Header Ads Widget

test banner

Ulan Hepimiz Oradaymışız!

Öyle çok fazla geriye gitmeye gerek yok. 21 Nisan 2016’da yani 15 Temmuz darbe girişiminden sadece üç ay önce çok da hazzetmediğim bir adam olan Fuat Uğur, Türkiye Gazetesinde “Cemaatçi askerlere son uyarı: Tavuk ‘tar’da sayılır!” diye bir yazı yazmıştı. Yazıda açıkça darbe ve benzeri bir gayrimeşru, sansasyonel ve kahpece bir eyleme hazırlanan cemaatçi klikten haberdar olunduğu, tam da böyle bir şey yapmalarının beklendiği, tevessül ederlerse devletin tepelerine çökeceği o kadar açık yazıyordu ki. 

Bu yazıda ima edilen fikirlere tekabül eden yaşadığım bazı hatıralarım var. Bunlardan bende iz bırakan bazılarını yazmalıyım diye düşündüm. Çünkü hala dünyada safça veya ahlaksızca “bu işin içinde bir iş var ‘the cemaat’ hayatta böyle bir şeye tevessül etmez”ciler var. 

Liseden beri arada bir arkadaş grubu olarak görüştüğümüz eski bir belletmen abimiz vardı. Bizim gibi ne İsa’ya ne Musa’ya yar olmuş, kâh maklube toplantılarında mavra yapan kâh siyasetçilik oynayan ya da devlette bilmemne uzmanı gibi sıfatlarla iyi kötü bir memuriyet elde etmiş veya kendi çapında ticaretle meşgul derbeder bir gruba kendi ısrarıyla sohbet toplantısı yapmaya çalışırdı. Belli bir düzeni ve sıklığı olmayan bu görüşmelerde bu abimiz için amaç belliydi: Kolej mezunu bir grup parlak çocuğu başıboş bırakmamak ve “the cemaat” hinterlandında tutmak. Bizim içinse amaç öncelikle eski arkadaşlarla bir araya gelmekti. Birkaç kökten yetişmiş mensup haricinde sohbette bamteli seyretmek veya kitap okumak, kimsenin hedefleri tutturamadığı çeteleler tutmak gibi eylemleri çok da umursamıyorduk. Abimiz o kadar ısrarcıydı ki sair zamanlarda zaten toplanan ve yiyip içip sohbet eden bir grup olarak neyse arada bir de böyle toplanalım bari modunda görüşüyorduk. Aslında birçoğumuz yaşanan itiş kakıştan huzursuzduk. Böyle bir atmosferde cemaat soslu buluşmalar çoğumuzu rahatsız ediyordu. Fazlasıyla siyaset konuşulan ve aramızdan bazılarının “ama”lı “fakatlı” itiraz cümlelerinden abimizin oldukça rahatsız olduğu görüşmelerdi. Hatta birçok toplantıdan sonra balkonda sigara seanslarında abimizi ve cemaati eleştiriyor gidişat iyi değil diyorduk. Aslında siyasal İslamcı ya da Ak Partili de değildik. Ak Parti’yi de yaptıkları veya yapamadıklarıyla yerden yere vurduğumuz oluyordu. Hasılı tam araftaydık. 

Bu toplantılardan birinde -2016 yılının bahar aylarında yani 15 Temmuz’dan yine birkaç ay önce- bu abimizin kurduğu cümleyi hiç unutmuyorum: “Merak etmeyin arkadaşlar Temmuz’da çok şeyler değişecek”. Gizem yapmayı, derinlerden bilgi sahibi olduğunu ima etmeyi fazlasıyla severdi. Ayrıca daha önce de 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin %28 gibi bir oy alacağını söylemişti. Ben de “Abi yapmayın biraz siyaset biliyorsam söylediğiniz şey sadece temenniden ibaret, bir miktar oy kaybı olabilir ama bu ülkede insanların oy verme motivasyonları farklıdır Ak Parti bu seçimin kesin galibi olacak” dediğimde muhtemelen bana çok kızmıştı. Nitekim Ak Parti 17/25’ten hemen sonraki o seçimin net galibiydi. Tahminleri ya da kehanetleri (hususi’lerin istihbaratıyla kirlenmiş “the cemaat” gaybından bildirilenleri) o ana kadar hiç tutmadığı için Temmuz’da çok şeylerin değişeceğini ifade eden o cümlesini de çok ciddiye almamıştım. Yanılmışım o Temmuz’un 15’inde çok şey değişti. Değişti ama yüzbinlerce insanın hayatını mahveden, son derece bencilce ve yüzlerce cana mal olmuş ve sonuçları ülkenin son 40 yılında herkesin ucundan kıyısından temas ettiği cemaatin etki alanındaki insanlar için cehennemin dünyadaki demosu haline gelen bir yıkım oldu. 

15 Temmuz’un insanların hayatlarını ‘tank’ gibi ezip geçtiği, psikolojilerini alt üst ettiği o travmatik günlerde geriye doğru bir okuma yapmaya başlamıştım. Böyle bir şey nasıl olabilir, bir ülke böyle bir deli gömleğini nasıl giyeri anlamak için gerek yerli gerekse yabancı basını taramaya başlamıştım. Fuat Uğur’un “tavuk tarda sayılır” yazısını da o zaman fark ettim. İlave olarak onlarca yabancı makalede Türkiye’de darbe riski, iç savaş senaryoları veya toplumsal bir çöküşten bahsedildiğini gördüm. Çığırından çıktıklarını düşündüğüm için artık ciddiye almayıp takip etmediğim cemaatin trol benzeri gazetecilerinin “yatakta basacaklar, şafakta asacaklar” veya “Temmuz’da bana uçak bileti alın” tweetlerini de 15 Temmuz’dan sonra gördüm. Çünkü bana anlamsız ve gereksiz bir güç mücadelesinin insanlıklarını kaybetmiş tetikçileri gibi geliyorlardı. Bu nedenle “ben işime bakmalıyım, bana ne kim neyin kavgasını veriyorsa versin, ben taraf olmam, bu bir savaşsa benim savaşım değil” modundaydım. Ama benim savaşım olmamasını çok istediğim “savaş” meğer birileri için çok önemliymiş ve bir ülkenin canını okuyacak kadar büyükmüş. 

Bu kadar olan bitenden sonra bence hiç kıvırmaya, eğip bükmeye gerek yok. Tuzaktı, komploydu falan gibi bahaneleri bırakmanın zamanı geldi de geçiyor. Tuzak ise niye düştün kardeşim diye sorarlar adama. Hani seçilmiştiniz, hani ruhanilerle istişareden istişareye koşuyordunuz. Hani yaşatma ideallerinde altın nesiller yetiştiriyordunuz. Yok efendim darbenin kayıp saatleriymiş, MİT’in devşirme imamlarıymış gibi fazlasıyla mide bulandırıcı aklama mekanizmalarına da gerek yok. Devlet dediğiniz aygıt ne zaman dürüst davrandı ki. Siyaset ne zaman temiz oldu ki. İnsanlık tarihi böyle örneklerle dolu. Önemli olan vicdanınız size ne söylüyor. Kendimize dürüst olalım. Bariz, bile isteye, göz göre göre bir ülkeyi, çoğu şeyden haberdar olmayan, büyük bir kısmı masum ve kandırılmış bir tabanı perişan eden kasıtlı bir işti darbe girişimi. Ve “the cemaat” de buz gibi bu işin içindeydi. Ruşen Çakır Medyaskop’taki bir programında şu minvalde bir şey söylemişti: “Bu kadar istihbarata meraklı bir cemaat için biz bu işte yokuz demelerinin bir anlamı yok. Türkiye’de böyle bir darbe girişimi olduysa cemaat (ya da FETÖ) ya bu işin failidir ya da istihbaratını alıp ses çıkarmayan, yolunu açan tarafıdır. Üçüncü bir ihtimal yok” Ama bugün çok iyi biliyoruz ki ikinci ihtimal bile yok. Faillerden biri belki de en büyüğü. Ne kadar inkâr edilse de durum bu ve ülkede kim iktidar veya muktedir olursa olsun toplumsal hafızada “the cemaat” bir nefret objesi olarak kalacak. 

Kıyısından köşesinden teması olan herkes bu işin içinde “the cemaat”in olduğunu biliyor, seziyor ve hissediyor. Ama kabullenme maalesef zaman alıyor. Bence tabandaki insanların, yas sürecinin 5 aşaması olan inkâr, kızgınlık/öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme safhalarından hangisinde olduğuna karar vermesi lazım. Aksi takdirde zaten şirazeden çoktan çıkmış, adaleti hiç olmamış bir siyasi irade ve devlet aklının dişlileri arasında inim inim inlerken gerçek hayata, makuliyete dönmeleri zor. 

Ezcümle olan her şey gözümüzün önünde olmuş/oldu. Kimimiz taraf olmuşuz görmek istememişiz. Kimimiz umursamamış takip etmemişiz. Kimimiz de her şeyi görmüş ve bizzat desteklemişiz. Fakat bu kahpece sürecin faillerini, the cemaat’in hırstan gözü dönmüş güç meraklılarını, bu süreci “yöneten” devletluları, bilmemnecileri… Onları görüyorduk, kısmen hissediyorduk ve belki de biliyorduk. Fakat moda tabirle parçaları birleştiremedik belki -zihinsel konforumuza halel gelmesin diye- birleştirmedik. Düşünün zurnanın son deliği bir sohbet toplantısındaki dış kapının en gereksiz mandalı bir abimizin bile o Temmuz’da çok şeyler değişeceğini bildiği bir yapıda hala bazıları yas sürecinin “inkar” aşamasında. 

Ne diyelim. Ulan hepimiz oradaymışız işte! 

Subuti
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

42 Yorumlar

  1. ek olarak tırsak taci de bu işe kalkışırsanız duvardan jiletle kazırlar dedi,ama maalesef dinleyen olmadı işte.feto gulen mamçakoğlu cüneyit gibi ata binmişti bir kere.

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler.
    "Tabandaki/İbadetteki insanların, yas sürecinin 5 aşaması olan inkâr, kızgınlık/öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme safhalarından hangisinde olduğuna karar vermesi lazım." (3. aşamayı pek anlamasam da şakirtler orta veya uzun vadede 5. aşamaya geleceklerdir.)
    HDP eşbaşkanına özenen CIA finosu (istihbarata çok meraklı oluğu için böyle yazdım) İstanbul'da 150 bin oyumuz var, eğer İmamoğlu şunları şunları yaparsa diye höykürmüş!
    ...................
    İnşaallah taban tez ayıkır.

    YanıtlaSil
  3. Gülenin çift karekterli saplantılı bir psikolojik vaka olduğunu göremeyen cemaat tabanını top atsan zor uyandırırsın. Birde Hükümetin zulmü narkoz gibi tabanı devamlı uyutuyor. Zulümden Gülen in patalojik bir vaka olduğunu göremiyorlar. Oysa bir yalan söyleyen binlerce yalan söyler sözü bile o takıntılı çift kişilikli yaratığı anlatmaya yeterdi..

    YanıtlaSil
  4. Ülkenin 15 temmuzdan önce yaşadığı bir yıldaki kaotik ortamın, 80 darbesini yaşamış kişiler tarafından bir Darbe getireceğini tahmin ediyordu...Bu darbe, girişim seviyesinde kalması üzerine kurgulanmış bir plan olduğu çok açık..Bunu tv de tezi darbe olan bir akademisyen söyledi...Bu darbe girişimine cemaat yaptı demek için hiyerarşik yapıda plan, organizasyon ve hareket edilmesi gerekiyor...Baktığınızda bu yok cemaat unsurları darbe yapıyor ama bir kısım cemaat unsurları darbeye direniyor...Birbirlerinde bile haberleri yok...Sadece Havuz medyasının haberleri bile çok çelişkili...Hükumet bakanlar kurulu ile bir grubu suçlu ilan ediyor ve her söylediğine inanmamızı adeta emrediyor...Asıl konu şu objektif analistlerin yorumu: Cemaati tamamen bitirmek isteyen devlet, demokrasi ve hukukun olduğu bir yerde bunu yapamayacağı için hukuk ve demokrasiyi askıya alacağı bir kurgu için Darbe girişimini tertipledi...Olmamak üzerine kurgulanan darbe Olağanüstü hal ilan edildi...KHK lar yoluyla devlet içinde cemaat adına kim varsa tasfiye edildi...Akp korusumasındaki kişiler hariç eski devletin söylemi dışındaki bütün unsurlar devletten atıldı adeta yokluğa mahkum edildi...'Eski'meyen devleti bilmeyen saflar da bu darbeyi cemaat yaptı diye burada yazı yasın...Bu darbe girişimi olmasa cemaati devletten ayıklayabilirler miydi...Saf cemaati siyasete çektiler, bilmediği alanda cemaati maymun ettiler, sonra da yok ettiler...Eski bir paşa hapishane de bugün yapılanları anlatıyordu, dedikleri harfiyen çıktı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemaatin süper zekileri,deha Gülen göremedimi 15 temmuz gecesi yapılanıda işneticelenip darbe başarısız oluncaya kadar sustu.Adil madil tanımam yalanını savurdu.Kardeşim sende biliyorsun ,bende biliyorum, alemde biliyor.Eğer cemaat o darbenin içinde olmasaydı Gülen kendini yırtardı o gece sabaha kadar.Youtube, instagram , facebook hangi kanal varsa darbeye katılmayın ,bizle alakası yok,bu bir tuzak diye bas bas bağırırdı.Gülen'in kafasında herzaman darbe vardı.Azcık dışardan bakıp, sohbetlerini afyonlanmadan dinleyen herkes bunu fark eder. O darbeden Gülen'in haberi olmasaydı görürüdük o gece twitter nasıl darbe karşıtlığınca yıkılıyor, Gülen yakalarını parçalayıp kendini yerden yere atıyor. Durun katılmayın bu bir tuzak diye bas bağırıyor.Ama durmadan konuşan , saçmalama bahasına herkese laf yetiştiren Gülen o gece sustu.DUa etti sadece ama neye.Ben diyim darbenin başarısınız. 40 yıllık emeği yanlış kararlar zinciri ile ve 15 temmuz finali ile heder oldu Gülen'İn.Allah gerçek yüzünü ortaya çıkardı o gece. Gerektiğinde saf erleri kandırtabileceğini, insanları öldürtebileceğini gösterdi..Amaca giden yoldaki her türlü aldatmanın mubah olduğunu. Öte yandan hükümettede paralel kardeşi vardı. Darbeyi haber aldı.Karşı kesimle anlaşıp yol verdi darbeye. Bunu yaparkende bu kadar büyük bir yapı beklemiyordu karşısında. Hatta bir ara ne yaptık neden yol verdik, başaracaklar galiba da dediler bence. Velhasılı din bireysel olarak insanları iyi yapsada topluluğu yönlendirmede kullanıldığında hep aynı feci,kanlı sona neden olur. Bireysel olarak iyi dindar iyi insan olmak en güzelidir. EMin olun çoğu cemaat tabanı birçok hocadan daha bilgilidir ve kimsenin de hocalığına ihtiyacı yoktur. Ortanın üstü eğitime sahip bir kitle mürşidi kamil aramaya gerek duymadan , gerekli kitapları okuyarak da yol kat eder. Unutma sana bedava birşey veren seni satın almayı amaçlıyordur. Bir gün muhakkak verdiğini katıyla almak hatta hayatını mahvetme pahasına kendi çıkarına gelen kanunsuz işi yaptırmak ister..Akledelim.Bu manyak psikolojik vaka hocaefendilerden uzak duralım.Mutluluk karşılık beklemden,kimse yönlendirmeden kendiliğinden ve kendi elinle düşkün , ihtiyaç sahibi bütün varlıklara iyilik yapmakta. Paranı zamanını psikolojik problem yumağı adamlara hizmet mizmet ıvır zıvırlarına ,asrı saadet masallarına kanarak kaptırma..Elinle ver,kalbinle sonucu hisset.

      Sil
    2. ''Cemaatin süper zekileri'' demişsiniz, cemaatle alakam yoktur...Biraz dindar biri olarak Türkiye'deki tüm cemaat ve tarikatleri bilirim...Tarihler yarın bu darbe girişimi hakkında gerçekleri ve masalları da yazacak...15 Temmuzda yaşananları anlamaya, objektif bakarak analiz yapmaya çalışıyorum...Görünen şu iktidar bir Dabe girişimini olduğunu söyleyerek ülkedeki demokrasi ve hukuku rafa kaldırdı...15 Temmuz Darbe girişiminin ne araştırılmasına ne de kendi tezleri dışında bir şeyin konuşulmasına izin vermiyor...Darbe sonrası meclis araştırma komisyonu kurulmasını reddetti, tepkiler gelince kabul etmek zorunda kaldı...Darbe komisyonuna son güne kadar isim vermedi ve darbe komisyonun kurulmasını geciktirdi...Darbe komisyonu çalışmasını bitirmeden RTE nin isteği ile apar topar aniden raporunu yayınlayarak çalışmasını bitirdi...Komisyon Hulusu Akar, Zekai Aksakal gibi kritik isimleri bile dinleyemedi...Darbe girişimi öncesi o kadar garip şeyler oldu ki...Darbeden bir gün önce Darbelere neden oluyor denilerek kaldırılan EMASYA protokolü tekrar yayınlandı...Bu protokolle askerin kışladan çıkıp toplumsal olaylara müdahale yetkisi verildi...Yani bu protokol olmasa asker kışladan çıkamazdı...Bu protolüde cemaat yayınlatmadı herhalde...Darbe girişimine katılan asker sayısı 7 bin 800 civarı ve bir çoğunu darbeden bile haberi yok...Hava Harp Okulu öğrencileri Yalova da kampta iken hava kuvvetleri komutanı kampı ziyaret ediyor...Komutan öğrencileri çok yormayın bu gece çok yorulacaklar diyor...Sonrasında öğrenciler terör var denilerek köprüye götürülüyor...Hava kuvvetleri komutanına soruluyor, çocuklar yorulacak sözünü kabul ediyor ama planör uçuş eğitimi olduğu için söyledim diyor ama o hafta eğitim programında planör uçuş programı yok...Komutan aleni yalan söylüyor...Çünkü o gece Darbe girişimi olacağını biliyor...Bunu kim söylüyor Hava harp okulu mahkeme tutanakları ve aileler...

      Daha o kadar çok darbe girişiminde karanlık kalmış noktalar var ki...

      Ece sevim Öztürk, Ali Nesin gibi isimleri takip etseniz bu darbenin bir kumpas olduğunu anlarsınız...
      Bu ülke demokrasiden ve hukuktan koparılarak eski devlet refleksleri geri döndürüldü bu Darbe girişimi sayesinde...Kimsenin sesi çıkmadı...'FETÖ' denilerek Hukuk, Demokrasi, Adalet, Vicdan, Özgürlükler askıya alındı...

      .

      Sil
    3. Darbeyi farz edelim cemaat yaptı; Cemaat üyelerinin ne kadarı buna katıldı ne kadarı desteklediğine bakılır değil mi...Suçu olanla suçu olmayan ayırt edilir, suçsuza ilişilmez değil mi...Ama ne yapıldı cemaate kim değdiyse en ağır şekilde cezalandırılıyor suçlu mu değil mi hiç bakılmıyor...

      Bu da cemaati yok etmek için başarısız olması üzerine tertiplenmiş bir darbe girişimi olduğunu göstermiyor mu...Zaten bu darbeyi gerçekten cemaatçi askerlerin yaptığı ispatlansa cemaat tabanı da bunların suratına tükürür ve cemaat zaten biterdi...Cemaat tabanından konuştuğum bir çok kimse inanmıyor, delil gösterilmediğini söylüyor...Soruyorum Adil Öksüz var ona ne diyeceksiniz...Adil Öksüz konusunu onlarda çok bilmiyor ama MİT tarafından cemaati suçlamak için olayın içine katılmış birisi olduğunu söylüyorlar...İnternette MİT tarafından Adil Öksüz hakkındaki bir yazıyı gösteriyorlar...Havuz medyasına göre ise Cemaatin emniyet imamı olan Kemal Özemir diye birisi Adil Öksüz'un ismini çok önceleri emniyete verdiğini söylüyor...Yani devlet Adil Öksüz'ü biliyor...BU da cemaatin argümanını doğruluyor...Devletin özel harp dairesi böyle kontra olaylarla doludur...17-25 aralık aniden oldu...Cemaat İktidar kavgasının bu noktada olduğu bilinmiyordu...Bu tarihten sonra olanlar iktidarın onca tasfiyelerine rağmen olduysa burada sorumlu iktidardır...Hep aklıma şu soru geliyor cemaat darbe yapacak gücü varsa bunu neden emniyet yargı ve polis elindeyken yapmadı...Sanki birileri kademe kademe cemaati devletten tasfiye etti...Önce emniyet ve bürokrasi sonra yargı, 15 temmuz ile askeri içinde faaliyetleri ile tüm mal varlıklarına el konuldu...

      15 temmuzla alakalı bağımsız mahkemeler ve tarafsız yargılamalar yok, kimsenin adil bir mahkemede savunma hakkının olmadığı da gün gibi ortada...Davalar talimatla işliyor Ergenekon ve Balyozda olduğu gibi...Bu ortamda darbeyi kimin yaptığını bilemezsiniz...Şu an günahkeçisi cemaat...

      Bu hükümet AB ye tam üyelik için geldi ama bizi ortadoğu çöplüğüne götürdü...Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele için geldi dibine kadar yolsuzluğa battı ve yoksulluk arttı...Geçmişle hesaplaşacaktı Kenan Evren rahat yatağında öldü, 80 Darbecilerine hiç bir şey olmadı...28 şubatı sadece istismar meselesi olarak kullandı hesap sormadı...

      Ergenekon ve Balyoz davaları ile gücü eline alarak iktidar...Cemaatle birlikte ülkedeki kurumları yerle bir etti yerine sivil vesayetçi çıkarcı bir yönetim tarzı kurdu...İktidar Cemaati tetikçi olarak arada anlaşmazlık çıkınca kullanıp attı...İktidar şu an başka cemaatleri kullanıyor yöntem ve tarz aynı...Bu nedenle bu iktidarın dediğine İNANMIYORUM...İKTİDAR CEMAATLE ANLAŞMAZLIK ÇIKINCA ESKİ ASKERİ VESAYETÇİLERLE ANLAŞTI...BU DARBE GİRİŞİMİ İKTİDAR VE CEMAATTEN İNTİKAM İSTEYEN ASKERİ VESAYETÇİLERİN BİR OYUNUYDU...

      Bu arada Cematçide olsa Kurmay Asker olan kimse böyle lise terk seviyesinde bir darbe yapmaz...Cemaatçi olmakla suçlanarak tutuklanan subayların yönettiği asker sayısı 200-300 bin arası deniliyor...7 bin 800 askerle darbe olamayacağına göre bu bir OYUNDU...Anlaşılıyor ki cemaat Darbe yapmamış, birileri bunu kurgulamış bunu Erol mütercimler de söylüyor..

      Sil
    4. 1) Her bilgiyi çorba gibi içeri atarsanız analiz yapamazsınız.
      2) Ece sevim öztürk ve ali nesin bence aynı kategoride değil. Ali Nesin'e güvenmiyorum
      3) "Zaten bu darbeyi gerçekten cemaatçi askerlerin yaptığı ispatlansa cemaat tabanı da bunların suratına tükürür ve cemaat zaten biterdi" bu iddianız bence çok boş, tüküren şu zamana kadar tükürürdü zaten, bu zamana kadar tükürmeyen gene bir bahane bulup Gülen'i savunacaktır. Vahdettin Polat'ın bu sitede yazıları var 3 tane müebbet ile yargılanıyor abisi darbeye bulaştırmış işte buna rağmen kimse onu dinlemiyor değil mi, apaçık cemaatin darbeye bulaştığının en net itirafçısı, diğerleri susuyor gizliyor gerçekleri.
      4) Adil Öksüz MİT ajanı olması %0 ihtimaldir. Akıncı üstünden çıkan diğer sivillerde Mit elemanı olamaz, eğer öyle olsa ankesör ile uğraşmazlar tüm TSK'yı excel listeleri ile tasfiye ederlerdi tıpkı poliste yaptıkları gibi. Adamlar 1 sene bekledi ve en son ankesörden tespit etmeyi akıl ettiler, ondan öncesinde de fetömetre falan saçma sapan şeylerle uğraşıyorlardı. Peki adil öksüz mit ajanı değilse ama ısrarla sahte belge ile onu mit ajanı göstermek isteyenler ne yapmaya çalışıyor? Ya da Gülen onu 2 dakikada satıp niye mit ajanı dedi sizce? Abdullah Aymaz ise tanırım çok sevdiğim bir kardeşim diyordu. Lütfen az mantık, adamlar kendi tabanını kandırmak için mit ajanı diyor adil öksüz'e. kaçırılma olayında da gene Gülenciler devreye girip bıraktırdı o gün o adamı. Karısı da ABD'de koruma altında kimseyle görüştürmüyorlar, Gülen de tanımam diye yalan dedi. Yapbozun parçalarını birleştirip tekrar düşünün bu adamın mit ajanı olma ihtimali yok.
      5) Cemaat tabanı shaber ve tr724 sitelerine baktığı için delil göremiyor. Yoksa gayet çok itirafçı beyanı var.
      6) Darbe şu şekilde oluyor, Hulusi Akar ve Abidün ünal vs darbe yapacağız diyor, cemaat de bunlara destek veriyor, bunu Gülen itiraf etti hulusi akarın darbe yapacağını biliyordum diye nerden biliyorsa bir din alimi? Neyse bunlar darbe yapacaklar cemaatte iş bölümü yapmışlar, cemaat de tüm birimlerini organize etmiş ama Hulusi ve Abidün Erdoğan ile anlaşıyorlar ve iş kontrollü darbeye dönüyor. Erdoğan bunlar darbe yapsın da biz bastıralım görsünler o zaman nanayı diyor, allah'ın lütfu işte diyor öbür türlü bunları nasıl kazıcaktık diyor. Cemaat ise bunca sene uğraştık polisten yargıdan bizi tasfiye ediyorlar, tskdan binlerce kişiyi emekli edecekler bu kazanımları vermeyiz darbe yapalım diyor. Hulusi ve abidün ikili oynuyor o gün 1971 darbesindeki gibi, ve cemaatçiler mal gibi tuzağa düşüyor, hepsi gerçek bir darbe olacak gibi akıncı üstüne geçmiş ordan kordine etmek için. Sivil imamlar falan o yüzden ordan çıkıyor, altındaki askerlere komutanınız dinleyin diyorlar, çünkü darbeyi emir komuta içinde olacağını düşünüyorlar, ama kendileri de işin içinde ve darbe sonrasın kurulacak hükümette de pastadan paylarını pazarlıklarını yapmışlardır. Ama bunlar kazık yeyince, şok oluyorlar o yüzden Gülen 8 saat sonra dabeyi kınıyor başta o da gerçek sanıyor ve bizimkiler ne yapacağını bilir diyor, sonra o şok ile saçmalıyorlar iyice
      7) Mit tırlarının 2014 durdurulması darbeye eş değer bir operasyondu, taban bunu görünce tepki verdi mi? Yoo tabanı gene kandırdılar silah ışıda gidiyordu kahraman savcılar durdurdu diye. o Savcı o tırı durdurma yetkisi yok sen nasıl durduruyorsun diye düşünen yok, yalan uydurdular gene yalanları bitmiyor ki, taban her yalana inanıyor ne de olsa. F16ları emekli ergenekoncular kullanmış diye adam yalan söylüyor taban gene inanıyor. Hayır benim tanıdık müebbet yemiş f16'ı kullanmaktan ama işte kimse mahkeme dosyalarını iddianamelere bakmıyor ki uydur bir yalanı geç, hatta YALANI Ali Nesin'e yazdır geç sizden gözükmeyen birine aynı taraf gazetesindeki gibi. Koskaca akıncı üstüne dışardan sivil girme ihtimali mi var? Binlerce general var orda hiç biri esir alındık diye bir şey dedi mi, bir üste girip f16ı kaldırmak nedir oyun mu oynuyorsunuz bilgisayar oyunu mu bu, yalanın da bu kadarı artık.

      Sil
    5. 8) Cemaatin tabanı gökten galiba bir işaret gelmesini bekliyor daha ne delil olacak, o gün yaşananlar ortada kamera görüntüleri var adamlar darbeye bulaşmış inkar ediyorlar, bu adamlar itiraf mı edecek zaten müebbeti yiyecek niye itiraf etsin adam yalan söylüyor. Nasıl bir delil bekliyor cemaattekiler? tüm imamların akıncı üstünden çıkıyor, kamera görüntüleri reddediyor adamlar, üstlerindeki kıyafet falan hepsi uyuşuyor kamera görüntüleriyle, gözaltındaki kıyafetleriyle aynı ama reddediyor tarla bakıyorduk biz diyor , adil öksüz 13 temmuzda pensilvayada görüşmüş, mollalar çıkıp itiraf etmiyor ki Gülen ile görüşmüşler ne görüşmüşler kimse itiraf etmiyor korkudan? Tam olarak nasıl ispat edeceksiniz o ikisi arasındaki görüşmeyi, güLEN TANIMAM diye yalan diyor, adil öksüz almanyada kaçmış konuşmuyor. Eee nasıl ikna edeceğiz tabanı ? İkisi arasında görüşme gerçekleştiği %100 doğru çünkü mollalar itiraf ediyor ama açıktan demiyorlar, eee nasıl olcak bu iş herkes 3 maymunu oynarsa neyi ispat edeceğiz. Daha doğrusu ispatlık bir şey mi kaldı, adam yalan söylüyorsa hala daha ona güvenir misiniz mesela Gülen'e, ne demesini bekliyorsunuz ben darbeye bulaştım demesini mi.
      9) Darbe askerle yapılır niye polis ve yargı varken yapsın ki, halk hazır olmadan dolar 1,5 iken şak diye darbe yapılmaz ki, adamlar yolsuzluk operasyonu ile indiririz diye düşündü olmadı, sonra darbeye planlamaya geçtiler zaten darbe de şak diye olmuyor.
      10) Darbeyi net bilemeyiz kimin bulaştığı gayet net ortaya çıkıyor. Aklı olan zaten darbeye bakmaz, cemaatin geçmişteki kumpaslarına bakar, bu sitede iki tane üsteğmen var onların yazılarına bakın. Onların arkadaşları da bugün darbeden içerde, bi de onlara sorun bakalım darbe nasıl olmuş. İtiraf edenlere inanılmıyor ki, onun yerine Ali Nesin gibi ne idiğü belirsiz bir yazara inanıyorsunuz.
      11) Darbenin bir parçası cemaattir, ama tüm fatura ona kesildi, diğer parçaları zaten sahaya çıkmadı, kimse salak değil darbe yapıp akp indirince herkes biliyor ki cemaat bu ülkenin tek hakimi olcak, o yüzden ne hulusi akar ne avrasyacılar salak değil cemaat ile birlikte akpyi indirecek kadar, tek salak cemaattekiler buna inandılar. Darbeden sonra listelere göre tasfiyeler yapıldı, o listeler darbeye bulaşmamış ama cemaatçi diye fişlenenler işte, 15 temmuzu anlayamıyoruz çünkü cemaatçiler niye darbeye bulaşmamış diye milletin kafası karışıyor. Devlet çünkü kontrollü yapmış darbeyi, cemaate tüm cemaatçileri ayaklandıır dememmiş ki generalleriniz bize destek verse yeter, zaten emir komuta içinde olacak demiş. Cematçi mollalar da o yüzden akıncıdan çıktı, stv çalılanları o yüzden türksatta çıktı onları oraya götüren kişi de abd kaçtı ve orada korunuyor. Ahmet Dönmez'i okuyabilirsiniz. Tr724'ün genel yayın yönetmeni veysel ayhan'ın 15 temmuz günü yazsına bakın isterseniz, albay prof öz falan hikaye veysel ayhan direk hükümete gitme vaktiniz geldi diyor :D şaka gibi şu an biri aynısını dese , la bu ne saçmalıyor hükümet niye gitsin dersiniz değil mi
      12) Darbenin lise terk seviyesinde olması kontrollü olmasından kaynaklanıyor
      13) AKP eski devlet ile anlaştı diyorsunuz, Selam tevhid operasyonları da Cemaat ve Perinçekçilerin anlaşmasının bir ürünüdür, cemaat çok mu farklı o anlaşmıyor muydu sanki akpyi bitirmek için, karşı gazetesinin yazarlarına bakın hepsi odatvci.

      Sil
    6. 14) Size tavsiyem, gerçekleri öğrenmek istiyorsanız, Mit tırları, tahşiye, ergenekon olaylarını bir araştırın, karşısına her bir haltı yapabilecek bir yapı çıkacak. Öyle bir yapı darbe yapsa ne yapmasa ne, karşısına bir din cemaati çıkmayak , o yüzden darbeyle vakit kaybetmeyin sizin ne işiniz var böyle bir yapıyla derler ilerde, bir din hareketi olmadığı çok belli, masonik bir suç örgütü. Tabandansanız böyle şaibeli kişiler ile ne işiniz var derler
      15) Ben gerçeğin tüm detaylarıyla ortaya çıkmasını isterim ama velevki çıkmadı, olayın aktörleri belli akar, abidin, akp, perinçekçiler, cemaat, bu yapıların hepsi birbirinden pis ne işiniz var bunlarla? Darbeden önce de bu yapıların hepsi pisti zaten, illa darbedeki rollerine bakmaya gerek yok. Darbe de AKP'nin Cemaat'in Hulusi Akar'ın Abidin'in rolleri bariz ortaya çıktı zaten bu kısımlar sisli değil. Ama kim ne kadar girmiş, ne derece orası ayrı mesela. Bana göre Gülen de bu işin içinde, olmasa böyle tepkiler vermezdi. Cemaat derken de tepe yönetimin bilip bulaşabileceği bir iş bu, tüm tsk personeline darbe yapacağız diyecek kadar gerizekalı değiller herhalde
      16) Gülen hiç bir zaman gerçekleri söylemez, Egemen bağış nasıl çıkıp rüşvet yedim demeyecekse , Gülen de çıkıp soru çaldık, darbe yaptık, kumpas kurduk demez. Kötüler itiraf etmez çünkü, Gülen'in yalanında bile bir keramet arıyorsunuz tabanı düşündüğü için diyorsunuz ,yav tabanı düşünse tabanın %40 itirafçı olmuş onlara cehennemlik der mi sizce?
      17) 1980 darbesinde olaylar şak diye bitti çünkü 300 insanı içeri tıktılar bi zahmet bitseydi, öyle ezbere laflara inanmayın bence
      18) 20 temmuz'da ayrı bir darbe oldu kılıçtaroğlunun dediği gibi

      Sil
    7. Mit tirlari nasil darbeye es birsey oluyor? savcinin tiri durdurma yetkisi nasil olmaz? tam tersi mit in silahlarla operasyon yapma yetkisi yok. Bu operasyondan sonra sirf buna ozel kanun degiskligi yapildi ve mit e yurt disinda silahli operasyon yapma yetkisi verildi. Ve evet rte isid el nusra gibi teroristleri silahlandirdi, once Suriyeliler simdi de Turkiye bunun bedelini oduyor. Yukarida yazdiklarinizin bazilarina katiliyorum bazilarina katilmiyorum ama sunu soyleyeyim, cemaatin operasyonlarindan bazilari vatan millet adina cok faydali ve gerekli operasyonlar, bazilari ise cemaatin kendi guc mucadelesinde kullandigi gereksiz yanlis usulsuz ve hatta zalimce operasyonlar. Cemaat artik devlette yok ama varken iyi seyler de yapti, kotu seyler de yapti. Toptan mahkum etmek dogru degil. Cemaatin devlette ne isi var denebilir, normal bir hukuk devletinde dogru bir soru ama Turkiye sartlarind ve o gunun ortaminda bu basli basina bir sorun gibi gorunmuyordu. Cemaat destekcileri de cemaatin operasyonlarinin hepsinin ilk kategoride olduguna inaniyordu. Nasil siz hepsinin ikinci kategoride olduguna inaniyorsaniz. Ve bence ikisi de hatali, ve bu asiri bakis ortadaki gercegi koreltiyor.

      Sil
    8. cok uzun yazmissiniz ama siz de baya corba yapmissiniz. yazdiginiz herseye tek tek cevap vermeyecegim, zaten yukarida tartistiginiz kisi ben degilim, ama burada acayip bir celiski var. Isinize gelince darbeyi cemaat yapti iste, ya da cemaat de darbenin bir parcasiydi iste diyorsunuz, isinize gelince darbeyi devlet, rte yapti diyorsunuz. darbe hem devlet tarafindan kontrollu yapilip hem de cemaat tarafindan yapilmis olamaz, bu ikisinin birden ayni anda dogru olma ihtimali yok. Mantikli olan, sanirim sizin de soylemeye calistiginiz, Akar ben darbe yapacagim dedi, cemaat de ne destek veririz ne karsisinda oluruz, herkes amirine itaat eder dedi. Bu boyleyse, ki bana oyle geliyor, buradan cemaat darbenin icinde gibi bir sonuc cikmaz, sadece karsisinda degil diye bir sonuc cikar. Karsisinda olmamak ile icinde olmak ayni seyler degildir, lise mantik derslerine geri donmeyelim simdi. Ayrica cemaat ordunun gercekten yuzde 60 ini kontrol ediyorduysa, ki oyle gorunuyor, darbe cocuk oyuncagidir artik, her turlu yaparsin kimse de karsinda duramaz, yeterki yapmak iste.

      Sil
    9. cemaat ordunun %60'ını kontrol etmiyor. Sohbete gelen herkes darbeci değil ki, ancak şap şakir kaç tane aklını kullanmayan artık insan varsa onları ikna edebilirler öyle kaç kişi var acaba? Akar cemaate güvenerek zaten darbe yapıyor birlikte planlıyorlar, akar hadi darbe yapıyorum siz de sessiz kalın demiyorlar, akar ile bir pazarlık yapılmış, cemaate bazı görevler verilmiş onlar da görevlerini yerine getirmek için akıncı üstünden çıkıyor. Cemaateki insanları hala aziz gördüğünüz için darbeye bulaşmaz diyorsunuz elini taşın altına koymayan darbeden sonraki masayada oturamaz, akar'ın bulaşıp cemaatin bulaşmadığını iddia etmek saflık olur. Kahtani diye akar'a güzelleme yapıyoralrdı, faruk mercen akar'ı öve öve bitiremiyordu dağlarda gülen'in vaazlarını dinliyormuş diye.

      2. mevzu diğer arkadaşa. Mit'in nasıl silah taşıma yetkisi yokmuş. Zaman gazetesinin uyduruk yalanları bunlar. Mit yurtdışı operasyon yapan bir kurum, özel kuvvetler ile suriye'de operasyon yapıyorlar orada sıfırdan ordu kurup eğittiler, TSK ile koordine şekilde de oraya silah taşıyor bunun neresi hukuksuz? Mit'in yetkisi yokmuş da yetki verilmiş de, o silahları sadece mit mi taşıyordu? Tır'ın önünde arkasında polis konvoyu var, jandarma bölgesinde de jandarma eşlik ediyor. Tüm valiler, polis yargı organları olaydan haberden siz o savcıların falan bilmediğini mi düşünüyorsunuz gelip bile bile ülkeyi karıştırmak için o tırları durdurdular, ihbarı da kendi sivil abileri yapmış da güya harekete geçmişler, zaten devlet adananın jandarmasına da savcısına da tırların geçtiğini söylüyor 1 yıldır geçen tırlar gizli iş yapmıyorlar ki, gelip geçen tırı bile bile durdurdular sırf görüntü almak için artık kimle ne pazarlık yapıp yaptılarsa, o savcılarda 0 beyinli kamikazeler. Utanmadan bi de silah ışıda gidiyordu diyorlar, burası afrika devleti mi kendi savaştığı düşmana silah taşısın. Almanya ÖSO'ya ne yardımlar yaptı 1 tane savcı çıkıp savunma bakanını tutuklamaya çalıştı mı ya da askeriyedeki bir generalini? Böyle rezil bir operasyonu yok. Paralel devlet olduğunun %100 kanıtıydı o operasyon, o operasyonu yapan darbe de yapar, hukuksuzca geldi 1 yıldır zaten her gün ordan geçtiklerini bildikleri tırları durdurlar, görüntü aldılar, sonra zaten yetkileri olmadığı için bir şey yapamadılar ama o görüntüleri de hemen servis ettiler sonra gene aptala yatıyorlar. İhbar gelmiş de savcının ne haberi varmış da, ihbarı yapan itirafçı oldu jandarma abisiymiş, jandarma abileri planladığı bir operasyondu. o silahlar ABD ve batının da destek verdiği ösoya gitti. PKK öso ile de savaştığı için cumhuriyet gazetesi o yüzden atladı o habere, öso düşmanlıkları var çünkü, hdpliler ösoyu sevmiyor orada öso ile savaştıkları için. Cemaatin 2000 yılından beri en bariz kamikaze hukuksuzca yaptığı operasyon Mit tırlarıdır. Bunu savunana ben başka bir şey anlatmam zaten, ergenekon gibi binlerce sf iddianame okumanıza gerek yok olay çok basit, zaman gazetesinin yalanlarına inanmayın yeter, azıcık mantık. Bugün ihbarı yapanın sivil abi olduğu ile operasyonlar iyice derinleşiyor , darbeden önce o savcılar ihbar geldi elimiz mahkumdu diye yalan söylüyorlardı kendi yetki bölgeleri bile değil, ihbar geldi gittin baktın mit tırı işte bariz belli içerde füzeler var niye basına veriyorsun? niye tırları adliyeye çektirmeye çalışıyorsun? polis vali aradı bunlar mit tırı diyor, mit bölge başkanı arıyor hiç birini sallamıyorlar. +++

      Sil
    10. +++Hayır tırlar mit tırı da değil ,tsk ile birlikte taşıyorlar, o jandarma nasıl operasyon yapıyor ora da ayrı ilginç böyle bir paralel devletlik yok. Utanmadan bi de mit'in içinde de ergenekoncular var onlar temizlenmedi de, yok işte geçen bomba patlattı mitçiler burada vs. Ne fark eder dedikleri doğru bile olsa o Tırlar 1 yıldır geçiyor devlet sana da söylemiş onu silah gittiğini bile bile geldin o tırı durdurdun defol git bomba patlatan mitçilere operasyon yap, yaptılar kamikaze operasyonu bi de makine gibi yalan söylüyorlar. Cemaattekilerin kafalarının nasıl uçtuğunu , %100 hukuksuz bir operasyonu silahlar ışıda gidiyor da mitin yetkisi yok da savcının görevi de vs yalanlar ile kendi tabanını nasıl robot gibi ikna ettiğini , cemaatin ne kadar büyük bir tehlike olduğunu, adana jandarma sivil abilerinin bile ülkeyi nasıl karıştırabileceğinin en büyük göstergesiydi işte TSK imamıda adil öksüz 15 temmuzda geldi iyice içine etti, Mit tırlarından ders alınsa hiç biri olmazdı. Kürtler ösoyu sevmediği için destek verdi, chplilerde akp düşmanlığından verdi. ülkece herkes tek fikir bu paralelliktir dese 15 temmuz falan olmazdı. Soru çalma kadar net bir operasyon, bir rezillik. Hala daha cemaatin savcılarına güveniyorsunuz, gazetecileri de, bu adamların söylemediği yalan kalmadı. Güya 2012 de hakan fidanı da öylesine çağırdılar. Ergenekon diye bir örgüt olmadığı için yanlış düğme oradan geliyor, ergenekon ile MENFİ diye kodladıkları tüm asker-yargı-polis temizlendi geriye Mit kaldığı için, Mit'in içindeki ergenekoncular yalanına inanıyorsunuz. Mit güvenilmez yapı zaten silah taşıyorsa tabi ki herkesten gizli taşıyordur tsk'nın hiç haberi olur mu, zaten o tırların içindeki füzeleri üreten kurum TSK vakfına bağlı değil Mit'e bağlı değil mi? Mit tırları operasyonu sayesinde Erdoğan tüm devleti bu cemaatin ne kadar zararlı olduğuna ikna etti, o hakan fidanın 5 füze atarız ses kaydını alıp paylaşmaları da öyledir. Türkiye cumhuriyeti için tehdit olduklarını adeta akgezenler gibi gösterdiler, Herkes de cemaat karşısında birleşti bu sayede. Şizofren bir deli ve bir baltaya sap olamamış ilahiyatçı molları toplasan 500 tane kamikaze robot, bir kere de çıkıp gerçekleri anlatmazlar, yalan ruhlarına işlemiş 15 temmuz'u da manipüle etmek için uydurmadıkları yalan kalmadı. Ahmet dönmez hariç çıkıp dürüstçe gerçek bir bilgi veren 1 tanesi bile yok, bu ne iğrenç bir yapıdır ya. Diğer yapılar hiç değilse arada doğruları söylüyor, bunlar ne pislik adamlar hala daha her şeyi manipüle ediyorlar.

      Sil
    11. Mit tirlari meselesinde; evet burasi Afrika devleti ama konumuz bu degil. Hayir, Mit in yurtdisinda silahli operasyon yapma yetkisi yoktu, olmadigi icin gecmiste bu isler proxy lere havale edilirdi, ornegin avrupada abdullah catlinin kullanilmasi gibi. Mit in gorevi istihbarat toplamak askeri faaliyet yurutmek degil. Ama konumuz bu da degil. Turkiye'nin Isid ve nusra ya (birlikte kullaniyorum, cunku Suriye savasi boyunca bu yapilar kac kere yer degistirdiler, birlestiler ayrildilar, savastilar vs. o yuzden ikisini ortak yazdim. Isid dedigim her yerde Isid veya Nusra anlasilabilir) silah verdigi butun dunyanin bildigi birsey. Daha bunu inkar edecekseniz ben ne diyeyim. Bayiliyorum bu cemaatten kisilerle konusurken biraz baska seyler okuyun dusunun falan diye entelektuel pozlarina girenlere. Soyle soyleyeyim belki anlarsin, Tr nin Isid e silah verdigini inkar etmek cemaatin orduda ve devlette yapilandigini inkar etmesine benziyor. Karsindakini salak yerine koyuyorsun ama kendini rezil etmekten baska bir ise yaramiyor. Kardesim havuz disinda birseyler okuyun diyecem memelekette havuz disinda basin kalmadi. O zaman bir zahmet dis basini takip edeceksin, A Haber disinda birseyler izleyip okuyacaksin. Lisan bilmiyorsan da ogreneceksin.

      Her duydugunuz yalana inanmayin diyorsun, guzel diyorsun da sen niye inaniyorsun her duydugun yalana birader? Bu silahlar hani Turkmenlere gidiyordu? Sonra Turkmenler bize silah falan gelmiyor deyince birden OSO ya gidiyor oldu degil mi?
      Bize azicik aklinizi kullanin diyorsun ya ben de seni ayni seye davet edeyim. Madem bu silahlar OSO ya gidiyor, bundan sakinilacak gizlenecek birsey yok, neyin pazarligi olacak? Tr aciktan ve resmi sekilde OSO yu silahlandirdi zaten Amerikalilarla da ortak sekilde yaptik bunu egit donat projesinde. Sen de demissin bunu zaten. Silahlari da gizli gizli degil aciktan verdik, bunu fotograflamanin kime ne faydasi ya da zarari olacak ki? Almanya OSO ya silah verebilir zaten teror orgutu olarak gormuyor OSO yu, biz de verebilirz zaten, biz de teror orgutu olarak gormuyoruz. Sorun da zaten bunlar OSO'ya gitmedigi icin cikiyor.

      Tr savastigi Isid'a silah mi versin diyorsun. Valla Erdogan rejiminin para icin yapmayacagi sey degil, aracilar uzerinden savastigimiz Iran'a rusvet karsiliginda verdikleri desteklere bakilirsa bunlardan hersey beklenir. Ama zaten Isid ile savasmiyoruz, ya da daha dogrusu o zaman savasmiyorduk. Isid ofkeli cocuklardi hatirla, Isid Tr den militan devsiriyor, ya da yurtdisindan topladigi militanlari guvenli bir sekilde Tr uzerinden Suriyeye sokuyordu, ne savasmasi. Bu maceraperest gerizekalilar Esed i devirecegiz diye o kadar gaza geldiler ki Isid 'a da El kaide ye de destek verdiler. Ki hala da veriyoruz, Idlib de himaye ettigimiz adamlar, HTS, eski El Nusra degil mi? bunlarin yarisi gene eski Isid ci degil mi? Gene bunu butun dunya bilmiyor mu, uclu toplantilarin birinde Putin'in RTE'ye bu konuda nasil biyik altindan gulerek laf soktugunu izlemediysen izle mesela.

      Sil
    12. 2- Tr nin Isid ile catistigi gecen bir iki yillik konu, onun da ne kadar ciddi bir catisma oldugu ne kadar dostlar alisversite gorsun, dunyaya karsi biz de Isid ile savasiyoruz diye elimizde arguman olsun diye yapildigi belli degil. Daha dogrusu, Isid kontrolundeki yerler Kurtlerin eline gemesin diye biz girdik aldik. Bunun adi Isid ile savasmak degil. Kaldi ki bu da 2016 da oldu, Mit tirlari 2014 te. O zamanlar dedigim gibi Isid tamamen himayemizdeydi. Bunu zaten butun dunya biliyor, hatirlarsaniz Rus ucagi dusuruldukten sonra Ruslar Turkiyenin Isid a silah yardimi ile ilgili elimizde belgeler var aciklayacagiz dediler, sonra ne olduysa vazgectiler. Arada artik Ruslara yedirdigimiz paranin, onlar adina yaptigimiz taseronlugun haddi hesabi yok. Boyle is bilmez ve sahtekar yonetimlerle Turkiye her ulkenin eline o kadar cok koz verdi ki, dis politikada gelen vuruyor giden vuruyor. Cemaat in burada suclanacak temel konusu Suriye poltikasinda bu gerizekalilari durduramamasidir. Bu oyle bastan asagiya suca bulasmis bir yapi ki, ne yapip edip durdurlmasi gerekirdi, keske cemaat guc elindeyken bunu daha effective kullanip Tr yi bu batakliga sokmasaydi. Bunu asagida biraz daha acacagim. Demissin ki
      "işte geçen bomba patlattı mitçiler burada vs. Ne fark eder dedikleri doğru bile olsa"

      valla dogruysa benim icin cok sey farkeder. Zaten bunlarin bir kisminin dogru oldugu, Mit in Tr de patlayan bombalarda dahli oldugunu tartismayalim bir zahmet. Oslo'dan sizan konusmadaki gibi butun sehirleri bombayla doldurdunuz diye kikirdedigini hatirliyormusun Afet denen kadinin? (Oslo konusmalarinin sizdirilmasini tasvip etmiyorum bu arada) Ya da Davutoglu'nun biz canli bombalarin hepsini biliyoruz dakika dakika takip ediyoruz ama hukuk devleti oldugumuz icin birsey yapamiyoruz dedigini hatirliyor musun? Peki boyle bir yapiya karsi ne yapilmali? Valla hukuk ve kanun icerisinde kalarak ne yapabilirsen yapmalisin. Tir operasyonunda kanunsuz birsey yok, yurutmenin bilgisi dahilinde olmasi savcinin mudahale edemeyecegi anlamina gelmez. Gucler ayriligi diye birsey var. Suc degilse zaten mudahale etmesinin bir anlami olmaz. Savci yetkisi olmadigi icin birsey yapamadi degil, adamlar savciya silah cektiler, ne yapacakti savci? Olayi Turkiye kamuoyuna duyurmus oldu, Uluslararasi kamuoyu zaten biliyordu. Siz bu ne kepazelik diyeceginize cemaat dusmanligindan konuyu gormezden gelmeyi tercih ettiniz, hala da aynisini yapiyorsunuz. Bunun kotu sonuclarini azar azar oduyoruz, daha buyuk hesaplar ise kapida malesef.

      Peki bu akillica bir operasyon muydu dersen o baska bir konu. Ayrica Cemaatin yaptigi her operasyon kanuni degil, bazilari ahlaki bile degil. Ama Mit tirlari operasyonundan darbe cikarmak da dogru degil. Bilmedigim birsey var mi diye sordum, aldigim cevaptan klasik A Haber okuyucusunun mavralari, bir de okuyun aklinizi kullanin diye ahkam kesmeler. Bunu yapma bari kardesim, bilmemek ayip degil ama cok sey biliyormus pozlari biraz ayip kaciyor.

      Sil
    13. 1) Savcı o tırların nereye gittiği bilemez, sınır dışında takip mi ettirecek öyle bir yetkisi yok
      2) El nusra ve ışıd o zamanlar terör örgütü değildi, ayrıca abd terör örgütü ilan etti diye bizim savcılar operasyon yapıyorsa ABD savcılarıdır
      3) Hükümetler böyle tasarruflarda bulunabilir, savcılar buna karışamaz, yurtdışı operasyonları bunlar Abdullah Çatlı'yı da tutuklasalardı o zaman var mı böyle bir iş? Savcı'nın yetkisi yok, nasıl yurtdışında yapılanları tespit ediyor da operasyona girişiyor
      4) Savcılar masum olsa senin gibi silah ışıda gidiyor derlerdi, kendileri savunmalarında saçmalıyor, mit çok kirli bir kurum da, işte biz tırları terörist tırı sandık da,
      5) Adamlar silah çekmiyor, adamları karga tulumba indiriyorlar, adamlar mitçiyiz demesine rağmen dayak yiyorlar
      6) Sen o gün o tırlara eşlik eden mitçilerden olsaydın, sana eşlik eden jandarmalar ayrılır ayrılmaz, ilerde jandarmanın sizi sağa çektirip, başlarında rütbeli bir asker bile olmayan asklerden dayak yeyip sonra da aaa siz mitçiymişsiniz bizim yetkimiz yok zaten pardon gidebilirsiniz deseydi o savcılar ne düşünürdün?_
      7) savcı silahın ışıda gideceğini tespit etmiş de tırın mit tırı olduğunu mu tespit edemiyor? Madem kamikaze yapıyorsun mahkemede kıvırmıcaksın, terörist tırı pkk tırı sandık vs diye. PKK 40 yıldır hiç füze mi taşımış tırlarla?
      8) O bölge hatay da bu gelen savcılar hatay savcısı olmaması lazım
      9)Hükümetin suriye politikasını beğenmiyorum diye Hükümete karışırsan buna DARBE derler, katlanacaksın kardeşim, o adamlar oy alıyorsa 5 sene boyunca istediği ekonomik ve dış politikayı uygular sen bürokrat olarak müdahale edemezsin, eskiden derin devlet ederdi kırmızı çizgimiz diye şimdi de cemaat derin devlet olmuş o zaman, istiyorsa ışıda verir o silahı, asala'yı bitirmek çok mu hukuki bir operasyondu, cezayirlere el altından silah vermek çok mu hukukiydi zamanında, abd böyle gayri hukuki şeyleri sürekli yapıyor Türkiye'deki gibi üstün ahlaklı savcı mı yok oralarda
      10) 2 gram devlet terbiyesi almış bir jandarma ve savcı olsa o adamlar karga tulumba indirip dövmezlerdi, paralel devletliğini gösterdiler albay prof öz'ün dediği gibi keşke albay olsaydım, bakın jandarma ile sizi böyle tokatlarız diye.

      Sil
    14. çelişki dolu bir yazı daha bende birkaç şey yazayım müsaadenizle:
      1-)silahların işide gittiğine dair kanıtınız varmı,yok.
      2-)velevki işide gidiyor kendi ülkemi zor durumda bırakmamak için sessiz sedasız ne yapacaksam yaparım.sonra dönüp bunu yapanlara:ulan hırbolar yanlış yapıyorsunuz bizi zor duruma düşürüyorsunuz derim tabii iyi niyetliysem.
      3-)yok türkmenlere yok öso ya gittiğini söylüyorlarmış,
      türkmenler zaten öso nun içinde buda çelişkili.
      4-)şimdi de nusraya destek çıkıyormuşuz?bu da çelişkili nusra bize göre terörist bir örgüt.orada siviller var, bizim göç korkumuz var,varda var,yapılanlar nusraya destekten dolayı değil,bu korkularımızdan.nitekim idlib bombalanırken batı ülkeleri de ses çıkarmaya başladılar,ve putin ile esad katilleri bombalamayı kesti işte.şimdi bütün dünya nusraya destekmi vermiş oldu?
      5-)putin gülmüşte rezil olmuşuz,işide yardım yaptığımızı açıklayacakmışta açıklamamış?
      açıkladı efendim,rakka-deyr-izzorda türk tankerleri petrol taşıyor diye urfanın bir ilçesinin koordinatlarını vermişlerdi ve onlar dünyaya rezil olmuşlardı.
      6-)öso ya gidiyorsa serbestçe gönderebilirsin demişsiniz,istedikleri gün birilerini terörist ilan eder istedikleri gün terör listesinden çıkaran insanlarla karşı karşıyasın, yabancı ülkeler en başından beri öso ya karşı dürüst davranmadılar,2013 teki haritaları hatırlayın suriyenin %80-90 ı yeşile boyanmıştı.sonra birileri,işidi,nusrayı sahaya sürdü ve herşeyi değiştirdi.savaşın tam ortalarında esad genel af ilan edeceğim deyip birilerini salmıştı.sence bunlar kimlerdi?
      7-)efendim kürtler girmesin,toprak elde etmesin diye işid le savaşmışız?
      sanırım akp ye olan nefretiniz gözlerinizi,kalbinizi heryerinizi kör etmiş,bu size bence en çok zarar veren şey olur.sizin kürtler, bzim pkk lılar dediğimiz kesim %2-3 olduğu yerleri neye elde etmeye çalışsın bunu niye demiyorsunuz,kaldıki karşılarındaki öso dada kürtler var,algı mı yapıyorsunuz,yoksa dışarda olduğunuz için pkk lıların gazabından mı korkuyorsunuz da öyle yazıp çiziyorsunuz.
      8-)yazmaktan sıkıldım,ama hakatan merak ediyorum,bu kadar çelişkili şeyi nfretinizmi yazdırıyor,yoksa özel görevlimisiniz?eğer öyleyse ve sizlere inanıyorlarsa tabandaki ibadet kesimine(mazlumlara)yazık oluyor.selametle.

      Sil
    15. bu sacmaliklardan ben de sikildim. Uzatmadan bir kac sey diyecegim

      1-Isid ve Nusra teror orgutu degilmis, cus diyorum baska bir sey demiyorum.

      2-Dogru hukumetin Suriye politikasina savci mudahale edemez ama kanun disi bir sey yakalarsa eder, o zaman kanun disi is yapmayacaksin, yaparsan da yakalanmayacaksin. Merak etmeyin kirli islerin de kanuni kiliflari olabilir. Ornegin Mit e yurt disina silah tasima yetkisi verirsin, kanuni olur, daha sonradan yaptiklari gibi.

      3- Siz demokrasiyi yanlis anlamissiniz. Demokrasi hukumetin oy aldi diye her canini istedigini yapabilmesi degildir. Kanuna riayet etmek zorunda. O zaman hirsizlik da yapar, ne var canim ben hukumet degil miyim sanane der?

      4- yurt disinda da benzer durumlarda savcilar yakalar. Ornek Iran contra skandali. Aklima geldi yazdim, ararsam daha fazlasini da bulurum. Evet oralarin gizli servisleri de kirli isler yaparlar ama bu konuda kanuni koruma altindadirlar. Mit icin boyle bir kanuni koruma yoktu, Mit in gorev taniminda bunlar yok(tu).

      5- adamlarin silah cektikleri fotolar yayinlandi kac kere daha ne diyeyim ki.

      huseyin beye

      1-Bizim Nusraya verdigimiz destek butun dunyaca biliniyor. Bunu daha fazla ispatlayamam. Konuyu cok da uzatmak istemiyorum. Ayni kisi misiniz bilmiyorum, zaten biriniz demis, istersek Isid a da silah veririz ne var diye. Bu kafa verir zaten veriyor da.

      2-Benim soyledigim basit, biz Isid a karsi savasmadik ta ki o bolgeler Kurtlerin, hadi sizin gibi daha dogru ifade edelim, PKK nin eline gececek diye savasa dahil olduk. Bundan ne PKK guzellemesi cikar ne Isid a yapilan operasyona karsidir. Bir onceki yazida biz Isid ile savasiyoruz salakmiyiz onlara silah verelim denmisti, ben de ona cevaben yazdim. Hayir savasmiyoruz, derdimiz Isid degil, hele 2014 de hic degildi.

      3- Dogrudur Batililar iki yuzludur, oyle de davrandilar. Butun devletler oyledir, ama Oso ya silahlari beraber verdik, hic oyle gizli kapakli birsey degildi zaten. Adi bile var egit donat projesi diye. Saklanacak bir sey yok yani ortada, biz de saklamadik zaten.

      4- Bu ozel gorevli muhabbeti kadar bayik birsey yok. Belki sen ozel gorevlisin?

      Sil
    16. Aynı kişi değiliz.nusraya desteğimizi bütün dünya biliyormuş,bumu yani?yarın onlarla savaşırsak da bu sefer geç dersiniz,ki inşaallah mecbur kalmayız.
      Aslında özel görev işi benimde hoşlandığım birşey değil ama birkaç satırda o kadar çelişki görünce dayanamadım.
      Allaha emanet.

      Sil
    17. abi ben sana ne diyeyim ki?

      İktidar her istediğini yapabilir demedim ama hukuk içinde istediği politikayı uygular dedim.

      Büyük resmi göremiyorsun, ayrıntılarda boğuluyorsun. Silah taşıma olayı Akp ile başlamadı senelerdir olan bir şey, tsk-mit ortak yapıyor, mit deyip mite atmayın topu. BU ülkede 100 yıldır olan bir durum, hiçbir savcı zaten akıl edememiş buna göstek olmayı da o savcılar akıl etti. Mit tırları davası sürüyor, medyadan takip edin asıl işin beyin takım o sivil mahrem imamlar neden böyle bir operasyon tezgahlamış öğrenirsiniz. Operasyonu yapan savcı bile abisinin emiyle yapıyor ve hukuki olduğuna sizin kadar inanmıyordur emin olun.

      Sil
    18. hoacm ben de zaten hukuki demedim, kanuni diyorum ikisi farkli seyler. Bu operasyon oyle super bir operasyon da degil zaten, bir ise de yaramadi ama son tahlilde kanun sinirlari icerisinde. Zaten OSO ya giden silahlarsa kimseyi sikintiya sokacak bir durum yok, eger Isid a gidiyorsa da savcinin yaptigini her turlu savunurum, en azindan ic kamuoyunu uyarmaya calismis derim. Her halukarda buna darbe ihanet vs denmez. Benim derdim o, yoksa operasyonu savunmak gibi bir derdim yok, cok da iyi takip ettigim bir konu degil zaten.

      Huseyin bey, yazdiklarimda celiski oldugunu dusunmuyorum, kendi icinde gayet tutarli yazdigimi dusunuyorum ama sizinle temel bir konuda ayriliyoruz, ben Isid ve Nusraya silah verdigimizi himaye ettigimizi dusunuyorum, siz aksini iddia ediyorsunuz. Bu ayri ve cok uzun gereksiz bir yeni tartisma konusu cikarir.Simdilik let's agree to disagree diyelim.

      Sizler de Allaha emanet olun.

      Sil
    19. Son defa yazacağım,keşke şurdada anlaşsaydık:eğer sizin düşündüğünüz gibi ise tc terör destekçisi ülkedir denir ve daha önce saddamiçin,kaddafi için dendiğinde,zararın sadece bu kişilere mi yoksa milyonlarca insanadamı geldiğini takdirinize bırakıyorum.o yüzden diyorumki:VELEVKİ sizin dediğiniz doğru olsun, ben yine sizin gibi davranmazdım.sizlerin de herşeye rağmen bu kadar kötü olabileceğinize inanmıyorum.şu andaki kızgınlığınız,nefretiniz bu şekilde düşündürtüyor,yazdırıyordur.selametle.

      Sil
    20. Huseyin bey en sonunda bir konuda anlastik sizinle, ben de cok kotu biri oldugumu dusunmuyorum :) Kizginligim ve nefretim var, belki yazilarimi da etkiliyordur ama ne olursa olsun Erdogan'dan Kaddafi ya da Saddam cikmaz, kendinde o potansiyel vardir belki ama Turkiye oyle bir ulke degil, o tarz bir operasyon yapilabilecek yer de degil. Allah'in izniyle hic bir kosulda orada olanlar burada tekrar etmez. Ben bu operasyonun yurt icindeki kamuoyunu uyarmak icin yapildigini dusunuyorum, yoksa dis servislerde bu bilgiler her turlu vardir, kiytirik savcinin cekecegi fotografla olmaz o is. Hayirli ramazanlar.

      Sil
  5. https://www.youtube.com/watch?v=qxyBbg9Ew7g TSK'da tasfiye mi var? Yarbay Mehmet Alkan TSK'da yaşananları anlattı...yeni bir video o nedenle paylaştım...

    Şu videoyu izleyin...22 bin 500 subay Fatö cülükle suçlanmış ama darbeye katılmamış...Darbeye katılan subay sayısı da bini bile geçmiyor...Amacın Türk silahları kuvvetlerini tasfiye etmek olduğu söyleniyor...Türkiye de rejim değişti, Türkiye'nin yönü değişti bunlar darbe oyunu sayesinde oldu ve kimsenin sesi bile çıkmadı...Şu an Türkiye de olanlara kimse ses çıkarabiliyor mu sen fetöcüsün diyerek ya susturuluyor ya da tutuklanıyor...

    Yarbay Mehmet Alkan'ı Fetöcülükle suçlaya gizli tanık Yaşar Güler ve Hulusi Akar'în isminde vermiş...Hulusi Akar bunu haber yapan ODATV yazarı müyesser Yıldız mahkemeye vermiş ama tanığı mahkemeye vermemiş...Yarbay Alkan bize karşı tanık makbul onlara gelince olmuyor diyor...Bu Hulusi Akar bakan oldu neden...Bu Hulusi Akar'ın darbecilerin elinden operasyonla kurtarıldığı yazıldı ama görüntüleri ortaya çıktı ...Operasyon filan yok elini kolunu sallayarak çıkıyor...Görüntülerde darbeci askerler bile selam veriyor...

    Bu darbe girişiminde Rusya'nın payı olduğu söyleniyor, Türkiye'de askeri vesayetçilerin Rusya'ya yanaşmak için bunu birlikte kurguladığı yada Rusya'dan yardım aldığı iddia ediliyor...İktidar da Rusya'yı ABD'ye ve Avrupa'ya karşı koz kullanma stratejisi uyguluyor...Nato ve Batı'dan hızla uzaklaşıyoruz...Bu Darbe ortamında olmasa bu mümkün olur muydu acaba...Herhalde bu darbe girişimi 'Allah'ın Lütfundan' çok işlevli bir isviçre çakışı gibi her işte kullanılan kompleks bir kurgu olduğudur...

    YanıtlaSil
  6. kılcal detaylarda cemaat savunusu yapıp cemaatle alakam yoktur diyen adam, cemaatin basiretini alıp bebek akıllı yaptığı, aslında mallaştırdığı adamdır.

    bu mallaşma süreci yavaş yavaş gerçekleşti cemaatte. fetullahın 1986 yılında yanındaki 11 kişiyle gözaltına alınıp bırakıldığını bilirsiniz. o 11 kişinin her biri farklı bir yalan uydurdu. Tabiki o yalanlardan dolayı değil o zamanki siyaset ve hatta askeriyenin müdahalesiyle bırakıldılar. ama bu tür efsaneler o kadar çok anlatıldı ki herkes inkar ve basit bir yalanla işin içinden kolayca sıyrılabilindiğini düşünmeye başladı. bu şekilde inkar kültürü empoze edildi yukarıdan aşağıya. cemaatin topsakal çetesi bile cemaatçi değiliz deyip duruyor. halbuki poposu meydanda devekuşundan farkınız yok. ayıktırayım.

    bırakın bu mallığı artık. acınacak durumdasınız. daha da kötüsü güven ve eminlik konusunda yerlerde sürünüyorsunuz. tutacak yeri olmayan kaypak, ifadesiz, sıfatsız yuvarlak bir "şey"e dönüştünüz.

    konuyla ilgili haber: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/1986da-fethullah-gulenle-birlikte-kimler-yakalandi-o-gun-ne-dediler-simdi-neredeler-40178992

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuvarlak sey anandir diyicem anana gereksiz yere hakaret olacak, pislik yuvasi.
      ben cemaattenim, ona gore dinle de sonra salak salak kivirma.

      "darbeyi cemaat yapti iste ne uzatiyorsunuz" diyen hoduklerin hali bana ermeni soykirimi inkarcilarini hatirlatiyor. biliyorsunuz degil mi, bir yandan biz asla soykirim yapmadik derler, diger yandan da haketmislerdi zaten derler. Bu iki argumanin ayni anda dogru olamyacagini bir turlu anlamazlar. Cemaat darbe yapti diyenler de bir yandan cemaat darbe yapti cok acik degil mi derler, diger yandan da madem tuzakti herseyi bilen keramet sahibi hocaniz niye bu tuzaga dustu derler. Bu iki cumlenin ayni anda kullanilamayacagini bir turlu goremezler. Bunlarin derdi hakikatin ortaya cikmasi degildir, kestirmeden cemaati suclu ilan edip konuyu kapatmaktir. acelecidirler, bu konunun uzamasindan sikilirlar, o yuzden bir kac makul itiraz yukseltene hemen salya akitmaya saldirmaya hakaret etmeye baslarlar.

      Oysa konu cok karisik, ne cemaat ne hukumet ne de 3. taraf gozlemciler bu konuda bugune kadar bence ikna edici bir aciklama yapamadilar. Cemaat mensuplarindan bir kisminin bu ise dahil oldugu acik. Hadi onlar emir komuta ile aciklansa, adil oksuz ve diger sivillerin durumu ne olacak? Bu darbeyi cemaat ile iliskilendiriyor, cemaatin yaptigi aciklamalari curutuyor. Ancak, 147si general 20 bin subaya sahip bir yapinin darbeye birkac bin er ve uc bes subayla katilmasi, darbeye direndigi artik herkesce bilinen mahkeme kayitlarina da girmis pek cok kisinin de cemaatci cikmasi, erdoganin ucagina refakat eden pilotlarin ya da korumalarinin cemaatci olmasi vs gibi ornekler de darbenin cemaat tarafindan merkezi bir sekilde planlanip uygulandigi yonundeki iddialari curutuyor. Peki ne oldu, gercegi ne? ben de bilmiyorum, ama sunu biliyorum, "bunlari konusmaya gerek yok, cemaat yapti iste gormuyor musunuz, hersey ortada uyanin beyninizi kiraya vermeyin" vs diyen andavallar ya cemaat nefreti gozlerini koreltmis bu yuzden gercegi umursamiyorlar, ya da gercegin ortaya cikmasindan feci sekilde korkuyorlar. O yuzden de hazir biri suclu ilan edilmis konu bir an once kapatilsin istiyorlar. Anlattiklari darbe hikayesi heryerinden dokuldugu icin de pek agresifler.

      Sil
    2. Tartıştığınız kişi değilim,hakarete de karşıyım.3.kişi olarak yazıyorum,yazınız baştan sona çelişkili.o sıraladığınız bu ikisi bir arada olmaz dediğiniz sözler bal gibi olur.1.si kendi fikri 2.de madem öyle diyorsunuz niye böyle şeklinde soru cümlesidir,yani tuhaflık yoktur.

      Sil
    3. Yukarida ki cemaatci arkadasla, siyah beyaz in genel yorumlarina katiliyorum. Darbede RTE nin rolu gayet acik. cunku hemen saniyesinde aldigi tavir, kimden ogrendigi ile igili beyanlari, soyledigi celiskili aciklamalar, MIT baskani ve diyanet baskanin beraber zaman gecirmesi, komutanlarin dugunu…. Vesaire…, bir basarisiz darbe olmasi ve sonuclarini istedikleri sekilde yonlendirilmesi yonunde gayet iyi plan yaptiklarini ortaya koyuyor.

      Cemaatin genel rolu cok daha muglak. Cunku bariz bir sekilde Cemaat ile iltisakli askerlerin cogu bu olayin karsisinda durmuslar.
      yani cemaat icinden bir grup asker bu ise karsi bir tavir almislar. Fakat bunun yaninda cemaat ile iltisakli insanlardan bu ise girenler var. Sivil insanlarin o gun kullanilmasi, birilerinin insanlari bir yerlerde toplayip teknik islerde kullanma istekleri bu isin icine giren cemaatcileride gosteriyor.

      Peki niye bu cemaat kulli olarak bu ise girmemis? Bu cevaplanmasi gereken bir soru. Benim tahminim, kontrollu darbe yapmak icin bu oyunu oynayan RTEnin sadece kucuk bir darbeye ihtiyaci oldugu icin.

      Peki Gulen niye bunu tam acikligi ile soylemiyor.

      Gulen'in yaklasimi bu konuda kafalari karistiriyor. CUNKU GULEN STRATEJISINI ASKERI BUROKRASIDE KI YAPILANMASINI SOZLE IKRAR ETMEME UZERINE KURMUS. Hal boyle olunca cogu benim gibi insan icin yaptigi aciklamalar, dogruyu yansitmayan ya da dogrunun aciga cikmasina engel olan sekilde ortaya cikiyor.

      Bunun bir nedenini su sekilde yorumluyorum. Cunku karsisinda ki propoganda makineside dogrunun cikmasini istemiyor.
      Cemaat tarafindan dogrular soylense bile karsi taraf bunun sadece bir yanini alip istedigi gibi kullanacak ve cikanlar belki kendi yapilanmasina daha fazla zarar verecek olabilir.

      yani gonul isterki iki tarafinda tum yaptiklari cok acik ve net bir sekilde dokulsun ve insanlar yorumlasin. Ama oyle bir sey olmiyacak eger Gulen kartini acik oynarsa. Sadece kendine ve yapilanmasina zarari olacak. Bu da kendi yapilanmasini hak ve korunmasi gereken bir olusum olarak goren biri icin intihar demektir.

      Burda olan Gulen'in takipcilerine oluyor. Cunku bir kismi zulum goruyor, bir kismi goreceli olarak rahat, yurt disinda vs.. Ama tabi ki genel olarak rahatsiz.
      Bu insanlarin bazilari bu durumda ugradiklari zulum ile beraber Gulen davasina daha cok yapisiyorlar.
      bazilarida sorgulayip, hatalari gorup uzaklasiyor, elestiriyorlar.

      bunlarin ayrismasi bililsel olarak muthis bir sosyolojik deney olarak ortaya cikiyor.
      Cemaat yapilanmasinin ne kadar KULT ve ne kadar olmadigi, insanlarin aidiyet duygularinin bazen menfaatleri ile ters dusse bile baskin ciktigini goruyoruz. ya da cemaatle baglarini reddeden insanlarin iclerinden gectikleri psikolojik/sosyal travmayi goruyoruz.


      Sil
    4. Gülen hiç bir zaman gerçekleri söylemez, Egemen bağış nasıl çıkıp rüşvet yedim demeyecekse , Gülen de çıkıp soru çaldık, darbe yaptık, kumpas kurduk demez. Kötüler itiraf etmez çünkü, Gülen'in yalanında bile bir keramet arıyorsunuz tabanı düşündüğü için diyorsunuz ,yav tabanı düşünse tabanın %40 itirafçı olmuş onlara cehennemlik der mi sizce? Gerçekler Gülen tabanın faydasına ama Gülen'in zararınadır o yüzden söylemez

      Sil
    5. Gulenin yalanina bir keramet aramiyorum. Gulen'in stratejisi bunun uzerine kurulu. yani dogrulari net bir sekilde soylerse, kendi sisteminin sonunu hizlandirir su ortamda cunku bilgi asimetrik degerlendiriliyor.

      haaa su da var sanki RTE darbe konusunda kendisinin nasil bir oyun tertipledigini anlatsa Gulen de acilir mi, hayir kesinlikle acilmaz.
      Yani olay su ki ortadaki insanlar gercekleri bilmedikleri gibi ne icin zulm gorduklerinide tam bilemeyecekler. Cunku ne Gulen, ne RTE dogrulari soylemeyecek.

      Fakat su var ki eger cemaat uyeleri sorgulasa, Gulen cevap vermek zorunda kalir. Cemaat tabaninin burda aktif olmasi ve sorgulamasi, gerekiyor..

      Sil
    6. yukaridaki cemaatci arkadas benim, ben de dediklerinize buyuk oranda katiliyorum. Yazimda celiski goren arkadas nerede celiski gordugunu keske dogru duzgun aciklasa imis. Ikisi ayni anda olmaz, cunku o sorunun cevabi belli cemaat de Gulen de tuzaga dusebilir, cemaatin hic bir zaman bunun aksine bir iddiasi olmadi. Yani bu iki ihtimali ortaya koyunca zannedildigi gibi butun olasiliklari tuketmis olmuyorsunuz.

      Sil
    7. şerefsizlik yapma şerefsizin müridi. hem ahlaksızlığa hem de kaypaklığa aynen devam ediyorsunuz.

      devletin bir dahli varsa o da gece yarısı darbe başlamadan tutuklamalar yapmayı planlamasıydı, ama siz darbeyi erkene alıp suçüstü oldunuz. hazmedemediğiniz gerçek orduya soktuğunuz soru çalmak dışında marifeti olmayan kifayetsizlerin darbeyi becerememesi. okuduğunuz fetih sureleri başınıza çalındı.

      Sil
    8. guce tapan kopek, gelmis burada bize ahkam kesiyor. eminim cemaat gucluyken bizden fazla cemaatciydi. surda medeni bir tartisma yapiyoruz senin gibi comarlarin isi yok, git baska yere havla.

      Sil
  7. Evet temmuzda guzel seyler olacak deniyordu ama ondan once de buna benzer en az on kez tarih verilmisti. Baskidan bunalan cemaat kendi kendini narkozluyordu, subatta isler yoluna girecek, bahar da cok buyuk seyler olacak, mayis son gunleri falan derken temmuzu da saymislardi da, buradan cemaat bu isi yapti sonucu cikmaz. belki fuat ugur bu isi planlayip cemaate yikacaklarini biliyordu, o bilgiyle yazdi ne malum? Yukarida bir arkadas demis zaten, turkiyede syaset konusulan her ortamda darbe ihtimali konusuluyordu. Kurtler de solcular da liberaller de ve pek tabi kemalistler de darbe olasiligini konusuyordu. Basizi umutla, bazisi ise notr bit ifade ile, ama herkes ulkenin cok karistigi ve darbenin ciddi bir olasilik oldugunu zaten biliyordu, bunlari soylemek kehanet sayilmaz, ya da derinlerden haber geldigi anlamina da gelmez. Darbe ile cemaati baglayan seyler var, ama o bagi curuten seyler de var, sonuc olarak durum hala ortada.

    YanıtlaSil
  8. Ülkede bir yıl boyunca bombalar patladı, saldırılar oldu, ülkenin güneydoğusunda iç savaş çıktı...Böyle bir ortamın olmadığı durumda hangi asker darbe düşünür, hangi asker kışladan çıkar...Darbe girişimi sonrası ise her şey bıçakla kesilmiş gibi bitti...Aynı 80 darbesinde olduğu gibi...Sonrasında öğrendik ki 80 darbesi öncesi olan olaylar bir güç tarafından yapılmış, darbe zemininin oluşması beklenmiş...15 temmuz da farklı bir durum yok...

    Burada ise olmamak üzerine bir darbe kurgulanmış...Ama bir Darbe sonrası ne yaşanıyorsa ülkede o yaşandı...Yani aslında darbe gerçekleşti ülkede demokrasi ve hukuk askıya alındı...80 darbesi sonrası ne yaşanmışsa neredeyse aynısı yaşandı...En önemlisi ise Ülkede rejim değişti, ülkenin yönü değişti...

    Cemaate de - AKP'ye de büyük nefretim var...

    Geleceğimiz çaldılar, ülke çok büyük bir krizde, kötü ve acı günler yaşayacak gözüküyor...

    İnşALLAH sonumuz Suriye gibi olmaz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itiraf edemediğin gerçek o bombaları, saldırıları darbe yapmayı planlayanlar yapıyor. halkı bezdirip darbeye razı etmek için. bu durumda darbeci olan fetönün çomarları olduğuna göre fazla söze gerek var mı?!

      Sil
    2. mesela canli bombalar icin "hepsini takip ediyoruz ama hukuk devleti oldugumuz icin bombayi patlatmadan yakalayamiyoruz" diyen Davutoglu da mi halki darbeye razi etmek istiyordu?

      Sil
    3. Davutoğlu'nun en saçma en anlamsız açıklaması budur. Sırf bu yüzden ona hiç güvenmeyenler haklı belki de.

      Sil
  9. ben vatandaş olarak aynı kişiden bir kaç ayda bir darbe imaları gelirdi yani bu sümüklüler lafı ortaya atıp milletin uyuşmasını bekledi ama mevlayı hesap edemediler 40 yıllık kibrit kuleniz bir gecede yıkıldı artık konuşmayın bakalım bekleyin mahşerdeki hesabı

    https://www.youtube.com/watch?v=LiOIZHV41vM&feature=share

    YanıtlaSil
  10. Cemaat bu ışte yoktu diyenler şunlara bir cevap verebilir mi?

    1. Haki cuppe ile yaptigi sohbette hiç alakası olmayan bir yerde gülen kapadokya sakinlerine seslenip oradaki serkarlar üzerine düşeni yapmasa vebal altında derken kimi kastetmistir?

    2. Fuat ugur darbeden 3 ay önce tavuk tarda sayılır yazısında cemaatci askerlere son uyarı, devlet darbeyi biliyor ortaya çıkmanızi bekliyor dediğinde neden kimse ey fuat ugur biz darbeci değiliz ne biliyorsan git savciya anlat, darbe planlayan cemaatci varsa onlar bizden değil demedi?

    3. Darbeden bir ay önce osman özsoy denen seref yoksunu keske albay olsaydım,3 yiğit adam bu süreci bitirir, 6.5 milyon akplinin malina el konacak bu da hazineye irad kaydedilerek tr.nin dis borcu ödenecek dediginde kimse noluyor arkadas neden ve nasil milyonlarin malina el koyuyorsun demedi?

    4. Emre uslu temmuza bilet aldirirken tuncay opcin yatakta basacaklar safakta asacaklar twitini tam da 14 temmuzda neden atti?

    5. Kerim balci darbe gecesi erdogan konustu deyince neden karalar bagladi?

    6. Darbe gecesi saat 8.30da abd.de sabah saatleri olmasına ragmen gülen neden ertesi gun konuştu? Aninda neden bir tepki gelmedi?

    7. Adil öksüz gulene namaz kildiran coluk cocuk ozel görüşen biri. 16 temmuzda akinci etrafinda tarla bakiyor. Birlikte abd.ye gittigi kemal batmaz da tarla bakiyor. Diger iki kisi de belgesel cekiyor. Tesaduf mu?

    8. Darbeyi erdoganin bilip firsat vermesi ve Allahin lütfu olarak bircok seyi yapmasi bu ise kalkisanlari aklar mi?

    Bunlarin yanıtlarını veriyorsaniz ve ikna da olmus iseniz yolunuz acik olsun. Yok darbeyi incelerken eksik gedik hata vs icin zehir gibi calisan ve hüküm kuran sonuca ulaşan kafanız burada sadece suphe ile yetiniyorsa kusura bakmayin gerçekten mankurt olup beyninizi kullanmıyorsunuz demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlara cevap veremezler çünkü bu halk bu sümüklüleri silahsız dize getirdi bu halk silahı eline alsaydı vay hallerine ayrıca devlet tabiki pusu kuracak hata yapanıda affetmeyecek pkk lılara aynısı olmuyordu daha dün gara bölgesinde çekim yapan terörist pusuyla gebertilmedimi kendi ölümünü kaydetmiş oldu mesele budur devlet pusu kurar hatta uyuşturucu satıcısına gider uyuşturucu ister getirince enseler bunlar gibi her türlü illegaliteye uyguluyor bazılarıda devlete kızıyor niye önlem almadı önlem zaten alınmıştı devletten topluca atılacaklardı ama bunlar akıllı ya erken davranıp darbe yapmak istemişler şebekler allahın hesabını hesap edemediler 40 yıllık şebekeleri çöktü

      Sil