Header Ads Widget

test banner

Nasıl Android’e Dönüştük?


Münferit Fikir Platformunda yazmaya başladığımdan beri sürekli bana şu sorular soruldu: 

-Neden o zaman cemaate destek verdiniz?

-Neden polise gitmediniz?

-Ne çıkarınız vardı?

-Bir dini grupta içki içmeye nasıl cevaz veriliyor? Buna neden karşı çıkmadınız?

Neden, neden, neden ?...
Çoğu kez söylediğim gibi bunların tek tek soru bazında cevabını verdim. Ama her zaman şunu söyledim. “Ben o zaman daha 11 yaşındaydım”. İşte aslında tüm soruların cevabı bundaydı. Evet daha 11 yaşındaydım.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Ülkemizde bir grup insan cemaatte bulunmuş herkesi çıkarları için girdi olarak görüyor. Bu doğru değil. Cemaatten ne 5 kuruş para aldım ne burs, ne soru, ne de mevkii. Ama bilirsiniz ki bir intihar bombacısını kendini patlatmaya para ile ikna edemezsiniz. Lakin ideoloji ile ikna edebilirsiniz. Hemen sarılmayın bizi bombacıyla kıyaslıyor tezine sakın. Kıyaslamıyorum ancak bu cemaatin bir ideolojisi olmadığı anlamına da gelmiyor.

Evet 11 yaşında ilk defa bir atari salonunda abilerle tanışmıştım. O zamanlar dini gruplarla ilgili çok önyargılarım vardı. Anneme durumu anlattığımda bana uzak durmamı tembih etmişti. Bunu gidip kendilerine söyledim. Beklemediğim bir şey yapıp evime çıkıp geldiler. Biz onları misafir ettik. Aileme direkt olarak biz Gülen cemaatindeniz oğlunuza Allah rızası için ders çalıştıracağız dediler. Babam karşı çıktı ama annem razı olmuştu. Haftada iki gün okuldan sonra onlara gidiyordum. Annem sürekli bana “Atatürkle ilgili görüşlerini sor” deyip duruyordu. Bu bizim ailemizin kırmızı çizgisiydi o zamanlar. Sormam gerekiyordu bir şekilde ve doğrudan sormaya karar verdim. İlk yalanı bana o zaman söylemişlerdi. Pardon tevil. Yani “sakın yalan söyleme ama doğruyu da söyleme” mantığı diyebiliriz buna. Aslında sonuçta yalan söylemiş oluyorsun ama farkında değilsin işte. Günaha girmedim sanıyorsun. Atatürkle ilgili “askeri ve siyasi bir dehadır” demişlerdi. Ben çocuk aklımla Atatürk’ü sevdiklerini sanmıştım. Bunun aslını lise yıllarında “5’inci Şua”yı okuduğum zaman anlamıştım. Orada Atatürk’ün bir süfyan olduğunu doğrudan söylemeden yine teville söylüyordu. Lise yıllarımda bunu çok sorun etmedim. Çünkü ne Atatürk konuşulurdu ne de Atatürkçülerle ilgili bir fiil vardı. Gülen’in ağzından Atatürkle ilgili bir şey çıkmamıştı. Hatırlıyorum ki o yıllar bir gün Gülen, Reha Muhtar’ın programına telefonla bağlanıp Atatürkle ilgili yanlış anlaşıldıklarını söylemişti. Hatta Muhtar’ın Atatürk der misiniz sözüne “Mustafa Kemal Atatürk” diye yanıt vermişti.

Ortaokul yıllarında aklımda kalan iki hadise var. O dönem Eskişehir’de sadece 3 semtten oluşan 9 cemaat evi vardı. Bizim gittiğimiz evin alt komşusu yukarıda tarikat var diye habire polise ihbar ediyordu. Polis zili çalınca kapı deliğinden bakıp beni apar topar dolaba saklıyorlardı. Ev basılmıyordu. Polis sadece arkadaşlar gürültü çok yapmayın, bizde bıktık bu kadından deyip gidiyorlardı. Bu olay beni cemaate iyice bağlıyordu. Abiler insanların iyiliği için bizim dindar insanlar olmamız için uğraşıyor, bir grup insan da bunu engellemek için uğraşıyordu. Ne yazıktı onlara. İlk kez hayatımda bir karşı taraf algısı böyle oluştu bende.

Diğer hatırladığım ise haftalık alınan çetelelerdi. Deliler gibi kitap okuyup hafta sonu ne yaptığımızı çeteleye yazıp abilere veriyorduk. O hafta az kitap okuyunca abinin kalbi kırılıyordu. Ortaokul abisiydi o. Kırmamak lazımdı. Bizim için kutsal bir değerdi. Mesela onu hiç çorapsız görmemiştik. Mesela hiç tuvalete girdiğini görmemiştik. Her şeyi bilirdi. Uyku uyumazdı. Teheccüd namazlarını hiç kaçırmazdı. Tabi bunların tiyatro olduğunu ve bunun da bir yalan olduğunu ileride üniversite yıllarında kendi talebelerim olduğunda öğrenmiştim. Ortaokul abileri genelde en mübarek görünüşlü kişilerden seçilirdi. Ortaokul talebesi yetiştirmede tek amaç TSK’ya adam yerleştirmekti. Tabi biz liseye sivil hayatta devam ederken. Bazı kişiler ise TSK’ya giriyordu. Özellikle Hava Kuvvetlerine. Benim puanım hava astsubaylığı sınavına girmek için yeterliydi. Ancak babam kesinlikle asker, polis istemiyorum mühendis olacaksınız diyordu. Yaş ilerledikçe babamın dediklerini dinlememeye başladım. Abiler ne derse onu yapıyordum. Babamın “asker, polis istemiyorum mühendis olacaksınız” sözünü kulaklarımda en son 9 Mayıs 2017 sabahı duymuştum. Gözaltına götürülürken tüm yol boyunca hep bu sesi kulağımda tekrar tekrar duymuştum. TSK’ya giren ortaokul öğrencileri ortaokul abileriyle görüşmeye devam ediyorlardı. Bu durum onları usta çırak ilişkisine götürüyordu. Abinin talimatlarına hiçbir şekilde karşı çıkamıyorlardı. Çünkü onlara oturmayı konuşmayı dini diyaneti her şeyi ortaokul abisi öğretmişti. Ona minnet borçları vardı. O ne diyorsa doğruydu.

Lise yıllarında ağzımızda tesbihat ile kurban derisi toplamaya çıkardık. Bir gün önce çoğu zaman kısa hutbelerden birini dinlerdik. Özellikle Ebu Akil’in savaşta yaptıklarını anlatan hutbe gerçekten müthiş gaza getiriyordu. Burada bir konuya daha değinmek istiyorum. Gülen’in bu eski vaazlarındaki gür ve ateşli anlatımı, ABD’ye gittikten sonra değişmişti. Bamteli sohbetlerinde mıy mıy bir adam resmen uyutuyordu milleti. Ancak o yıllarda Gülen hepimizin gözünde çok yüksek bir yere sahipti. Evrim Anaforu ve Gerçek isimli konferansı dinletilirdi mesela. Onlarca profesör Gülen’i vaazın sonunda ayakta alkışlıyordu. Hala bilmem o biyolojik ifadeleri nasıl ezberledi, ama aptal ve boş bir adam değildi. Eski vaazlarda Carnot kanunlarından, galaksi sistemlerine kadar birçok şey anlatabiliyordu. Her ne kadar Gülen cemaatinin karşısında olan kişiler onları atlet koklayan cahiller olarak anlatsa da durum öyle değildi. O dönem özellikle cemaat ve Türkiye üzerinde çok güçlüydü. Ancak ABD’de bulunduğu döneminde pısırık ve odaya kapanmış bir adama dönüştü. Sanki iki ayrı kişi aynı bedende yaşamış gibiydi.

Neyse biz deri konusuna geri dönelim. O dönem sadece deri değil bağırsak da toplanıyordu. Ancak temizlenmiş olması şartıyla. Ailemize, kültürümüze bakmadan sokaklarda bağırsak temizleyip satıyor gelirleri ise semtin (öğrenci evleri) giderleri için harcıyorduk. Her temizlenen bağırsak her alınan deri bizi cemaate daha çok bağlıyordu. Bu konuda en ilginci ise deri çalmanın serbest olmasıydı. Kurbandan bir gün önce istişare yapılır ve şöyle denirdi. “Arkadaşlar Türk Hava Kurumu deri paralarıyla meyhane yaptırıyor, onlara derileri kaptırmayın”. Size derileri çalın demiyoruz ha ona göre”. Evet yine tevil fışkırıyordu. Çalın demiyorlardı ama çalmayın da demiyorlardı. İleride evrak çalın, soru çalın derken de aynısını yapacaklarını kim tahmin edebilirdi ki. Bazen kurbanda Türk Hava Kurumunun elinden derileri bile alıyorduk. Bizi yetkili sanıp kendileri veriyordu. Biz yetkili değiliz demiyorduk.

Bu işler böyle yürüyüp gidiyordu. Okuldaki arkadaşları eve getirip cemaate katmaya çalışıyorduk. Çoğu katılıyordu zaten. Gazete abonesi için kapı kapı geziyorduk. Bazen bazı yerlerde abonelik için dayak bile yediğimiz oluyordu. Mesela kafama çay bardağı fırlatan kasabı hala unutamam. Ne komik bir haldi. Küçük Emrah gibiydik. Gerçi kasaba kızıp gazeteye abone olan kuaförden fırlayıp gelen dört çılgın saçlı kadını da unutmuyorum hiç. Bu hikayeyi yıllar sonra tekrar başka bir yerde dinledim. Evet yıllar sonra bir arkadaşım bana bu hikayeyi anlatmıştı. Şok olmuştum. Anadolu’nun bir ilinde diye başlamıştı. Ağzım açık bakakaldım. Sonra dedim ki, o şehir Eskişehir’di, çay bardağı fırlatan kasabın adresini ve kuaförün adresini vereyim git bak. Tabi yerindeyse. Ancak hikayede bir şey yanlış. Bu dayak yiyen abiler ve bir lise talebesi olan şahıs her gün teheccüd kılmıyordu. Onu abartmışlar. Muhtemelen bu hikaye o dönem Eskişehir’de kıdemli abilerden biri olan Y.T.’nin İstanbul’a gitmesiyle oraya taşındı. Sonra da basit bir gazlama hikayesine dönüştü diye düşünüyorum.

Üniversite yıllarında yine aynı tempo hiç kesilmedi. Talebecilik, ev abiliği, gazete mesullüğü, kredi yurtçuluk, Bölge İmamlığı derken sürdü gitti. Bunlardan en ilginci Kredi yurtçuluktu. Yurda çıkıyorsunuz orada üniversite öğrencileriyle ilgilenip eve getiriyorsunuz. Cemaatçi olduğunuzu asla kabul etmiyorsunuz. Sadece cemaatten arkadaşlarım var diyorsunuz. Yalanlar havalarda uçuşuyor. Herkesi zayıf noktasından vuruyorsunuz. 8 kişilik bir odada çirkin bir hayat bu kredi yurt. Siz odaya halı getiriyorsunuz, çiğ köfte partisi yapıyorsunuz, piknik organize ediyorsunuz. Bir de yetmemiş gibi Kredi Yurt gecesi düzenleyip milleti eğlendiriyorsunuz. Çoğu gariban aile çocukları. Her yıl ortalama cemaate 15-20 kişi kazandırıyorsunuz. Zaten ev ortamını gören çoğu öğrenci bağlanıyor. Çok fazla aktivite var, en boş haftada bile 2 veya 3 kez halı saha maçı oluyor. Ama sorarlarsa siz cemaatten değilsiniz. Yoksa büyüsü bozulur. Siz hayrına Allah rızası için onlarca insanı kurtardığınızı zannediyorsunuz. Her kişi eve çıktığında bir zafer kazanmış gibi oluyorsunuz. Onları nasıl bir batağa çektiğinizi bilmeden. Tabi bunlar da sizin cemaate bağlılığınızı ve kişiler hata yapsa bile Allah rızasını arayan biri için doğru yerde bulunduğunuzu belleğinize yerleştiriyordu.

Üniversite son sınıfta bölge imamı olduğumdan dolayı üst düzey şeylere şahit olmuştum. KPSS’ye çalıştırılan şahıslar, Ankara’daki KPSS evleri, soruların yukarıdan gelip oralara gitmesi. Polislik sınavı için açılan evler. Bakanlara giden referans listeleri ve esnaftan toplanan milyonlarca para. Bir kuruşu bile boğazınızdan geçmiyor. Nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Ama her il iki veya üç ülkeye para gönderiyor oradaki cemaat hizmetlerini desteklemek maksadıyla. Bu noktadan sonra artık emirleri uygulayandan çok uygulatan konumuna geçiyorsunuz. Namaz, tesbihat, Kur’an, Risale hayatınızın sıradan parçaları haline geliyor. Artık kendinizi dünyaya Allah tarafından gönderilmiş ve gerçeği insanlara tebliğ etmesi gereken biri olarak görmeye başlıyorsunuz.

Cemaatçilerde burnu büyüklük ve ukalalık da zaten işte buradan geliyor. Diğer insanlar gerçeği kavrayamadıkları için sen onlardan üstünsün. Mevzu bundan ibaret. Aldığınız yükümlülükler ve yaşadığınız anılar sizi garip bir şeye dönüştürüyor. Hayırlı olsun artık siz ANDROİD v. 1.0 oldunuz işte. Biz de böyle olduk işte. Ancak size bu arada tedbir adı altında çocukluktan itibaren tevil ve kişiliksizlik öğretildiğini fark bile etmiyorsunuz. Kaba göre şekil alma… Korkaklık, deşifre olmama çabası sizin genlerinize işliyor.

Devlet kadrosuna geçince artık illegaliteyi hususi hizmet adı altında yaşıyorsunuz. Ses edemiyorsunuz. Hatta bazen etmek bile istemiyorsunuz. İçki içmek falan bunların yanında hafif geliyor. Aklınıza bile gelmiyor. Bunların detaylarını zaten “Trakya Günlükleri'' yazı serimde anlattığımdan burada değinmeyeceğim. Ancak bu seviyede artık siz bir versiyon daha atlamış oluyorsunuz. ANDROİD v 2.0 oluyorsunuz. Birde bunun bir üst versiyonu daha var o da ANDORİD v 3.0 ki ondan bahsetmek bile istemiyorum. Ben kim oldum diye sorarsanız. Ben ANDROİD v 2.0 oldum. O noktada gözümü açan şey ise bir Korgeneral’in mağduriyeti ve bir Emniyet Müdürü’nün bana olan yoldaşlığıydı. Beni gözaltına alan emniyet müdüründen bahsetmiyorum. Sadece bir dostum ve bana çok güvenen bir arkadaşım olan Emniyet Müdürü’nün benim ANDROİD v 2.0 olduğumu bilmeden sırf güvendiği için bana anlattığı ve gösterdiği gerçeklerden bahsediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ben bu seviyeden döndüm. Umarım siz de dönersiniz.

Eski Üsteğmen Emir Yıldız
Twitter: @ideacrimina
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Allah razı olsun. Herkesin aydınlanıp anlatması dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Bence feto ile yolunu ayırmış Emir bey gibi kişiler Android olmaya devam edenlerle Androidlikten kurtulmuş olanların ayristirilmasina imkan verecek bir kriter seti hazırlasa iyi olur. Böylece hem diğer yolunu ayirmişlar hem de feto içindekiler kendilerini analiz etmiş olurlar.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar kötü şeyler bunlar değil mi?
    Bir insanı böyle bir şeye çevirmek.

    Münferit.net teki en guzel yazilardan biri olmus.

    YanıtlaSil
  4. Yeryüzünün en büyük alçağı Feto'dur

    YanıtlaSil
  5. Dünyanın başına bela olmuş bir Hasan Sabbah'ın Haşhaşileri bir de FETÖ'nün androidleri var. Allah geçmiş şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine onlara fırsat vermedi, amaçlarına nail olamadılar. Biz kurtulduk, Cenab-ı Allah diğer ülkeleri Fetullah ve avanelerinden muhafaza buyursun.

    YanıtlaSil
  6. Onemli bir yazi

    YanıtlaSil
  7. Uyandık çok şükür de biraz masraflı oldu memurluktan ihraç olma hapse atılma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gecmis olsun. Umarim hayatinin geri kalani acisiz tamamlanir. Uzun ve saglikli yasam dilerim.

      Sil
  8. Tespitler oldukça yerinde ve vurucu gerçekten. eski anıları hatırlatıp sızlatıyorsun içimizi. samimi girişken bi adammışsın belli. dokunuyorsun damdan düşmüş kardeşlerinin ciğerine. yazılarını da ilgiyle takip ediyoruz. yorumumda bi noktaya dikkat çekmek ve bununla ilgili görüşünü öğrenmek istiyorum. ⏩
    ��emir başkan sen baya fetullahçılık konusunda level atlamış v.3.0 a kadar yükselmişsin. bu manada sana king başkan reis belki :) abi bile diyebiliriz... ama herkesin fetullahçılık konusunda bu kadar experience point(xp) biriktirmiş olduğunu düşünüyorsun sanki. yani birilerinin safça emekli bir vaizin dini coşkusuna kapılmış olabileceği tezini görmezden geliyorsun. üstlerde dönen hesaplardan herkesin sanki haberi olabilirmiş gibi haberi olsa buna aktif tepki gösterebilirmiş gibi yapıyorsun. özellikle askerler konusu. üniversite hayatını da görmüş bir cemaat followeri olarak çocuk denecek yaşta askeriyenin acımasız eline teslim olmuş çocukların neler yaşadığını anlatacak birileri de olsa keşke. olayları senden dinleyince diğerleri zannediyorlar ki bunların hepsi her şeyi biliyordu, bilerek yaptılar... biz bişey bilmiyorduk fetullahçıların ne boklar yediklerini içerde anladığımızda onlardan olmamak onlardan sayılmamak için ne yapmamız gerektiğini de bilmiyorduk... bile isteye kasıt içinde örgüt militanı olmadık. sıradan müslüm motivasyonuyla anamız başıörtülü olması ayıp bişeymiş gibi davranılmasın istedik. amma hiç haberimiz olmayan bi boklar çevirildi insan içine çıkamaz edildik bu adalet değil. dini duygumuz çocuk yaşta istismar edildi altından kalkamayacağımız tazminatların korkusuyla işin içinden de çıkamadık. bizim yaşadıklarımızı da anlatacak birileri çıksın askeriyedekilerin hepsi emir başkan gibi bir hikayeden gelmiyor... çok pis harcanan insanlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emir değilim ama emir üsteğmen personelci. Kritik mevkide rütbesini alan şakirtse demekki bu işleri az çok biliyor. Şimdi twitter'da kurmay albayı bile salağa yatıp cemaat ne ya hiç görmedim tskda diyor. Adam yüzbaşıdır ama şakirt değildir bilmez o da ayrı. Bilmek de suç değil. Ama kritik mevkiye zaten şapşakirtleri getiriyorlar emir subayları gibi onlar da dinleme cihazı yerleştirmeye kadar her boka bulaşıyor. Hocam sende askersen yaşadıklarını yazsana.

      Sil
    2. zaten konumuz ilişkisini kabul edenler değil mi? emirin hikayesinde, kazık kadar adam olduktan sonra asker olan bir cemaat followerinin profili var. peki ya şuncaz çocukken asker olan followerlar? o profilin hikayesinde neler var acaba? haşhaşi nelinip geçiliyor. peki ama bu haşhaşiler neden darbeye katılmadılar acaba? bir düşünün sadece. ben burada mahremiyetimi feda edip yaşadıklarımı anlatarak yaşadığım acıyı katlamak istemiyorum.

      Sil
    3. O çocuklardan 80'lerde girenler darbenin lideriydi. Biraz daha geç girip yarbay binbaşı olanlar acımadan altlarındaki öğrencileri darbeye bulaştırmaya çalıştı. Hava harp okulundaki öğrencileri gece 2 de köprüden geçirmeye çalışanlara diyorum, kulelideki öğrencileri hareketlendiren, akıncıdaki kursiyerleri teçhizatlandıranlara. Youtube kanalında harbiyeli anneler anlatıyor, komutanlar cemaatçi olamasına rağmen acımadı altındaki öğrencilere, terör diye darbeye bulaştırmaya kalktı. Şimdi de salağa yatıyorlar. Ne dersin ki. generel bozuntusu var bir tane adamı kahraman ilan ediyorlar tüm öğrencileri darbeye bulaştıran gece 12:30 ilk otobüsü gece 2 de son otobüsü kaldıran komutan terör saldırısı var sandım diyor. otobüsteki daha alt rütbeli komutanlar halka sıkmış direk onun emriyle. bu komutanı kahraman ilan ediyorlar. hadi sivil imamlar bunu yapıyor çocuklar kimsenin umrunda değil anlarım da, kıçını kurtarmış nato ateşe personeli albaylar da bunu yapıyor. silah arkadaşlığı bu muydu? çocukları bile bile ateşe atmışlar. iktidar onları bırakmıyor şimdi onlara sövüyorlar da ne farkları var. 40 yılını s.. ler bu milletin. öyle küçük bir plan değil, akp ile o emekli vaiz. Emir çıkıp anlatmış, emir'in yaşadıklarını 10 askerden 1'i yaşar. Ee çıkıp diğerleri de anlatsın kimse yanaşmıyor. Abi o zaman gel yaz müstear isimle yorum yazmaktan farkı yok, ona da yanaşmayınca yapcak bişi yok. tarihi başkaları yazıyor zaten. bu sitede senin endişeni taşıyan ve ya arkadaş emir gibi insan sayısı azdır çoğu ne olduğunu bilmez şu saiklerle bu işe girer çocukluktan diye dolu yazan oldu. askeri öğrenciler de var dolu yazdılar. yazmak rahatlatıyor. her asker emir gibi olmaz. cemaat kısmı paralel devlet kısmı fetö kısmı vardır bu işin 3'lü örgütlenme vardır, cemaatin istediği kişiyle evlenmezsen zaten sana hiçbir sır açılmaz. bunları yazanlar oldu. bu millet haşhaşi der geçer. o öğrencilere ancak cemaatten kopmuş insanlar empati yapar. hala cemaatte olanlar bile azıcık eleştir hamlar haslar ayrıldı münafıklar temizlendi diyor sana. kimsenin umrunda değiller. o çocuklar hele liseden girenler o yaşta ajan gibi eğitim aldı namazı ima ile kılcan, şöyle tedbir yapcan diye. o okullar 2010 dan sonra falan çoğunluk cemaatten olmasına rağmen sen o lisede teksin, azınlıksın kimseye güvenme, herkes düşman ergenekoncu dendi. o çocukları mahvettiler. ön cephede yıllarca tek savaştığını sandı oysa tüm okul komutanları dahil cemaattendi. sınavı kazanacak kapasitesi olmasına rağmen bize gebe kalsın diye soruları verdiler kimi zaman. dicek çok şey var ben yazdım baya, başka yazan dolu asker arkadaş var. askeri öğrenci olup yazanlar da oldu, sen bilirsin. emir direk adıyla yüzünü gösterdi video röportaj yaptı, zor iş. kimi 15 temmuzla ilgili çok şey biliyordu üst rütbeli yanaşmadı yazmıyorlar. tamam herkes artık ailesini kendini düşünüyor ama üstümüzden geçtiler yanlarına mı kalsın, istedikleri gibi tarih yazıyorlar şimdi neyse sen blirsin.

      Sil
    4. katıldığım tespitler +1
      ��bu millet haşhaşi der geçer.
      ��cemaatin istediği kişiyle evlenmezsen zaten sana hiçbir sır açılmaz.
      ��çoğunluk cemaatten olmasına rağmen sen o lisede teksin, azınlıksın kimseye güvenme, herkes düşman ergenekoncu dendi. o çocukları mahvettiler.
      ��... ön cephede yıllarca tek savaştığını sandı ...

      Sil
    5. 80ler de girenler gerçekten ayrı konu; ama ben daha çok köprüdeki harbiyelilerin durumuna düşürülen insanlardan söz ediyorum. manüpüle edildik. tuzağa düşürüldük. çıkmak istedik, çıkmak yasaklandı. iradelerimizi çocuk yaşta gaza getirilip verdiğimiz geçersiz kararlarla teslim aldılar. müslümler de sahip çıkmadı bize. herkese harcanacak birileri lazımdı. suçumuz olmayan şeylerin cezasını çektik. 80lerdeki albaylar belki haketmişlerdir bilemem umrumda da değil ama ben haketmedim. milli manevi değerlerimi korumak için giydiğimi sandığım üniformaya sarıp gömdüler itibarımı. bundan sonra hiçbir müslümana yağmurlu havada su bile vermem. madem ki bizi harcamak çok hoşlarına gitti mademki haşhaşi deyip geçiyorlar. işin doğrusunu öğrenemesinler yuvarlandıkları uçurumdan düşene kadar onlara yaptıkları şeyin yanlış olduğunu hatırlatmak istemiyorum. adam harcamaya devam etsinler...

      Sil
    6. vatan millet sakarya edebiyatı da çok boş, şehitlik falan da. Birilerinin savaşması için verilen gaz. Gidip suriyede savaştırırlar açığa almazlar geciktirirler görevin bitince ihraç ederler kendini asarak intihar edersin herkes de unutur. köprüdekilerin hepsi içerde galiba onlardan değilsindir.

      Sil
  9. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin dediklerinize harfiyen katılmakla beraber, kendi başımdan geçen durumu bu emekli vaizin peşinden gittiğini sananlar anlasın diye yazmaya çalışıyorum. Ne diyelim umarım birgün herkes uyanır yarın çok geç olmadan...

    YanıtlaSil