Header Ads Widget

test banner

Fethullah Gülen Atatürk'ü Doğru Anlayabilseydi, 15 Temmuz Yine de Yaşanır mıydı?


Birkaç gün evvel, gazeteci Ahmet Dönmez’in “Cemaat içeriden adım adım 15 Temmuza nasıl sürüklendi” yazı dizisinin, “Hocaefendi Fethullah Gülen’e yenildi, hepimiz yenik sayıldık” başlıklı, 36. bölümü bağlamında, aşağıdaki şahsî yorumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evvela Gazeteci Dönmezi tebrik ediyorum. Bir gazeteciden beklenebilecek neredeyse en güzel bir çalışmaya imza atıyor. 

Gazetecinin bu yazı dizisi ve bilhassa dizinin yayınlanan son bölümü bağlamında, Hocaefendiyi de, Fethullah Güleni de sevenlere ve sayanlara müştereken birkaç sualim olacak : 

Acaba Fethullah Gülen Hocaefendi;

- Ta en başından beri, Atatürkü ve devrimlerini Kur’an ışığında anlamaya çalışsaydı, yani, onlarla barışık olsaydı, devleti ele geçirmeye azm-ü cezm-ü kasd eyler miydi?

- Atatürkün bize de, kendisine de belletildiği kadar kötü bir insan olmadığını, gerçek niyetinin İslamı yıkmak değil de, onu Kur’andaki gerçek ve doğru haliyle yaşatmak olduğu ihtimali üzerine kafa yorsaydı, yine de devleti ele geçirmeye yönelik o mahrem ve hususî faaliyetleri organize eder miydi, buna lüzum hisseder miydi?

- Atatürkün gerçek niyetinin ve hedefinin İslama ve Müslümanlara zarar vermek olup olmadığına dair kendisinden farklı düşünen başka İslam bilginleriyle, mesela Hüseyin Atay hocayla ve merhum Yaşar Nuri Öztürk hocayla istişarelerde bulunsaydı, 40 yılda “global bir iyilik hareketi” olabilecek seviyeye gelmesinde ilham kaynağı olduğu bu güzîde Hizmet Topluluğu, yine böyle hâk ile yeksân (yerle bir) edilir miydi?

Acaba, bizler, yani Türkiyenin mütedeyyin insanları ;

- Atatürk devrimleri üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin koruyucuları ve kollayıcılarıyla aramızdaki güven bunalımını aşabilseydik, yani, bu devleti ve rejimini koruma ve kollama görevini üstlenmiş olanlar, devletin rejimi ve kurucu ilkelerine halel getirmeyeceğimiz konusunda bizlere, yani ülkenin mütedeyyin insanlarına güvenebilseydiler, yine de, devletin savunma, iç güvenlik, istihbarat, yargı, vesaire, vesaire bürokrasilerini, bizden ve bizim dindar gençlerimizden gözleri gibi sakınırlar mıydı, esirgerler miydi?

Şimdi bu mübtezel ve ahlaksız siyasî islamcı yamyamlar, çakallar, sırtlanlar, an itibariyle, devleti ele geçirmiş veya ele geçirmek üzere imiş gibi gözüküyorlar. 

Peki, şimdi ne oldu, bundan sonra ne olacak yani? 

Bu mübtezel siyasî islamcı güruhun başları göğe mi erdi, veya bundan sonra başları göğe mi erecek? Başları göğe erse ne olacak?

Benim okumama göre, Fethullah Gülen Hocaefendinin 40 senelik bu devlet saplantısına değmezdi ve değmedi bütün bu başımıza gelen musibetler ve felaketler…😞

Halbuki, Rab bu güzîde Hizmet Topluluğuna, dünyanın 170 küsur ülkesinde yüzakı hizmetler yapma imkanını bahşetmişti. 

Türkiyede ve dünyada, gözünün içine gıpta ile bakılan ve imrenilerek saygı duyulan GLOBAL BİR İYİLİK HAREKETİ olma yolunda ne güzel gayret ediyorduk.

Fethullah Gülen Hocaefendinin ve etrafına çöreklenen ufuksuz, vizyonsuz, kalibresiz, arkaik, anakronik, çapsız ve güdük ilahiyatçı mollaların devleti ele geçirme saplantıları yüzünden, kendi ülkemizde alnımıza o alçaltıcı “fetö” damgasını yedik ve insan içine çıkamaz hale düştük.

Dünyada da bizi gıptayla ve ilgiyle izleyenlerin bütün hayallerini ve hakkımızdaki hüsn-i zanlarını berbad ettik.

Yazık oldu…😞

Yazık ettiler bu güzîde Hizmet Topluluğuna…😞

Bu hikaye böyle bitmemeliydi…😞

Bu şiirin kafiyesi böyle konmamalıydı…😞

Halbuki Fethullah Gülen Hocaefendi, sadece şu linkteki (https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12575/35097/tez.pdf?sequence=1&isAllowed=y) “Atatürk’ün Söylevleri ve Demeçleri” isimli çalışmaya veya benzeri çalışmalara bakmış olsaydı, Atatürk’ün öyle, kendi muhayyilesindeki gibi, din düşmanı bir insan olmadığını idrak edebilirdi ve şu ahir ömründe ne kendisini, ne de kendisine gönül verenleri böyle bir sû-i âkibete dûçâr etmezdi…😞

Amma, bu saatten sonra ne desek nafile…😞

Umarım bu yorumum, kendisini seven veya sevmeyen okuyucularca ukalâlık ve tereciye tere satmak şeklinde anlaşılmaz!

Bol selam ve sevgilerimle,

-Abdullah Erdemli
İsviçre


author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Fetullah hakkında böyle bir yazı yazıp hala hocaefendi diye bahsetmek nasıl bir zihnin eseri? Kaba tabirle fetöcülerin zihninde "hocaefendi" putu var ve bu putu yıkamıyorlar bir türlü.

    YanıtlaSil
  2. Fetullah tarikat firavun geleniğinin bir doruğu onun devlet saplantısı zaten şeyh nazım kıbrısi haxreti şerfilerinin yolu nazım kıbrısi nasıl ingiliz ajanıysa fetullah da cia ajanı nazım imgilizlerin adını efsane yapacanı umuyor fetullah ise kendi efsanesini yazdı 30ülkede efendisi ve Allahı olan Cia’nın desteklediği darbe denemesi hemen hepsi akamete uğradı Allaha Hamd olsun.
    Eh böyle bir ajanın elbette devlet takıntısı olur amacı ne ? İslam devletlerini yıkmak kardeşim.

    YanıtlaSil
  3. yazar bey! cemaat hakkındaki iyimserlik yanılgısı taşıyan bir çok insan gibisiniz siz de. cemaati, sosyolojik bir toplaşma olarak nitelendirsek ne kadar yanlış olur? esasen benzer özellikler taşıyan bir kesim insanın toplaşmasında sakınca yoktur. hatta toplanma hakkının bununla ilgili olduğunu bile belki söyleyebiliriz. Ama yazar bey sizin görmediğiniz bir şey varki bu toplaşma "olgusu" bir süre sonra din ile romantize edilerek bazı uyanık geçinenler tarafından kanalize edilmeye teşebbüs edilmiştir. Bu toplaşmanın içinde olan bizler dini romantizm içinde ilahi aşkın sarhoşu olmuşken kendimizin farkına varamadık. legal bir vücuda bürünememiş belki bürünmekten kaçınmış haris ruhlu hocaların efendilerin mollaların bilmem nelerin piyonlarına dönüştüğümüzü göremedik. sizin de kabullenmek istemediğiniz gerçek bu olabilir. iraden olsa bile anlamsız! istemesen bile önemsiz! hiç boşuna kıvranma sen bi kere o kayığa bindin dedi herkes. dolayısı ile bundan sonra yapılacak olan iradelerimizi yok sayan ve bizi zoraki ve haksız suçluluk psikolojisine sokan insanlara haksız olduklarını kanıtlamaktır. bu da ancak önceki turda yaptığımız yanlışları tespit edip doğru alternatifler uygulamakla olacaktır. vel-hasıl-ı kelam geçmişe takılıp kalmayın.

    YanıtlaSil
  4. Birader sen zaten müslüman değilsin ki Allahla kendine aracı arayan tarikatçının tekisin. Sarhoş olmak için halka ayinlerine katılmana gerek yok Allah sevigisi deyu deyu aç bir bomonti bak keyfine Allah emin ol alkolikleri tarikatlardan çok seviyor bak ne diyoe hamr haramdır içen günahkar müslimandır, ama ruhbanlık islamda yoktur ve ruhbanlarıj kuzuları köpekleri islam değildir 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müslümanların hepsi ruhbandır bilader! ayrıca çok kazma kazma konuşuyorsun. dediklerimizi anlamıyorsan düzgünce sor açıklayalım. dalga geçmek istiyorsan da sen bilirsin. giren sana girer. bizden geçmiş artık bu işler. bu çiğ muhabbetleri aşalı çok oldu. öğrenmek istiyorsan saygı göster. değilse burda dur gelip gidip tokatlayalım seni.

      Sil