Header Ads Widget

test banner

Ammar Bin Yasir, Etkin Pişmanlıktan Yararlandı mı?


The Cemaatin “hoca”larına “Etkin Pişmanlığın (EP) Kur’an ve sünnette karşılığı var mı?” diye bir soru sorsaydık, -büyük ihtimal- verecekleri cevap “Evet” olacaktı. Verecekleri örnek: Kur’an’dan Nahl sûresi 106. âyet, sünnetten de Ammar Bin Yasir (ABY) olacaktı.

Neden böyle olacağını, anlatmak için şöyle bir kurgu üzerinden gidelim.

Varsayalım, Mekke rejiminin bir ceza kanunu var. Bu ceza kanununun adı: “Mekke Ceza Kanunu” olsun. Bu kanunun kısa adı: MCK olsun.

MCK’ya göre bir terör tanımı yapılıyor. Bu tanımdan yola çıkarak başta Nebi Muhammed ve Sahabeler (haşa, haşa, haşa …) terör örgütü üyesi olarak ilan ediliyor. Bu örgütün kısa adı da MTÖ oluyor.

MTÖ üyelerinin  terörist olduğunun ispatlanması için “itirafçılar” gerekiyor.

Mekke rejimi  ABY’i yakalıyorlar. Onu tehdit ediyor. Ona baskı ve işkence yapıyorlar. Bunlardan kurtulması için de ona EP teklif ediyorlar.

ABY kendini kurtarmak için bunu kabul ediyor.

Rejim ne duymak istiyorsa onu söylüyor.

ABY’nin itirafları rejimin elini güçlendiriyor.

Rejim bu itiraflardan yola çıkarak masum insanları terörist ilan ediyor.

Bu ilandan sonra başta Nebi Muhammed olmak üzere bütün Sahabeler terör suçundan aranıyor.

Şimdi geldik bu kurgunun en önemli yerine.

ABY’nin itirafçı olduğu haberi Nebi Muhammed’in önüne geldiğinde, Nebi Muhammed’e bir ayet geliyor. (Nahl sûresi 106)

Ayet böylesi durumlarda “itirafçı” olmaya, yani baskı yapan tarafın elinden kurtulmak için onların duymak istediklerini söylemeye cevaz veriyor. Bu ayetten, böylesi durumlarda dilin söylediğinden çok kalbin tavrını önemli olduğu hükmü çıkarılıyor.

Bu ortamda Nebi Muhammed bir şeyler demeden önce “The Cemaat”in Ep’çi ifşa ekibi o zamana ışınlanıyor ve Nebi Muhammed’in yanında bu işin hangi şartlarda olduğunu dikkate almadan şöyle diyorlar.

“ABY itirafçı olmanın yanında büyük bir iftiracıdır, müfteridir, haindir.”

“Neden böyle diyorsunuz?” diye sorulduğunda şöyle diyorlar.

“Davayı sattı. Kendini kurtarmak için terörist olmayan insanlara terörist” dedi.

Nebi Muhammed bunları dinledikten sonra tahliye olup yanlarına gelen ABY’ye “Sen hainsin, sen müfterisin, sen vicdansız merhametsiz birisin..” falan demiyor.

Peki, ne diyor? “Onların duymak istediği sözleri söylerken kalbin nasıldı?” diyor. “Bir daha benzer bir durumla karşılaşırsan, aynı şeyi yapabilirsin.” diyor.

Gelelim sonuç bölümüne,

Şu an biz neyi az biliyoruz: EP’çilerin ağızlarından çıkanı.

Şu an biz neyi tam olarak bilmiyoruz: Bunları hangi şartlarda söylediklerini.

Şu an biz neyi hiç bilmiyoruz: “Kalpleri nasıldı?”

Yaptıkları tevillerle, her yaptıklarına Kur’an ve Sünnetten bir şeyler bulmadan mahir olan “The Cemaat” mensuplarının EP ile ilgili bu örnekleri atlamalar çok ilginç.

Ben aslında bu yazıyı benim gibi avamdan daha ziyade Emine Eroğlu, Necdet İçel, Ahmet Kurucan, Veysel Ayhan ve Reşit Haylamaz’dan beklerdim.

Şöyle düşünüyorum.

Eğer, “The Cemaat”in yaşadıklarını başka bir ülkede başka bir grup yaşasaydı, onların durumunu anlaşılır kılmak için böyle bir yazı yazarlardı. Ama iş “The Cemaat”e gelince, çözülmeyi hızlandırır endişesiyle böyle bir ruhsatı görmezden geldiklerini düşünüyorum.

Bu yazıyı şöyle bağlamak istiyorum.

Sosyal medyada cemaat adına EP’çi ifşası yapanlar var. “Zalim” dediklerinden daha kötü bir iş yapıyorlar. Yaptıkları işin adı: LİNÇ.

“Zalim” dedikleri Türkiye Cumhuriyetinin mahkemelerinde, hüküm verilirken yargının bütün unsurları tamam oluyor. Hakim, savcı, avukat, sanık…  Sanığa söz ve savunma hakkı veriyorlar.

-    Fakat EP’çileri ifşa edenlerin böyle bir mahkemesi bile YOK.

-    Ortada sanık YOK.

-    Sanığın söz hakkı YOK.

-    Avukatı YOK.

-    Sanığın bu itirafı hangi şartlarda yaptığına dair tam bilgi YOK.

-    Kalbinin nasıl olduğuna dair hiç bilgi YOK.

-    Hafifletici nedenleri dikkate almak YOK.

-    Orantılı ceza verme hassasiyeti hiç YOK.

-    Bu ilkel mahkemenin üstünde bir istinaf, bir Yargıtay, bir AYM, bir AHİM falan da YOK.

Bu kadar “YOK” içinde ne var. Hüküm VAR.

İlkel mahkemenin hükmü: Sen hainsin. Sen müfterisin.

Bu yapılan Linç değil mi, bunu yapanlar zalim değil mi?

Onlara göre sanki her EP’çi bu işi;

-    Hiçbir baskı olmadan yaptı,

-    Bilgi verirken doğruları söylemenin yanında yalan söyledi,

-    Verdiği her bilgiyi verirken, abartarak ve kabartarak verdi,

-    Tanımadığı insanlar hakkında bile bilgi verdi,

-    Ve hala bilgi vermeye de devam ediyor.

Yani kısaca insanların bu işi hangi şartlar altında yaptığını dikkate almadan toptancılık yapıyorlar.

Oysa ki, herkes biliyor bu günler “At iziyle, it izinin birbirine karıştığı” –hatta bilerek karıştırıldığı- günler. İt dediklerinizin at, at dedikleriniz it çıkabilir.

Şamil Tayyar’ın sözleriyle bitireyim “Hain dedikleriniz kahraman, kahraman dedikleriniz hain çıkabilir.”

“EP”çi ifşa ekibine soruyorum: Lafa gelince her yaptığınıza Kur’an ve Sünnnetten delil getiriyorsunuz, peki “EP”çi ifşa konusunda neden Kur’an ve Sünnet ölçülerinde hareket etmiyorsunuz?

-Mustafa Yılmaz

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Etkin Pişmanlık yapıp İFTİRALAR la hakka girenlerin kendilerini aklamaya çalıştığı, vicdanlarını rahatlatmaya çalıştığı bi yazı. Bu sitede hazırlanan her şey art niyetli bu da çok net ortada. Ufak beyinlerinlerinizdeki ayak oyunlarınız size kalsın.

    CEMAATİN HİÇ BİR ÜYESİ İŞKENCE GÖREREK İTİRAFÇI OLAN KİŞİLERİ SUÇLAMIYOR.
    İŞKENCE GÖRDÜM, BENİ TEHDİT ETTİLER O YÜZDEN İFADEYİ ÖYLE VERDİM DİYEREK KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞANLARIN DOSYALARINDA 20-30 SENE ÖNCE TANIŞTIKLARI İNSANLARIN HER BİLGİSİ VAR. ZORAKİ İNKAR EDİP KALBEN BAŞKA HİSSETMEK GİBİ KAVRAMLARI KENDİNİZE SAKLAYINIZ.

    Zerre hakkımız varsa size de haram zıkkım olsun.

    YanıtlaSil
  2. ambar bin yasir midir ammar bin yasin midir? lan bu salak saçma isimler, adamlar nasıl hayatıma girdi ya! başta katliam yapıp köleleştirerek bizi bu ortadoğu pisliği dine sokan arap hitleri muhammet ve adamları olmak üzere fetullah gülene ve ortaüç abime varana kadar canınız kızıl tamuya hain adamlar! yerin dibine batsın sadece cemaatiniz değil komple dininiz! hiç alakamız olmayan bir saçma sapan dinin piyon kurbanı olduk. türklüğün düşmanı islam ve örgütlerinin sonu aynı bu fetö gibi olsun! fetö en yumaşak olanıydı diğerleri daha beter olsun. ah o eli öpülesi 28 şubat paşalarının kıymeti bilinseydi de beni mahllemden devşirip müslüman militanı yapmasalardı.

    YanıtlaSil