Header Ads Widget

test banner

Omurgalı Duruş

İlk yazı denemem, şimdiden kusurlar affola… 

Cemaati 16 yaşında yanıdım, şimdi 44 yaşındayım. Yaklaşık bu 30 yıldır, kıldığım namazlarda "Allah’ım beni ömrümden al, HE’nin ömrüne kat" diyerek, çocuklarım olduktan sonra da "çocuklarımın ve benim ömrümden al, HE’nin ömrüne kat" diyerek geçti. Cemaat ve HE sevgim hakkında bir özet oldu sanırım… 

Bana bu yazıyı yazdıran, eski bir abimin bana gönderdiği bir link oldu. Kuytul Hoca’nin, cemaatin uğradığı zulme karşı çıkan açıklamalarını içeren bu linkin arkasına "zor zamanlarda yanımızda durdu delikanlı adammış" tadında bir şeyler yazmış. 

Diğer bir abimin de, Saadetin son zamanlarda yaptığı, AKP ve RTE'yi hicveden reklamları hoşuna gitmiş, onları paylaşmış benle, şu videolu ve penguenli olanları. Adamlara helal olsun diyor. TR'de olsa oyu onlaraymış. 

Mazi canlandı gözümde. Kuytul Hoca’nın Cemaati uyaran, "bu gittiğiniz yol yol değil, toslayacaksınız bir yere, size uyarıyoruz dinlemiyorsunuz, size karşı eleştiri getirmek için ağzını açana tekfire varan hakaretler ediyorsunuz" minvalindeki eleştirilerini sormuştum yine bir abimize, "bizi çekemeyen, MİT veya diğer istihbarat örgütlerine çalışıyor ihtimali olan vs" diye başladı ve bitirdi konuşmasını. Hiç bu adam ne diyor, ya bir kulak assaydık, dinleseydik, yoktu. 

Saadetle ilgili de anı geldi gözüme; Şahin Alpay, 2011 Genel Seçimleri zamanı bir yazı yazdı Zaman’da, başlığı ‘oyum Saadete’ diye. Bizim bölgeci abimiz demediğini bırakmamıştı, oyları bölmek istiyor, şu zamanda AKP ye bu yapılır mı, bizim gazetede nasıl yazı yazdırılıyor buna, Saadet AKP’nin oylarını azaltmak için pompalanan bir parti vs. diyerek. 

Şimdi Saadet’te Kuytul Hoca’da çok iyiler. Neden? Düşman olan AKP ye karşı duruyorlar. Yani bir yerde "düşmanımın düşmanı dostum" mantığı. Yarın AKP ile iyi olunsa, bunlar yine düşman olacaklar yani…Belli bir duruş yok, "biz siyasete uzağız, aynı mesafedeyiz tüm partilere, siyasal islamcı da değiliz" türünden olması gereken "duruş" maalesef yok. Bir seçimde AKP ye oy toplanırken, eşimize dostumuza AKP için yalvartılırken mütevelli olarak, bir sonraki seçimde, olduğunuz bölgeye gore, CHP, MHP hatta HDP için oy istemeniz için yönlendirilebilirsiniz eğer cemaat taraftarı iseniz. 

Aynı şekilde, Kuytul Hoca, daha önce Cemaat eleştirisi yaptığında istihbaratçı, haset vesaire olmakla suçlanabilirken, bugün düşmanımıza karşı olduğu için "delikanlı adam", yarın ne olur Allah bilir. 

Duruşumuz yok, Çevik Bir cemaate, okullara takmış durumda iken, "bugün istesinler, yarın tüm okulların anahtarını teslim ederim" diyen HE, kendini daha güçlü hissettiğinde, yine devlet okullara dershanelere takıkken bu sefer okulları teslim ederiz açıklaması yerine savaş açılıyor. 

Ecevit gibi bir figure, şahsi yaşantısı itibarı ile (tabi ki içini Allah bilir) islamla pek bir alakası yok gibi görünse de, Cemaate destek olduğunda "şefaat hakkı verilirse onun için kullanırım" diyen HE, kendilerinin tabiriyle, alnı secdeye giden, okullarda seçmeli Kur’an dersleri koyan, kamuda ve okullarda başörtüsü serbestisi getiren bir diğer başbakana, Yezit, Tiran, Münafık diyebiliyor. Neden? Cemaate karşı duruşundan ötürü. 

Dediğim gibi, fırdöndü gibi dönen bir yapıyız. Ama sorun şu, biz işimize gelip, yüzümüzü onlara döndüğümüzde, desteklerine ihtiyacımız olduğunda, zamanında uyarılarını dinlemediğimiz, gördükleri zulümlere kulaklarımızı kapadığımız insanların ve grupların şimdi bizim uğradığımız zulüm karşısında ayağa kalkmasını istiyoruz, ses çıkarmadıklarında çok kızıyoruz. 

MHP’nin Genel Başkan Yrd.larının kasetleri çıktığında tam seçim öncesi çok hoşumuza gitti, hiç "tecessüs etmeyiniz" ayeti gelmedi aklımıza, ayıptır, günahtır gelmedi. HDP liler, kürtler ezim ezim ezilirken, beter olsunlar dedik, CHP belediyelerinin yolsuzlukları ortalara serilirken, 12 yıl boyunca tek bir AKP belediyesinin yolsuzluğunun ortaya çıkmamasına, cemaatin yayın organlarının bunları görmemesine ağzımızı açmadık. Ama şimdi, tüm bu gruplar bize karşı olan zulme karşı dursun, sesleri çıksın istiyoruz, bir de çıkmazsa sesleri kızıyoruz. 

İnsanlar sokaklarda haklarını ararken, "sokaklarda gösteri yapmak İslami değil, bizim kültürümüzde yok" diyen cemaat, BankAsya'nın önüne cevşen okuyan ablaları gönderince normal karşıladık, "hani duruş" demedik. Adliyenin önüne abileri protestoya gönderince, bizim yaptığımız demokratik hak araması oldu… 

Velhasıl, insanları salak sanıyoruz sanırım, kolay kandırılır, kendi yanımıza çekilir görüyoruz. Fakat değiller. Herkesin yaraları taze. Daha dün Ergenekon için adliye önünde hapis önünde bekleyen komutan eşlerine "sarışınlıklarından belli oluyorlar" diye espriyle yaklaşan, daha suçları belli olmadan 2-3 sene tutuklu şekilde bekleyeneler için isyan edenlere "adalete güvenin, vardır bir bildiği" diyen biz, kendi arkadaşlarımıza aynı şey yapılınca isyan ediyoruz. İşimize gelmeyen başsavcı makamında yaka paça gözaltına alınırken "bu yaptığınız hukuksuz" bağırışlarına gülümseyerek yaklaşan biz, kendi hakim savcılarımıza aynıları yapılınca yer gök inlesin istiyoruz. 

Burada hiçbir yazdığım RTE'nin zulmünü, içerideki masum sadece hizmet için malını, zamanını harcamış yiğit abilerimin yaşadıklarını haklı çıkarmaz. Allah tez zamanda kurtarsın, bu zulmü de durdursun. Ama karşı tarafın yaptığı zulmün, bizim hatalarımızın örtülmesine izin vermemek lazım. 

Özgürlükçüysek, herkese karşı, demokratsak herkese karşı, zulme karşıysak, tüm zulümlere karşı olmalıyız. Duruşumuz olmalı, en azından bu yaşananlardan ders alınarak bundan sonra bir duruşumuz olmalı meselelere, vesselam. 

İsyankar Evlat 
Twitter @EvlatIsyankar
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. MasAllah cok guzel yazmissiniz, cani gonulden tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. 29 Ekim 2013
    Erdoğan zarif bir ses tonuyla geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hocaefendi de aynı zarafetle Sayın Başbakan’ın hatırını sordu, “Zahmet buyurdunuz...” dedi.
    Söz sırası dualaşmaya gelmişti. İkisi de hem dua istedi birbirlerinden, hem dua ettiler birbirlerine. 
    “Görülmeye, duyulmaya, düşünmeye değer bir tabloydu”diyor Ekrem Dumanlı. 
    Ardından da haklı olarak ve dahi cesaretle ekliyor: 
    “Uzaktan bu manzarayı izleyebilseydiniz, eminim, ‘Yahu işgüzarlar! Artık aradan çekilin ki fitne ateşi sönsün!’ diyecektiniz. Öyle samimi öyle halisane bir iletişim vardı ortada...” 
    Görüşmenin sonunda Hocaefendi arkadaşlarına dönerek, “Sesi çok güzel geliyordu” diyor ve o sesteki duruluk ve içtenliğe dair övgülerini sıralıyor. 
    Ekrem Dumanlı “Geçmiş olsun” başlığıyla kaleme aldığı yazısında bu ayrıntıyı çok önemsemiş. 
    Yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf çekmiş. 


    13.03.2013
    "Yaptığı çalışmalarla ülkemiz ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunan, çalışkanlığı ve gayretleriyle her günü dolu dolu yaşayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığını büyük bir teessürle öğrendim. Neyse ki meselenin 'gribal bir enfeksiyon' olduğunu ve birkaç günlük istirahatten sonra vazifesinin başına geçip hizmetlerine devam edeceği bilgisine ulaştım ve bu müjdeli haberle mesrur oldum. Cenab-ı Mevla'dan Sayın Başbakanımıza sağlık ve afiyet diliyor, geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum."


    24 Ekim 2013
    “Onca iç ve dış gailenin getirdiği yoğunluk arasında lütfedip bizzat telefon ederek, samimi sesi kalbe sürur veren duasıyla ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi” 

    09.12.2013
    "Bana akşamüstü bir telefon geldi. Burada akşamdı. Türkiye'de geceyarısıydı sanıyorum. Dediler ki nefsine uyarak bir yerde bir alüfte (Hayat Kadını) ile buluşmaya gidiyor. ve aynı zamanda birilerini de komplosu söz konusu olabilir. Türkiye'de onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. Kalk dedim, gece yarısı deme evine koş git. Bu bir komplo meselesi ile şayet, günümüzde geldiği konuma gelemezdi. O mevzudaki telefon sabit. benim kendisine o ricada bulunduğum o zat da hala hayatta. Ben bu zamana kadar bu meseleyi kimseye açmadım. Bize yakışan budur. Belki de böyle birisi benim öyle bir ayıbını bildiğimden dolayı şimdilerde homurdanıyorsa şayet, "keşke benim ayıbımı bilen bu insan nalları dikse gitse de ayıbımı bilen biri olmasa" der, belki. Mümin olarak bizim karakterimiz buydu, Bu mevzuda belki on tane hadise sayabilirim" dedi

    18 Temmuz 2016
    -Erdoğan'ın karakter analizini yapabilir misiniz:
    F.G: Bazı rahatsızları var. Bir tanesi baş aşağı bir yere gideceği zaman, çok ciddi bir mesele onu açıkca söyleyemeyeceğim terbiyem müsait değil ona. Uygunsuz bir yere gidiyordu ailesine ihanet şeyiyle daha hiç olmadan bir sey olmadan evvel. Ben komşusunu geceyarısı uyardım 'git dedim oraya gitmesin hiç bir şey olamaz önü kesilir' dedim. Böyle bir şeyini bildiğimden dolayı benim hep ölmemi; hatta geçer geçmez siz inanırsınız inanmazsınız bunu erbabı söylüyor on defa ölümüm için büyü yaptılar ama ben ölmedim. Evet hala o kafamda olduğundan dolayı bir gün onu söylerim mülahazası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olsun hocam. Ben de 9 ay cezaevinde kaldım. Bu adamları hep iyi gösterdiniz, hiç yanlışlarını söylemediniz deyince imamlar savunmaya geçip biz söyledik sen duymamışsın diyorlardı. Ne söylediklerini çok güzel bir araya getirmişsiniz.

      Ek olarak şunu da söyleyelim. Osman Özsoy denilen insanımsı bu süreci bitirmek çok kolay, üç yiğit adam bu süreci bitirir, keşke albay olsaydım daha çok hizmet ederdim, akp kendini devlet sanıyor ama %15 bile değil devlette diyerek, tuncay opçin 14 temmuz günü yatakta basacaklar, şafakta asacaklar diyerek, fuat uğur darbeden üç ay önce cemaat mahremleri ankarada topladı, askerleri birbirleri ile tanıştırıyorlar sözüne itiraz etmeyerek zaten bu işi f gülen, adil öksüz, kemal batmaz gibilerin planladığını ortaya koydu. Artık gözlerini açmayıp hala bu insanları savunanların yaşadıklarına ben üzülmüyorum. Masum da olsa üzülmüyorum çünkü beyinsiz askerlikten vazgeçmiyor.

      Sil
  3. Evet gercekten guzel bir yazi.

    Tekrar soylemek gerekirse. Su an hapiste yada TR de isinden gucunden olmus binlerce masum insanlarin basina gelenleri hakettikleri bir suclari yok. Ama maalesef Cemaatin lider kadrosu, onde gelen baya bir insani ile omurgasiz bir tavir sergilemistir.

    Binlerce masum su anda onurlari ile yoklukla mucadele ediyor, zulumle mucadele ediyor.
    Fakat onlarin bu hale gelmesinde buyuk rolu olanlar, hirsizliklari gormeyenler, gazetelerde bu zulmu yapanlara yillarca yagcilik yalakalik ahlaksizlik yapti. Koskoca STV, Zaman bu RTE canavarinin kopegi oldu.
    Cunku o devirde Cemaatin yargida, poliste guclenmesine izin veriyordu. Sen RTEnin masasi ol, karsiliginda guclenmene izin verilsin. Bu ahlaksiz alisveriste el sikismayacakti cemaat. ama maalesef yapti.

    Fakat bu sadece cok buyuk olaylarda olan bir omurgasizlik degil. Cemaatte her seviyede cok olan bir sey. Bolgelerdede soz sahibi olanlar parasi olanlardir. Paran varsa seni her yere gotururler. Ziyaret ederler. Itibarin vardir. Ama hizmet etmissin, hayatini vermissin hayir dusunmussun, yanlisliklari gorup uyarmissin itibarin yoktur.
    "Bize akil degil para lazim" sozunu ben cok duydum bu Cemaatte.

    Sorsan bu abilere, hepsi kendi nazarlarinda paraya hic ehemmiyet vermiyen insanlar. ama yaptiklarina bakinca ne olduklari ortada.

    Bu yonleriyle ben Cemaatin en azindan alt tabakanin muthis bir ders aldigini goruyorum. Artik sorguluyorlar, reddediyorlar.
    Ust tarafta veya lider kadrosuda bunu goruyor.
    Alti kaybetmemek icin en azindan bunun sorgulandigini kabullenip ona gore davraniyorlar. Ama bu simdilik olan bir sey.
    Eski duzen gelse, ayni kafali ayni insanlar ayni sekilde davranirlar. Cunku maalesef hayatlarinda Risaleden baska , HE baska birsey okumamislar. Hesap veriebilirlik ne demek? Hak Hukuk ne demek bilmez bu abilerin cogu.
    onlarin bildigi bir sey. Bu yol peygamber yolu Peygamberde ahlakli idi, biz de secilmisiz, oda zulme ugradi bizde ugruyoruz. o zaman hakliyiz.

    Kardesim, evet Paygamber zulme ugradi ama hakliydi. Sen haksizlik yaptin, guclunun ayagini optun, zulme riza gosterdin. O canavarda seni yedi. bunu niye boyle gorup Tovbe edip aklini basina almiyorsun.


    YanıtlaSil
  4. düşüncelere tercüman olmuşsunuz. Kuytul kendisi bizzat cezasını cekerken camiada neden sadece burs veren kurban veren sadece Allah rızası için öle inandıkları için sıradan insanlar içerdeler???? biz üstad hz lerininde hapishanede yattığını ömer hayyamında yattığını bilioruz ama üst tabaka dediğimiz yoğurdun kaymağını yiyen her türlü dolabı ceviren ekip basıp gittiler . sohbetlerinizde efendimizin işine gelen yönlerinizden bahsetiyorsunuz yahuu efendimiz tüm insaları sağ salim hicret ettikten sonra kendisi sonlarda çıkmadı mı mekkeden ??sölesenize habeşistane giden ekibin içinde hangi önde gelen sahabeler vardı .veya benim bilmediğim yoksa ilk zorluktan hicret etmek zorunda kalan efendimiz miydi .. benim 25 yaşında arkadaşım çocukluk arkadaşımın hapishaneye girdi 1 yıl hapishanede yattı. 6-3 aldı . hayatı karardı .sevdiği kızı vermiyorlar çocuğa yahu bu insanların hakkını nasıl ödiyeceksiniz. yat ya gell allahın cezası ekrem ve onun gibiler gel de sende yat şu hapistede adam desinler . ama nerde bırakıp kaçıp gittiniz ordan konuşmak kolay gel sıkıyorsa burdan konuş .osmanlının islam sancağı için kardeş katili olduğunu söyleyen the imams neden hala şerif ali telalan vb bi ceza vermessin .Bu satırları okuyan masumane hala bu ekibe gönül veren kardeşlerim nolursun aç gözünü sencede burada masumlar yatarken onların oraya kaçıp hayat sürmesi hakmıdır ? sorgula nolursun sorgula bunlar gececek diyor tabii gececek ne özal kaldı ne demirel kaldı benim çocukluk arkadaşımın yıllarını aldılar gecse nolur .

    YanıtlaSil
  5. İnsanların nereye gidip ne yapacaklarına varıncaya kadar haberdar olup,onları uyarabilecek kadar samimi olan bu insanlar,darbeden haberimiz yoktu diyince,insanın bir gülesi geliyor.Ne yaptığının farkında bile olmayan askerler,kamptan toplanıp getirilen Harp Okulu öğrencileri,katledilenler,müebbet alanlar! Ey herşeyi bilebilenler! Bunları nasıl öngöremediniz...bununla ilgili bir rüya ya da yakaza olmadı mı? Yoksa bunlar davanız için küçücük teferruattır mıydı?

    YanıtlaSil
  6. Cemaati elestirelim ama sunada bakalim. Turkiyede hapishaneler masum insanlarla dolu.
    Genc kizlara polis taciz ederek davraniyor ve Suleyman Soysuz polisini savunuyor
    Hapishaneler masum akademisyen, avukatm hakim, gazeteci ile dolu oldugundan dolayi
    yakalanan cetelere bile hapse atilmayip sartli olarak serbest birakiliyor.

    bakin ekteki habere. adamlar araba caliyorlar organize suc orgutu, hakim serbest birakiyor.
    Niye.... koyacak yer yok
    http://www.milliyet.com.tr/yer-ankara-sifreleri-ortaya-cikti-gundem-2831448/

    YanıtlaSil