Header Ads Widget

test banner

Rüyaların Bitmesi: Uyanış

Papazın birini en ücra bir köye tayin ederler. Papaz köye gelir ve halkın dinden çıktığını, kiliseye gitmediğini, kilisenin bakımsızlıktan çürüdüğünü görür. Hemen kiliseyi onarır ve köylüleri pazar günleri ayine davet eder. Kilisenin çanını yıkayıp cilalar ve parlatır, tam girişe ihtişamlı bir Vatikan bayrağı asar, köylüler de yavaş yavaş kiliseye gelmeye başlar.

Tam her şey yolunda derken bir karga dadanır. Mundar hayvan hergün aynı saatte önce bayrağa, sonra çana pisler ve bunu sektirmeden hergün tekrarlar.

1 gün, 2 gün, 3 gün derken bizim papazın sabrı taşar ve muhtara dert yanar.

- Muhtar bu kargadan bıktım, hergün çan silmekten, bayrak yıkatmaktan usandım. Buna bir çare bulalım.

- Kolayı var. Kargalar peynire dayanamaz, sen çanın üzerine en tuzlusundan bir parça peynir bırak. Yanına da bir kase içinde susuz rakı koy. Peyniri yediğinde içi yanacak ve susayacaktır. Kasedekini de su zannedip içecektir. Sarhoş olduğunda da uçamaz. O zaman yakalarsın.

Papaz mutlu bir şekilde kiliseye döner ve söylenenleri yapıp beklemeye başlar. Bizim karga ufukta görünür, bayrak direğine konar ve Vatikan sancağını pisler, oradan da kalkar çanın üzerine konar ve bi güzel orayı da pisler. Tam uçacakken peyniri farkeder. Afiyetle yer tuzlu peyniri. İçi yanan karga kasedeki rakıya su diye saldırır ve içer. Bunun rakı olduğunu anladığında iş işten geçmiştir. Havalanmak ister ama pat diye papazın ayaklarının dibine düşer.

Papaz kanatlarından gererek öfkeyle sorar:

- Ulan karga. Milliyetçisin desem, bayrağa pislemezsin. Hristiyansın desem, çana sıçmazsın, Müslümansın desem rakı içmezsin. Söyle lan sen nesin?

Karga cevap verir:

- Hıykk.. "Gülenistim, Gülenist."

Tedbir (!) için her maskeyi takanlar, bir partiyi desteklerken sadece kendi konumunu gözetenler, riyakar (iktidar ile nikah bozulmadan önce ve sonra olmak üzere olağanüstü bir fark) ve tetikçi ayrıca bilirkişi gibi davranan gazeteler çıkaranlar, insanlığın yararını kendi çıkarlarının çok gerisinde tutan "the cemaat" yararına olan her yolu mübah görenler, hapishanelerde kanlı isyan çıkarma planı yapanlar, yediği haltlar ortaya çıkmasın diye masum insanları fişletmek için onlara uygulama yükletenler, himmet diye aldıkları parayla orada burada ezenler, kendileri milyonlar eden parasını çekip garibanı bankaya para yatırmaya teşvik edenler, kendilerinden olmayanları ezenler, bazı evlerde, eğitim kurumlarında, yurtlarda kendi belirledikleri kitaplar dışında başka kitap okunmasına izin vermeyenler, kumpaslar fişlemeler sahte deliller, sehven (!) yüklemeler ile insanların itibarına kast edenler, asılsız rüyalarla aklınca insanları kendilerine bağlamaya çalışanlar, Akıncı'daki tarla farelerini 4.5 yıldır açıklayamayanlar, aman "the cemaat" zarar görmesin diye her türlü pisliğe göz yumanlar, olimpiyatları peygamber izlemeye geldi (!) diyenler, mezardakileri oy kullandırmaya gönderenler, insanları gazete-dergi abonesi yaptırmak için baskı kuranlar, askeriyede "the cemaat" mensubu olmayan öğrencilere mobbing uygulayanlar, "the cemaat" mensuplarına soru dağıtanlar, insanların iyi niyetini suistimal edip kendi kirli oyunlarına alet edenler, "the cemaat" mensubu olduğu için tecavüzcüyü dolandırıcıyı örtbas edenler, yeter ki güçleri tekrar yerine gelsin diye dün ak dediğine bugün kara dün kara dediklerine bugün ak diyenler, tesettür ile ilgili kafasına göre fetva verenler; işte siz bu kargasınız! 

Sonsuz maskeniz var. Sürekli kılıktan kılığa giriyorsunuz. Ne olduğunuz belli değil. Okyanus ötesinden sesiniz de karga gibi çıkıyor, hiç çekilmiyorsunuz. Mâsum insanlar üzerinden prim yapmayı bırakın, yediğiniz haltları açıklayın. Onlara en büyük yararı böyle yapmış olursunuz. Ama prim yapmak sizin işinize geliyor değil mi? Bu mağduriyetlerin arkasına sığınıp kendi yediğiniz haltları unutturacaksınız. Din maskesine sığındınız, eğitim maskesine sığındınız, şimdi de mağduriyet maskesine mi sığınacaksınız? Çok beklersiniz. Biz sizin ne kadar alçalabileceğinizi biliyoruz artık. Eleştirdiklerinizden hiçbir farkınız yok, belki daha kötü bile olabilirsiniz. Aynı faşist zihniyet, aynı yalancılık, aynı riyakarlık fazlasıyla sizde de var. 

Hesap verin! 

Özeleştiri süzgecinden geçmemiş ve buna direnmiş hareketler; -bir şekilde başarılı olduklarında- biat kültüründen beslenip, kendilerini "yanılmaz" gördüklerinden "mutlak teslimiyet" beklentisi ile bizzat teokratik ve diktatörlük şeklinde yönetimlere dönüşürler. 

Sizin diktanız yıkılacak, tüm zalim diktalar elbet bir gün yıkılacak göreceksiniz.

Yıkılacaksınız!

Bari inandığınız öbür dünyada hesap vermeye yüzünüz olsun. Ben pek inandığınızı düşünmüyorum. İnanan, Allah'tan korkan bir insan anlattıklarımın %1’ini bile yapmaya cesaret edemez.

Ey güzel KHK'lı kardeşlerim.. Kandırıldınız! Satıldınız! Bazılarınız çok güzel uyumasına rağmen ben yine de uyandırmak istiyorum.

Uyanın!

Pirincin içindeki beyaz taşları hâlâ farketmediniz mi?

Paralel yürüdüler bu yollarda, beraber ıslandılar yağan yağmurda. Sonra yağmur bitti şemsiye kimde kalacak kavgasına tutuştular. Arada kaynayan siz oldunuz. Ben çoğunuzun güzel duyguları olan, iyi niyetleri suistimal edilen pırlanta gibi insanlar olduğunuzu biliyorum. Siyah taşı zaten herkes görüyor. Siz beyaz taşları bulmadığınız sürece bu süreç bitmez. Birey olun, sahne arkasında ne olduğu belirsiz insanların laflarına itibar etmeden önce sorgulayın. Eleştirinin olmadığı yerde putçuluk başlar. Bu kirli yapıya taparcasına hareket etmeyin. Bir yapının size iyi davranması başkasına da iyi davrandığı anlamına gelmez. Birinin size başkasından çaldığı para ile hediye aldığını düşünün, bu sizi mutlu eder mi? Zira arkadaşınız karşı mahalleden bir insanı durduk yere döverse onunla olan arkadaşlığınızı sorgulamaz mısınız? Ya da siz karşı mahalleden diye bir canı önemsemeyecek kadar bencil misiniz? 

Ben değilim şahsen mahallecilik anlayışını da amaç ne olursa olsun bencilce, saçma ve samimiyetsiz buluyorum. O yüzden bu satırları yazma ihtiyacı duyuyorum. Şeffaf olmayan bir yapıdan ve bir çok kirli işe imza atmış bir yapıdan medet ummaya devam mı edeceksiniz? Ama iyi şeyler de yapıyorlar dediğiniz şeyleri aslında kötülüklerini arkasına saklamak için kullandıklarını göremiyor musunuz? Hiçbir insan kutsal ve hiçbir hareket vazgeçilmez değildir. Zira kirli ve eli kanlı bir hareketten vazgeçmediğiniz, onlara prim verdiğiniz her vakit sizin için bir kayıptır. Onlar sizin masumiyetinize sarılıp kendilerini aklama derdindeler. Bazı haltları yerken size mi sordular? O yüzden onların sizin masumiyetinize sarılmalarına izin vermeyin. Keza sizin masumiyetiniz o kirli insanların erişemeyeceği seviyede. 

Mağduriyetlerinizin bir an önce bitmesi dileğiyle. 

-Olayları dışarıdan gözlemleyen düz bir insan

Ferit Çakır
@moonferit


author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Kalemine yüreğine sağlık.
    Bu yapının iki tarafı var. Bir tarafı kir, diğer tarafı nur.
    Nur tarafında olanlar zulüm görürken kir tarafında olanlar bu zulümü kendi çıkarları için kullanma derdinde.
    Devletin dini Adalettir.
    Zulüm görenlerin üzerinden zulümün kalkması Adil günlerin gelmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı. Fetöcülere bu kadar iltifat(!!!) etmene rağmen münferit.net iyi ki yayınlamış. Bu tür yapılarda öç eleştiri yoktur; çünkü düşünce yasaklanmıştır. Abiler düşünür, Hoca efendiler düşünür. marabaların düşünme hakları yoktur. Sizin için de en iyisini seçilmiş, cenneti kazanması görülen rüyalarla yapılan listelerde garanti edilmiş abiler düşünür.
    Yunus 100. ayette Allah der ki: "AKLINI ÇALIŞTIRMAYANLARA ŞEYTANI MUSALLAT EDER ONLARI PİSLİK İÇİNDE BOĞARIM." Düşünmeyenler, akletmeyenler, birey olmayı başaramayanlar tam da ayette söylenen şeytanlara duçar olmuştur. Böylelerinin özeleştiri veya başka bir eleştiri yapma yetenekleri yoktur. Aslında böylelerinin şahsiyeti de yoktur. Bir insan Müslüman olurken ondan, "Şahadet ederim ki Sen Allahsın" denmesi istenir. Yani Allahın birliğine şahitlik yapması istenir. Adam olunmadan nasıl şahitlik yapılır ki? Bu sebeple İslam iman etmek isteyen insandan önce, "Ey insan önce adam ol. Fert olmayı başar. sonra Allahın varlığına ve birliğine şahitlik yapmasını" ister. Bunun şuurunu kaybetmiş olanların sürüden ayrılması zordur. Çünkü ayrıldıkları gün balığın denizden çıkmasıyla eş duruma düşerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selim bey sizin anlayışınızla fetö ile 1000 sene mücadele etseniz gene 1 gram yol alamazsınız. Çok safça düşünüyorsunuz. Sizi ancak bu işlere tepeden bakan neyin ne olduğunu bilenler anlayabilir. Onun dışında cemaatin içindeki çoğu insan sizi okumaz bile, direk tepki verir. Gülen bu harekette ne döndüğünü anlayıp ayrılanların büyük hasara ve kopuşlara neden olmaması için önceden bir sistem kurmuş. Bu kurduğu sistemle yıllarca cemaatin beynini yıkıyor. O sistem de çok basit bu allah yolundan ayrılan gülenin makamına göz diken mitçidirler, bunların niyeti bozuktur, bunlar münafıktır, bunlar mürteddir, bunlar para için yaşar, bunlar zina yapar vb. bir çok iftira. Bunlarla yıllarca beyinleri yıkamış. Ee siz yıllar önce ayrıldınız çoğu insan isminizi bile duymamış, anlattıklarınız kaç insana tesir edebildi? Cemaat tabanına ulaşmak için tek bir hatanız bile olmamalı, tek bir üslup hatası bile yapsanız üstünüzü çizerler.

      Bu yazıda da öyle sert yazmayacaksınız. Gülenistler şöyle böyle derseniz, tabandaki öğretmenden ev abisi de üstüne alınır. Ulaşamazsınız insanlara. Tabi ulaşma gibi bir derdiniz varsa. Yoksa kalan %99 türkiyeli zaten gerçekleri görüyor. Sert üslubu baskılamak gerekiyor. Bu sert dili havuz medyası ile aydınlık gibi gazeteler yıllarca kulalndı cadı avı yaptılar hala kullanıyoralr insanlarda alerji oldu belli kelimeler mesela fetö kelimesine herkesin alerjisi var, bu kelimeyi kullandıktan sonra istediğini anlat kimse bişi dinlemez. en tepeden gündem inmiş fetö kelimesini kullananlar yapılan zulümlere destek veriyor diye, adam seni doğrudan yapılan zulümlerin faili görüyor o kelimeyi kullanınca öyle milleti ikna etmişler. tüm halk nasolsa fetö diyor hepsinden kopsunlar sadece bizim yazarları okusunlar diye. bu oyunlara gelmiceksiniz işte, ayrıca şahsen de fetö kelimesinin kullanılmasını yanlış buluyorum. dün her haltı cemaatle yiyen akp bu kelimeyi icat ettiği için.

      Sil
    2. Bu yapı içinde üniversite imamlığından, kredi yurtlar imamlığına, bölge imamlığından ülke temsilciliğine, gazete ve dergilerin yayın heyetlerinde 16 yılım geçti. Yapıyı iyi bilenlerden biri olduğumu iddia ediyorum. FETÖ kelimesine gelince bu kavramı ilk literatüre sokan akp değil benim. FETULLAHICI EKONOMİK TERÖR ÖRGÜTÜnün kısaltılmışını 2000 yılında literatüre soktum. Çünkü 1999da yapının pisliklerini görüp ayrılınca bana adeta ekonomik linç uyguladılar.
      Fetöcülerin söylediklerime inanıp inanmamaları kendi problemleri. Ben hak ve hakikati söyleyeyim de isteyen dinlesin istemeyen dinlemesin. Dinlemeyenin cehenneme kadar yolu var. Bunca çirkefliğe rağmen hala bu yapıya sempati besleyenlerin iyi niyetinin olduğunu düşünmüyorum. Zaten bağlıların çoğu ya mideden ya da beyinlerini çalıştırmamanın tesiriyle oluyor. SÜRÜ PSİKOLOJİSİ.. sÜRÜDEN AYRILMAYANLARIN HAKİKATİ GÖRMESİ VE AKLINI ÇALIŞTIRMASI ZATEN MÜMKÜN DEĞİLDİR.
      FETÖ denilen yapı dine vatana millete ihanet etti. Zaten bu ihanet için 1960lı yıllarda YEŞİL KUŞAK PROJESİ içinde ılımlı İslam (cihattan, hak ve batıl anlayışından, iman küfür kavramlarından soyutlanmış abd islamı) anlayışını müslümanlar içinde hakim kılmak için planlandı ve zamanı gelince de tetikçi olarak kullandı. Yani bizim milletin paraları ile bizim en zeki çocuklarımızı devşirip bize karşı kullandılar.
      akpye gelince BENİM MEŞHUR SLOGANIM VAR TV NETTE SÖYLEDİĞİM: "BERABER YÜRÜTTÜK BİZ BU YOLLARDA"

      Sil
    3. Bu arada ismini bile yazmaktan çekiniyorsan yazdıklarını kaale bile alınmaz ama ben yine de cevap yazdım

      Sil
  3. Karanlık aydınlıktan
    Yalan doğrudan kaçar.
    Güneş yalnız da olsa
    Etrafa ışık saçar.
    Doğruların kaderidir yalnızlık.
    Kargalar sürüyle
    Kartallar yalnız uçar.

    Münferit fikir platformu gündemin kartalı olma yolunda ilerliyor. Şuanda iki karga var zaten. Biri hükümette diğeri Pensilvanyada.

    YanıtlaSil