Header Ads Widget

test banner

Sarsılan Güvenimi Arıyorum

 

Size kendi hikayemi anlatmak istiyorum. Ben ortalama bir şehirde doğup büyüdüm. İyi bir ilkokul eğitimim oldu. Muhafazakar bir ailem vardı ve ortaokul-liseyi imam hatipte okudum. Başörtüsünü bilinçle değil gelenek olarak taktım. Katsayı mağduruyum. 4 yıllık bir fakülteye girecek kadar başarılı oldum ama başörtüsü engeline takılınca okulu bıraktım. Okulu bırakınca kahraman olurum sandım. Dinime bağlılığımı gösterdiğimi sandım. Babam memur annem ev hanımı. Ailem cemaat sohbetlerine katılan insanlardı. Okulu bırakınca yurtdışında okuma fırsatı yakaladım. Cemaat kanalıyla Avrupa’ya okumaya gittim. Evlerinde kaldım. Allah sevgisini ve merhametini öğrendim. Rabbim bizi çok seviyor, hep korur kollar diye anlattılar. Ne zaman canım sıkılsa dua eder, içimden Allah ile konuşur rahatlardım. Başıma gelene hep iyi bakmayı öğrenmiştim. Allah’ı gerçekten çok seviyordum. Bazı ufak tefek programlara katıldım. Zaman zaman bana doğru gelmeyen şeylerle (özellikle dedikodu ve peşin hüküm) karşılaşsam da “koskoca insanlar yanlış yapacak değiller ya” diye düşündüm. Sonuçta ben daha yirmi yaşındaydım onlarsa büyüktü ve sürekli namaz kılan dua eden insanlardı. 

Eşimle okulda tanıştık, birbirimizi sevdik ve evlenmek istedik. Ablalar ve abiler karşı çıkınca kaçarak evlendik desem çok da yanlış olmaz sanırım. Bir süre sonra ülkemize dönmek istedik. Eşimin de ufak tefek cemaat bağlantıları vardı. Sonuçta ikimizde muhafazakar ailelerden geliyorduk. Gidip de bakışımıza ters insanlarla oturup kalkacak değildik. İşimizi kurduk, hayatımız yoluna girdi derken bir bebeğimiz oldu. Mutluluğumuz yarım kaldı çünkü 15 Temmuz yaşandı. İnancım yine Allah’ın merhameti oldu. Allah bizi koruyacaktı. Üstelik eşimin cemaatte bir görevi de yoktu. Başımıza bir iş gelmesine sebep olacak bir durum yoktu. Olsa tekrar Avrupa’ya giderdik. Dilimiz vardı, bildiğimiz eski düzene dönerdik. Bizlik bir durum yok derken eşim sohbete katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Yaklaşık 3 yıldır çocuğumla beraber yalnız yaşıyorum. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Ben evlenince cemaatle bağımı koparttım. Bana yanlış gelen şeyler artık daha da yanlış geliyordu ve evliliğime, özel hayatıma karışılmasını hazmedemiyordum. Eşimin işlerine de zaman zaman müdahale ediyorlardı. Sıkıntı yaşadığını paylaşıyordu ama laf anlamıyorlardı. Zaten 15 Temmuz’un çok öncesinde gruplar dağılmıştı artık hiçbir faaliyet olmuyordu. 

Bu olaylar olduktan sonra ben düşünmeye başladım. Bu işleri başımıza açanlar elbette temizler dedim. Ama kimse kılını dahi kıpırdatmadı. Yapmadık dedikleri darbeyi sessizlikleriyle onayladılar. Allah bizi kurtarır, O çok merhametlidir diye bekledim ama süreç uzadıkça uzadı. İşimiz battı, düzenli bir maddi gelirim yok. Yanlış anlamayın para filan derdinde değilim. Ben sarsılan güvenimi arıyorum. Allah’a olan inancımı kaybettim desem yanlış olmaz. Bunun sebebi olarak da cemaati görüyorum. Kul hakkına girdiler. Hakkımı helal etmiyorum. Şaibeli işlere bulaştılar. Bir sürü mağdur yarattılar. Bazılarının ekmeğine yağ sürüp kaçtılar. Hakimler sorguları aşağı doğru yapıyor. Neden yukarı doğru bir sorgulama yapılmıyor? Çünkü yukarı doğru yapılırsa her iki kesimin de işbirlikçileri ortaya çıkacak. Bazıları af değil adalet istiyoruz diyorlar. Bunca insan yıllardır aç işsiz ve ailesi dağılmış halde. Adalet istiyorsanız ortaya çıkın. Gelin sağlayın adaleti. Uzaktan konuşmayın. Kaçıp arkada bıraktığınız insanlara artık karışmayın. Devletimizden milletimizden bayrağımızdan soğuttular bizi. 

Uğruna okulumu bıraktığım başörtüsünden artık nefret ediyorum. Bana kalsa açmak istiyorum ama “kocası hapiste diye açılıp saçıldı” diyecek sapık zihniyetten korunmak için şimdilik sabrediyorum ama her takışta midem bulanıyor. Eşime yaşadığım birçok sorundan bahsetmiyorum. Alacaklılar kapıya dayanıyor, çocuğum babasızlığı yüzünden psikolojik sorunlar yaşıyor. Eşimin ailesi hiçbir yardımda bulunmadı. Kendi ailemle aramda kmlerce yol var her zaman gidip gelemiyorum. Üstüne her hafta cezaevi ziyaretimde arama adı altında tacizler yaşıyorum. Midem yaşadıklarımı kaldırmıyor. 3 senedir bulantı yaşıyorum. İnternet ortamında görüyorum bazen çevremden de duyuyorum tarihler rüyalar havada gırla uçuyor. Boş vaatlere, çıkmayacak rüyalara bel bağlıyor insanlar. Kadın olarak kadınlığımdan, insan olarak insanlığımdan utanıyorum. Zalim zalimliğini yapıyor onlara kızmıyorum ama zulme fırsat verenlerden nefret ediyorum. 

Ayşe K.
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Allah yardimciniz olsun, ne hissettiklerinizi cok iyi anliyorum. Bir an once esinize kavusmayi nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. Bende bu surecte,dinden,dindar insanlardan,hala sohbet,istisare yapanlardan,bu kadar olay basimiza saripta,hala eskiduzen devam eden insanlardan cok sogudum...
    Kadinlar gucludur,cocugunuza ve sagliginiza bakin lutfen,bunlarla bizim imtihanimiz...suclu degilsiniz,suc islemediniz,dik durun,pes etmeyin....

    YanıtlaSil
  3. "Zalim zalimliğini yapıyor onlara kızmıyorum ama zulme fırsat verenlerden nefret ediyorum." bu tespitiniz çok doğru. 9 ay yattım dava devam ediyor. Camiaya daha çok kızgın ve nefret doluyum.

    YanıtlaSil
  4. Ya iste insan Turkiye icinde hapis olunca hic bir seyden haberi olmuyor. "Yapmadık dedikleri darbeyi sessizlikleriyle onayladılar. " ne kadar sacma bir sey. FG bizzat kac televizyon kanalina roportaj vermedi mi? Kac tane gazete'ye yazi yazmadi mi? Sessizlik ne demek ya?
    Son 3 senede kac tane bamteli vs dinlemis, kac yazi okumus?
    Cok klasik bir sekilde, yasadigi travma ile dinden imandan sogumus bir bacimiz.
    Cok yazik, cok kotu bir durum. Sunu merak ediyorum, hadi 15 Temmuz dalaveresi olmasaydi, gunah kecisi yapacagi bir grup olmasaydi, esi ve ya kendisi tedavisi olmayan bir hastaliga yakalansaydi, o zamanda imandan sogur muydu? O zamanda basortusu nefreti olur muydu kendisinde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de insanlar her şeye ulaşabiliyor. Gülen'in trübünlere oynaması sizi tatmin etmiş olabilir, bana ise iki yüzlülük olarak geliyor. Tam tersi yurtdışındakiler hiç bir şeyden haberi yok hala daha Darbe fake diyorlar. Gelin bi davalarındaki itirafçı beyanlarına bakın, neler olduğunu bir okuyun saçma sapan f16ları emekli ergenekoncular kullanmış olabilir gibi komplo teorisi yalanlarına inanıp, Türkiye'deki insanlar ise o saçmalıkları okumadıkları için hiç birşeyden haberleri olmuyor yani. Sağ kolu Adil öKSÜZ'ü tanımam diyor Gülen, istediği kadar darbeyi lanetlesin kim inanır? Bamtelileri dinleyip ne yapacak adam herşeye yolun kaderi diyor, itirafçı olmayın dişini sıkıp hapis yatın diyor, biz size dua ediyoruz diyor, bu saçmalıklarından milletin midesi bulandı, bunların dini bunların olsun.

      Sil
    2. @Ibrahim Lutfen yanlis anlamayin ama gerizekali misiniz ? Darbe olup, basarisiz olana kadar hic bir aciklama yapamadi. Cok sonra gelenler de, "Adil Oksuz'u tanimam", "Butun darbelere karsiyiz" turu bulanik ifadeler. Eger elinizde bir video\roportaj varsa hep beraber inceleyelim ne demis, nasil demis.

      Sil
    3. Kardeş elinde kan var o Amerikan papazi Hainin dinden soguduk resmen elim o adamın boynunda hala 15 temmuzu görüp soru çalma işlerini itiraflarını duyup kumpasi görüp Hala o Şeref yoksununun peşinden gidiyor isen bişey demiyorum sana Sen zaten girdap içindesin sadece FERCEKLER İLE YUZLESMEYE KORKUYORSUN....

      Sil
  5. İbrahim gibiler net gerizekalı..kendi haline bırakın..kadın derdini anlatıyor o hala fetöşünü koruma derdinde..

    YanıtlaSil
  6. Dünyanın en tehlikeli insanları GÜlen gibi çiftkarekterli insanlardır. Yaptığı herşeyi inararak yaptığından etrafını da buna inandırır.Doğruyu çok iyi bilir ama işine gelmeyince etrafını dolaşır. Beni herkes ziyaret ediyor tanımam der kendi atamasını onayladığı adamı.Dİzaynı ful kandırma üzerine kuruludur. herkesi hedefine ulaşana kadar kandırır,en azından dener. AKP haraç verirken Zaman yazarlarını sohbet sohbet dolaştırır AKP ye oy ister. Haraç kesilince birden gözü açılır,çalıyorlar diye ortalığı yıkar. Soru çalınmasına göz yumar.Bir sohbetinde haksız yere devlete kapaklanmanın haramlığından bahsetmez.Her yaptığı fecaate asrı saadetten bir örnekbulur. İçindeyken kimse onun ne biçim bir ikna sihirbazı, çift karekterli ,psikolojik vaka olduğunu anlamaz.Saygını kaybettiğinde görürsün onun karanlık ve herşeyi ben yaptım demeyerek herşeyi ben yaptım demesini.Nötürlenince anlarsın yüzünde zerre Nur olmadığını.Aslında durmadan aynı şeyi tekrar eden ilmininin bir delili olmadığını da anlarsın sisin dışından bakarsan hocaya..Efendi özellikle yazmadım.Efendiliği ağzını eğip sağa sola hakaret etmeye başladığında bitmişti. Tüm kardeşler mutlu olmak istiyorsanız o adam ve çevresinden uzak durun. Bir Ayetullah ,molla düzeni kurmaa girişimi 15 temmuzda önlendi.Demokrasinin kıymetini bilin..

    YanıtlaSil
  7. Duygulari anliyorum. Ama cozumumuz nedir? Malesef bunu goremiyorum.

    YanıtlaSil