Header Ads Widget

test banner

Alo, Ben Cevdet!

Alo, abii.. nasılsınız inşallah.. Ben Cevdet. Hangi Cevdet mi? Teessüf ederim abi.. Çay doldururken demliği sıyırmayıp milletin bacağına sıcak su damlatan Cevdet.. Candy crush oyununda kazandığı altınları kuyumcuya satmaya çalışan Cevdet.. Yahu senelerdir o kapının boynu tasmalı kölesi olan.. Hani gelenlerin ensesini bir tokatla patlatan. Öhömm dedem pehlivandı da abi, o yüzden kan çekiyor anadın mı.. Haahhh işte o işte ooo.. iyiyiz abi çok şükür.. Ama son zamanlarda biraz kırgınım insanlara, o yüzden eski neşem yok dinginleştim. Yok abi dingil değil dingin dingin. Dingilleşmedim abiciğim hayır. Yani kabuğuma çekildim.

Vay efendim Cevdet'in 50 tane dairesi varmış, vay Cevdet'in oğlu kırmızı Ferrariye biniyormuş. Yok ben buraya ziyarete gelenlerin yüzüne bakmadan önce arkasını döndürüp cebindeki cüzdan şişkin mi ona bakıyormuşum. Aaabi bi de diyorlar ki el şakası ayağına milleti dövüyor. Ne var yani adamın tam ense köküne dizimle vurmuşsam. Abinin vurduğu yerde gül biter gül. Biz zamanında ne dayaklar yedik abi sen biliyosun İzmir'de İstanbul'da.. Evet abi İstanbul'da.. Abi ben Cevdet yaa.. Allah Allaaaahh.. Hani hava alanına hava almaya giden Cevdet.. Uçakta giderken otursun diye pilota yer veren Cevdet.. Cenaze namazında ettahiyyatüye oturan Cevdet ya. Haahhh bak nasıl hatırladın namaz deyince mübarek abim benim. 

Abi İstanbul deyince o günlerimiz ne güzeldi değil mi, hey gidi günler heyy.. İzmir'den İstanbul'a yeni taşınıyoruz 5.kata biliyosun. Ben hizmetin parası gitmesin diye asansör kullanmıyordum hocamın eşyalarını merdivenlerden sırtla çıkarıyordum. Bi de o zaman bi şarkı çıkmıştı ortalığı yakıyordu, abi onu uyarlamıştım davamıza, bi yandan onu söylüyorum bir yandan ikişer ikişer sekiyorum merdivenlerde. Tabi gencim o zaman. Şarkı mı.. abi şarkııı

Hizmetteyim hizmette
Abilerim hicrette
Ballı lokma tatlısı
Aman hadi hayırlısı

Nacizane böyle bi uyarlama yapmıştım. Yonca hanımdan, sen tanımazsın abi. Tanıyor musun. Evet o evet. Allah allah demek ki ibret maksatlı ayrıntılı bakmış olabilirsin, heheheh. Olsun abim, senin gibi abilerimizin her hareketinde ayrı hikmet olur, biz anlayamayız.

Abi işte nerelerden nerelere geldik. Hakkımda laf çıkarmışlar, banka hisselerini içeriden kuşlardan haber aldın, ucuz ucuz topladın, millet kredi çekip para yatırdı, sen arkadan kuzudan ilik çeker gibi mmh mmmhh emcükledin parayı diyorlar. Evet abi.. Aabi.. Ama bi sor yaptım, ama neden yaptım. Ben almasam pakraduni Fethi mi alsaydı, ulusalcı Berkunt mu alsaydı. Firavunun zalimin müteahhitleri mi alsaydı. En azından ele gitmedi abi para. Yine ağzı dualı, alnı secdeli insanlarda kaldı elhamdülillah. Parayı o yatıran mağdurlara taksim mi edelim. Abim paranın yeri vardı bee. Bak yeri olmasa ben tek tek pay ederim beni biliyosun, kardeşini tanıyosun. Ama yeni yerler aldık, yatırım yaptık, sünneti seniyyeye uygun olarak. Üstten de izin var tabii. Tabi abi, bilmez mi, aldığım nefesi bilir. Mümkün mü abi. Babamdan anamdan yakın bana. Babam Hasan mı. Abi babam Hasan değil ya. Abi ben Cevdet ya Cevdet. Hani kabede kıbleyi soran Cevdet. Taksiciye akbil basmaya çalışıp dayak yiyen Cevdet.. Heh abi hele şükür. Bak bi daha unutma darılırım abimm.

Abi işte beni böyle mağdur ettiler. Zaten hocam çok hasta, ona da bir yandan üzülüyorum. Kolay mı be abi, kaç yıl oldu. Çocuktum geldim, çocuklarım oldu burada. Evet abi çocuğum var. Abi ne 25'i ben 50 oldum ya. Abi sen de şimdi iyice.. Abi ben Cevdet'im diyorum sana. Hatırlasana sinek ilaçlama arabasının arkasından koşturan Cevdet. Susayınca ağzını Niagara şelalesine dayayıp basınçtan ağzı yırtılan Cevdet.. Yahu vefa borcunu ödemek istemeyip veresiye defterine yazdırmak için yalvaran Cevdet yok mu.. Heh oyum işte. Yine hatırlamadın dimi öylesine he he diyosun. Unutmuşsun beni, beni beni Cevdet'ini... Neyse ben kapatıcam hevesim kaçtı. Allah'a emanet ol abi. Hatırlarsan ara beni bekliyorum.

-Ümit



author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

1 Yorumlar