Header Ads Widget

test banner

Emir Yıldız’a ve Vahdettin Polat’a hesap soranlar, Hamdullah Öztürk’e ve Süleyman Sargın’a neden sormuyor?


Yazı başlığında isimler verdim, ama burada ilk iki kişiyi suça karıştıktan veya suça şahit olduktan sonra yaşadıklarını anlatan insanların temsilcileri olarak, ikinci iki kişiyi de suç işleyen bir yapıyı yönettikleri halde hala sağır sultanı oynayan insanların temsilcileri olarak görmekte yarar var.

Bu yazıyı okuyacak çoğu kişiye Emir Yıldız’ın ve Vahdettin Polat’ın neler yaşadıklarını detaylandırmama gerek yok. Bilmeyenler MFP bloğunda ve YouTube kanalında arama yaparak detaylı bilgiye ulaşabilirler. Emir ve Vahdettin’e bir kızgınlık var cemaat tarafında. Bunu hem Twitter üzerinden, hem Clubhouse üzerinden sert bir şekilde ifade ediyorlar. Detaylarına girmeyeceğim ama bazı suçlamaları tamamen dezenformasyon ile yayılan bilgiler üzerinden. Bir kısmı da direk kendilerinin söyledikleri ve yazıları üzerinden, bu yazımda o kısma odaklanmak istiyorum.

Emir ve Vahdettin’e cemaat içinden kızanların bir kısmı onların anlattıklarının çoğunun yalan olduğunu düşünüyorlar. Bu gruptaki insanlara hitap etmiyorum bu yazıda; o kişilere yaşadıkları paralel evrende mutluluklar diliyorum. Kızanların bir kısmı Emir ve Vahdettin’in söylediklerinin doğru olduğunu biliyor, ama hala köktenci cemaatçi oldukları için ne kadar saldırırsak cemaatimiz adına o kadar doğru iş yapmış oluruz diye düşünüyorlar. O gruptaki insanlara da hitap etmiyorum bu yazıda; o kişiler dünyada ve ahirette benden uzak olsunlar. Benim asıl hitap etmek istediğim kısım Emir ve Vahdettin’in söylediklerinin çoğunun doğru olduğunu düşündükleri (veya buna ihtimal verdikleri) halde hala onlara kızgın olanlar ve kendi imkanları ölçüsünde hakikatin peşinde olanlar.

Emir ve Vahdettin kısaca “mahrem” hizmetlerde yapılan yanlışlıkları anlattılar. Bunları öncelikle devlete anlattılar, bu şekilde “etkin pişmanlık”tan faydalandılar, veya popüler ifadesi ile “itirafçı” oldular. İtirafçılık çetrefilli bir mesele, Türkiye hukukunda şu andaki uygulanış halini ben de tasvip etmiyorum. Ama Emir ve Vahdettin kanunda onlara verilen hakkı kullanarak tutuksuz olarak ve ceza indiriminden faydanılabilecek bir biçimde yargılandılar. Bence burada cevaplanması gereken asıl soru şu: Suç işleyenler, suça bulaşanlar, suça şahitlik yapanlar, bunları yargı ile paylaşmalı mı, bunu yapmaları doğru mudur? Bence bu sorunun cevabı basit, evet paylaşmalılar ve bu paylaşımları doğru.

Emir ve Vahdettin bildiklerini sadece savcılık ve mahkeme ifadeleriyle devlete anlatmakla kalmadılar, aynı zamanda kalemleri ve sesleriyle bunu kamuoyuyla paylaştılar. Peki bunu yapmaları doğru mu? Bu soruya bir önceki soru kadar kesin bir cevap veremiyorum; çünkü iki yönde de argümanlar görebiliyorum (mesela pragmatik bir bakış açısıyla bu paylaşımlar neye sebep oluyor diye bakılabilir, veya daha etik bir bakış açısıyla gerçek ne olursa olsun ortaya çıksın artık denilebilir), ama benim şahsi görüşüm bunun doğru olduğu yönünde. Neden böyle düşünüyorum? İki sebebim var, birincisi ben etik olarak bakıyorum ve doğru ne olursa olsun ortaya çıksın istiyorum. İkincisi ise (belki bir kısmınız buna katılmayacaktır ama) kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede bunların yararlı olacağını düşünüyorum. 

Böyle düşünüyorum çünkü Gülen cemaatinin bence Türkiye halkı nazarındaki asıl problemi ne “paralel devlet yapılanması,” ne 17-25 Aralık, ne 15 Temmuz, ne devletin tüm imkanlarını kullanarak yaptığı kötü propaganda. Asıl problem bunların daha derininde olan “güvenilemezlik,” olan şeyleri kabul etmemeleri, bir nevi “iki yüzlülük.” Emir ve Vahdettinin yaptığı bence bir “delikanlılık” (Ahmet Dönmez’i cemaat cenahındaki tek delikanlı olarak görüyorum bu arada) ve bu delikanlılık orta uzun vadede toplumsal bir barış (veya en azından bir kabulleniş, bir uzlaşı) için bence bir gerek koşul. Geçmişle hesaplaşılmadan uzlaşı sağlanamaz çünkü. 

Yazımdaki diğer argümanlarıma geçmeden şunu da eklemem gerekiyor, ben burada Emir’in ve Vahdettin’in avukatlığını yapmaya veya onların her söylediklerinin %100 doğru olduğunu ifade etmeye çalışmıyorum, savunduğum şey sadece onların da konuşma haklarının olduğu. Herkesin konuşmaya hakkı var.

Bence bu durumla alakalı en önemli meselelerden birisi şu: her ne kadar köktenci bir cemaatçi kabul etmese bile bu cemaatin bir kısmı tarafından cemaat mensuplarının bir kısmına (ama çok ama çok az bir kısmına ve gizlice, başka cemaat mensuplarına bile hissettirmeden; bunu önemle eklemek istiyorum) “sistematik bir şekilde” sorular verilmiş; yine bu cemaatin bir kısmı tarafından şok mangaları ile kendilerine düşman belledikleri askeri öğrencilere işkenceler yapılmış; yine bu cemaatin bir kısmı tarafından Tahşiye, Selam-Tevhid, Casusluk, Ergenekon, Balyoz vb davalarda usulsüzlükler ve hukuksuzluklar yapılmış; yine cemaatin bir kısmı tarafından tüm Emniyet personeli (Garson usb’siyle) ve Askeri personel (matrix programıyla) fişlenmiş… Daha bu listeyi uzatabilirim. 

Allah aşkına, Türkiye halkının bütün bu olanlardan hesap sorma hakkı yok mu? Bu rezilliklere dair bilenlerin bildiklerini anlatmaları doğru olmaz mı? Allah aşkına, Mahrem dizisiyle yaşadıklarını öğrendiğimiz Hamza Kaya’nın, Ümit Faruk Yenici’nin, dahası Aydın Çopur’un, Ali Tatar’ın ve daha ismini bildiğimiz bilemediğimiz nicelerinin başlarına gelenlerin hesabı sorulmasın mı? Tabii ki bunların hesabı şu an iktidarın zalimce yaptığı gibi hamile kadınlardan, kendi işinde gücünde öğretmenlerden, esnaflardan; yani kısacası cemaatin sivil tabanından sorulmamalı; ama birilerinden sorulmalı.

Yazımın başlığına dönecek olursam, bu sorulara Emir ve Vahdettin bence delikanlıca cevap veriyorlar, ama Vahdettin’in defalarca anlattığı ve başındaki abileri olduğunu söylediği Hamdullah Öztürk ve Süleyman Sargın cevap vermiyorlar. Bırakın cevap vermeyi muhatap bile almıyorlar. Emir ve Vahdettin bulundukları konumlar itibariyle nispeten daha ufak çapta suçlara karışmışlar, bunları itiraf ediyorlar, bunlardan pişman olduklarını söylüyorlar. Hamdullah ve Süleyman ise tasarladıkları ve uyguladıkları suçları kabul etmiyorlar (dolayısıyla pişman olmadıklarını varsayıyorum,) ve bulundukları konum itibariyle planlayıp uygulattıkları suçlar nispeten çok daha büyük; çünkü altlarındaki insanlara bu suçları bir görev tanımı olarak dayatıyorlar ve dini saiklerle, kültvari bir ortamdaki psikolojik ortamla, bunların yapılmasını sağlıyorlar.

Tabii burada sadece bu iki kişi (Hamdullah ve Süleyman) değil bahsettiğim. Bu mahrem hizmetleri tasarlayan, yıllarca yöneten, bütün günahlarına fetvalar veren, altlarındaki insanlara bu günahları uygulattıran, ama çoğunun isimlerini bile bilmediğimiz sözde “büyük abiler”in hepsinden bahsediyorum. Mesela 15 Temmuz’dan kısa zaman öncesine kadar içlerinden birisinin dönüşümlü olarak Pennsylvania’da Gülen’in kampında kaldığı TSK’nın 4 kuvvet imamından bahsediyorum, mesela ilk zamanlarda TSK personeline abilik yapmış olan İsmail Büyükçelebi’den bahsediyorum, mesela Gülen’den bahsediyorum. Bu kişiler sessiz, bu kişiler sağır sultan, bu kişilerin çoğu ya önceden beri ya da sonradan yurt dışına çıkmış ve rahat hayatlarını yaşıyorlar, bu kişiler hala aynı mavalı okuyorlar. Bu kişiler de benden dünyada ve ahirette uzak olsunlar. Beni asıl üzen taraf şu: bu kişilere “iyilik hareketi” olarak yola çıktık diyen cemaatin mensupları hesap sormuyorlar. Evet, Emir ve Vahdettin’e hesap sorabilirler, sorsunlar, ama abilerinden ve hocalarından da hesap sormadıkları sürece ben onları hiç de samimi bulmuyorum. 

-İsa Hafalır


author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Sayin isa bey,
    Fethullah gulen cemaatin de ogretilenler haricin de sorgulama, az bișe de olsa kurani referans alma olayi yoktur,
    Uzeyir Garih cemaate niye orta asyada okul yapip teslim ediyor diye maide 82 merkezli sorular akillarina gelmez, uydurma kerametler ile kutsallik yuklenen bir FG ile din adina uyutulmus kitlelerin dinin merkezi olan kitabi ve peygamberi olcu edinmemeleri elbetteorgu yeteneklerini ortadan kaldirmis.
    Evlenmeyen yuzlerce genc, kimi ornek almis?
    Peygamberimi? Evlenemeyen Said Nursi yi mi Yoksa evlenmeyen FG yi mi?
    Rusya cemaatin okullarini CIA ya taseronluk yapiyor diye kapatirken cemaat ve cia iliskilerini hala bir sorgulayan cikmadi.
    Graham Fullerin cemaat askini bir sorgulayan cikmadi hala.
    1990 larda sukuti memioglu tarafindan kaleme alinmis Mistik hezeyanlar ve yeni bir kutbu azam isimli yaziyi belki de ilk ciddi oturakli hurafeleri sorgulayan yazidir,internette var okumanizi tavsiye ederim.
    Sorulama yapilan hatalarin otesine tasinirsa daha faydali sonuclar verilir.
    Allah hepimizi dogru yola iletsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itiraz ediyorum. müslüm topluluklar arasında en zeki ve sorgulayan insanlardık. modern çağa ayak uydurmuş bir islam fikri aklımızı çeldi. islamın çürümüş bir şey olduğunu farkettiğimizde gemi çoktan limandan uzaklaşmıştı. öteki müslümanların da bizi ayırt edecek aklı yoktu. şimdi çoluğu çocuğu hapse atıp adalet masturbasyonu yapıyorlar. fetullah puştu geberip gidecek hala amarikadan alamadılar ama garibanların cezaları infaz edilmeye devam. siz de böyle devam edin. ne de olsa fukara takımıyız ya aq ne aklımız var ne sorgulama kaabiliyetimiz değil mi?

      Sil
    2. Zekilik konusunda dogru olabilirsiniz ama sorgulayan konusunda asla dogru degil.
      Cebraile posta koyan, peygambere posta koyan bir adamin pesinden giden toplulukdan bahsediyoruz,
      Cebrail parti kursa oy vermem diyen,peygamber gelse,ya resulullah sen soyle kenarda dur diyen bir adama hocaefendi diyen bir toplulukdan bahsediyoruz.
      Sarki turku yarismasi duzenleyip kitleleri milliyetcilikle hipnoz edip bu bir nevi Eurovision yarismasina peygamberin misafir oldugunu iddia eden bir adam dan bahsediyoruz.
      Sayin sorgulayici oldugunu idda eden kardesim, graham fuller ilimli islam projesini arastirmani ve bu projede gulen cemaati mere de duruyor arastirmani tavsiye ederim.
      Imam humeyni o projeye 40 yil once amerikanci islama dikkat edin diyerek ummeti uyarmisti.
      Cennetin yolu irandan gecse bile Allah'a posta koyan lider elbette iran dan gelen uyariya sagir kesilir.
      Cemaat evlerinde yurtlarinda zaman gazetesi disinda gazete yasakdi hatirlarsan, cemaat disi kitap ojumak yasakdi.Ali seriatinin ,seyyid kutub un
      Esad cosanin vb cemaat olmayan tehlikeli ! Yayinlari okumak yasakdi sorgulama yasakdi cemaatte.
      Simdi bazilari sorgularken maalesef amuda kalkmis,ayaga kalkmak yerine,

      Sorgularken
      Kuran a ve ehlibwyt e denk geldiniz mi?
      Yolunuz hic kesistimi?Saygilar

      Sil
    3. abi ben anlamıyorum. siz nasıl bir cemaat yaşadınız? ben bilmiyorum. islam denen saçmalığın en light hali bu toplulukta olduğu için insanlar burada kümelendi bence. hocaların zaten hepsi saçmalıyor... feytullahın bahsettiklerini sanki diğer mallar bahsetmiyormuş gibi konuşuyorsun. diğer cemaatler birbirine zikir ayinlerinde birbirine şiş sokarken, abiler bize fizik kimya matematik anlatıyordu. feytullahı önder olarak falan mı görüyordu sanki çoğunluk. kalacak yeri olmayan üniversiteli çoğu. bugün cemaati kapattılar öğrenciler banklarda yatıyor. devlet yurtları mapusane gibi... müslümanların hiçbiri normal değil. aralarında en normal görünen bunlardı yalan mı? daha normal göründükleri için insanlar burda kümelendi. feytullah da bir iki kasetten zırvalıyordu işte... onu bi tarafına takan mı vardı afedersin! sorgulamıyorlardı falan diyorsun. millet mecbur kalmasa dinlemiyecek bile sen çıkmış sorgulamıyor diyorsun. nesini sorgulamıyor umrunda değil cemaattekilerin cebrailmiş muhammetmiş aman geliyormuş gidiyormuş.... millet işine bakıyordu. arada devşirebildikleri militanlaştırabildiklerini böyle fakir muhtaç zorunda kalacak tipleri mahrem yapılanmalarına falan sokup - onları da şantajla falan ha! - saman altından su yürütüp etrafımıza toplananları da bizden gösterip bi boklar olur muyuz onun hesabındaydılar. ilk hamlelerinde zaten herkes terketti bunları. tuzağa düşürüp baylok falan kurduklarını mecbur bıraktıklarını tutabildiler anca. onlar bile ilk sorguda itirafçı olup işin içinden çıktılar. sizin gibi düşünenlerin sorunu toptancısınız. zannediyorsunuz ki milletin dünyası fetullah etrafında dönüyordu. öyle değil. feytullah milletin s2nde değildi.

      Sil
    4. yahu sen de fetö aklama merkezi çıktın. Hiç mi gaste okumuyoruz hiç mi yaşamadık busitede bile yazılar kaynıyor. Bütün fetullahçılar şantajla fetullahçı olmuşlar yazıyorsun, fakat sitedeki eski fetullahçıları okuyanlar sana mı inanacaklar onlara mı?

      Sil
    5. bana bak "gaste" okuyan dayı. biz sizin gibi yobaz dayıların onayı ile abilere gittik geldik biz. sonunda da bize fetöcü deyip çıkıyorsunuz işin içinden. bugün can havlindeyiz diye fetullah tayfasını eleştiriyoruz ama sıra senin gibi dayılara da gelecek. vasatlığın arkasına sığınıyorsunuz. anlamıyor muyuz zannediyorsun. onca ziyan olmuş çocuğun ve çocukluğunun gencin ve gençliğinin günahı vebali sizin vasat boynunuzda. biz uyandığımız mevzuları birbirimize paylaşıyoruz. senin gibi "gaste" okurlarına pek hitap etmiyor o yazılar.

      Sil
    6. yahu sana kim onay verdi ben mi verdim? Senin gibileri verdi. Sanki onay aldıkların senden değilmiş gibi yazman da eğlendiriyor. Onca ziyan olmuş çocuğun ve çocukluğunun gencin ve gençliğin ferdiyim. Siz yeni uyandınız ama daha doksanlı yıllarda yazılıyordu. Mesela ergenekondan içeri attırdığınız Ömer Öngüt'ün Nar dini isimli kitabına bak. 80-90lı yılların Cumhuriyet gazetelerine bak.
      Asıl biz Müslümanlar sizin gibi tarikat dini mensupları yüzünden mağdur olduk. Siz kendinize müslüman diyorsununuz ya İslamda ruhbanlık yoktur ayetinin anlamı tarikatların, tarikat müritlerinin İslamla alakası yoktur da demektir. Utanmadan kendinizi islam olarak lanse edip islam budur propagandası yaptınız.
      Size kimse onay vermedi sadece Fetullah Dinine iman edenlere kandınız. hem solda hem sağda eski gastelere bak onay aldıklarının Fetullah dininin müminleri olduklarını göreceksin

      Sil
    7. siz müslümanlar! öylesine esnek bir topluluksunuz ki dün ak dediğinize bugün bok da dersiniz. siz müslümanları büyüğümüz zannedip saymak için içtiğimiz andlara yazıklar olsun. yazıklar olsun bize ki, sizi büyük sanıp itibar etmişiz. yazıklar olsun bize ki, kıt aklınıza danışmışız. dilerim ki siz müslümanların dini soyu sopu kurusun. kuruyacak da zaten. gelecek nesil sizin ağzınızın tavanına salıncak kuracak inşallah.

      Sil
    8. Ahanda fetö dinine mensup opotünist ateyistlerden birisi gelmiş :D Siktir git kim olursan ol siktir git. Allah akıl dağıtırken seni hangi dağın otunu otluyordun hanfendi?

      Sil
    9. fetö diniymiş... hele dürzüye bak hele... ben sizin ciğerinizi bilirim lan yavşak müslüman!.. işinize gelmeyince böyle yaparsınız işte. islam dini ağzınızdan bu boku akıtan ahlakı veriyor işte size. sizden daha iyi ahlaklı olanları da çekemiyorsunuz. illa herkes sizin gibi ahlaksız geri kalmış ve yobaz olmalı. azıcık ilerleyeni ayağından tutup içinde durduğunuz çukura çekmeye çalışırsınız. siz bokunuzla oynarken başkalarının ilerlemesi size öyle bir hasetlik ediyor ki hırsınızdan çatlıyorsunuz. mına kodumun yobazları sizi...

      Sil
    10. yav sen ne fantezi dolusun boklar çişler. Çok mu porno seyrediyorsun evinde kimse sana yüz vermiyor mu? Feleğini mi şaşırdın İleri geri muhabbetlerin zaten bağnazlığını gösteriyor. İleri olan ne geri olan ne ?Senin argümanlarına bakarsak asıl ateizm gericiliktir on bin yıl önce de ateizm vardı ve ateistler yazıya da, evrenin gerçeklerine de düşmandır. Harbiden bağnaz ve gericisin halen fetöcü ateizm propagandası yapıyorsun.
      Ben bak gönül indirmişim senin gibi ufuksuz internet kurdu zavallıya tebliğ edip imana çağırıyorum. Çık o bok çukurundan diyorum; insanda biraz akıl olur da idrak eder dimi.
      Son olarak aklı sikiş muhabbetinde olan hanfendi açıl biraz dünyaya kendini geliştir. halen 90lı yılların içi boş kendisi boş kişilerin anlamsız ve gerçekten aptalca argümanlarını söylediğinden menapoz dönemi acıları çektiğini de düşündürüyorsun.

      Sil
    11. allahın hırbosu tartışmayı beceremeyince bütün tuşlara birden basmışın. ama bu içindeki pisliğin dökülmesine neden olmuş. iyi de olmuş. güzel ahlak dinisinizya :) çok güzel örneklemişsin.

      Sil
  2. Sukuti memioglu 1990 larda tevhid dergisinde yazan bir felsefe ogretmeniydi.
    FG yi oturakli elestirmesinin karsiligi tevhid camiasina kumpas olarak geri donmus olabilir.
    Veya bu camiaya olan kumpasin sebebleri cemaat israil iliskilerinde aranabilir, zira tevhid selam cevresi Turkiye iranci diye bilinen cevre, ve cok marjinal bir cevre, FG cemaati ile boy olcuemeyecek kadar kucuk ve dergicilik disinda ciddi bir yapilanmasi olmayan bir yapi.
    170 ulkeye yayilmis bir sirket milyarlarca dolari olan bir sirket, bir mahelle bakkalindan ne ister?
    Bu bakkala niye kafayi takar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fişi çekilmiştir de ondan. otoliz yapıyor islam hücreleri. yerine taptaze dipdiri cemaatler çıktı bak. cemaat müslümanların intihar bombacılığını yaptı resmen. yobazların yolu açılsın diye patlattılar cemaati.

      Sil