Header Ads Widget

test banner

Masumlar (5) / Şehit Canan Deniz


40 yaşındaki KHK’lı öğretmen Canan Deniz kendini asarak cinayete kurban gitti. Canan Deniz ve eşi Yılmaz Deniz, KHK'larla kapatılan eğitim kurumlarında çalışan iki öğretmendi. Yılmaz Deniz, geçirdiği bir trafik kazasının ardından gelen polisler tarafından arandığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve tutuklandı. İki çocuğuyla yalnız ve işsiz kalan Canan öğretmen, 6 yıl 3 ay ceza alan eşini Denizli Cezaevi'nde ziyaret edip eve döndükten sonra kendisini odasına kapattı ve gözlerini bu hayata yumdu.

Canan Deniz, ağır depresyon ilaçları kullanıyordu. Canan Deniz’in oğlu geçtiğimiz hafta sonu üniversiteye giriş sınavına girerken, lise birinci sınıfta okuyan bir de kızı var.”

KHK’lı bir öğretmen… 1971’den beri terör örgütü olan kimine göre 2013’ten sonra terör örgütü olan bir yapıda ne hikmetse çalıştığı terörist okulu 2016 Temmuz’da kapatılmış. İnşallah tez zamanda 1971’den beri terör örgütü görenleri o yıldan itibaren, 2013’den sonra görenleri de o yıldan itibaren görevi ihmalden (hatta hatta teröristlere okul açtırmak açıktan vatana ihanettir görevi ihmal yetmez) yargılandığını görürüz.

İşsiz kalmış yetmemiş, mimlemişler, sigortasına kalın harfler ile KHK’LI İHRAÇ notunu düşmüşler ki olur da biri özelde iş verir neme lazım odun yemekten kurtulur diye. Eşi de ihraç olmuş işsiz kalmış, bir gün az kalsın canlarından da oluyorlarmış, trafik kazası geçirmişler…

Allah’a şükür kurtulduk derken, gelen polisler eşini almış götürmüş çünkü KHK’lıymış yargılanma vakti gelmiş. Parasız kalmış, memleketine dönmüş annesinin evinin alt katına yerleşmiş, çocuklar da arkadaşlarını bırakıp Denizli’ye gelmişler, orada okula devam etmişler. Kimsesi yokmuş, telefondan konuştuğu birkaç arkadaşı…



Daha neler çekti, linç edildi mi, aşağılandı mı, hastaneye gittiğinde her seferinde acilden mi girmek zorunda kaldı, çocuklarını okulda dışladılar mı, hapishaneye girerken taciz edildi mi, eşi ile sorunları var mıydı, eşinin ailesinin ve kendi ailesinin tutumu nasıl oldu…bilmiyoruz.


Eşini son kez hapishanede ziyaret etmiş, bilmiyoruz ne dedi. Belki sadece sustular, sadece birbirlerine baktılar, anne ceylanın avcı tarafından katledilmeden önceki o son bakışıyla eşi ve çocuklarına baktığı gibi…

15 sene öğretmenlik yapmıştı, idealistti, pırıl pırıl gençler yetiştirmişti. Eşi de onun gibi öğretmek için yaşıyorlardı, çalmadılar, çırpmadılar, öldürmediler, soykırım yapmadılar, birinin haysiyeti ile oynamadılar, kandırmadılar. Tüm birikimleri 3 yıl içinde tükenmişti. Kendileri için değil, bildiklerini yeni nesillere aktarmak için, öğretmek için yaşıyorlardı. Cahillik bitsin, bitsin ki insanoğlu hayvandan farklı olduğunu anlayabilsin, kan davaları, kan arzuları, iktidar hırsları bitsin diye öğretiyorlardı.

Ama güçsüz kaldılar, çaresiz kaldılar, anne ceylan cahilliğe, kötülüğe karşı verdiği savaşta yaralandı, çok ağır yaralandı elinden öğretmenliğini aldılar. Yetmedi, senelerdir yetiştirdiği nesli ona düşman yaptılar, ona vebalı gibi davranmasını sağladılar, onu asıl kötü ve cahil olarak gösterdiler. Ümitleri tükendi, çaresiz kaldı, narin bir ceylan sırtlanlara, aslanlara, yılanlara, timsahlara, kurtlara karşı ne yapabilirdi ki?

Ama gözünü kan bürüyenler için yetmezdi, ibreti alem bir ceza verilmeliydi ki, bir daha kimse öğretmenliğe yeltenemesin. Bir daha kimse ormanda yırtıcıları evcilleştirmeye çalışmasın. Yetmezdi, ormandan kovsalar da yaralasalar da linç de etseler açlıktan bir deri kemik de bıraksalar yetmezdi. Ormanın ortasındaki o tek ağaca onu astılar, o narin ceylanı katlettiler.

Cinayet sadece silahla bıçakla işlenmez. Sapa sağlam idealist bir kadın, bir gün evinde asılmış şeklinde bulunuyorsa bu bir cinayettir. Nasıl aslanlar ölen işçi için iş kazası yalanını uyduruyor (işçi cinayeti vardır iş kazası yoktur), intihar da KOCA bir yalandır. Canan Deniz’in kafasına silah dayanmadı, çünkü o kadar mert düşmanları yoktu çekip vuramadılar, onu katlettiler şimdi de intihar ettiğine inanmamızı bekliyorlar. Hayır o mazlum ve masum olarak öldürüldü ve şehit oldu. Bunu tüm kalbim ve AKLIMLA inanarak söylüyorum.

Evet bir cinayet varsa katil de vardır, çaldılar deyip faili diyemeyenler gibi olmaya gerek yok. KHK rejiminin gelmesini sağlayan o KHK’larda, o Kanunlarda imzası olan herkes onun katilidir. Elinde güç olup susan tüm gazeteciler onun katilidir. Elinde güç olup bir şeyler yapmayan bu hukuksuz yargılamaları sonlandırmayan üst düzey yargı organlarındakiler onun katilidir. Mağdurun kimliğini beğenmeyip onun sesi olmayan timsahlar onun katilidir. Ona CIA ajanı diyenler, 500 bin yetmez daha fazla bunlar diyenler onun katilidir.

İlk başta çok üzüldüm, ama o kurtuldu şehit oldu, çocukları da eşi de gurur duymalı, O en iyilerimizdendi Allah’a erken kovuştu. Bizim için zorluklar ve imtihan devam ediyor. Allah beni de onun yanına alsın. Fazla iyiydi bu bataklık için, bu leş çukuru için, narin bir çiçek gibi dağların zirvesinde yetişebilirdi ancak, bu bataklık bünyesine kötü geldi ve ezerek kopardılar o çiçeği. Şimdi bulutların üstünde, dağların zirvesinde hak ettiği değeri görüyordur. Zaten en zirvelerden gelmiş bir dağ lalesiydi, boynu bükük ve onurlu yaşadı, şimdi onun bıraktığı yolda biz de son nefesimize kadar insanlık için kötülük ve cahillik ile mücadele edeceğiz. O gitti ve bu bataklık daha da kötüleşti, ama elimizden geleni yapacağız.

Şehidimiz Canan Deniz Ablanın Ruhuna el Fatiha…

Ahmet
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Hergun 100 tane kadin intihar etse,yine bizim ulkemizin MAL'larina dokunmaz...Herkes kendi mahallesindekine acir,kendi mahalkesindeki icin dertlenir..Bu suursuz kabilecilikle,daha cok canlar yanar.

    YanıtlaSil
  2. FETÖ’cüler bir noktayı kasıtlı ya da cahilliklerinden dolayı atlıyorlar: O kadar kin ve nefret biriktirdiler ki, kendilerinden başka toplumun hiçbir kesiminin empati kurmasını sağlayamıyorlar. Soru çalmaktan, kumpas davaları süreçlerinde o kadar kibirli ve özgüvenlilerdi ki bir gün bunların nelere mal olacağını düşünmediler bile.

    Sadece soru çalarak, kumpas davalarıyla yüzbinlerce insanın hayatını karartmadılar. “Sıradan Faşizm” olarak değerlendirilebilecek bir sürü uygulamaya imza attılar. Mesela Zaman gazetesine abone olmayan esnaf iflas edecek büyüklükte vergi cezası yedi, memur ya sürgüne gönderildi ya da bir kumpasla işinden oldu.

    Muhafazakâr halk haraca bağlanarak, diğer dini cemaatlerin teberru, fitre ve zekât toplaması engellendi.

    Devleti ele geçirebilmek için yaptıkları ayak oyunlarına herkes şahit oldu.

    15 Temmuz FETÖ’nün kötülük potansiyelinin son göstergesi oldu.

    Şimdi kalkıp, kimse “biz karınca bile ezemez insanlarız, altın nesiliz, bunlar doğru değil” demesin. Yukarıda kısaca özetlediğim kötülüklerin bir kısmını hem şahsımda yaşadım hem de yakın çevremde şahit oldum.

    Sizler güç elinizdeyken, kendi “Kült yapınızdan” başkasını düşünmeyip, her yere zücaciye dükkanına giren fil gibi girerseniz, bugün de haklı olarak hiç kimse size empati yapmaz. Çünkü sizde empati duygusu yok. “Biz ne ettik de, hangi kötülüklerimizden dolayı bu milletin en küçük bir kısmının bile desteğini alamıyoruz” diye düşünemiyorsunuz. Hala size empati yapmayanlara “mallar, hayvanlar” diye hakaret ediyorsunuz.

    Türk toplumunda en marjinal gruplar bile kendi dışındaki kesimlerden toplumsal destek sağlayabiliyor. Ama iki grup; FETÖ ve Adnan Oktarcılar hiçbir destek sağlayamıyor, empati duygusu oluşturamıyor. Bunu bir düşünün.

    Bu sebeple topluma hakaret etmeyin. Geçmişte yaptığınız kötülükleri düşünün, muhasebe yapın. Tövbe edip, bu şeytani yapıdan kurtulun. Geçmişte yaptığınız kötülükler yetmemiş gibi şimdi de “bizi anlamıyorlar” diyerek topluma hakaret etmeye devam ederseniz ilelebet lanetli kalmaya mahkûm olacaksınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1) Bu kadın vefat etmiş kendi asarak değil mi? Bu Gülen'e bağlı olmadığını gösterir. Yazıların 1,2,3,4. okursanız Gülen'in ve cemaatin savunulmadığını görürsünüz. Bu kadın Gülen'in bahar gelcek vs söylemlerini umursamıyor asmış kendini bu çok bariz.

      2) Kadın cemaat okulunda öğretmenmiş, neyin sorusu çalacak o kısmı da geçtim

      3) Şimdi bu kadın neyi haketti de empati yapılmıyor? Saydığınız şeyleri kimler yaptı? Devlet gitsin onları yakalasın 500 bin insan da o suçları mı işledi. Bir kere bu ülkede her kes leş, yemedikleri nane yok, AKP leş gibi yolsuzluğa batmış 10 milyon üyesi var hepsi mi hırsız şimdi? Emin olun yarın iktidardan düşerse, chp +mhp+ iyi parti +hdp aynısı yapcak onlara bu ülkede kimse empati yapmaz çünkü, üstekilerin yolsuzluğunu asgari ücret alan akpliye kadar yayacaklar. Diğer gruplara empati falan yapıldığı yok herkes kendi mahalesini savunuyor.

      4) Sizin dediğiniz bu naneleri bu cemaateki herkes yapmadı, yaptıysa o zaman baş sorumlular kandırıldık diyemez, ergenekon kumpasları 2007 de başlıyor, bu kadın çalıştığı okul 2016'da kapatıldı. mahrem örgütlenme 1980'lerden beri var hepsi de biliyordu? niye bir şey yapmadılar? Ergenekon kumpaslarını cemaat tek mi yaptı? akp ile birlikte yaptı ona niye lafınız yok?

      bu kadına empati yapmayan vicdan yoksunudur, ahirete inanıyorsa öbür tarafta anlatır bunları. alınma gücenme yok, hayvanlara benzetmek hakaret değildir, hakaretse de muhataplar belli zaten.

      Bu toplumun genlerinde var bu 6-7 eylül olaylarında rumlar ermeniler ne suç işledi sanki? başörtülüler ne suç işledi de 15 yıl zulüm çektiler, toplum empati yapmıyor çünkü toplum cani olmuş. Kürtler destek görebiliyor mu?, aleviler solcular destek görebiliyor mu? kimsenin bir destek gördüğü yok.

      Sil
    2. Ben yorumumu doğrudan yazı ya da yazılarınızı hedef alarak yapmamıştım. Birkaç gündür bu minvalde yapılan değerlendirmeler için yazdım.

      Yazıda sözü edilen (Allah rahmet eylesin) hanımefendinin trajedisine yönelik empati geliştirilemiyorsa (ki bunu FETÖ taraftarları söylüyor) bunun sebeplerini iyi düşünün dedim.

      “FETÖ’deki herkes aynı suçları işlemedi” tezine gelince. Kod adlar alarak, “tedbir yaparak”, soru çalarak, katalog evlilikleri yaparak, himmet vererek bir yapının içinde yer alıyorsanız, “üye sayılırsınız” ve bütün melanetlerinden örgüt mensubu olarak yargılanırsınız.

      Ben 15 Temmuz’da bizi bombalayan uçakların pilotları ile kermes düzenleyerek, pasta-börek yaparak bunların eğitimine dolaylı ve doğrudan katkıda bulunan ev kadınlarının aynı oranda suçlu olduğuna inanıyorum.

      Tam bir yalan ve fabrikasyon makinası olan Zaman gazetesi için esnafları dolaşarak abone teminine çalışan gençlerin de örgüt üyesi olduğunu düşünüyorum.

      Kumpas süreçlerinde TSK ile hedef alınan diğer kesimlere avazlarının çıktığı kadar iftira atanların, uydurulmuş iftiraları tekrarlayanların örgüt militanı olduğunu düşünüyorum.

      Ben 12 Eylül’de sadece duvara slogan yazdığım için örgüt mensubu olarak yargılandım. Hukukta örgüt ve mensubu olmanın ne anlama geldiğini çok iyi bilirim.

      Ortada sosyo-psikolojik bir durum var: Neden kimse FETÖ’cüler ile Adnan Oktarcılara empati yapmıyor? Bu sorunun cevabını aramak yerine, hakarete devam ederseniz, yapılacak bir şey yok.

      FETÖ ile mücadeleye yönelik eksiklikler ve yanlışlara gelince. Bu konuda söylenecek çok şey var ve başka bir yazının konusu.

      Sil
    3. Herkes fetöcü değil, öyle olunca Gülen'i eleştirme gereği duymuyor, harbiyeli öğrenciler gibi. Diğer yandan bazıları hala bağlı, yurtdışındaki popüler olan kesimler de zaten kendini kurtarmış buradakiler umrunda değil niye özeleştiri yapsın, tüm suçu zaten onlar işlemiş, empati falan umrumda değil, tabanı gazlayıp işine bakıyor

      12 eylül hukuksuzdu, sizin dediğiniz mantık dolaylı bağ kurma, o mantıkla ülkenin yarısını fetöden içeri atarsın zaten. Senin oğlun katil olur seni de o mantıkla tutuklarlar. Örgüte girmek için kast gerekir. Cinayet öyle değildir kazara katil olursun mesela cezası da vardır, ama kazara örgüte girme suçu yoktur, örgütü bilip girmen lazım, bu adamlar cemaatti yıllardır, yok örgüttü derseniz niye taban kedini dini cemaat sanıyor o zaman? zaman gazetesini bile okumazlar ki haberleri araştırsınlar cahillik suç mudur? diğer tarikatlar cemaatler de öyle, bir taraf dini yapı diğer taraf kadrolaşma ve rant kapısı, siyasi partiler de örgüt o zaman üst taraflar hep suç işliyor hepsini mi mesul tutacağız?

      türkiye'de başka hangi gruplara empati yapıldı örnek verir misiniz? adnan oktarcılar 1 avuç kişi hocam ayrıca

      ülkücüyseniz 12 eylülde bu cemaat elindeki o himmet paralarını hapisteki ülkücülere ulaştırıyordu
      solcu iseniz de ilk kez örgüt üyesi tanımını bu kadar geniş yapan bir solcu gördüm, hdp sol parti, bu mantıkla 6 milyonunu pkkdan tutuklarsınız. Ergenekon balyoz olaylarına gelelim, hadi onları geçin 28 şubat e-muhtura bunlar gerçekti, oradan yırtabilirler mi? oradan da binlercesini alırsın içeri, kemalistler de 28 şubat destek verdi medyası verdi diye gene ülkenin 3'te 1 ni atarsın içeri. komple hepimiz hapse girelim o zaman

      Sil
    4. Bakın; 12 Eylül’ü bizzat yaşadım. 12 Mart’ı da çok iyi biliyorum. Her iki süreçte de birbiriyle çatışan taraflar, örgütler vardı. Bunlar, doğru-yanlış devlete yönelik eleştiriler yapıyor ve ileri sürdükleri tezlerle devletin yönetimine talip olduklarını açıklıyorlardı.

      Türkiye çok talihsiz dönemler yaşadı. Hem 12 Mart’ta hem de 12 Eylül’de idamlar oldu. Ama bu süreçlerde birbirleriyle çatışanlar da, devleti ele geçirmek isteyenler de hedeflerini açıkça ortaya koymuşlardı. Bunların büyük çoğunluğu zaten sonraki süreçlerde meşru siyaset, medya ve ticarette yer aldılar. Yine büyük çoğunluğu özeleştirilerini yaptı.

      Ama FETÖ’nün ne olduğu, neyi amaçladığını kimse bilmiyordu. Ha bana göre bir Casusluk Şebekesiydi. Türk toplumundan devşirdiği kişileri iğfal ederek melun hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyordu.

      Bütün bunlar bir yana, Türkiye’de birbiriyle çatışan ve devlet yönetimini ele geçirmeye çalışan ideolojik gruplar darbe yapmaya kalkmadı. Meclis’i, Polis Özel Harekâtı, sivil vatandaşları bombalamadı. (Kumpasları, soru çalmaları ve diğer kötülük örneklerini yazmıyorum.)

      Darbe en ağır suçtur. Roma İmparatorluğu’na en parlak dönemini yaşayan Sezar, Galya Zaferi sonrası askerlerini 2Rubicon’dan geçirerek” şehre soktuğu için affedilmedi ve cezalandırıldı.

      Ben FETÖ’nün kötülük yapma potansiyelinin tarihte hiçbir şeytani örgütte olmadığına inanıyorum. Buna Haşhaşiler de dahil.

      FETÖ’nün henüz burnunun sürtülmediği dönemlerde dahi insanlar uğradıkları kötülükleri, yaşadıkları sıkıntıları, sebebini ve kökenini bilmedikleri, anlamlandıramadıkları olayları “Cemaat’e bağlamaları” bu “şeytani vasfın” tezahürü değil miydi? En sıradan insanları bile korkuttular, şimdi kalkmışlar “bize niye empati yapılmıyor” diye millete hakaret ediyorlar.

      Dün millete kumpas kuruyordu, korkutuyordu. Bugün de hakaret ediyor. “Şeytani vasfı” hiç değişmiyor.

      Sil
    5. fetö anlamıyorsunuz çünkü kat kat tek bir yapı değil, dini cemaat yönü var siz takiye yapıyor hepsi biliyor sanıyorsunuz. ayrıca casusluk örgütüyse niye devşirdiği anadolu çocukları pişman da olsa ceza alıyor suçlu oluyor devlet onları kazanmaya çalışmıyor

      asker içinden bile darbeden haberi olmayanlar var, bilen katılan zaten yargılansın. 15 temmuz'da ihmali olan ve chp liderinin dediği gibi kontrollü olma ihtimali varsa ona da karışanlar da yargılansın. Gizlenmesin bazı şeyler, kim ne yaptıysa yargılansın.

      tamam da hocam derin devlet jitem vs. 20 yıldır vardı adamlar geldi o korkuyu kullanıp ergenekon davası açtı kimse de sahip çıkmadı işte aynı şey.

      size göre her türlü suçlu hepsi hapis yatacak. sizin görüşünüzü de anlamadım ben.

      Sil
    6. İtirafçı olup, pişmanlığını dile getiren varsa ceza almaması lazım. Bunlara ceza veriliyorsa çok yanlış.

      Ben aktif FETÖ mensuplarının, örgütün menfur emellerini bilmediklerine inanmıyorum. Bunu kumpas davaları sürecinde yakın akrabamız olan FETÖ’cüler dahi söylüyorlardı. Kumpas davalarının, dalga dalga 31 Mart Vakası’na kadar gideceğini söyleyen FETÖ’cüler gördüm. Yahu siz kimsiniz böyle davalar açıyorsunuz, Bu davaların aktif tarafıysanız eğer örgüt değil misiniz? Hükümet değilsiniz, Adliye Teşkilatı, Kolluk Teşkilatı değilsiniz? Böyle işlerle uğraşıyorsanız ve aktif tarafsanız terör örgütünden başka ne olabilirsiniz? Hukuken herhangi bir varlığınız da tanımınız da yok. Neden devletin ve toplumun ayarlarıyla oynamaya kalkıştınız?

      Tekrar ediyorum: 12 Mart’ta da, 12 Eylül’de de birbiriyle çatışan, devlet yönetimini ele geçirmek isteyen gruplar doğru ya da yanlış tezlerle “daha iyi bir Türkiye” hedefliyorlardı. Ama FETÖ ucube bir casusluk şebekesidir. Bizden değildir. Bu topraklara ait değildir. Sadece bizim en iyi insanlarımızı devşirerek Türk tarihinin en büyük ihanet girişimine teşebbüs etmiştir.

      Ben FETÖ mensubu, sempatizanı itirafçıların kazanılması ve rehabilite edilmesi kanaatindeyim. Bu insanların her sorunları çözülmeli ve onurlu yurttaşlar olarak yaşamaları sağlanmalıdır.

      Ama hala aynı teraneleri papağan gibi tekrarlayanlar, 15 Temmuz tiyatroydu, kumpas davaları gerçekti diyenler benim gözümde terör örgütü mensubudur.

      Sil
    7. bir nevi miladı 15 temmuz alıyorsunuz, o zaman gerçeği gördüyse itirafçı olsun diyorsunuz, itirafçılığın da sıkıntılar var ayrıca sadece hapisten kurtuluyor itirafçı olunca. 12 eylül'de kaç kişi içeri girdi kim arkadaşın ismini verir ki? Suçu işleyenler kaçtı gitti, suç gören itiraf etsin zaten orası ayrı

      Diğer yandan yaşınız büyük bugün 18 yaşında kişileri de alıyorlar ne 31 martı bilir ne 12 eylülü ne 12 marta ne olduğu bilir, ergenekon zamanında ortaokulda olan kişiler bunlar . Sizin etrafınızdaki kişi sizin gibi büyüktür üst düzey bir cemaatçidir o der 31 marta kadar gidecek vs diye. ama çoğu kişi bilmez. ayrıca zaman gazetesinde okumuştur papağan gibi tekrarlıyordur. Türkiye'deki her kesim öyle biri içeri giriyorsa devletin bir bildiği vardır der.

      Fetö yü 12 eylül 12 martaki gruplardan farklı görmüyorum, bazı farkları var takkiye yapıyor üst kesimi alt kesimi de işin farkında değil ama az çok aynı kafadalar, devleti ele geçiriyor işte kendi yönetmek için, ergenekoncuları düşman gördü kendine, ülkücü nasıl solcuyu gördüyse o da onu yaptı. büyüdükten sonra kesinlikle dış güçler ile ilişkiye girmiştir. Küçücük tarikatlar bile şimdiden giriyor, ama direk maşa demem. Komünizmle mücadele dernekleri nato projesi diyorlarda, ülkü ocakları ve muhafazakarlar örgütledi o dernekleri Gülen sadece erzurum şubesine yardım etmiş. O mantıkla ülkücülere de proje denir.

      Sil
    8. Yahu konu çok dağıldı. Ben ilk başta etraflıca bir FETÖ değerlendirmesi yapmak için yorum yazmadım. Gerekirse yazarım da. Çünkü bana maddi ve manevi olarak çok zarar veren örgüt. En önemlisi de bilinen Türk tarihinde, Türk Milletinin başına gelen en büyük felaket.

      Ama şuna inanın. Türkiye’de soğuk savaş yıllarındaki sağcılar da solcular da doğru ya da yanlış tezlerle “daha iyi bir Türkiye” hedefliyorlardı. Bunun için yanlış yöntemlerle mücadele ettiler. Sonraki yıllarda özeleştirilerini de yaptılar.

      Ama FETÖ’yü bunlarla kıyaslayamayız. Bunlar bizim insanlarımızdı. Devletin, siyasal sistemin yanlışlarına itiraz eden kesimlerdi. Daha önce de dediğim gibi FETÖ bizden değildir. “Kült bir yeraltı örgütü ve insanlık dışı yapılanmadır.”

      Dolayısıyla başa dönecek olursak “niye kimse bize empati yapmıyor” sorusunun cevabının aranması lazımdır. “Biz ne yaptık da toplumda bize yönelik bu kadar kin ve nefret oluştu” sorusunun sorulması lazımdır. Bunun cevabını ben terör örgütünün karar mekanizmalarından beklemiyorum. Çünkü onlar çok iyi biliyorlar.

      Bunun cevabının FETÖ’yü “cemaat olarak bilen” kesimlerce “aranmasını” istiyorum. Yoksa Türk milletine hakaret ederek “masumiyet gösterisi” kimseyi ikna etmez. Sizlerin de örgütsel sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz.

      Moderatöre not: Vallahi “ben robot değilim testini” atlamak, yukarıda yazdığım bütün yazılardan daha yorucu oldu ve zaman kaybına yol açtı ��

      Sil
    9. Adsız yazdığına sana iade ediyorum kusura bakma Millet soru calmissa darbe yapmışsa hukuksuz iş yapmışsa o onu yapanı yaptirani uygulayani bağlar onların okulunda öğretmen olanı bağlamaz işinde gücünde olan memuru bağlamaz

      Tamam Soru Çalınmış yapan yaptiran Feto yada bir başka yapıdan olsun farketmez Canı Cehenneme

      Kumpas mi kurmuş Feto yada başkası Farketmez Canı cehenneme

      Milletten himmet adı altında vergi mi almış eşkıyalık mi yapmış Feto yada başka bir yapı canı Cehenneme

      İnsanları hepsini bir tutma sen bak bir yazıdan dolayı yargilansin 500000 terörist olur mu cemaat olması başka bu hainlik şerefsizlik yapılması başka

      İnandı diye suç işlemeyen Din Kitap Allah yolunda Olduğuna İnandığı için sempati duyan gönül veren memuru esnafı kadını ev hanımı suçlu mu

      Empati diyorsun ya kumpas davalarında ben daha 20 22 yaşlarda idim hatırlamıyorum bile soru çalma diyorsun ya görmedim ama itiraflarda duydum keşke o vakit karşıma ciksa idi de Hassiyet yoksunu Din kitap Adı altında verilen bu haramzadeligi yüzlerine vurupta şikayet etse idim

      -Darbeye Katılmayan organize etmeyen Darbeden Haberi olmayanasumdur

      Soru Çalmayan çalani görmeyen duymayan Bunları dini bir yapı zanneden masumdur

      Emniyette yargıda Kamuda İllegal şekilde suç işlemeyen Din kitap Adı altında toplanıp gerçekten dini faaliyet yürüten masumdur
      Askeri öğrenciler masumdur
      Esnaf ev hanımı masumdur

      Suçlu Fetullah gulen ve kodlamaları ve bir avuç suça karışan darbeye Karışan soru çalan kullanana milleti Kumpas ile kandıran emniyet yargıda illegal yapılanma altında suç işleyenler ve yurtdışında ki kodamanlar suçludur


      Empati yapabilmek için insan olmak gerekir ey Adsız müslüman ise Maide suresi 8 ayet Sana Yeter
      İnsan ise İnsan olmanın değerleri sana yeter

      Herkesi aynı terazi tartmak zalimlerin isidir Suçlu suçsuz bellidir

      Devlette bunu biliyor 15 temmuz öncesi suça karışmayan bunların Din Kitap Allah dedigine İnanan kimseler masumdur

      Bu tarihten sonra bu Hain örgüte inanan ise Allah ıslah etsin deke gerekir


      Kimseyi ayrıştırma gayretinde olma İnsan olmaliyiz....

      Sil
    10. Bana neyi iade ettiğinizi anlamadım.

      Gelelim ithamlara.

      Elbette suçu kim işlediyse, yargılansın e en ağır cezayı çeksin.

      Hiçbir suçsuz bir saniye bile mağdur edilmesin.

      Ama ben de, Türk milleti de geri zekalı değil.

      FETÖ’nün bütün kumpasları, kötücül uygulamaları çarşaf çarşaf ortadayken hiçbir militanı ve/veya sempatizanının bunda birebir dahli olmasa bile haberdar olmaması mümkün müydü?

      Kumpas davaları ne zaman başladı?

      Soru çalma vakaları ne zaman patladı?

      Katalog evlilikler kimseyi rahatsız etmedi mi? Sizler robot muydunuz?

      Toplu kumpas davaları dışında büyükşehirlerde, taşrada kaç kişinin canı, malı ve istikbali ile uğraştınız. Sakın kimse “ben bunlardan haberdar değildim” demesin.

      Bütün bu saçlar işlenirken, “FETÖ’nün tabanından” herhangi bir itiraz geldi mi? “Allah korkusu, kul hakkı” kavramları telaffuz edildi mi?

      Bütün bunlar bir yana, yapılan kötülüklerin bir kısmından hiç rahatsız oldunuz mu? Rahatsızlığınızı bir yerlere ilettiniz mi?

      Tamam, her şey oldu bitti. Peki 15 Temmuz’dan sonra şahit olduğunuz, duyduğunuz kötülükleri yetkili mercilere anlattınız mı? Kamuoyuyla paylaştınız mı?

      Sil
    11. Yine diyorum ben kumpas davalarında liseyi bitirmiş bir öğrenci idim diyorsun ya soru çalma katalog evlilik vs buna benzer şeyler hiç birinden haberim yoktu ki taa 2014 sonrasına kadar ki m o da medya da geçtigi kadarı ile asıl herşeyi öğrenmem 15 temmuz ve akşamı ile oldu bu süreçten sonra herşeyi sorguladim her ayrıntıyı itirafı okudum




      Bu yapının içinde örgüt şeklinde hareket eden bir kısım soysuzlar mı onu varmış tamam onu kabul ediyorum yapan yaptiran belli devlette bunu biliyor anlat diyorsun ya ben sohbete katıldım dedim gittiği mi anlattım peki devlet ne anladı dersin terör örgütünün gizli toplantılarına katılmış talimat ile hareket etmiş fiil ve eylem gerçekleştirmis diyor tutanağa geçti yetmedi ağır ceza da yargilandim Onu da geçtim hakkında beyan veren sohbet veren kişi üstüne basa basa ben bunları kuran hadis ihmihal konusunda bulgilendirdim dedi ne oldu sonuç biliyor musun ceza aldım 6/3 ay sohbete katılıp örgütün nihai amacını bildiğimden


      Gel de bu ortamda devlete güven biz devlettek şevkat beklemedik bazı kandirilmislar gibi devlet bizi de kandirilmis kabul eder dedik Feto diyorsun ya basta pensilvanya papazı başta olmak üzere örgüt gibi bile bile hareket edipde Din Allah ile kandiranlari Lanet olsun

      Kardeş düşünceye saygı duyarım ama yanlissin birkac soysuzun yaptığını herkese mal edemez son esnaf mi torpil yap soru ver dedi ev hanımı mi darbeye hazırlan askeriye de Örgütlen dedi memuru terörist gibi hareket et dedi büyük bir kısmı Allah yolunda olduklarına inanarak sohbetine katıldı burs verdi seni bu yazıların bu hain yapının kodamanlarinadir yoksa taban dediğin hicbirseyden haberi olmayan kimseler değil


      İletme konusuna gelince gördüğüm bizzat şahit olduğum bir kötülük olmadı hep iyilik ve güzellikten bahsettiler en azından benim tanıdığım kimseler kötülüğü bilenler belli devlette bunu biliyor ama bu kötülüğün babaları kaçtı gitti kalan bir avuç ANADOLU insanından bu kötülerin hinci intikamı alınıyor



      Darbeci darbeye katılan devlete millete kurşun sıkan Kumpas kuran kurduran kuran Yargıda emniyette illegal şekilde örgütlenip suç işleyen soru çalan çaldıran kullanan canı cehenneme


      Şu ayrımı yapın suçlu ile aucsuz zor değil sohbette bankadir derneğe bagistir bunlar suç olmaz olamaz TCK ANAYASA Uluslararası Hukuk kuralları bellidir su şu an yapılan cemaat denilen yapıya bir şekilde sempati duyan sağından solundan geçen suça bulaşmış bulaşmamış önemi yok hepsini yok etmek ve bunu da ne kötü ki Din Allah kitap diyenler eliyle olması Sana tavsiyem en azından sen suçlu suçsuz ayrımını yap

      Sil
    12. Değerli kardeşim,

      Yorumlarımdan birisinde de belirttiğim gibi ben topyekûn bir FETÖ ve bu kötülük örgütü ile mücadeleye ilişkin bir değerlendirme yapmadım. Gerekirse yazarım, bundan imtina etmem.

      Sadece toplumdaki FETÖ’ye ilişkin kin ve nefretin sebeplerinin, bu kötülük örgütünün sempatizan, militan, dirijan ve diğer kademelerindeki mensupları tarafından sorgulanmasına dikkat çektim.

      Yapılan uygulamalarda şahsen benim de rahatsız olduğum şeyler var. Üstelik bu uygulamaların FETÖ’nün işine gelebileceğini düşünüyorum.

      Yoksa bir suçsuzun ceza almasını, mağdur edilmesini düşünebilmem mümkün değil.

      Ama Kazif Kozinoğlu, Abdulkerim Kırca, Ali Tatar vs. gibi FETÖ mağdurları bizzat bu kötülük örgütü tarafından öldürüldüğünde yakın çevremdeki o zamanki nitelemeyle “sıradan himmette bulunan cemaatçi akrabalarım, yakınlarım” bu insanlardan “geberik” diye bahsettiler.

      Elbette darbeyi bu insanlar yapmadılar, soruları da çalmadılar. Ama hiç kimse bunların bir günahın ortağı olmadığını ileri süremez. Bunlar 15 Temmuz gecesi bizleri bombalayan o hain pilotların eğitimlerine maddi ve manevi destek vermişlerdir. Üstelik bütün bunları bilinçli olarak yapmışlardır.

      Dün sınırsız bir özgüvenle devleti ele geçirdiğine inanıp 15 Temmuz’da “mutlak egemenlik kumarı oynayanlar”, daha sonra devletin tokadını yediler. Devletin eli ağırdır. “Hak sillesin sadası olmaz, bir de yiyince devası olmaz” deyişinde olduğu gibi.

      Haksızlığı uğramış, sıkıntı çekmiş olabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun. Ama ben ne devletim ne de yetkili bir kurumum. Sadece bu kötülük örgütünün mağdur ettiği, mağduriyetlerini unutmayan sıradan bir insanım.

      Entelektüel bir katkıyla bu kötülük örgütünün yeryüzünden silinmesini istiyorum. Tek amacım bu.

      Selamlar.

      Sil
    13. Değerli kardeşim benim de amacım o ama sunu da belirteyim şayet bu örgüt olup insanları yetiştirip terörist yapıp robot yapıp darbeye kalkışacak dese idiler emin ol cemaat denen yapının müridi elin parmaklarını geçmez idi


      Tamam sorumluluk hissediyorum soru çalınma iste kumpas ve benzeri rezil islerde istemesek de bir katkımız olmuş olabilir katkı dediğin iste sohbetine gitmek onları iyi olarak billmek


      Bunlarda bir grup hain var bunu da kabul ediyorum ama kardeş emin ol %90 lik kısmı bunları dindar zannetti kitap ehli zannetti değilmiş

      şahsım 15 tem muZ akşamı farkettim Allah beni affetsin ama bir kötülük yada bir zararım olmadi ki çoğu boyle insanlar idi


      Sorun büyük Devlete başkaldırı var birçok insanın inandığı
      inandığım hak din kitap ehli zannettiğim bir yapi hain be boş çıktı


      Artik barışma vakti devlet bizi kazanmalı bu yapının eline bırakmamalı cezaevlerini doldurdu kime yaradı bu is emin ol papaza yaradı feto ye yaradı sabah aksam feto propagandası var içerde millet bileniyor bu mağduriyet asil hain örgüt kafalıların ortaya çıkmasını engelliyor bu is öğretmen memur sıradan is değil bunların beyin takimi etkisiz hale getirilmesi şart

      Biz devlete güvenmek istiyoruz Devletin bizi suçlu dan ayırmasını bekliyoruz 500000 insan terörist olamaz

      Velhasıl banksa ya hesabı sohbet dernek sendika suç olmaz olmamalı eğer suca karışmış bir olay varsa suc olmalı

      Umarım bu insanlar farkındalık oluşturup suçlu ile suçsuzum ayrılması noktasında bir karara varır devlet babalığını yapıp ınsanlara bir nefes olur


      Yoksa her geçen gün mağduriyet artıyor insanlar canına kıyıyor buda en çok feto örgütüne kodamanlarına yarıyor

      Allah mazlum ve masumu bu hain yapıdan ayırsın

      Sil
    14. İnşaallah intihar etmemiştir ve Allah'ın rahmetine mashar olur. Ancak yapılan yorumları okuduğuda üzüldüm. Çünkü FETÖ olarak atlandırılan yapının yaptığı hatalar sıralanarak aynı hatalar yapılıyor. Biz de ki "Kan kan ile yıkamaz." diye bir özdeyiş okuyuculara hatırlatmak isterim.

      Sil
  3. Az önce yazdığım yorum niçin silindi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz yukarıdaki mi? 10dk önce atılmış

      Sil
    2. Evet. Bende 10 dakikadır görünmüyordu. Silinmiş sandım. Özür dilerim.

      Sil
    3. Çıkan robot doğrulama google ile ilgili kaldırmak imkansız.

      Sil
  4. Başta bu hanimefendiye ALLAH tan rahmet diliyorum ALLAH onun ve bizim kusurlarımızı bagışlasın...Bu surecte intahari dusunen ve ALLAH in da yardimiyla ve cok sukurki bunu yapmayan biri olarak soyluyorum yani surecin sikintilarini halen yasayan birisiyim intahara şehitlik diyerek acaba intahari ozendiriyor olabilirmisiniz....sonucta dinen kimin sehit oldugu belli bu soykemle kime benziyor olabilirsiniz acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimin şehit olduğunu yalnızca Allah bilir, ama şehitlik kelimesi evet çok ayağa düştü. İslamda mazlum olarak ölenler de şehit oluyor, boğularak ölen de oluyor vs. Biz insanların ise şehit demesi bir nevi temenni gibi, şehit olmak için illa birinin kafanıza silah dayayıp sizi öldürmesi gerektiğini düşünmüyorum, üzerinize çok gelerek de bunu yapabilirler. Nitelim TCK 84. maddede birini intihara yönlendirme suçu vardır. Şehitlik kelimesinin ayağa düşmesine karşıyım ama ablanın ahiretine tartışanlar yazık oldu diyenlere karşı da bir cevap olarak, şehit olmasının da bir yoruma göre gayet makul olabileceğini yazdım. Doğrusunu Allah bilir, ama ayetleri, hadisleri, yaşanan durumu ve intihar olayını yeniden değerlendirmemiz gerekir. Peygamberimiz zamanında böyle intiharlar yoktu, o gün lanetlenen intihar ile bu farklı, günümüzde intihara yönlendirme suçu bile olması intiharın tek başına bir iradeyle yapılmadığının göstergesidir. İnsanın iradesi alkol ile, hafif bir hastalık ile bile değişebilir. Kimsenin içinden geçenleri bilemeyiz. Abla kendi halinde biriydi, haberden bu anlaşılıyor, mazlumluğundan şehitliğine gittim yoksa bazı cemaat hesapları gibi de örgüt olmanın verdiği bilinçle kendi şehitlerini oluşturma durumu yok (pkk gibi), her grubun çünkü kendi şehitleri vardır onların üstüne basa basa grup aidiyetlerini güçlendirirler burada kesinlikle öyle bir durum yok, kendini asan bir kişi mazlum ve yalnızdır, yalnız birinin cemaati aidiyeti olmaz.

      Katı dini yorumlardan uzak durmak lazım, intihar sonuç olarak bir günah, gıybet gibi, her gün kaç tane günah işliyoruz, o günah işleyen kişiler ölünce şehitliği tartışılıyor mu? Namaz kılar mıydı diye sorgulanıyor mu? Tarihteki örneklerde de aynı, hiç şehitliğini tartışıyor muyuz? övme değil en doğrusunu ALLAH bilir. İntihar edecek birinin şehit olurum diye edeceğini düşünmüyorum, o da bilir ki bu bir insanın karar verebileceği bir olgu değil. Siz özendiniz mi mesela?
      --Han Solo--

      Sil
    2. Ben kendimi iyi ifade edemedim galiba...Ben bu hanimefendi ve baska sebeplerle intihar eden kisiler hakkin da kati dusunmuyorum (cok yakinda cok sevdigi bir akrabasi intihar etmis ve kendisi de intihari cok dusumus biri olarak) kendisinin ruhunu ve sevenlerini incitmek istemem...neyse cok uzatmayayim hassas bi konu.m.TEKRAR ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN KUSURLARINI AFFETSIN VE MEKANINI CENNET EYLESIN...SEVENLERINE SABRI CEMIL VERSIN...ALLAHTAN GELDIK ALLAHA DONECEGIZ...

      Sil
    3. Genel olarak yazdım hocam, sizin görüşünüzü anladım ben. Amin.

      Sil
  5. Canan hoca 10-15 yıl önce ilkokulda sosyal bilgiler öğretmenimdi. Eşi de sonradan lisede tarih öğretmenim oldu. Karı koca melek gibi düzgün ve dürüst insanlardı.

    Şoke oldum, mahvoldum. İnsanlar nasıl mağdur edilmişler ve yalnız bırakılmışlar. Acaba onlara bir yardımım dokunur muydu? Kim bilir intiharın eşiğinde daha kaç tane daha böyle insan var. Cenab-ı mevlam yüzümüze, masumların ve yardım bekleyenlerin yüzüne tez zamanda baksın.

    Ölüp giden insanların hakkında iyi düşünmeyenler de rahmet dilemiyorlarsa bile bari sessiz kalsalar.. Ölüp gitti işte arkasında mahpus bir eş ve reşit olmayan iki çocuk bırakarak. Ayıptır, yazıktır.

    Allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  6. ulan sümüklüler hiç demezmisiniz bu bukalemun gözlü bizi bu maceraya attı ve öyle bıraktı ona kandık hep başkalarını sorumlu tuttuk siz temizsiniz öylemi ektiğinizi biçiyorsunuz bu daha bir şey değil mahşer günü hesabını nasıl vereceksizniz zaten mahşeri düşünen bu şebelekliği yapıp geceleri uyuyamamaktan kafadan tilkilikleri düşünmekten gözleri pörtlemişin peşine takılmaz aklınızı kullanın mevlaya tövbe edin

    YanıtlaSil
  7. Hayber Gazvesi sırasında büyük fedakârlıklar gösteren Kuzman adındaki birisinin, sonunda cehenneme gideceği Hz. Peygamber tarafından haber verilmişti. Bunun üzerine Ashab-ı kiramdan Huzâî Eksüm, Kuzman'ı izlemiş ve O'nun, aldığı yaralara sabredemeyip, kılıcı üzerine yaslanarak intihar ettiğini görmüştür (Buhârî, Kader, 5, Rikâk, 33, Meğâzî, 38, Cihâd, 77; Müslim, İman, 179; Kâmil Miras, Tecrid-i Sarih, X, 266 268). Kuzman'ın ölüm şekli Allah Resulu'ne iletilince şöyle buyurmuştur: "İnsanlar arasında öyle kimseler vardır ki, dış görünüşe göre, cennet ehline yaraşır hayırlı işler yaparlar; halbuki kendileri cehennemliktir. Öyle kimseler de vardır ki, cehennemliklere ait kötü işler yaparlar, halbuki kendileri cennetliktir" (Buhâri, Kader, 5, Rikâk, 33; Müslim, İman, 179).

    YanıtlaSil