Header Ads Widget

test banner

Vahdettin Polat (1/2) | Gülen Cemaati Askeri Mahrem Yapılanması

Vahdettin Polat ile  Gülen Cemaati Askeri Mahrem Yapılanması ve 15 Temmuz üzerine bir söyleşi yaptık. İki bölüm halinde yayınlıyoruz.

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. USB / SD card ile hard disk klonlama olayını anlattığında inandırıcılığını yitirdi abimiz. Kapalı olan bir bilgisayarda bile 15 saniyede kopyalayabiliyormuş HDD'yi. Yersen. Kapalı olan bilgisayarda bu işlemi yapamazsın. Açık olan bilgisayarda bile 15 saniyede yapamazsın. O kadar veriyi o kadar kısa sürede kopyalayamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız klonlama işleminin bu kadar kısa sürede yapılması mümkün değil. Doğruysa burda iki ihtimal olabilir.

      1- Klonlama diye bahsettiği şey muhtemelen indeksleme işlemi. Yani bilgisayardaki tüm dosyaların adları, konumları ve diğer özelliklerinin kayıt edilmesi (içerik hariç). Bu işlem diskte hızlıca arama ve gezinme imkanı sağlar. Adli bilişimde zaten kullanılan bir işlemdir ve denildiği gibi 15-20 saniye içinde tamamlanabilir. Muhtemelen sadece alınan indekse bakarak o kişi hakkında oldukça fazla bilgiye sahip oluyorlardı.

      2- SD kart/USB bilgisayara takıldığında 15-20 saniye içinde bir virüs bulaştırıyor. Bu virüs daha sonra bilgisayardaki tüm dosyaları internet üzerinden bir başkasına gizlice gönderebilir. Bu durumda tüm dosyalar ve içerikleri tamamen elde edilebilir.

      Her iki ihtimal de korkunç ve insanların yatak odasına girip izlemekten farksız.

      Sil
    2. Teşekkürler açıklama için. Fakat "bilgisayar kapalı iken de bu işlemi yapabiliyoruz" dedi abi. İndeksleme / virüs bulaştırma işlemi bilgisayar kapalı iken nasıl yapılabiliyor 15 saniyede???

      Sil
    3. Rica ederim. Bilgisayar tamamen kapalı iken bu işlemleri gerçekleştirmek mümkün değil. Sanırım kapalı derken bilgisayarın uyku (sleep) modu kastediliyor. Bu durumda denildiği gibi "enter" tuşuna basılırsa bilgisayar açılır ve takılan SD kart/USB işlemi bitirdikten sonra bilgisayarı tekrar uykuya alır. Buna benzer bir cihazı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

      https://steemit.com/tr/@s1444/siber-guevenlik-rubber-ducky-nedir

      Anladığım kadarıyla bu tarz cihazlar genellikle bilgisayara kendini bir USB klavye veya mouse gibi tanıtıyor ve önceden belirlenen şekilde bilgisayarı kontrol ediyor.

      Sil
    4. Enter tuşuna basılınca bilgisayar uyku modundan çıkmaz. Şifre girilmesi gerekir. Herhalde Genel Kurmay Başkanlığı çalışanlarının, askerlerin vs. bilgisayarı şifresiz olacak değildir. Abi yukarıdaki video'da uyku modundan bahsettiğini düşünmüyorum. Kapalı bilgisayarlardan bahsediyor. Belki USB disk takıp, bilgisayarı açıp, USB deki işletim sistemini boot edip, oradan birkaç işlem yapıyor olabilirler. Ama My Documents, Desktop gibi kullanıcıya ait veriler sanırım Windows şifresi girilmediği zamanlar erişime kapalı oluyor. Başka bir işletim sistemi ile boot edilmesi durumunda sanırım bu dosyalar okunmuyor.

      Sil
    5. Neyi tartışıyorsunuz adam demiş ki o USB hiç kullanmadım. Zaten kullansa ona detaylı anlatırlar, bir öğretmen başka bir öğretmene anlayacağı şekilde ne işe yaradığını demiş sadece.

      Ayrıca istihbaratın kullandığı teknolojiyi nereden bileceksiniz, windows şifresi olmasa diyorsunuz. Bu yapı son teknoloji sistem kullanıyor, adamlar bu yolla albaylardan mitçilerden polislerden belge topluyor. Bu usb sistemini de kendi istihbaratçı ve mühendislerine yaptırıyorlar. Neye dayanarak böyle olmaz ki diyorsunuz. CIA'de mi çalıştınız ya da Mit'de? CIA'de ben bu işlere bakıyordum onlar bile bu aşamaya gelmedi diyorsan okey. Türk mühendisler cemaatçisi yada değil böyle teknolojiler kuramaz ama devlet eliyle bu şirketlere ulaşır böyle araçları alırlar ve sonra araçlar kaybolur pufff ve cemaat kendi envanterine alır.

      Sil
    6. Sevgili kardeşim, cemaatçiler son model bir USB sistemi kurabilir. Ama önemli olan muhattap oldukları insanların bilgisayarının hızı. Saniyede 30 / 40 mb okuyabilen bir hard disk var ise bir bilgisayarda, sizin getireceginiz USB cihazının kimin tarafından nasıl üstün vaziyette yapıldığının önemi yok. 15 saniyede olmaz bu iş. Mümkün değil. Neden tartışıyoruz? Çünkü bu anlatılan teorik olarak doğru olamaz. Abinin bu anlattığını yalan ortaya çıkınca, diğer dediklerinin de yalan olma ihtimali ortaya çıkıyor.

      Sil
    7. bu tarz abartmalar toplumu histerik yaptı resmen. olmıycak şeylere inanıp bizim aslında insan değil çip takılmış robotlar olduğumuzu düşünen münferit yazarları dahi oldu. bunların hepsi muzcuların oyunları. muz cumhuriyetini kurmak için pireyi deve yapıp bahane buldular...

      Sil
    8. 1) Bilgisayardaki word ve excel belgeleri kaç mb tutar?
      2) Adam yalan söylüyor diyorsunuz, adam mitçi olsa böyle bir konuda hata yapar mı böyle teknik bir yanlış yapar mı?
      3) Tam tersi adam öğretmen kendisine o usb veren de öğretmen yada ilahiyatçı olan bir sivil mahrem imam, başındaki ona ne anlatıysa o da hiç bilmeden safça bunu diyor. Siz de bir şey yakalamış gibi aa bak yalan dedi acaba diğer dedikleri doğru mu diyorsun
      4) Adam yıllarca önceki şeyleri anlatıyor, darbe olalı 5 sene oldu, insan hafızası detayları yanlış hatırlar. Hafızanın nasıl çalıştığını bir oku önce ve böyle küçük yerlerden akıl yürütüm yalan bulmayaca çalışacağına bir tanık verdiği ifade nasıl doğrulanır onu düşün bak aşağıda anlatacağım
      5) Çok zeki kardeşim çok mu zor diğer diğer dediklerini teyit etmek, darbe davasında yargılanıyor dosyasına erişmek çok mu zor, git oku. Komik akıl yürütmelere gerek yok.
      6) Bunu son yorumcuya diyorum, Robot gibiydik cemaatin içinde efsunlanmıştık denilen bu yazıyı sen beyne çip takılıyor anladıysan zaten senin gibilerden oluşan ülkenin muz cumhuriyeti olması normal
      https://www.munferit.net/2020/04/nasl-androide-donustuk.html
      7) Pireyi deve yapmışlar diyorsun ya ilk soru çalınma ile son çalınma ve çalınan sınav sayısını yaz da bi piremiymiş ortadaki deve mi bir anlayalım, bilmiyorsan da atlama pireyi deve yapıyorlar diye.

      Sil
    9. Kimse adamın yalan söylediğini ima etmiyor. Sadece söylediği şeylerin etkisinin farkında değil onu söylüyoruz. Büyük şeyler söylediğin zaman bunu iyi açıklayabilmen gerekir. mesela emir yıldızın anlattıkları da büyük şeylerdi; ama açıklayamadığı bir yerinin olduğunu düşünmedik okurlar olarak. Fakat burada bir şey var. Yani bu “elma yedirme” olayı cemaat efsanesine dönüşmemeli. Bu ex-cemaatçi lere olumsuz yansıyor. Insanlar bu açıklanamaz mitler üzerinden kendilerini hep tehlikede hissediyorlar. cemaat olayını terketmek yetmiyor insan içine karışabilmek için. röportaj veren kişilerin bu konuda hassas olmasını istemek kimseye fazla gelmemeli.

      Sil
    10. şimdi son yorumcuya diye yazılan girdilerin muhatabı benim. burada benim anlayışımın aşağılanmasına cevap vermem gerekiyor. başlığında bile anroid geçen bir yazıyı ne şekilde anlamam gerekiyor? yazar kendi adına bir özeleştiri yapmış. okuyuculardan biri bu düşünceye katılmıyor. itirazını dile getiriyor. başka bir okur çıkıp aynı yazıyı nasıl anlamam gerektiği konusunda bana ahkam kesiyor. yani kusura bakma güzel kardeşim ama fetöden ağzın yanmış yoğurdu üflüyorsun bence sen. bilmiyorum kurduğum mecazları anlayabilecek kadar anlayışın var mı ama başka bir insanı aşağılamak iyi bir davranış değil. bu yanlış tamam mı?

      Sil
    11. özeleştiriden bahsetmişken. senin gibiler demişsinya. evet benim gibiler! sen nesin sanki... benim gibi değil misin? fetönün ait olduğu dine "hizmet" etmedin mi? hep beraber ülkedeki laik düzeni silkeleyip. muzlimlerin iktidarına sebep olmadık mı? muzlimler 15 temmuzda darbe teşebbüsü görünümlü islam devrimi yaparken sen neredeydin acaba. biz çocukken kandırıldık, manipüle edildik, en tabii duygumuz olan din ile çarptılar bizi. büyüklerimizin ihanetine uğradık. o yüzden ben kendimi çok suçlu da hissetmiyorum. asıl suç büyüklerimiz dediğimiz ahmaklarındı. kendini ayrı bi şeymiş gibi tarif edip 15temMUZ cumhuriyetinin kuruluşunda hiç payı yokmuş gibi konuşan arkadaşım... senin gibiler! tam olarak senin gibiler! bu sonuca neden oldular.

      Sil
    12. 1) youtube yorumunda bir cemaat trolü elma yedirme olayından her dediği yalan yazmıştı o sandım. kusura bakmayın haklısınız
      2) akp abartmıyor, bunlar yaşandı daha bir çok ucu akpye de dokunacak şeyler yaşandı, tam tersi akp bunları gizliyor onun yerine fetö korona yayıyor tarzı haber yapıyor. muz cumhuriyetinin iki aktörü akp ve cemaat. cemaat kendi rolünü inkar ediyor. muzcu dediğin akpnin oyunu değil yani bunlar hepsi gerçek. siz cemaatçi gibi yorum atmışsın ben de tepki verdim.insanı aşağılamak iyi bir davranış değil, bu yanlış evet kusura bakmayın haklısınız özür dilerim.

      Sil
    13. muzcu dediğim akpliler değil. muzcu hepimiziz. bütün müslümanlar. ingilizce "muzlim" kelimesinden yola çıkarak yaptığım bir ironi.
      müslümanların egemen oldukları yerleri muz cumhuriyetine cevirmesi
      ☪muzun islamın simgesi olan hilale benzemesi .
      15temMUZ un kurtuluş günü olarak görülmesi.
      ülkenin her yerine -parkına bahçesine- 15 temmuz isminin verilmesi
      gibi olgulardan hareketle böyle bir ironiye başvuruyorum.
      ||| "düştük bir muzun peşine öz kimliğimizi unuttuk. "
      muz dediğim hilal dir. hilal islamdır. ben yaşadıklarımdan sonra hata ve kusuru ne fetöde ne tayyipte aramıyorum. bana göre asıl sorun bataklıkta yani islamdadır. ben böyle bir seçim yaptım. geçmişe dönüp baktıkça islamın abuk sabuk öğreti ve kurallarının hayatımı nasıl yavaş yavaş felce uğrattığını görüyorum. aynı şeyin toplumsal olarak da ülkemin insanlarında makro boyutta gerçekleştiğini gözlemliyorum.
      ...
      sıradan müslümanlar neyse de "tahkiki iman" diyen müslüman en tehlikeli insan bana göre. çünkü islamın ne demek olduğunu anlıyor. içindeki cevaz verilen vahşilikleri ve kötülükleri de görüyor... bunları görmüş olması artık o kişiyi sorumlu hale getiriyor. önceden hissetmediği sorumluluğu hissetmeye başlıyor. bu nedenle imam hatip ya da başka yerlerde islamı derinlemesine inceleme fırsatı olan insanlar bu kötülükten kurtulmanın yollarını arıyor. bütün bunlara razı olanlar ise o saatten sonra teknik olarak o dinin militanına dönüşmüş oluyorlar. o yüzden benim yargım şu ki taklidi imanda olanlarda yine biraz insanlık vicdan var ama tahkiki imana ulaştığını iddia eden mağrur müslümanlarda insanlık yavaş yavaş çekliliyor. sonra işid de olduğu gibi fetö de bile insanları bombalarla öldürme motivasyonu doğuyor.
      ...
      ben yaşadıklarımdan sonra kendimi suçsuz hissetmemin yolu olarak bunu buldum. bence bütün müslümanlar bir kötülük pesişndeydiler. bizi günah keçisi olarak öne sürdüler. tayip de fetullah da diğer tarikat liderleri de benim için aynıdır. hepsi muzcudur. ben sadece safiyane anadan babadan taklidi imana ermiş kardeşlerimi tanırım. tahkiki imana ulaşmışların şerrinden de ulu tanrıya sığınıyorum. eyyy ulu tanrım!

      Sil
  2. Gulen cemaati kendilerine kul(dunyevi anlamda) yetistirdi.
    Islam dunyasina kapali, tamamen tecrit edilmis emir komuta icerisinde sivil ER ler yetistirdi ler.
    Kuran Dan sunnet den sadece cemmatin perspektifinin musade ettigi kadar haberdar bir nesil yetistirdi ler.
    Cebrail parti kursa oy vermem dedigi zaman itiraz Eden cikamadi.
    Bu soz insani dinden cikarir.
    Bu soz ki seytanin Allah a adem peygamber hakkinda ettifi itirazin baska bir versiyonudur.
    Cennet e girmis de hoca effendi guzergahi sorguluyor irandan Cennet gitmezmis. Israilli askerler ile poz veren cemaati yuksek rakimli abilerinin kizlari bir baska ihanet.
    Fikirsel, inancsal oz elestriler de ilerde olgunlasarak gelecektir insallah.

    YanıtlaSil