Header Ads Widget

test banner

Mağdurları ve Masumları Çıplak Bir Şekilde Aramak İşkencedir

Gözaltına alınmış olan bazı Üniversite öğrencisi hanımefendiler, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na mektup göndermişler. Mektuplarında, gözaltında tutulmuş oldukları Uşak İl Emniyet Müdürlüğünde çıplak olarak arandıklarını ifade etmişler. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Sosyal medya hesaplarında çeşitli paylaşımlar yaptı ve TBMM Genel Kurulunda, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin, çıplak olarak arandıklarını ifade etti.

Utanma duygumu ihlal ettiler

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kollukta ve cezaevlerinde yapılan çıplak aramaları gündeme getirmesinin ardından, çeşitli sosyal medya hesabı kullanıcıları tarafından, Twitter'de: "ÇıplakAramaya SessizKalma" diye bir gündem çalışması yapıldı. Kollukta ve cezaevlerinde çıplak olarak arandıklarını ifade eden kişiler, maruz kaldıklarını belirttikleri hak ihlalini, Twitter'da yapılan "ÇıplakAramaya SessizKalma”  etiketiyle kamuoyuyla paylaştılar. Ben de Twitter hesabımdan, çıplak aranmama ilişkin şu tweetleri attım. "Ağır görme engelli olmama ve kelepçelenmeme rağmen, Tarsus 2 nolu T Tipi Kapalı CİK'te ve Bünyan 1 nolu T Tipi Kapalı CİK'te çıplak olarak arandım. Donumun haricindeki kıyafetlerimi çıkarttırdılar. Bana donumu sallattılar. Utanma duygumu ihlal ettiler. "ÇıplakAramaya SessizKalma"

Evet, yanlış dinlemediniz ve okumadınız. %90 ağır görme engelime ve sevk işlemlerim esnasında Jandarma devriye rütbelileri tarafından ellerime kelepçe takılmasına rağmen, Tarsus 2 nolu T Tipi Kapalı CİK'te ve Bünyan 1 nolu T Tipi Kapalı CİK'te, çıplak olarak arandım.

Kanun bu duruma ne diyor?

Oysaki 3687 sayılı Ceza İnfaz Kurumlarının yönetimi ile Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tüzüğün 5. bölümünde bulunan 46. maddesinin a, b, c ve d bendinde: "Çıplak arama, hükümlünün utanma duygusunu ihlal etmeyecek şekilde ve kimsenin görmemesini sağlayacak tedbirler alınarak gerçekleştirilir. Arama sırasında önce bedenin üst kısmındaki giysiler çıkarttırılır. Çıplak arama sırasında bedene dokunulmaması için gerekli özen gösterilir. Aranan kişinin beden çukurlarında bir şeyin bulunduğuna dair makul ve ciddi emarelerin bulunması halinde, öncelikle hükümlüden madde veya eşyanın kendisi tarafından çıkartılması istenir. Aksi halde bunun zor kullanılarak gerçekleştirileceği bildirilir. Beden çukurlarındaki arama, cezaevi tabibi tarafından yerine getirilir. Çıplak olarak arama, mümkün olan en kısa zamanda bitirilir" diye yazmaktadır.

Ben %90 Ağır Görme engelli bir kişiyim. Sevk ve nakil işlemlerim esnasında, genel olarak ellerime kelepçe takılmaktaydı. Cezaevlerinin girişlerinde xray cihazından ve dedektörlü kapıdan geçirildiğim esnalarda, zaten cihazlar ötmemekteydi. Çıplak olarak aranmamın ne gereği vardı? Ayrıca, beden çukurlarımda bir şeyin bulunduğuna dair hiçbir emarenin bulunmamasına rağmen, çıplak olarak aranmam, ne ile izah edilebilir? Yazımın sonunda, xray'dan geçirildiğim esnada, xray cihazının ötmemesi üzerine, Menemen R Tipi Kapalı CİK nöbetçi baş memuru ile aramda geçen diyaloğu yazacağım.

***

Çıplak olarak arandıklarını söyleyen kişilerin kan donduran sözleri

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, Gözaltında tutuldukları esnada, Uşak İl Emniyet Müdürlüğünde çıplak olarak arandıklarına ilişkin kendisine mektup gönderen Üniversite öğrencisi hanımefendilerin maruz kaldıkları hak ihlalini kamuoyunun bilgisine ve ilgisine sunmasının ardından, birçok kişi kollukta ve cezaevlerinde kendilerine yapıldığını ifade ettikleri çıplak aramaları anlattılar. Kollukta ve Cezaevlerinde çıplak olarak arandıklarını ifade eden kişilerin söyledikleri sözler, şahsımı derinden üzdü. Nakledildiğim 2 cezaevinde çıplak olarak aranan bir kişi olarak soruyorum. Kişilerin utanma duygularımızı ihlal etmeye hakları var mı? Kollukta ve Cezaevlerinde yapılan çıplak aramalar, onur kırıcı değil mi? İsterseniz sözü çok uzatmadan, çıplak olarak arandıklarını ifade eden kişilerin anlatımlarını hep birlikte dinleyelim ve okuyalım.

‘Sizde hiç utanma yok mu?’

Eski Mimarlar odası İstanbul Büyükkent şube yöneticilerinden Mücella Yapıcı, @MucellaYapici kullanıcı isimli twitter kullanıcısı, maruz kaldığını ifade ettiği çıplak arama hususuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: "Öyle mi? Siz de hiç utanma arlanma yok mu? Bir parkı savundum diye beni 60 yaşımda aşağılayıcı bir şekilde çıplak aramaya maruz bıraktınız ve bunu başka kadınlar yaşamasın diye açık açık ifşa etmek zorunda kaldım"

Yoktur demekle acılarımız yok olmaz

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, maruz kaldığını ifade ettiği çıplak aramayı TBMM Genel Kurulunda şu sözlerle anlattı: "Bana 2 tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiler. Ben Beşiktaş Adliyesinde tutuklandığım açıklandıktan sonra, cezaevine götürüldüm. Metris Cezaevine götürüldüğümde, beni bir odaya koymak istediler. Ne için beni bu odaya koymak istiyorsunuz diye sorduğumda, arama yapacağız dediler. Çıplak aramayla orada tanıştım. Yoktur demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. Vardır demeliyiz ve birbirimizin acıları üzerine hiçbir şey inşa etmemeliyiz. Askerlerin zoruyla bu aramaya maruz kaldım. Şimdi buradan söylüyorum. Bu acı bir şeydir. Biz çok acı gördük. Ama bu namertlikleri gelin çıkartalım bu kitaplardan yönetmeliklerden çıkartalım. Biz yaşadık, bizim çocuklarımız yaşamasın. Sizin çocuklarınız yaşamasın. Yoktur diyerek olmamıştır diyerek bunu kapatamayız."

Yıldız: Çıplak aramanın tanığıyım!

Devletin gizli bilgilerini açıklama suçlamasıyla yargılanan, 155 günlük tutukluluğunun ardından tahliye edilen Oda TV Ankara Müdürü ve Gazeteci Müyesser yıldız, "Çıplak aramanın tanığıyım" başlıklı yazısında, maruz kaldığını  ifade ettiği çıplak aramayı şöyle yazdı: "Polisi bilmiyorum, ama maalesef cezaevinde bu uygulama var... İstisnai falan değil, cezaevi tabibince de yapılmıyor... Tanığıyım!.."

‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’

Yeni Asya Gazetesi eski muhabiri, gazeteci ve iyilik meleği Nur Ener Kılınç ise, maruz kaldığını belirttiği çıplak aramayı, çektiği videoda şu sözlerle anlattı.

"3 Mart 2017 tarihinde tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldüm. Burada yaklaşık 3-4 gardiyan tarafından, çıplak arama tacizine-işkencesine maruz bırakıldım. Bu çıplak aramanın yapılacağı esnada, daha küçük bir odada yaklaşık 3-4 gardiyan bulunuyordu ve günlük muhabbetlerine, seviyesiz dedikodularına devam ediyorlardı. Çıplak aramanın yapılacağı esnada, sizler de mi burada olacaksınız dediğimde, kahkaha atarak bana karşılık verdiler. Böyle onur kırıcı bir ortamda, çıplak arama tacizine ve işkencesine maruz bırakıldım. İnsanları kaybediyorlar, kaçırıyorlar, öldürüyorlar, taciz ediyorlar ve bir de çıkıp utanmadan işkenceye 0 tolerans diyorlar. Gelin birlik olalım ve bu işkenceleri korkmadan utanmadan anlatalım. Biliyorum ki bu işkenceye maruz kalan bir çok kadın, yaşadığı travmanın etkisiyle sessizliği tercih ediyor. Ama gelin, bir olalım, birlik olalım. İnanıyorum ki, insanlık onuru işkenceyi yenecek.

***

Çıplak olarak arandıklarını ifade eden kadınlardan, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e yürek yakan sözler

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ülkemizde yapılan çıplak arama hususunu gündeme getirmesinin ardından, Euronews Türkçe'den Dilek Gül'e konuşan AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, şunları söyledi:

"Bir milletvekilinin adı üzerinden bunu söylemek istemem ama Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben meclisi terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Kendisinin geldiği bir yer var. Orayı siz artık bağlarsınız, nereden geldiğini. Bütün ajandası bu. genel kurula çıktığında böyle şeyler ifade ediyor. Ben Türkiye'de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum. Yok böyle bir şey. Zaten bu konuya içişleri bakanımız genel kurulda cevap verdi. Bunu çok net söyleyeceğim, bu bir f.ö yöntemidir. Ne münasebet, hem de bahsettiği kadınlar mütedeyyin kadınlar. Bütün hayatı kadın mücadelesi ile geçmiş bir insanım, böyle bir şeye müsade edebilir miyiz? Bir kadının böyle aranmasına biz tahammül edebilir miyiz? Akıl var, mantık var. Bunları yaparak bir kampanyanın sesi oluyor, tabi onların dışarıda ekipleri var. Büyütüyorlar, TT yapıyorlar. Türkiye'deki cezaevleri dünya ile kıyaslanamayacak kadar şartları iyi. Hiç kimse cezaevinde olsun istemem, istemeyiz. Türkiye'de cezaevlerinde bu şekilde bir muamele olamaz. Hele ziyaret edilen birisi ile alakalı olarak. Ya nerede yaşıyor bu insanlar? Böyle bir şey olabilir mi? İnanılır gibi değil. Bunlar kesinlikle yok, kasti bir siyasi propaganda var."

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Euronews Türkçe'den Dilek Gül'e verdiği röportajda, kamuoyunu yanılttığı gibi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun meclisi terörize ettiğini iddia etti. Bu nedenle, Twitter isimli sosyal medya platformunda, ÖzlemZenginÖzürDile diye gündem çalışması yapıldı.

Cezaevlerinde çıplak olarak arandıklarını ifade eden bazı kadınlar, çektikleri videolarla Cezaevlerinde çıplak aramanın olmadığını iddia eden AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'e şöyle seslendiler:

"Adım Hacer Koç. 44 yaşında en büyüğü 24 yaşında olan 4 çocuk annesiyim. 2018 20 Nisanında evimden eşimle beraber alınarak gözaltına götürüldük. 1 hafta gözaltı sürecinden sonrasındada, tutuklanarak Bakırköy cezaevine konuldum. Sayın Özlem Zengin'in Ak Parti Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda hukukçu olarak bildiğimiz sayın Özlem Zengin'in Türkiye'de çıplak arama asla yoktur, inanmıyorum. İçişleri bakanımız da bunu açıkladı. Röportajının arkasından ben de bir kendi yaşadıklarımı anlatma gereği duydum. Sayın Ömer Gergerlioğlu'nun bunu mecliste dile getirmesini terörize olarak nitelendirdi.  Asıl terörizm, sizlerin bizlere yaptıkları. Yapılmasına müsaade ettikleri. Çıplak arama vardır. Canlı şahitlerinin bir taneside benim. 2 tane Gardiyan, gecenin 12’sinde, Bakırköy CİK'in girişinde, sadece bir paravan arkasında, delikli bir paravan arkasında ve jandarmanın önünde, çıplak arama yapıldım. Jandarma utandı, arkasını döndü. Bunlar gerçek sayın Özlem Zengin."

"Ben Betül Alpay. 26 yaşındayım. 2018 yılından beri, aktif olarak avukatlık görevini icra ediyorum. Tutuklandıktan sonra Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildim. İlk başta beni 2 kadın ve 4-5 tane erkek gardiyan karşıladı. Öncelikle içerideki kapalı bir odaya alındım. Burda 2 kadın gardiyan, benim üzerimdeki kıyafetleri çıkarmamı söyledi. Ben üzerimde tek atlet ve tek bir alt iç çamaşırı kalacak şekilde hepsini çıkardım. En son alt iç çamaşırımda çıkarmam gerektiğini söylediler. Mecburen onların dediklerini yapmak zorunda kaldım. Altımdaki iç çamaşırımı çıkarıp, 3 kere çök kalk yaptım. Daha sonrasında bayan gardiyanlardan biri, yine altımda hiçbir şey yokken gelip atletimin içerisine elini sokarak, vücudumu muayene etti. Daha sonrasında ben başörtümü bağladım. Üzerime bir tane hastane önlüğü giydirdiler. İçimde bir atlet ve bir iç çamaşırı ve üzerimde de bir hastane önlüğüyle, tekrardan xray'ların olduğu bölüme getirildim. Burda yine 4-5 tane erkek gardiyanın içerisinde tekrardan xray'den geçirildim. Çıplak arama yoktur diyen Özlem Zengin'e sesleniyorum. Çıplak aramaya maruz kalan binlerce kadından biriyim. Eğer 2 Kasım 2017'de Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kamera kayıtlarını incelerseniz, benim orada 4-5 tane erkek gardiyanın içerisinde bacakları çıplak şekilde geçtiğimi görebilirsiniz."

***

Uşak İl Emniyet Müdüründen ve polislerden, Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında suç duyurusu

Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve bazı kolluk mensupları, çıplak arama hususunu gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulundular. Mahiyetinde bulunan kolluk mensuplarıyla birlikte HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, görev yaptığı Emniyet müdürlüğünde yaşandığı söylenen çıplak arama hususunu, iftira olarak nitelendirerek, adliye önünde şu talihsiz açıklamaları yaptı:

"PKK F.Ö ne olduğunu hepimiz biliyoruz. En son iftirasına sizler maruz kaldınız. Bugün buraya geldik. Bize iftira atan bu kalleşlere, bu kan dökücü, ağzından başka hiçbir şey akmayan bu müfterilere hukuk önünde adaletle mücadele etmek adına geldik. Biliyorum ki kiminiz geceden çıktınız. Kiminiz geceye geleceksiniz ama hakkınızı aramak adına bu mücadeleyi burada başlatmış olduk. Elinize emeğinize sağlık. Çok da güzel bir operasyon yapmıştınız. Tekrar tekrar her birinize teşekkür ediyorum."

***

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na F.Ö'cülük iftirası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Emniyet Müdürleriyle yaptığı toplantıda, çıplak arama hususunu gündeme getiren Ömer Faruk Gergerlioğlu'na f.ö'cülük iftirası attı. Bakan Soylu, Çıplak arama hususuyla ilgili şunları söyledi:

"Ana muhalefet liderinin hala bu yalanların arkasında durduğuna şahit olduk. Türk Polis Teşkilatı'na bu iftirayı atan ispatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir, alçaktır. Avrupadan peydahlandığı belli olan, Pensilvanya'dan peydahlandığı belli olan, Amerika'dan peydahlandığı belli olan çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Gergerlioğlu denilen fersude F.ö'cü bir teröristtir. Bunu herkes biliyor. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, bununla ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduk. Gereği yerine getirilsin."

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İl Emniyet Müdürleri toplantısında kendisine "f.ö'cü teröristtir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi:

"Süleyman Soylu, bana iftira atarak f.ö'cü terörist demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim. Neden bana saldırıyorlar? Kral çıplak dediğim için. Çıplak arama var dediğim için. Kadınlara, erkeklere çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için, arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar. Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim. Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım. Yıllardır insan hakları savunucusu olarak hiçbir kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım. Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın Ak Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım."

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, avukatı Bişar Abdi Alınak'ın aracılığıyla, kendisine "F.ö'cü terörist" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, 20000 TL’'lik manevi tazminat davası açtı. Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu davadan kazanacağı tazminatı, hakkı gasp edilmiş, mağdur edilmiş, sivil ölüme uğratılmış engelli KHK'lılara, zulmedilmiş KHK'lıların çocuklarına burs olarak vereceğini söyledi.

Geçenlerde HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile, telefonla görüştüm. Kendisine, Gülen Hareketi iddiasıyla hakkında kurulmuş ve kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmünün bulunup bulunmadığını sordum. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "f.ö iddiasıyla hakkımda kurulmuş ve kesinleşmiş mahkumiyet hükümleri yoktur" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gülen Hareketi iddiasıyla hakkında kurulmuş ve kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "f.ö'cü bir teröristtir" diyerek iftira atmıştır. Bakan Soylu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun lekelenmeme hakkını ihlal etmiştir. Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine iftira atan Süleyman Soylu'ya tazminat davası açtığı gibi, ceza davası da açmalıdır.

***

Adalet Bakanlığı yetkililerinden, çıplak arama açıklaması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği çıplak arama hususuyla ilgili, Adalet Bakanlığı yetkilileri tarafından basın açıklaması yapıldı. Adalet Bakanlığı yetkilileri, yaptıkları basın açıklamasında özetle şunları belirttiler:

"Detaylı arama, istisnai bir uygulamadır. Bu tür durumlarda gereklilik, ölçülülük ve orantılılık ilkeleri esas alınmaktadır. Mevzuatta çıplak arama olarak belirtilen uygulama, detaylı olarak yapılan bir arama türü olup, hükümlü veya tutuklunun tamamen çıplak kalacak şekilde bir arama yapılması, söz konusu değildir."

Herne kadar Adalet Bakanlığı yetkilileri, cezaevlerinde yapılan çıplak aramaların istisnai olduğunu ve tutukluların ve hükümlülerin tamamen çıplak bir şekilde arama yapılmasının söz konusu olmadığını iddia etmişseler de, kişilerin nasıl çıplak olarak arandıkları, kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hatta ve hatta, cezaevlerinde bulunan süngerli odaların amacı dışında nasıl kullanıldığı ve insanlara nasıl akla ve hayale sığmayan işkencelerin yapıldığıda kamuoyu tarafından bilinmektedir.

***

Çıplak arama paylaşımlarında bulunan kişilere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma çıkışı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği çıplak arama hususu, bir kısım twitter kullanıcıları tarafından TT yapıldı. Mağdur ve mağdureler, yapılan TT çalışmasının altına, maruz kaldıklarını ifade ettikleri çıplak aramaları yazdılar. Bazı mağdurlar ve mağdureler ise, maruz kaldıklarını ifade ettikleri çıplak aramaları çektikleri videolarla, yapılan TT çalışmasının altında paylaştılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ise, çıplak arama hususuyla ilgili paylaşım yapan kişiler hakkında, soruşturma açacaklarını ifade ettiler. Gündeme gelen çıplak aramalar hususunda sosyal medya hesaplarımızda paylaşımlarda bulunan bizler, hakkımızda açılabilecek soruşturmalardan ve kovuşturmalardan korkmuyoruz. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, bizler hak bildiğimiz hakikatleri, her zaman anlatmaya ve yazmaya devam edeceğiz. Hiçbir zulüm bizleri yolumuzdan döndüremedi ve döndüremeyecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, çıplak arama hususuyla ilgili paylaşım yapan bizlerle ilgili soruşturma açacaklarına, bizlere bu zulmü yapan kişilere soruşturma açmalıdırlar.

Unutulmasın ki, mağdurları ve masumları çıplak bir şekilde aramak, işkencedir. İşkence suçtur ve işkence yapmak şerefsizliktir. İnsanlara fiziki ve psikolojik işkence yapanlar, er veya geç yargılanarak cezalandırılacaklar.

***

Cezaevi nöbetçi kurum baş memuru ile, aramda geçen ilginç diyalog

24 Şubat 2018 tarihinde, Tarsus 2 nolu T Tipi Kapalı CİK'ten, Menemen R Tipi Kapalı CİK'e nakledildim. Cezaevine girişimin ardından, üstüm başım arandı. Kurumun Xray'ından geçmemin ardından, nöbetçi baş memur: "ötmedin Cüneyt" dedi. Nöbetçi baş memuruna: "ötseydim burada olmazdım baş memur bey" dedim. Orada bulunan kişiler, nöbetçi baş memura yaptığım esprinin ardından güldüler. Umarım bu esprimi dinlemenizin ve okumanızın ardından sizler de gülersiniz. Değerli mağdurlar ve masumlar; yüzlerinizden gülümseme hiç eksik olmasın. Hep gülmenizi diliyorum.

-Cüneyt Arat

Not: Bu yazı ilk defa https://www.patreon.com/posts/magdurlari-ve-45791260 adresinde yayınlanmıştır.

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Tabii ki bu da ahlaksız fetö yalanlarından, iftiralarından biri. Bunlar hiçbir zaman mert ve temiz mücadeleyi bilmediler, bilemeyecekler. Onlara öyle bozuk bir maya kattı ki ağlak terörist başı, ona tamamen sırt çevirmedikçe hiçbir şey düzeltemez kalplerindeki arızayı.

    Kamera görüntülerinde arama kabininde 30 saniye ile 1.5 dakika arasında kalıyor insanlar. Ne çıplak araması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhraç infaz koruma memuruyum. 15 Temmuz öncesi ve sonrası devam eden rutin bir uygulama. Cezaevleri arası farklılık gösterebilir ancak çıplak arama yapmayan kurumlar istisnadır.

      Sil