Header Ads Widget

test banner

Biz mi Vefasızız, Bizden Öncekiler mi?

Bu söz beni çok etkilemişti ilk dinlediğimde; biz mi vefasız, bizden öncekiler mi diye başlıyordu? Sahi kimdi vefasız? Sahi neydi vefa? Her şeyiyle insanları kendine sevdirip güvendirip, yarı yolda bırakmak mı vefaydı? 

Ben artık bir şey düşünemiyorum sorgulamaktan, beynimdeki sorulara cevap aramaktan yoruldum. Bütün bu yaşananlara rağmen hâlâ toz konduramamak ve bazen bile bile inanmamak. Çünkü yapmazlar, çünkü onlar çok iyi insanlardı. Yakıştıramıyorum yılardır bir kötülük görmediğim insanlara bu yapılanları; bu söylenenleri kabul edemiyorum. Üstlerde neler yaşandı bilmiyorum ama biz saf temiz insanlar gördük ve tanıdık. İçinde takılacak insanlar da vardı; onlara da imtihanımız diyorduk. Sahi ne ara buraya geldik? Öğretmen olma hayaliyle başladığım okulumu ağır ceza mahkemesi salonlarında bitirdim. Hayallerimi geleceğimi bıraktım o salonda. Evladımın ağlayışlarına şahit oldu o duvarlar. İnsan içinde dışlanmalar, bunlar kesin bir şey yaptı ki işinden atıldı vs. söylentiler… Çok oldu insanlardan ayrılalı, soyutlanalı, hâl hatır sorulmayalı. Ailemizin bile değer vermediği insanlar olduk. Niye, ne için, hangi dava için? Allah rızası içinse amenna. Ama ya insanların çıkarı için, onların rantı içinse ne olacak? En acısı da bu zaten. 

Nasıl düzelecek bunca şey, bunca kırgınlık? Mahkemede bildiklerimi anlattığım için iftiracı oldum, mürtet oldum. Yere göğe sığdıramadığım insanlar nasıl böyle söylerdi? Ben hâkime yanlış birey yapmadığımı terör örgütüne üye olmadığımı söylediğim için mi iftiracı oldum. Her mecradan kovulduk; bir kesim terörist gözüyle bakıyor, diğer kesim iftiracı. Söyler misiniz kim hatalı? Kim vefasız, ben mi vefasızım anlattığım için? Yoksa bizi bu hale getirenler mi? Benim bildiklerimi zaten sorguda bana söylediler. Büyük abi-abla dediklerimiz isim verince bizi söyledikleri için iftiracı kabul ediliyor mu acaba, yoksa yine onlar büyük olarak mı kalıyor. Yine olan bizim gibi saflara mı oluyor? Evet belki benim yüzümden insanlar acı çekiyor, evet bu yüzden çok üzülüyorum, dilerim Rabbim affetsin. Ama isim vermeyip içeride yatanların aileleri de çok beddualar ediyorlar haklarını helal etmeyecekleri vs. yönünden. Sanki bizim hayatımız dört dörtlük ya! Affetmek Allah’a mahsustur. Kul hakkı ayrı tabi, ama kimsenin tövbesini bilemeyiz değil mi? Şimdi biz onlar için dua edince kabul olmuyor mu, üzülmüş olmuyor muyuz? Neticede iftiracıymışız ya! 

Yaşamayan insan bilemez gerçekten içimiz yanıyor o masum bebeklere, masum insanlara, Meriç’ten geçerken vefat edenlere… Duam odur ki Rabbim hepimizi affetsin, kimin günahı ya da kimlerin günahı yüzünden süreç uzuyorsa Rabbim affetsin. Çok karmaşık bir yazı oldu, soru işaretleri olacak belki zihinlerde, ama hâlâ neyi nereye koyacağını bilemeyen bir ben varım… 

Bir Garip Tuğba 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Bildiklerini anlatacaksın ki gerçekler ortaya çıksın ablacım. Herkes ne biliyorsa anlatacak. Kimin darbede parmağı var, kimin soru çalınmasında parmağı var, kimin başka pis işlerde parmağı var? Bunların aydınlanması için gerek mahkeme salonlarında gerekse internet ortamında anlatmalısınız. Suçluyu korumak gibi bir görev olamaz.

    YanıtlaSil
  2. İtirafçı olmak normal bir şey ahlaksal ve dinsel bir boyutu yok. Oldun ya da olmadın. Kafaya takılacak bir boyutu yok. İsim verdiğin kişilerde gelip itirafçı olabilir, illa hapse girecekler diye bir durum yok. Ortada kötü bir davranış varsa bile vebali Erdoğan-AKP, Gülen-çetesi üzerinedir. İnsanlara neler yaşattılar. Üzgünüm inş güzel bir hayatınız olur

    YanıtlaSil
  3. Tuğba hanım, yaşadiklarimizı yazmışsıniz. Bizlerde çok üzüldük,kirildik. Ama zaman gectikce, her şey daha iyi anlaşılıyor..Allah insanın kalbine göre versin inşallah..üzülmeyiniz,mütehessir olmayınız.. rabbim her şeyi görüyor, halimizi hayra çıkarsın..sabretmek en iyisi,kardeşlerimizden gelen,ağır ithamlara..onlarda dua edelim, hakikati anlasınlar,bilsinler..

    YanıtlaSil
  4. Tuğba hanım çok güzel ifade etmişsiniz. Yalnız değilsiniz.
    Belki de herkes doğruları söyleyip bildiklerini anlatsa bu kadar çok acılar yaşanmayacakdı.
    Ben 14 ay cezaevinde kaldım. Çok acılar yaşadım, çok hastalandım. Anne ve babamı içerde iken kaybettim . Sonra ne için kimin için direniyorum dedim .Ortada bi dava yok. Bütün sistem yalanlar üzerine inşa edilmiş. İyi niyetli insanları kullanmışlar. Ayrıca bu süreç de sözde "lider" ve avanelerinin kendi bekalarını düşünmekten başka yaptıkları hiç bir şey yok.
    Ben de etkin pişmanlıktan yararlandım ve tahliye oldum. Içim çok rahat geç de olsa en doğru kararı verdiğime inanıyorum.
    Bütün vebal Gülen ve avanelerinindir.

    YanıtlaSil
  5. Herswyin en iyisini Allah bilir sebepler planinda herkes biseyler yasadi yaşıyor. Ama bu sekilde linc edilmek cok üzücü.herkesin imtihani farkli oldu.

    YanıtlaSil
  6. Bir garip Tuğba...
    Sanırım kandirilan herkes garip. Bildiklerini anlatanları anlıyorum. Peki ben ne kadar masumsam tanıdıklarımda o kadar masum deyip infazını bekleyen ben gibi 6/8 likler napsin. Evladımın yüzüne bakarken adım adım yaklaşan infazımın erittigi söndürdüğü ferimin bedenimin ahını boynuna dolayan filler iki cihanda gün yüzü gormeyin. Tepistiniz kakistiniz neden kıynıdız bizlere. Ben eşimi görmeye gittiğim her goruste Evladımın babasını demir parmaklıklar ardında gördüğü her goruste ahlarimi yukseltiyorum semaya. Yaşadıklarımızı yaşamadan hasrolmayin. Suyun ötesinden nara atan her cigirtkanlar bizi sürüklediğiniz sui akıbete nefislerinizde yaşamadan olmeyin olemeyin. Ben birdaha celladima aşık olmak istemiyorum o yüzden geçmeyeceğim kanlı sulardan.Yuzune
    bakmaya kiyamadigim kızımın kokusunu burnumun direği sizlayana dek içime çekiyorum ondan ayrı kalmanın korkusu yaklaşan zamanın korkusu saçlarıma birer birer yıldız düşürüyor. Evet bedenim tutsak olacak belki ama ruhum özgür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok zor yasamadan kimse bilemez.benimde evladim babasız dunyaya geldi aylarca babasi onu goremedi.gerçekten icim yaniyor ama bi imtihan iste bende boyek bi imtihanın içindeyim

      Sil
  7. Doğruları söylemek ne günah ne de hata eğer ortada "söylenemeyecek bir şey" varsa zaten edilen işte bir hata var demektir. Peygamber ya da sahabe savunamayacakları bir şey yapmış mıdır ya da bunları anlatıp dile getiremeyecekleri şeyler ? Siz doğruları ve gerçekleri söylediğiniz için dışlanıyorsanız varsın dışlasınlar. Sizi yalan söylemediğiniz ve gerçekleri çarpıtmadığınız için suçluyorlarsa varsın suçlasınlar zira zaten böyle insanların ne dostluğuna ne de yoldaşlığına ihtiyacınız var. Kendi kendinize "bunları zorunda kaldığım için yaptım" türünden bahaneler söylemeyin çünkü gerek yok. Söyledikleriniz yalan değil ve kimseye iftira atmadıysanız ne utanacak bir şeyiniz ne de suçlanacak bir günahınız vardır.

    YanıtlaSil
  8. Herkesin bildigi seylerin adı iftira olmuş .konusunca sanki hersey ifşa edilmis gibi linc ediliyoruz. Var olani soylemek iftira oluyorsa yapılanları inkar etmek yalan olmuyor mu ben bi cozum bulamadim ne dogru kim dogru kim yanlis .

    YanıtlaSil