-Ü ZANNIMI HEP MUHAFAZA ETTİM


    Fethullah Hoca'nın 28 Şubat'ta, o sürekli tenkit ettiğim merhum Erbakan'a haddinden fazla mesafe koymasına ben de çok içerlemiştim. 'Ruhlarımız arasında tenâfür var' bile demişti. Ama o zaman bile kendisine olan hüsn-ü zannımı kaybetmemiştim. Biliyordum ki, takiyye yapıyor, cemaatini ve cemaatiyle ihyâ olacak insanları korumaya çalışıyordu.


    ERDOĞAN'IN DEĞİŞİMİ HİZMET'İN FERÂSETİ


    Erdoğan 'Değiştim' diyerek boy gösterdiğinde, hepimiz biliyorduk ki kendisi 'Ben artık Millî Görüş'ün rijit söylemlerini kurmayacağım, dar bir Müslüman kitleye değil, ülke çoğunluğuna hitap etmeye çalışacağım. Bu ülkenin, Müslümanları ve diğer mazlum gurupları ezen ampirik Kemalist hükümlerini nazar-ı dikkate alacak; adaletin, demokrasinin ve (Müslümanlara hayat hakkı tanıyacak Anglo-Amerikan) sekülerizmin transandantal hükümlerini tesis etmeye ve milletin aç karnını doyurmaya gayret edeceğim' diye îlan ediyordu. Yani Erdoğan, tam da Hizmet'in siyasetine paralel, züccaciyedeki mütereddit filin edâsına uygun bir siyaset ihdas etmek niyetindeydi. İhdas da etti, başarılı da oldu. Şimdiye kadarki başarısının ardında da işte bu siyaset şekli vardır. Nitekim her Müslüman siyasî partiye tereddütsüz mesafe koyan Hizmet, tarihinde ilk defa Müslüman hüviyetine sahip bir partiye (AK Parti'ye) bâriz bir destek vermekte hiçbir beis görmemişti.

    YanıtlaSil
  14. KÜRESEL HEGEMONİYE KARŞI EN İYİ MÜCADELE ŞEKLİYDİ


    Küresel siyaseti ise çok daha harikaydı Hizmet'in. Dünyanın her yerine okullar açıyor, küresel hegemoniye sanki ona eklemleniyormuş gibi yaparak sessiz sedasız kafa tutuyordu. Küresel siyaseti; adalet, merhamet, misafirperverlik, komşuluk, dostluk, hayâ ve îsar gibi değerler ve ilkeler temelinde vücut buluyordu. Hegemon kapitalist 'Batı' kültürünün yerine çok daha insanî ve İslamî bir kültür ikame ediyordu. İslam'ın bayraktarlığını yapacak bir Türkiye'nin küresel bir güç olmasına katkıda bulunuyordu. Hitap ettiği ülkelerdeki insanların tasavvurlarını değiştiriyor, ufuklarınırdu. Hegemon kapitalist 'Batı' kültürünün yerine çok daha insanî ve İslamî bir kültür ikame ediyordu. İslam'ın bayraktarlığını yapacak bir Türkiye'nin küresel bir güç olmasına katkıda bulunuyordu. Hitap ettiği ülkelerdeki insanların tasavvurlarını değiştiriyor, ufuklarını açıyor ve onlara nefyettiği kolonyal Efendi'nin (popüler) kültürünün menfi hususiyetlerini temsîli olarak izhar ediyordu. Elçiliklerimizin olmadığı ülkelerde ve onların vatandaşlarının kalplerinde Hizmet vardı; ve Hizmet bu ülkelerle siyasî, ticarî, dinî, kültürel ilişkiler kurmamızı sağlıyordu.

    DİNLER-ARASI DİYALOG MESELESİNDE HAKSIZLIĞA MÂRUZ KALDILAR

    Pek çok süper-'İslamcı', 'dinler arası diyalog' lafını ağzına doladılar durdu. Peki ne deselerdi Hizmet'tekiler? 'Biz Müslüman olmayan insanlara tebliğ ve temsil edeceğiz. Müsaadenizle Vatikan'a gelmek istiyoruz' mu deselerdi? Evet dinler diyalog etmez, din adamları eder geyiklerini ben de biliyorum. Sırf bu husus -söylem şekli- tenkit edilseydi 'eyvallah' derdim. Lâkin bir baktım, pek çok süper İslamcı, işi Hizmet'i tekfire kadar götürüyor, en sâkini de şakirdleri liboş olmakla falan suçluyordu...
    Anayasa'nın değişiminde Hizmet'in nasıl hizmet ettiğini de cümle âlem biliyor. Onbinlercesi yurt dışından sırf bir oy kullanmak için Türkiye'ye geldi.
    İşte ben böyle böyle âşık oldum Hizmet'e..


    YİNE GÖZLERİM DOLUYOR


    Allah şâhit! Hayatımda vefâtını düşündüğümde gözlerimin dolduğu ailem dışında tek kişi olmuştur: Fethullah hoca. Şimdi gözlerim onu düşününce yine doluyor. Fakat bu sefer onun yokluğuna nasıl dayanacağımı bilemememden değil. Bilakis bana ve ümmete yaşattığı hayal kırıklığından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi ordan sen ona kattığın katkıdan olan mesuliyetinden allaha tövbe ve mağfiret et
      allaha şükür bende 2000 öncesi var sonrası hiç yok
      gazete dergi almışlığımdan allaha tövbe istiğfar ediyorum dileğimiz mevladan biz aciz kulları af etmesi

      https://www.youtube.com/watch?v=LiOIZHV41vM&feature=share

      Sil
  15. Yazi Aralik 2013'te yazilmis. Yani 17-25 Aralik'tan da sonra. 20 yil once dershanesine giden kendisine yapilani kabullenip aman Allahim ben ne buyuk gunah isledim Allah benim belami versin ac birakilmak bile az bana diyecek. Bunlari yazanlar 15 Temmuz'dan sonra Reiscinin en onde gideni oldular, fetonun en onde giden dusmani oldular en iyi pozisyonlara geldiler.

    Serefsizlik hep bana mi duser usta, seref baskalarina?

    Simdi yine diyeceksin ki onlar da hala savunuyor. Bu senin bu gerceklerle yuzlesemedigin icin kendine uydurdugun bir yalan. Halayi gectim adamin gecmiste bile alakasi olmamis fetoculerle universiteye hazirlanmak icin yasal dershanesine gitmekten baska. Ama sen bunu anlamamak icin surekli kendine ve bize yalan soyluyorsun zira zalim oldugunu yanlis tarafta durdugunu kabul etmek kolay degil. Fetoculer gibisin ayni.

    Daha Erdogan'a gelmedim. Eger biraz daha yazarsan ona da gelecegim.

    YanıtlaSil
  16. Bu da Pelikanla ilgili bir haber. Daha once bu isin icinde bulunmus Firat Erez'in itiraflarina dayaniyor. Ilgilenen daha detayli okuyabilir ama bu ekip Berat'in bizzat yonettigi ve Erdogan'a raporlama yapan, Davutoglu'nu tasfiye eden ve sonrasindaki feto mucadelesinin tonunu belirleyen ekibin ta kendisi. Baslarinda da bu yaziyi yazan Suheyb Ogut var. Annesi ve babasi da Mehtap TV'de program yapiyordu. Karisi Star yazari trolice Hilal Kaplan da kariyerine fetoculerin operasyon gazetesi Taraf'ta baslamisti malum. Simdi kimin fetocu olup olmadigina bunlar karar veriyor.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/727401/Eski__Pelikan_cidan_sok_itiraflar__Hilal_Kaplan_ve_kocasi....html

    "Sitelerin ve hesapların logoları, tasarımları çalışılıyor, profil fotoğrafları (logolar) ve başlık (fon) görselleri üretiliyor, Bhosphorus Global'in kurumsal kimliğine çalışılıyor, birkaç video, Süheyb Öğüt'ün git gel aklının sonucu bazı kampanya patinajları yapılıyor (Muhalif tipleri Pokemonlarla kimlikleştirip seslendirmeler, illüstre etmeler gibi) ve 4 aylık sürem boyunca 2 kez denk geldiğim, 3 ayda bir faaliyet raporu hazırlanıyor.

    Bu rapor, Süheyb Öğüt ve Hilal Kaplan'ın söylediklerine göre yine 3 ayda bir onun müsait zamanına göre belirlenen vakitlerde R.T.Erdoğan'a yüz yüze yapılan görüşmelerde kendisine sunuluyor.

    YanıtlaSil
  17. https://www.milligazete.com.tr/haber/2956413/cumhurbaskani-erdogan-pelikan-yapilanmasini-ziyaret-etti

    YanıtlaSil
  18. bozacının şahidi şıracı

    YanıtlaSil