Header Ads Widget

test banner

Abdullah Antepli Söyleşi

Abdullah Antepli @aantepli ile MFP söyleşimizin konusu ''Dinlerarası Diyaloğun Eleştirisel Bir Değerlendirmesi'' oldu. 







author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Kült Survivor'ları arasında başka bir kült'e kapılma çok yaygın bir olaydır. Ben bu şahısta bunu sezdim. Yaşadığı şeylerden hiçbirsey anlamamis

    https://cult-escape.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl sezdin hocam, cemaatten yıllar önce adam sistemin saçmalığını görüp ayrılmış zaten.

      15 Temmuz da uyanmıyor ya da akpliler gibi 2013 te uyanmıyor. Çok önceden uyanmışsa nasıl kült birey olacak?

      Sil
    2. Sistemin saçmalığına teorik ve kapsamlı eleştiri getirmiyor.
      Bu sistem neden kurulmuştur? Buna cevabı olmalı.

      Bunun cevabı "İnsanlar cennete gitsin diye.. " veya "Laik devletin zulmune karşı ..." gibi bir cevabı olan birşey mi?

      Ben cevabını veriyorum kendimce. Diyorum ki bu sömürge ülkesinde bu toprağın çocuklarını yoketmek için kurulmuş bir sistemdir. Ya böyle yokedecekler ya cezaevine gönderecekler ya öldüreceklerdi.İnsanların örgütlenme ihtiyacını kapatmak amacıyla kurulmuştur. Anlamlı bir örgüt kurulmasını engellemek için yurdun en güzide evlatlarını alıp yoketmek için kurulmuştur. Bu çocukların çoğu yeryüzündeki sömürü çarkını görecek ve isyan edebilecek belki şiddetsiz şekilde çözebilecek kabiliyette doğal yurtsever, vicdanlı yaratılmışlardır. Bu düzene isyan etmelerini engellemek için. TEK SEBEBİ BU. Cemaat'te bunun karşılığı şu "anarşist terörist örgütlere" girmesinler. Neden girmesinler? Anarşist teröristler ölüyorda bir cemaatçi zombie yaşıyor mu? Cemaati kullanarak güç elde edenleri söylemiyorum. Samimi cemaatçileri söylüyorum.

      Bunun cevabı Abdullah Antepli'de nedir? Tamam sistem saçma diyorsun ayrılmışsın ama neden böyle birşey olmamalı? Neden küçük çocuklara dini dogmalar aşılanmamalı ve neden aşılanmıştır? Neden aile ve kültür köklerinden insanları kopartmaya ve soysuzlaştırmaya çalıştılar? Can alıcı kısmı bu. Neden yapıldı? Ben biliyorum, en zombie'leşmiş "şakirt" olmuş cemaat bireyleri ailelerini nasıl hiçe saydıklarını biliyorum. Adam ölene kadar babasıyla konuşmadı Fetullah Gülen için. Böyle insanlar tanıyorum. Allah bunu kitabın neresinde emretmiştir?

      Bakın sosyal, siyasal bir cevaptan bahsetmiyorum. Dini bir cevabı bile olabilir. Kur'an hidayeti veren Allah'tır derken "hidayet sebebi" olmaya çalışmak amacı nedir?

      Ben kendim böyle bir örgüt/cemaat kursam herşeyi aynı olsa sadece Askerlik/Polislik yasak bizim örgütte/cemaatte deseydim banada izin verirlermiydi? Desteklerlermiydi? Tamamen fetullah gülen'in bütün öğretilerini onlar herneyse artık alayım ama asker/polis yetiştirmeyim buna 30 sene öncede olsa izin verirler miydi? Bu soruların cevabını neden kendinize vermiyorsunuz? Rahmetli bir büyüğümün dediği gibi "kendi kazdıkları kuyuya düştüler."

      Neden gerçek apaçık ortadayken görmezden geliyorsunuz. Fetullah Gülen'e "Hocaefendi" demek ona hala değer vermek anlamına gelmiyor mu ? Madem değiştiniz eski tanrılarınıza tapınmaktan vazgeçmeyide başarabilirsiniz.


      Fetullah ve cemaati ilk değildir. Son olmayacaktır. İnsan oldukça bu yapılar olacaktır. Çok başka şekilde insanın karşısına çıkacaktır. Modern görünümle çıkacaktır. Geleneksel görünümde çıkacaktır. New Age tarzında çıkacaktır. Sonra new age'leri aşmış gibi yapıp yine çıkacaktır. Bu insanın döngüsü oldugunu ben anladım. Sizde anlayıp bu gerçekliğin içinden bunu anlayarak neden çıkmıyorsunuz.


      Dinlerarası diyalog yanlış olsa ne olur doğru olsa ne olur. O konu, bu yaşananlarda hiçbir anlam ifade etmeyen bir kısım. Ona bakıp Cemaatin yanlıs oldugunu anlayan cübbeli ahmet'e veya işid'e katılsın.

      Tek gerçek örgütlenme siyasi örgütlenmelerdir. Kimse gerçeği tamamen bilemez yaşam hakkında. İslam özelinde zaten Kur'an-ı Kerim zaten bunu söylüyor.





      Sil
    3. "Fetullah ve cemaati ilk değildir. Son olmayacaktır. İnsan oldukça bu yapılar olacaktır. Çok başka şekilde insanın karşısına çıkacaktır. Modern görünümle çıkacaktır. Geleneksel görünümde çıkacaktır. New Age tarzında çıkacaktır. Sonra new age'leri aşmış gibi yapıp yine çıkacaktır. Bu insanın döngüsü oldugunu ben anladım. Sizde anlayıp bu gerçekliğin içinden bunu anlayarak neden çıkmıyorsunuz."

      Bu konuya ekleme yapmak istiyorum. Bu tamda insanın döngüsüdür. Bunu anlamak çok önemli. Bu olması gerekendi. Yaşamın ayrılmaz bir parçası. Binlerce yıldır aynı döngü. Allah tamda böyle bir yer yaratmış. Tanrının planı buydu varsa.

      Fakat kendi gerçekliğinde bunun tam içinden geçmiş insanların hala durumu anlayamaması ve anlamsız günü kurtaracak eleştiriler yapması ya akıllanmadıklarını gösteriyor. Ya da başka bir niyet var arkada.


      "Atatürkçü","Kemalist","Fetullah'a eskidende FETÖ derdik" kişileri buraya gelip bunları okumaz. Eğer onlarda gerçek bir yurtseverlik ve akıl olsaydı zaten ülke bu halde olmazdı. Akıl sözünü özellikle kullanıyorum;

      Bakın Hurşit Tolon diye bir paşa vardı zamanında esip gürleyen, Laik General;

      "''aydinliklari, kerameti kendinden menkul, aydinlattiklari çevrenin de kaç lüks olduğu bilinmeyen bir grubun bazi yandaşlariyla birlikte, kurulurken ulus devlet formu üzerine inşa edilen türkiye cumhuriyeti'nin üniter yapisini bozmaya yönelik girişimlerini nefretle kinayan bir ordu teslim ediyorum.'"

      gibi büyük sözler söyleyen tümgeneral refahyol hükümetinin düşmesini sağlayan koskoca EGE ORDU KOMUTANI birisi.

      Bu adamı FETÖ'den telefonla dolandırmışlar

      https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tolon-pasa-da-dolandirildi-40888004

      "Telefon dolandırıcılarının son kurbanı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon olurken, 12 bin 620 doları teslim anı saniye saniye görüntülendi. Tolon’un ‘FETÖ adınıza kayıtlı hattan yurtdışına para transferi yapmış’ denilerek kandırıldığı belirtildi."


      Koskoca Laik, Kemalist, Atatürkçü Ege Ordu Komutanı olmuş adam demek ki ya dışarı para göndermiş bunun ortaya çıkmasından korkuyor ya çevresinde bir tane bile arkadaşı olmayan bir gariban. Neyin ne oldugu kimnin ne oldugu belli değil.

      Sil
  2. Üstüne üstlük cemaatin kült diye tabir edilmesindende rahatsiz oluyor. Allah allah? Cemaat bir kişi kült'üdür. Sen icindeyken ne kadar mutlu olursan ol ne kadar iyi hissetmis olursan ol bu gercek degismez.

    YanıtlaSil
  3. Fetullah Gülen değil Hocaefendi. Çok büyük bir zalimdir. Çok zalim.

    YanıtlaSil