Header Ads Widget

test banner

Herkesin Bir Hikayesi Var

Herkesin bir hikayesi var.

Benim de…

18 yaşında kendini iyiliğe adamış bir gönül belki çoğumuzun hikayesindeki o öznenin ilk hali.

Benim de… güzel onca eylemle geçen yıllar, kırılmaya başlamış bir gönül ve devamında yolda bırakılmışlık, ya da hiç o yolda olmamışlık, yahut yolun hiç mevcudiyet göstermemiş olması belki.

Ne diyeyim bir hüzün hali işte. Vedalardan en sert, en keskin ve asi olanlarından bir veda hali.

Hak ve hakikat bildiğim herhangi bir değişim, dönüşüm geçirmediğinden aklımın ve yüreğimin en hassas yerlerinden geçirdiğim düşünce ve hissiyatla doğru bildiklerimi haykırdım. Çok adımız var bizim. Bu kadar adın içinde şahsiyetimizin bir ve değişmez olması şükrettiklerimizden. 

Makam kaybedilir, iş kaybedilir, emek kaybedilir, para kaybedilir, ev de, dost da, akraba da. Ancak bazı kelimelerin anlam bulması öyle kolay değildir. 

Henüz hamileyken 2016 yılında annemi kaybettim mesela. Bulamıyorum. 

Kaybetmek, bulacak ümit taşımamaktır nezdimde. Acıyı gördüm, genç bir kadının bedeninde o dayanılmaz sancıyı gördüm. Çaresizlik nedir öyle bildim. 

Yaklaşık iki ay sonra darbe girişimi yaşandı ve devamında eşimi aldılar. Bekledim. Günlerce bekledim. Beklemek asıl anlamını o an kavradı. İnsanlar bir kere ihraç olur. Biz iki kere olduk. Dost, arkadaş nedir o zaman bildim. Karşılaşınca gözlerimiz, bir çifti çekildi bir tarafa dost saydıklarımızın. Asılı kaldı bakışlarım hakikat arayışında. Göç ettim. Güç gelmedi. 

Anne oldum. Annesiz anneliği bildim. Üç yaşına geldi bebeğim. Bir anda hastalık ve takibinde yoğun bakım, hastaneler, ilaçlar, kemoterapi, günler günler... Gece neymiş o zaman öğrendim, can ne o zaman... 17 gün bildiklerimden sıyrılıp bütün o derin acının içinde anne olarak o eli tuttum. Bir çift mavide an be an boğuldum. Uzun bakışları kainatın bütün vedalarında okunan mısraları, duaları, şarkıları, ağıtları taşıyor, bana tarif edilemez bir his veriyordu. Birkaç dakikada yıllarca yaşıyorduk, zaman kirpiklerimde kendini asıyordu. Sığınacak tek makamdan şifa bekliyor, ancak verenin de alacak olanın da O olduğunu biliyorduk. 

Sonunda Rabbim bizi en ağırıyla imtihan etti. O an işte herşeyden ama herşeyden kurtuldum. Tüm sıfatlar, tüm adlar, tüm eksiklik fazlalık ne varsa dünyaya dair sıyrıldı ruhumdan. Ancak farklı bir duygu yerleşti bilmediğim diyarlardan içime. Bir taraftan çekilirken içim diğer taraftan o yabancı his sızdı iliklerime. İnsan nedir bildim.

Gitmek nedir.

Susmak nedir.

Ben soğuk nedir bildim. Soğuğu bir ben bilirim ve son vedayı etmiş anneler. Şimdi bir şey yapıyoruz adı yok. Yaşamak değil bu. 

İçimizde derin bir suskunluk hep yanan bir şey, nefessizlik, böyle bekliyoruz işte.

O anı.

Cennetin kapısında buluşmayı.

İnsan öyle yaratılmış ki, dünyalar sığıyor içimize. Cennet ve cehennem sığıyor. Tüm acıların gölgesinde şimdi şiir yazmaya çalışmak ne ahmaklık olur, ne sıradanlık. Yola bildiğimiz gibi devam ediyoruz. Hala insan kalmayı umarak, eksik ama sevdalı.

Herkesin bir hikayesi var. Hikaye devam ederken bilinmeli kıymeti, zamanın ve tüm emanetlerin. Rabbimin tüm halis niyetli gönüllere sakinlik, kuvvet ve güzellikler vermesi dileği ile, iyi kalın. 

Seda 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Hüzünlü ve acı. Rabbim sabır versin.

    YanıtlaSil
  2. Kült yapıların mağdurlarının genel hali bu şekilde. Sadece bu kişiye has değil Kült yapıların modern dünyadaki asıl merkezi USA.da bile bu tip insanlar çok. Yani kendini tek zanneden çoklardan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kült yapıların merkezi ABD imiş. Amerika'da ne kadar yaşadın? Ne kadar Amerikalı tanıdın? Sekülerlerin bile kült olmuş liderlere taptığı, şeyhlerin, dervişlerin, peygamberlerin diyarından çıkmış insanların dünyanın en rasyonel, pragmatik ülkelerinden birisi olan ABD'ye kült ülkesi demesi traji komik gerçekten.

      Sil
    2. "Adsız 22 Şubat 2020 09:27" Sadece güldüm. Sana söylenebilecek inan başka birşey yok, sadece gülüyorum.

      Sil
    3. Adsız 22 Şubat 2020 09:27
      Gülmem şuan biraz geçti, fırsattan istifade seni kültürlendireyim dedim.:)
      Tayyipin satranç setini milletin kafasına attığı gibi bende bunu senin kafana atıyormuşum gibi düşün.:)
      Kültürlenin lan cahil herifler, al sana, oku.:)
      https://www.arcgis.com/apps/Cascade/index.html?appid=7b33d5df643842a8875ff9f675ce6ae2

      Sil
    4. Kafama attığın şey Amerika'daki bir üniversitenin araştırması. Niye kültlerle işi olmayan akıl ve bilimin merkezi Türkiye'den bir üniversite araştırmamış acaba? Sonuç ortada adam dünya nüfusunun %5 iyle süpergüç olmuş, dünyadaki bilimsel yayınların %50 sini basıyor. Sen otur kendini kandır kültler ülkesi Amerika diye. Adam sen gülerken sana hoş olmayan şeyler yapıyor ama akıl ve bilim dolu beynin bunun farkına varamamış anlaşılan.

      Sil
    5. Haklısın, tamam. Senin işin vardır biz seni tutmayalım artık.

      Sil
  3. İkinci yorumu yapan arkadaş;her şeyede mantıklı ve bilimsel bir yorum yapmayın be kardeşim.. Biraz hisli olun duygusal olun..
    Bacım sizde,imtihan içinde imtihan olmuşsunuz..rabbim mükafatını versin inşaallah ..sabrınizı ve makamınizı artırsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusallık, sadece fetullahçılara karşı değil, bütün manipülasyonlara ve dolandırıcılara karşı da, seni savunmasız hale getirir.
      Müslüman insan akıl ile hareket eder, vicdanı ile karar verir, zaten akıl ile hareket etmedikleri için bütün bu rezillikler yaşanmıyor mu?

      Sil
    2. Evet komünistler ve naziler de bu mantıkla milyonlarca insanın kafasına sıktılar ama hepsi tarihin çöplüğündeler şu anda. Öldürdükleri milyonlarca insan kurtaramadı onları.

      Sil
    3. Sizin beyninizi kuşa taksak gerçekten kuş ters uçar.
      Bu nazi metaforuna uyan tek grup fetullahçılardır.
      Fetullahçıların genelinde, feto.da buna dahil, kendi özelliklerini veya kendi yedikleri pislikleri psikolojideki yansıtma(reflection) yolu/rahatsızlığı ile karşıdaymış gibi aksettirirler.
      Bu bir algı çalışması mı, psikotik bir bozukluk mu, ayriyeten incelenmesi gereken bir konu.

      Sil
    4. Hep aynı geyik beynin küçük vs. Seviyen bu arkadaşım. Ayrıca fetöyle alakam yok, karşındakine tek söyleyebildiğinin bunlar olması da seviyeni gösteriyor. Tek özelliğin feröcü düşmanı olmak. Dünyaya büyük katkı. Ne ürettin şu güne kadar? Fetöye küfrettim. Tamam o zaman sana Nobel ödülü verelim. Ülkenin geldiği nokta budur. Her sıkışan fetöden medet umuyor. Fetö dünün konusu yarına dair sözünüz var mı?

      Sil
    5. Hep aynı geyik mi? Sizlerin nasıl bir algı düzeysizliği var böyle, birşey sürekli denk geliyorsa, ona tesadüf değil isabet denir. Şuna bak hâlâ hatayı başka yerlerde arıyor. Bir de beyinsiz deyince de kızıyor.:))))

      Sil
    6. Evet sen çok yüksek beyin seviyesindesin. Biraz önce yanımdan iki ilk okul çocuğu geçiyordu senin söylediklerini söylüyorlardı bir birlerine. Beyinsiz ha ha ha... Şöyle de diyeli mi lafımı üstüne laf koyanın... Düşünce yok, üretim yok, sonuç yok. Bir birine sen aptalsın hayır asıl sen aptalsın. Sen daha da aptalsın. Üstelik öküzsün. Sürünün o ülkede öylece zira seviyeniz bu. Bunu tercih ve hak ediyorsunuz.

      Sil
    7. YETER!!!, bırak bu "straw man logical fallacy" oyunlarını, suçlusunuz suçunuzu da bal gibi biliyorsunuz. Nazi, fetullahçılar olarak sizlersiniz, sınav sorularını çalarak insanların haklarına tecavüz ettiğiniz, insanları öldürdüğünüz, milletin paralarını çaldığınız, Türkiye halkına rövanş tehditleri savurduğunuz ve daha birçok sebepten, gerçek nazilerin fetullahçılar olduğu ayan beyan görülmekte(Nazilerin en önemli özelliği genelinin gay olması bu da fetullahçılar bol miktarda var). Yazıyı on defa daha sesli oku belki o zaman anlarsın.

      Sizin beyninizi kuşa taksak gerçekten kuş ters uçar.
      Bu nazi metaforuna uyan tek grup fetullahçılardır.
      Fetullahçıların genelinde, feto.da buna dahil, kendi özelliklerini veya kendi yedikleri pislikleri psikolojideki yansıtma(reflection) yolu/rahatsızlığı ile karşıdaymış gibi aksettirirler.
      Bu bir algı çalışması mı, psikotik bir bozukluk mu, ayriyeten incelenmesi gereken bir konu.

      Sil
    8. Bir de ibne ekledik yani. Anlamadığın nokta ne ibne demenden, ne fetöcü demenden, ne geri zekalı demenden rahatsız oluyorum. Bunların hepsi senin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu gösteriyor. Senin zihin dünyanda gay olmak hakaret olabilir ama benim zihnimde bu son derece doğal bir durum. Yansıtma demişsin, senin zihninde sana gay veya fetöcü denmesi çok korkunç bir şey olsa gerek, zekanla ilgili de bir güvensizliğin var sanırım. Yazdıkça beyninin içindekileri döküyorsun ortaya, devam et korkularını, endişelerini, karakterini bizlerle paylaşmaya.

      Sil
    9. Yine anlamamışsın bir daha oku.
      Bırak bu "straw man logical fallacy" oyunlarını, suçlusunuz suçunuzu da bal gibi biliyorsunuz. Nazi, fetullahçılar olarak sizlersiniz, sınav sorularını çalarak insanların haklarına tecavüz ettiğiniz, insanları öldürdüğünüz, milletin paralarını çaldığınız, Türkiye halkına rövanş tehditleri savurduğunuz ve daha birçok sebepten, gerçek nazilerin fetullahçılar olduğu ayan beyan görülmekte(Nazilerin en önemli özelliği genelinin gay olması bu da fetullahçılarda bol miktarda var). Yazıyı on defa daha sesli oku belki o zaman anlarsın.

      Sizin beyninizi kuşa taksak gerçekten kuş ters uçar.
      Bu nazi metaforuna uyan tek grup fetullahçılardır.
      Fetullahçıların genelinde, feto.da buna dahil, kendi özelliklerini veya kendi yedikleri pislikleri psikolojideki yansıtma(reflection) yolu/rahatsızlığı ile karşıdaymış gibi aksettirirler.
      Bu bir algı çalışması mı, psikotik bir bozukluk mu, ayriyeten incelenmesi gereken bir konu.

      Sil
    10. Arkadasim bosver,bunlara neden laf anlatmaya calisiyorsun,seninde cok bos vaktin var anlasilan,adama beyinsiz demissin ustune bile almamis.Aklinin yettigi kadar sacmaladigini bile farketmeden bir de cevap vermeye calisiyor.Bu tipler madem palyacoluga ozeniyor sende onlara palyaco gibi davran,gul gec,bu fetulatcilari analari,babalari,devlet adam edememis sen mi adam edeceksin,bosver gul gec komik,bana bu tipler cok komik geliyor.

      Sil
    11. "adama beyinsiz demissin ustune bile almamis"
      Sizler ne saf ve temiz arkadaşlarsınız böyle. Birisinin aklı bir tek beyinsiz demeye yetiyor. Diğeriyse şaşırıyor adama beyinsiz dedi ama üstüne bile almadı diye. Anlaşılan hep bu seviyede tartışıyorsunuz "beyinsiz" "senisn beyinsiz" "doğru konuş gelirsem oraya ağzını cart diye ayırırım", ne diyon lan sen gay herif, gay babandır senin, asıl senin babandır. Fetöcü, benim fetöyle mücadele ettiğimi dünya alem bilir asıl sen fetöcüsün, ben fetönün en büyük düşmanıydım gazetelerini bile almadım.

      Ama birisi beyinsiz dediğinizde sizi kaale almayınca tıkanıyor bu döngü. Şimdi ne diyecez lan. En iyisi gülelim. Palyaço gibi davranalım. Ha ha ha ha.

      Bence de siz öyle yapın. Çocuklar gibi. Beyinsiz deyin gülün mesela. Ha ha beyinsiz dedi. Sonra çiş deyin gülün. Çiş dedi ha ha ha ha. Kaka deyin gülün. Kaka dedi hi hi hi. Gay deyin gülün. Gaymiş he he he he.

      Baştan beri bunu anlatmaya çalışıyorum zaten sizin seviyeniz bu eğlenmenize bakın hayat sizlere güzel. Ne işiniz var tartışmayla filan.

      Sil
    12. Yine anlamamışsın bir daha oku.
      Bırak bu "straw man logical fallacy" oyunlarını, suçlusunuz suçunuzu da bal gibi biliyorsunuz. Nazi, fetullahçılar olarak sizlersiniz, sınav sorularını çalarak insanların haklarına tecavüz ettiğiniz, insanları öldürdüğünüz, milletin paralarını çaldığınız, Türkiye halkına rövanş tehditleri savurduğunuz ve daha birçok sebepten, gerçek nazilerin fetullahçılar olduğu ayan beyan görülmekte(Nazilerin en önemli özelliği genelinin gay olması bu da fetullahçılarda bol miktarda var). Yazıyı on defa daha sesli oku belki o zaman anlarsın.

      Sizin beyninizi kuşa taksak gerçekten kuş ters uçar.
      Bu nazi metaforuna uyan tek grup fetullahçılardır.
      Fetullahçıların genelinde, feto.da buna dahil, kendi özelliklerini veya kendi yedikleri pislikleri psikolojideki yansıtma(reflection) yolu/rahatsızlığı ile karşıdaymış gibi aksettirirler.
      Bu bir algı çalışması mı, psikotik bir bozukluk mu, ayriyeten incelenmesi gereken bir konu.

      Sil
  4. Bence şiir yazın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur yazalım,ne tür olsun..?

      Sil
    2. şiir yazın lafını bence yazıyı yazana söylemiş.

      Sil