Header Ads Widget

test banner

Bir Karınca Masalı


Nemrut zulmü cirminde bir ateş yaktırmış İbrahim'i atmaya karar vermiş. Haber ormana da ulaşmış. Bizim karınca ağzına bir damla su alıp çıkmış yola. Yolda rastladığı kaplumbağa sormuş: 

"herhalde Nemrut'un ateşini söndürmek için su taşıyorsun değil  mi?" 

Karınca onaylamış: 

"Evet, iyi bildin." Sonra biraz da böbürlenerek eklemiş: 

"Belki sen cüsseme bakıp şaşıracaksın ama mesele safımı belli etmek." 

"Haklısın" demiş bilge kaplumbağa. 

"Safımız bilinmeli. Lakin ormanın tüm hayvanları birlik oldular duymadın mı? Herkes gücünü birleştirdi. Kimi kuvvetini, kimi hızını kullanarak yardımlaşıyorlar. Sen neden katılmadın onlara?" 

Karınca biraz sinirli cevaplamış: "efendim onların içinde benim sevmediklerim var. Kaldı ki onların bazıları da birbirlerini hiç sevmezler." 

Kaplumbağa demiş ki: 

 "Şimdi meselemiz ateşi söndürmek.  İbrahim'i kurtaralım hele.  Biz didişmelerimiz yüzünden ateşi söndüremezsek Nemrut hem İbrahim'i yakacak hem de zalimliğine zalimlik katarak saltanatını sürdürecek." 

Karınca Biraz tedirgin sağına soluna bakmış. Hani kafası da karışmamış değilmiş. kendisinin tek başına ateşi söndürmesi şöyle dursun, karınca adımlarıyla ateşe ulaşabilmesi bile mümkün değilmiş. Yine de ayak diremiş: 

"Ben kimsenin kuyruğuna takılmam. Varsın bir damla suyum ateşe ulaşmasın. Tarafım ve çabam herkese ayan." 

Çok gün görmüş, badire atlatmış bilge kaplumbağa gülümsemiş: 

"Anlaşıldı karınca kardeş. Senin derdin ateşin sönmesi değil; belki Nemrut'un tavrını  içten içe doğru da buluyorsun. Ancak  Şunu bil ki Ateş söndürülürse kimse seni hatırlamaz. Ama eğer söndürülemezse istesen de istemesen de tarih adını ateşe odun taşıyanların defterine yazacak." 

Karıncanın cevabını beklemeden yere doğru süzülen bir kartalın kanadına binip Nemrut'un ateşine su taşımaya gitmiş. 

-Ahmet Gürbüz Şener

Not: Bu öykü hiçbir politik gönderme içermemektedir.  

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Kardeşim biraz dürüst olmayı öğrenin artık. Bal gibi de siyasi yazı. Fetullah Gülen nasıl da alıştırmış olduğunuzdan ve niyetinizden farklı göstermeye sizi! Bari bu sitede neyseniz öyle yazılar yazın kardeş yüzleşin kendinizle. O kadar şeyden sonra kendiniz olmak ve iradenizle saf niyetinizle içinizdekini samimiyetle söyleyin. İnsanlar yanılabilir ve değişebilir. Kimin kazanacağı daha belli değil diye iki yüzlüce ortaya karışık kalbinizdekini gizleyen yazılar yazma davranışları bırakın. Yoksa Fetullah Gülen gibi şizofrence gerçeği yalanlamaya çalışır durursunuz. Zamanla değişmenizde sorun yok. Kendinizle yüzleşmemenizde ve iki yüzlü davranmanızda sorun var. Kimseniz o olun artık. Korkmayın ya insan hata yapa yapa değişir ve gelişir. İnsan olun biraz ki insanlar bunlardan ne geleceği belli olmaz demesinler artık...

    YanıtlaSil
  2. Bu hikayede ormandaki yaşayanlar Nemrutun zalimliğinden İbrahimin ateşten alınması ile kurtulacaklar. Anlatılmak istenen Nemrutu (siz onu RTE olarak okuyun) alt etmenin tek yolu birleşerek İbrahime (KK diyelim buraya da) yardım etmek gerektiği. Allah sizi KK ile haşr etsin diyeceğim ama öbür tarafın cezası çok olduğu için dilim varmıyor. En iyisi Allah sizi KK'nın eliyle öyle rezil etsin ki bu dünyada, hem siz gözlerinizi açıp tövbe edebilin hem de ileriki nesillere bir ders olsun. Duaya kızmaya gerek yok.... Hoşunuza gitmediyse siz de karşı dua edin ve Allah'ın hakemliğine bırakmış olalım konuyu. Yalnız o beddua seanslarından sonra ne olduğunu bi hatırlayın isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müslümler fetöcülerden neden nefret ediyor? kendi içinizden çıkmış insanlar sonuçta... e çoğu hala müslüm ve de tayip destekçisi... ne kadar halim selim sesi çıkmıyan okulun ineği namaz kılan sinir bozucu derecede düzgün görünen kumaş pantolonlu bebe varsa hepsine zamanında fetöcü diye damga basıldı ama bu bebeler fetöcülükte ısrar etmiyor ki ....! lan tamam sizin dediğiniz gibi olsun beni rahat bırakın kafasında çoğusu. de... ben sizin derdinizi anlamıyorum. Öyle böyle bişey değil, nefretinden kuduruyor insanlar yani. la tamam olum yalandan bi boklar yedi birileri de öyle abarttığınız gibi insanlar terörist falan değildi yani. bugün de kendisini bu denli dışlayan bir azgın çoğunluğa yalakalık yapmak zorunda mı yani insanlar. adamın hayatı kaymış kasabın bıçağını yalamak zorunda mı yani. ne umuyorsunuz bu yitik insanlardan biraz daha anlatırmısınız.

      Sil
    2. Milletin açıkça yapmayıp elini sürmediği pis işler başkanlığını yüklenip dünyaya kasetçilikten başka bir ufuk sunmamış bir grupta neyin değiştiğini nerden bilsinler. Ayrıca kasetçiler şehvetle ekranın karşısında ağzından çıkan her kelimenin kendi grubundaki en zayıfın hayatını cehenneme çevireceğini bile bile yapıyorlar her şeyi. Kendileri ak kaşıkmış gibi yıllarca milletin parasını toplayıp yurtdışına kaçmamış gibi davranarak yapıyorlar bunu. Kendi adamın seni düşünmüyor da başkası neden acısın ki...

      Sil
    3. anlamazdan geliyorsun. yapma. ben onu sormuyorum. adamlara niye acımıyorsunuz değil soru, adamlardan neden nefret ediyorsunuz? yani adamın hayatı kaymış sen gelmiş diyorsun ki "ben hem bunu aşağılıyım dövüyüm örseliyim hem de lazım olduğunda bana oy versin". bu adamlar özünde sizin tıpkınızın aynısı. ikiniz de müslümsünüz. emminizin dayınızın oğlu belki öz kardeşiniz çoğu. sizin tek farkınız gerici bir terörist olduğunuzun henüz açığa çıkmamış olması. yarın ülkedeki genel ahval değişse pekala sohbete gittiğiniz tarikatı terör örgütü sayıp khk ile ocağınıza her an incir ağacı dikilebilir. yani aslında o kadar da uzak değil size bu kişiler size. bu kadar şeyapmayın bence. bırakın insanlar acısını yaşasın kızıllandıkça sızlansın falan. bu kadar abartmayın yarın bigün türkler yeniden iktidar olur ülkede birbirinize sarılır ağlar zırlarsınız. kendi içiniz de bu kadar bölünmeyin. eskisi kadar kalabalık değilsiniz türkiyede. yeni nesil ve eski nesilden akıllanan pek çokları bu özünü buldu bu arap köleliği zihniyetini terketti. benden söylemesi. hadi esen kal!

      Sil
    4. Savunuyosun yani kasetçiliği...

      Sil
    5. ya kaset ile sorun nedir? bir yerde kasetin mi var. kasetini mi yayınladılar senin de? alakasız alakasız zırvalıyorsun.
      ---
      hoş umrumda da değilsin sadece dile getirdiğin propagandasını yaptığın zırvalıklara karşı bu milletin de boş olmadığını gör diye yazıyorum. buraya bazen senin gibi bi salak gelip bi şeyler yazıyor. millet de sanıyor ki herkes salak. yok abi salak değiliz. bu yazışmaları okuyanlar varsa umudunu kaybetmesin. bunlar "cazgır"lık yapan üç beş tane ortamı domine edebileceğini sanan ahmak. hadi bir iki daha zırla da kaybol.

      Sil
    6. Boşuna celallenme kaset değil çapsızlığınızlala ve kendinize körlüğünüzle sorunum var. Yanlışınızı anlamamak için başkasına inatla saldırmanızla derdim var. Sizin iyi olmanız için illa birilerinin kötü ve ahlaksız olması mı gerekiyor? Kendiliğinizden iyi olamaz mısınız ve yanlış yöntemlerinizle yüzleşip neyseniz o halinizi göremez misiniz? Bu iki yüzlülükle hangi değeri doğrulukla savunableceğinizi ya da temsil edebileceğinizi sanıyorsunuz? Merak etme senin düşmanlarının tarafında değilim ama senin yanlış mantığını da onaylayacak kadar toy değilim. Başta kendin etrafa nefret saçarak saldırıyorsun. Dünyayı bu nefret dışında görebiliyor musun? Önce bir sakinleş ve ben neden etrafa saldırıyorum ve en içimde neresi yanlış diye bir kendinle yüzleş. Eminim cevabını orada bulacaksın...

      Sil
    7. harbiden zırvalamışsın
      ---
      bazen kendimden şüphe ediyorum. lan alemin akıllısı ben miyim diye. nezaketle görüş alışverişi olur umudu ile bir dialoğa gireyim diyorum. ama abi bu düpedüz zırvalamak ya. bi kere de kendi düşüncenizle partinizin propaganda argümanları olmadan bir şey söyleyemez misiniz yani. çok mu zor. buralara propagandanı yaymak için para mı veriyorlar sana nedir yani bu kadar ısrar ile zırvalamanın sebebi. lan yazık sana yemin ediyorum insanlığına yazık. mal olmuşsun android gibi konuşuyorsun. aynı cemaatin androide dönüşmüş zavallıları gibisin. üzülüyorum. sonuçta aynı dili kültürü yaşadığımız bir insansın keşke kendini geliştimeye biraz açık olsan konuşabilsek falan

      Sil
    8. I am sorry you are always insisting on your one-sided idea and never trying to understand what other people are saying. As far as bullying other people, you cannot communicate. Additionally, you need basic fallacy knowledge and self-criticism technics. Maybe you need therapy because you are assuming that your emotions are true about all people. I do not enjoy your attacks, and I do not want to continue this debate. Thank you.

      Sil
    9. it is interesting. when you talk in another foreign language you you could talk as a human. what happened? you were doing whataboutism. your intelligence works only in english. I just wanted to understand one thing: you are expecting something ridicilous from ex/still-gulenists. I was just thinking that was ridicilous. but you sad something about tapes. and you deserved my critics.

      Sil
    10. You have a softer tone as well. Because nobody starts the sentence with sorry in Turkish. Everybody attacks each other with hatred. We are triggered by vulnerable feelings and bad life experiences when we speak Turkish, as we have grown up in this atmosphere. Generally speaking, when you say Feto, people remember the face of Fetullah Gulen and his way. They do not want to remember him, and to protect themselves, they use hatred as a defence tool. If you want to change this, you need to change yourself individually through self-criticism. If you use the same technique for 10 years to convince people, you will fail. This hatred will continue. In short, the main point was not the tapes; it was the image. You must create an acceptable and secure image that makes people feel safe around you. I hope everybody will live in a peaceful atmosphere in Turkey in the future.

      Sil
    11. actually I was having pretty polite words. maybe my thought was too much for you. I just pointed out these [ex/still-gulenist]s can not support erdoğan. even if they have been still been muslims, they can not. the profession is a part of identity. maybe the most part. not like religion, not like nation, profession is a basic instinct. when someone takes that it is not like lizard tail. people spend a life for profession. others can not understand this. there are more... I am not questioning your perspective. I invite you to this perspective.

      Sil
    12. Thank you for your invitation.

      Sil
  3. Allah'ım sen büyüksün. Sen herşeye kadirsin. Şükürler olsun FETÖcülere bizi bırakmadın.

    YanıtlaSil