Header Ads Widget

test banner

Cemaat ve Demokrasi Anlayışı

MFP kurulduğu günden bu yana içinde pek çok içerikte yazı yayımlandı. Cemaatçisi, muhalifi, ateistti, risale okuyucusu vs.. Hiç kimsenin yazısı içinde hakaret küfür vs. olmamak şartıyla geri çevrilmedi. Herkes fikrini, görüşünü uygun bir dille anlatmaya çalıştı. ANCAK... 

Sabahtan akşama kadar 'fikir özgürlüğü', 'insan hakları', 'inanç özgürlüğü' gibi söylemlerle kendilerini İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yazarı gibi tanıtan geniş 'abi, abla' güruhu MFP’ye en üstten en alta kadar söylenmedik çirkin söz ve edilmedik iftira bırakmadılar. Merak ediyorum, her gün defaatle inanç ve fikir özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ile ilgili yüzlerce içerik paylaşıp, kendi içinizden çıkan MFP gibi seviyeli eleştiriler yapan bir platforma her türlü aşağılık yakıştırmayı yapan sizler, gittiniz o Avrupa ülkelerinde ve ABD’de kendinizi nasıl demokrat, hümanist gibi sıfatlarla tanıtıyorsunuz? Bu bir ikiyüzlülük değil midir? 

Benim bundan önceki yazım cemaat yahut hizmet denen oluşumun ateist olmama etkisiyle alakalıydı. Yazıyı anlamaya çalışan ve güzel yorum yapanlar var, sağ olsunlar. Fakat bir grup yine bugün sürekli eleştirdikleri Akit haber çirkinliği ile "işte! MFP ateist platformu, MFP dinsizler ve hizmet hainleri topluluğudur" gibi yorumlar da yaptılar. Sizin demokrasi ve fikir özgürlüğü anlayışınız bu mu? Hizmet dediğiniz hareketi yedi milyar insana bu sığ ve yobaz bakış açısıyla mı ulaştıracaktınız? 

Bu güruha soruyorum: Natali Avazyan bir Hristiyan ve hoşunuza giden bir twit attığında hepinizin kahramanı oluyor. Barbaros Şansal bir eşcinsel birey. Normalde sizin gibi din masalı ve rıza-i ilahi emeliyle hareket eden bir topluluğun asla benimsemeyeceği örnek kişiler ama yine de hepiniz severek takip ediyorsunuz. Fakat biz, bu hareketin içinde zaman geçirmiş kişiler olarak gördüğümüz yanlışları, neden bu halde olduğumuz gerçeğini söyleyince her türlü saldırı gerçekleşiyor. Şimdi soruyorum: 

Demokrat mısınız, değil misiniz? 
Hümanist misiniz, değil misiniz? 
Şeriatçı mısınız, değil misiniz? 
Gülenist misiniz, değil misiniz? 

Siz nesiniz? Neden kendinizi açık açık ifade edemiyorsunuz? Bir Pkk’lı bile 'Biji Serok Apo' yazmaktan çekinmezken siz neden gerçek yüzünüzü açıklayamıyorsunuz? 

Ve madem kendinizi tanımlayamıyorsunuz o zaman neden kendini tanımlamayı başarmış, fikrini ve gördüğü yanlışları ifade etmeye çalışan bu insanlara saldırıyorsunuz? 

Benim gördüğüm o ki demokrat değilsiniz, hümanist değilsiniz, şeriatçı değilsiniz. Sadece Gülenistsiniz ve sadece bu yüzünüzü göstermemek için diğer bütün moda olan izmleri yüzünüze takıyorsunuz. 

Umarım günün birinde gerçekten demokrasiyi benimsersiniz, gerçekten fikir özgürlüğünü anlarsınız. Size masallar anlatanlardan çok, acı gerçekleri anlatanları dinlersiniz. Menfaatten çok akla, bilime ve insanlığa önem verirsiniz. Meriç’te boğulan çocuğu mağduriyet reklamı için değil içinizdeki dogma kalıpları kırmak ve insanlığınızı sorgulamak için kullanırsınız.. UMARIM... 

GökTürk
Twitter: @Sapien3D 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bence cemaat yetkilileri ilk önce şu sorunun cevabını vermeli.

    cemaate sorusu eleştirisi olan kişiler, hangi seviyede olmalı, nasıl soru sormalı, soru şekli ne olmalı ki, hain, yoldan çıkmış, sapıtmış, yolun kaderine rıza göstermemiş olanlardan olsun ve sorusunu dile getirebilsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Bir açıklama yapsınlar.kafası karışık olanlar nasıl soru sorsunlar.

      Sil
    2. 40 yıllık bir yapı için bu sorular daha yeni soruluyorsa hiç sormayın hemen terkedin kaçın arkanıza bile bakmayın

      Sil
  2. her türlü fırıldağı çevirler, her türlü kılıfa girerler, her türlü trollüğü yaparlar, her türlü hakareti yaparlar sonra da aynı hususlarda başkalarını suçlarlar. Allah yolunda hizmet ettiklerini zannediyorlar ama şeytanın yolundan gidiyorlar. dönüp bir kere kendilerine baksalar napıyoruz lan biz diyecekler. bunca yaşananlar bile bunların aklını başlarına getirmiyorsa artık Allah bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil