Header Ads Widget

test banner

Gülen’e Mektup Üzerine Ufak Bir Hasbihal



İlk yazımın (link) yayınlanmasından bu yana olumlu olumsuz bir çok eleştiri ve mesaj yayınlandı. Herşeyden önce kıymetli vaktini yazıyı okumak ve ötesinde bir şeyler karalamak için harcayan herkese teşekkür ederim. Her eleştirinin, mesajın, tweetin ve hatta hakaretlerin bile bende bir analiz yapma ve tekrardan değerlendirme güdüsü oluşturduğu bir gerçek. İnsan, kendi gönlünde ne varsa onu yansıtan, yansıtmaya çalışan eşsiz bir varlık. Gönlündekini dile dökerken olabildiğince diğer gönülleri kırmamaya çalışması ise ne büyük bir incelik.

Mektuba gelen olumlu olumsuz eleştirilere ufak bir cevap mahiyetinde bir şeyler yazmadan önce yazının ‘bana bakan’ ana gayesini ve amacını ifade edeyim. Yazının yazılmasındaki ana amaç ileride çocuklarıma yalansız, tevilsiz ve doğru bir kayıt oluşturmaktır. Emin olun, beklentim ne kimsenin yazıyı okuyup ‘Evreka’ deyip fikirlerini değiştirmesi ne de yazıdan sonra bir aydınlanma yaşanmasıdır...

Gelen kayda değer eleştirilerden bir tanesi yazının ‘müstear isim’ ile yazılmış olmasıydı. İsmim Ahmet Said ve İsveç’te ikamet ediyorum. Mektubu Münferit Fikir Platformu’na yollarken -Ahmet Said, İsveç- olarak yollamıştım. Zannımca ülke ismi editörün gözünden kaçtı veya yazıya dahil edileceğini düşünmedi. Soy ismimin yayınlanmamasını ise aile meclisimizde kararlaştırdık. Ne yazık ki bu konuda bazı radikal düşüncede olanlara güvenmiyorduk. Ki haklı da çıktık. Şahsıma yapılan hakaretlerin ve aşağılamaların sayısını bilmiyorum. Bir eleştiri yazısına karşı yapılacak en basit şey karşı bir yazı yazmak iken (ki bunu yapanlar da var, onlara çok teşekkür ederim) hakaret ve küçümseme tavırları ile konuyu kendi kibirlerine odaklayanların sayısı da az değildi. Bu arada telefonla veya whatsapp mesajı ile ‘Hocam yazı sizin mi?’ diye soran herkese istisnasız ‘Eksiğiyle gediğiyle benim’ cevabını verdim. Yalansız, tevilsiz ve tefsirsiz.

Gelen eleştirilerden bir diğeri yaşanan sıkıntıların Erdoğan ve hükümeti kaynaklı olduğu ve eleştirilerin ona yöneltilmesi gerekliliği idi. Mektubu bir daha gözden geçirirseniz mektubun bir ‘Erdoğan ve hükümet güzellemesi’ olmadığı aşikardır. Ki malum KHK ile işinden gücünden, evinden barkından atılmış bir insan olarak Türkiye’deki adalet sistemini de övmüyorum. Mektubun konusu, bilfiil cemaatin eğitim faaliyetleri yolunda 15 yılını harcamış, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi eğitimini bırakıp ülkesinden 1000 kilometre uzaklıktaki bir yabancı ülkede milletini ve dinini temsil etmeye çalışmış bir insanın, harcadığı yılların hesabını sorma girişimidir. Bu konuda tatmin edici en ufak bir cevap bulamayan bir insanın sorgulama arayışıdır. Ki ayrıca ben Ak Parti’nin siyasi görüşleri ile hayatımı şekillendirmedim ki gidip onlara hesap sorayım. Ben develerimin hesabını soruyorum. Ak Partili olanlar da eğer kandırıldıklarını düşünüyorlarsa gitsin kendi partilerine hesabını sorsun.

Cevaplamak istediğim mantıklı eleştirilerden bir tanesi ise yurtdışında bulunmakla beraber Fetullah Gülen’den Türkiye’ye dönmesini istemem. İnsan sevdikleri için herşeyi yapar ve herşeyi göze alır. Bir rehine pazarlığı masasına otursam eşim ve çocuklarım için kendimden rahatlıkla vazgeçebilirim. Benim ricam Fetullah Gülen’den sevdiğini ifade ettiği masum cemaat fertleri için bir özveride bulunması. Benim şahsımın Türkiye’ye dönmesinin faydası ile Fetullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesi arasında dağlar kadar fark var. Benim suçlandığım mevzu Bank Asya’ya para yatırmak ve zamanında cemaat mensubu olmak. Darbe girişimi, soru çalma ve haksızlıklar ile ilgili en ufak bir girişimim, tavsiyem ve suçum yok. Kendimi eleştirdiğim ana bir mevzu 2012 yılında yurtdışından Türkiye’ye döndüğümde ayyuka çıkan soru çalma ve milletin hakkına girme olaylarını duyduğum zaman tevil ve tefsire yeltenmeden yüreklilik gösterip kapıyı çarpıp cemaati terketmememdir. Rabbime şükürler olsun ki beni bu haksızlıklara fiili ortak yapmadı ama yine de tepkisizliğimin hesabını fazlası ile işimden gücümden, evimden barkımdan atılarak ödedim ve ödüyorum.

Cezaevlerindeki masumlar, hiçbir şeyden habersiz KHK ile atılıp bir ekmeğe muhtaç olanlar, Meriç’te hayatını kaybedenler, acılar içinde yardım bekleyenler için tam tamına kocaman 4 yıl geçti. Siyasi hükümetin şimdiye kadar insancıl bir çözüm yolu getirmemesi de -cemaatin de zamanında desteklediği- oluşturulan kutuplaştırma politikalarının bir sonucu.

Cemaat tarafına gelince de gidilen her yabancı ülkede ‘Erdoğan nefreti’ yaymaya çalışmak dışında bir şeyler yapılmadı, yapılamıyor. Darbeye karışmış bir cemaatin mensupları olarak yapılan yardım çığlıkları ne yazık ki kimse tarafından dikkate alınmıyor. Artık yabancı ülkelerden medet ummak yerine -ki hiçbir işe yaramıyor- sorumluların elini taşın altına sokmasının zamanı gelmedi mi?

-Ahmet Said
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Yazarın samimiyetine inanıyorum. Gerçekten samimi olan insanlardan beklenebilecek bir şeyi burada yazmak istedim. Eğer hiç bir şeyden haberi yoksa ve karışmadıysa en azından şu konuları duymuş mu, ne zaman duydu, haklarında ne düşünüyor vs içeriği olan bir yazı yazmak ister mi?
    -Telefon dinleme
    -Organize soru çalma ve bu soruları dağıtma
    -Polis, yargı işbirliği ile kumpas kurma, sahte delil üretme ve bunlara dayanarak insanları içeri tıkma ve tasfiye etme
    -Mit turlarının durdurulması, mit müsteşarının içeri alınma teşebbüsü
    -Mahrem imamlık mevzu
    -Fetoculerin şu yada bu düzeyde ve şekilde istihbarat toplayıp üstlerine veriyor olması

    YanıtlaSil
  2. Sayın Ahmet Said,

    Yazı dizinizi merakla okudum. 3. yazınızda lütfen aşağıdaki sorulara "açık ve net" şekilde cevaplar verirseniz sevinirim.

    1. 3,5 yıl önce İsveç'e kaçtığınızı belirtmişsiniz. Neden Türk mahkemelerinde aklanmayı tercih etmeyip, kaçmayı tercih ettiniz? Türk adaletine güvenmiyor musunuz? Ayrıca size kaçmanızda kimler yardımcı oldu? Yoksa 15 Temmuz'dan sonraki kaçışınızı da bu örgüt üyeleri mi organize etti?

    2. İsveçte ailenizle birlikte olduğunuzu belirtmişsiniz. Peki ailenizi yanınıza nasıl getirttiniz, hele hele eşinizin üzerinde de pasaport yasağı varken? Sizin gibi bazılarının eşleri açtıkları sahte boşanma davaları ile kağıt üzerindeki evliliği sonlandırmak suretiyle tekrar pasaport alabilme imkanına kavuşabiliyor. Yoksa sizde de mi böyle oldu? Türkiye'deki mahkemeleri gerçek dışı bilgi ve belgeler ile nasıl aldattığınızı detaylı olarak anlatmak ister misiniz?

    3. Hakkınızdaki mevzunun sadece cemaat mensubu olmak ve Bank Asyaya para yatırmak olduğunu belirtmişsiniz. Bugün Türkiye'deki mahkemelere göre cemaat dediğiniz yapı FETÖ'dür ve Bank Asya'ya para yatırmak terörün finansmanıdır. Bunları da açık yüreklilikle kabul ederek, bir silahlı terör örgütü üyesi olduğunuzu ve terörü finanse ettiğinizi ikrar etmiş durumdasınız. Bu halde, Türk mahkemelerinde alacağınız ceza 7,5 ile 15 yıl arasıdır. Türkiye'ye dönüp işlediğiniz suçun cezasını sizden çok daha azını yapmış (ör: sadece sohbete katılmış) insanlarla birlikte çekmeyi düşünüyor musunuz?

    4. 2012'de soru çalma ve hakka girme olaylarının ayyuka çıktığını belirtmişsiniz. O tarihte neden cemaati terketmeyip parçası olmaya devam ettiniz? Daha da ötesi, şahit olduğunuz suç eylemlerini neden polise, savcıya gidip anlatmadınız? Cemaatten nasıl bir menfaatiniz vardı ki gözlerinizle gördüğünüz ya da kulaklarınızla duyduğunuz bir suçu gizlemeyi, insanların haklarına girilmesini gözardı edebildiniz?

    5. 15 yıl cemaat(FETÖ) için çalıştığınızı belirtmişsiniz. 15 yıl boyuca bu yapı tarafından size verilen kanunsuz talimatlar nelerdi? 15 yıl boyunca size zimmetlenen kişilere verdiğiniz kanunsuz talimatlar nelerdi? Bu talimatlar nereden geliyordu? Mesela, cep telefonunuzu istişareleri yaptığınız ortama sokmamanız, kapatıp dışarıda bırakmanızın anlamı neydi? Yoksa, örgüt toplantılarında gündem yaptığınız yasadışı faaliyetlerin dinlenmesinden mi korkuyordunuz?

    Sayın Ahmet Said,

    Lütfen bir an önce Türkiye’ye dönüp halkın önünde hesap verin! Eğer gerçekten masum olduğunuzu düşünüyorsanız, emin olun bu sizin için en isabetli yoldur. Savunmanızı bu şekilde tüm dünyaya anlatmış olursunuz. Ama zaten hatalarınızın farkında ve sorumluluğunda iseniz erdemli bir şekilde gerçekleri anlatma ve özür dileme imkanınız olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın yerinde olsam anonim mesaj attığınız ID numarası ile beraber mesajın bir tercümesini bulunduğunuz ülkedeki göçmenler dairesine verirdim. Tahminim oturum kararınızı mutlaka etkilerdi.
      Yazar küfürsüz hakaretsiz bir yazı yazmış, sen de gitmişsin ailesi ile tehdit ediyorsun.
      Burada bile kişilerin ailevi ve şahsi güvenliğini tehdit edecek şeylerin yayınlanması bir suç teşkil eder. İsveç'te iyi cesaret valla! Tebrikler!

      Sil
    2. Bu soruları soran halis mulis şap şakir bir Gülen cemaati mensubu. Yorumlar silinmiyor herkes görsün ne kadar iğrençleşebildiklerini. Adam eleştirdi diye adamı tehdit etmeler, kinaye yapacak diye AKP rejimini savunmalar rezillik üstüne rezilliki az insan olun.

      Sil
    3. Üsteki yorum benimdi devam etmem lazım. Aynı şeyi Emir üsteğmen'e de yaptılar. Adam pislikleri anlatınca ee o zaman ne yaptın diyor. Lan sanane sen savcı mısın ne yaptığından pisliğin olduğu kabul ediyorsun işte her türlü naneyi de biliyorsun DHKPC gibi ayrılanı infaz mı edeceksiniz. Soru çalma pisliğini gelip savunan tipler, adamlar bu pislikleri o kadar içselleştirmiş ki, sorun bunu ifşa edenleri sıkıştırmak o zaman niye demedim gibi tehditller ile gözdağı vermek. Cemaat dışında hiçbir kesim gelip bunu anlatanlara o zaman niye anlatmadın demiyor, sadece cemaatçiler gelip o zaman niye anlatmadın o zaman niye bişi yapmadın. Aha şimdi anlattı noldu vaz mı geçtiniz? Zaten biliyorsunuz aynı yola devam, kudurmaya gerek yok birileri ifşa etti diye. Ama hocafendimiz yatak odası sırrı demişti bunlara diye ağlayın şimdi.

      Sil
    4. Yazar sizin yorumunuzdan sonra böyle çirkef bir örgütle yolunu ayırdığı için bence şükretmeli. Kararının doğruluğunu kendisine yazınızla ikrar etmişsiniz. Bunun yanısıra insanları zaaflarıyla susturmayı şiar edinmiş sizler yazarı da ailesiyle vurma çabasındasınız. Ailesine ve kendisine gelecek en ufak bir zarardan başta şahsınızın ve örgütünüzün mesul tutulacağının bilincinde olmalısınız.

      Şahsi fikrim ise; saydığınız hiçbir suç vatan hainliğinden büyük değil. Zamanında örgüte elini kaptırmış herkesin üstüne başına sıçrayan çamurdan birkaçı.. Biz yazarın arkasında ve destekçisiyiz. Korkacak birşeyi yok, alnı ak ki merdane çıkabildi ortaya. Zaaflarıyla susturup pornolarıyla yönettiğiniz insanlardan değil demek ki.. Bence düşünmesi ve korkması gereken sizlersiniz ki, hala örgütün kirli oyunlarına susturma politikalarına ortak ve sözcü oluyorsunuz.

      Sil
    5. Bence bu sorular önemli bir noktaya parmak basmış.

      Uzun zaman bir ideolojinin parçası olan kişiler, günün birinde onu ötekileştirdiklerinde ya da düşmanlaştırdıklarında o ideolojiden kendilerini tamamen uzaklaştırmaya ve soyutlaştırmaya çalışıyorlar. Sanki kendileri olan biten hiçbir şeyin farkında olmamışlar gibi, pisliklere hiçbir zaman bulaşmamışlar gibi bir tutum sergiliyorlar.

      İşte böyle soruların cevapları, aslında bu kişilerin de eleştirdikleri, dert yandıkları sistemin canavarlaşmasına kaydadeğer nitelikte bir destek sağlamış olabileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

      Sil
  3. Yazarı yakından tanıdığınızi çok belli etmişsiniz.
    Anlamadigim kadariyla, su anda kendi sitenizde mektup yazdi diye sahsı ailesiyle tehdit ediyorsunuz. Mesela FG şu an bir telefonla bunun gönlünü alamaz mıydı cok masum bir soru sorar bir cocuk masum akliyla. İlla NBAda oynamak mi lazım diye soruyorum ben de. Ya da şefkat celbetsin diye yahudi çocuğu mu olmak gerekir diye. Aynı şeyi soyluyorum güçsüz yanlız diye yakın bir dostunuzu böyle tehdit ediyorsunuz. Amerika sizi kara listeye aldı şu ara. Acaba amerikayı tehdit mi ediyor topluluğunuz . yoksa tüm başkan adaylarına zorla topladiginiz paraları hibe mi ediyorsunuz.neden guclulere sessiz gucsuzlere tehditvari bır diliniz var.

    Ve yine tekerrur etti yorumlarla Bır kişiyi düştün bır b.ka bize sarılmak susmak zorundasın diye tehdit etmek sizin toplulugunuzda bir cihat hoş bir hareket olarak telkin edildiğini belli ettiniz.

    Köşeye sıkışan insanlar daha acizdir. Acizler allahla birliktedir. Yazı yazdı diye Yıldırmaya calistiginiz insanın belki size dayanacak gücü kalmamıştır. Ama allahın bır planı vardır. Siz her garibani uzdugunuzde kaderin sizin hakkinizda bir seye fetvasini hazirliyorsunuz. Son söz yazar ne yapıyordur bilmem ama bu işleri, kotu niyetleri allaha havale ediyorum

    YanıtlaSil
  4. 15 yılını cemaatin faaliyetlerine harcamış, şimdi başına gelenlerden ötürü hesabını Gülen'den soruyormuş. Gülen darbenin arkasında olsa ne olur olmasa ne olur, doğru söylese ne olur söylemese ne olur. Sanki Gülen TR'ye gelip hapse tıkılsa bütün mağduriyetler bitecek. Bırakın bu polyannacılığı...

    Mesele o şarlatan Gülen değil, siz hala anlamadınız mı? Hedef bugünkü otoriter sistemin kendisi için tehdit oluşturabilecek donanımlı, eğitimli, liyakatlı, medeni, vicdanlı insanlarını yok etme projesi. Aynen Cerrahpaşa Tıp okumuş bu yazar arkadaş gibi insanları... Ya içeri tıkarak, ya ülkeyi terketmesini sağlayarak, ya da en iyi ihtimalle toplumda itibarını sıfırlayarak bu insanları tamamen vebalı kişilere dönüştürdüler. Bugün hapishaneler master'lı, doktora'lı, birkaç dil bilen insanlarla dolu. Ve siz hala Gülen, Cemaat tartışın durun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tr.nin bu hale gelmesinde en büyük pay sohbete gidenin değil arka planda hükumet ile önce paralel sonra zıttına is çevirip sonra da keşke bir albay olsaydım diye darbeye kalkışan geri zekalı ekibindir. Bu ekip işi beceremeyince mit ajanı olmuştur. O halde ekibin başı galibiyet ordunun mağlubiyet komutanın deyip hayatında bir kez tevil vs yapmadan mertçe sorumluluğu üstlenecek. Oturduğu yerden Herşeyin sorumlusu benim diye kurusıkı atmayacak.

      Sil
  5. Ahmet bey, ben tr.de olan ve ceza alan biriyim. İçeride birçok insan darbeden 1 yıl sonra aynı şeyleri söyledi ve sanırım şu anda herkes söylüyor. Gülen denen zatın tr.ye donmeyisinin iki sebebi olabilir. İlki olanlar, çekilen sıkıntılar umrunda değil çünkü zerre kadar vicdanı olan bunca sıkıntı çeken insan için biraz sorumluluk hisseder ve şöyle derdi: bu hizmet benle kaim değil. Bu sistem bugün ben ölsem de devam edecek. Ben ve avanem yani heyet denen meçhul şahıslar hep birlikte tr ye geliyoruz, masum insanları bırakın. Bırakmaz iseniz bile ben kardeşlerimle aynı sıkıntıları çekmeye razıyım. Öldürecek misiniz, canıma minnet. Malum ölmeyi çok arzu ediyormus ya. İkincisi ise ipi abd tarafından tutulduğu için onlar git demeden gidemez. Her ikisi de rezil kepaze bir durum. 17 Aralık olunca ortada iftira var mı dedim, yoksa ben sohbete devam ederim rüşvet yiyenler düşünsün diye devam ettim. Soru mu çalınıyor, ben çalmadım çalanlar hak yedi onlar hesap versin dedim. Bugün akparti savunucuları herseyini mi savunuyor? İyi yanlarını destek, kötüyü eleştiriyoruz diyen de var. Ben de aynen böyle yaptım ama soru çalınması asker eşleri için hocaefendi izin verdi ama işin cılkı çıktı lafını duyunca 2015te,ayrilmadigima çok pişmanım. Yanlışa bir kez cevaz çıktı mı orada din iman artık aramamak lazımmış. Şimdiki bu mankurt ve troll yorumlardan, en ufak eleştiriye tahammül edemeyen kitleden zaten bu hayır gelmez. Kendi pislikleri içinde boğulmalarini diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2016'da bize de 2010 kpss soruları için hocaefendi asker abilerine izin verdi ama akrabalarına dağıtmışlar dendi. Adamların her şeyi yalan ya, lan çaldık işte bile diyemiyorlar. Nasıl bir saçmalık hala aklıma gelir. Soru çalma olayında bile katmanlı yalan var, herkese farklı yalan söylüyorlar.

      Sil
    2. Sizin bakış açınıza göre, Sırp ordusuna katılıp, "insanlar katledilmiş benim suçum değil ben yapmadım, kadınların ırzına mı geçilmiş, Benim haberim yok ben masumum" demeye benziyor.
      Bunlar hep fetocu söylemi, birinin aracı kaza yapmış, günahı sebebiyle diyorlar, çocuğu hastalanmış himmeti az verdiği için diyorlar. Müslümanın başına gelenler hep şefkat tokadı. FG yapılanmasının başına gelmeyen kalmadı. Ben birtek FG militanı görmedim. "Biz hak yedik, zulüm yaptık veya dualarimizla zülüm yapanlara destek olduk. Onun için Allah belaları ustumuze yağdırdı" demiyor kimse.
      Başkalarının başına gelenler günahları sebebiyle de, sizin (fetoculerin) başına gelenler, zulumleriniz sebebiyle olmasın

      Sil
  6. şu an hapiste çürüyen bir grup cemaat mensubu mazlum insan bir mektup yazabilse. mektubun başlığı da şu olsa: ahmet sait abiye açık mektup

    mektupta dense ki: ahmet sait abi, siz cemaat faaliyetleri kapsamında bize bu cemaati sevdirdiniz, bizi cemaate kazandırdınız, biz hiçbir suç işlemedik ama şu an haksız yere hapsedildik. eğer bizi gerçekten sevdiyseniz özveride bulunun, türkiyeye dönün, mahkemede bizi cemaatçi yapanın siz olduğunu ve suçumuz olmadığını söyleyin ve bizi kurtarın. siz girerseniz biz çıkarız. hem insan sevdikleri için herşeyi göze almaz mı!!

    bu durumda ahmet sait abi ne yapardı? eğer ciddiye alacak ise, mektubu hiç beklemeden tr'ye dönmesi lazım, çünkü cemaate kattığı onlarca insan şu an hapistedir ve onları kurtarmak için ifade vermelidir. yok ciddiye almayacak ise, bu durumda kendisinin gülen'e çağrısı da ciddiyetini yitiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Said onlara eğer soruları verip kendi yurtdışındayken soru alan en kademedeki orta okul talabesi vs içerdeyse o da dönsün evet desin ki banada şu abilerim verdi o soruları öyle Gülen'e varır zincir. Ama suç işlemediyse niye dönecek TR'de olan biri olarak yargılanan biri olarak sadece suç işleyenlerin dönmesini istiyorum. 20 sene soru çalınmış gülen çıkıp haram bu diye dalga geçemez bylock ilgili bize yüklemeyen hain derken bal-yok one yaw diye gülüyorsa eşek gibi gelsin Türkiye'de burada gülsün.

      Sil
    2. Bu taptığınız Fetullah'ı savunmak için girdiğiniz o şekiller ne iğrenç. Ahmet Said abi sen her kimsen kaçıp kurtuldugun cok iyi oldu. İşine gücüne bak. Boşver bu beyinleri sümüğe dönmüş insanları. Senide bu pislik tarikatin içine sokan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bütün yayın organlarıyla, bürokrasi ve askeriyesiyle desteklemiştir. Fetullah'ı tapanı makul vatandaş haline getirmiş sende birini kattıysan bu cemaatin içine bu amaçla katmışsındır. İçeride kalanda kalmıştır onun kaderidir. Bir gün gelecek ki Fetullah'ın nasıl iğrenç bir insan olduğunu anlamayan dünya üzerinde kimse kalmayacak. Birkaç FETÖcü var burada. Şimdi FETÖ denen örgütü kurtaramayacaklarını anladılar artık tek amaçları fetullah'ı savunmak. Konuyu saptırıyorlar. Yok hak hukuk adaletmiş ya hak hukuk adaletin olduğu bir ülkede Fetullah Gülen akıl hastanesine kapatılması gerekirdi. Herifin eline bütün insan kaynakları verildi.

      Sil
  7. Hala Fetullah'ın TR'ye dönmesini temenni edenler var. Bu adamın kancık, sahtekar ve bencil olduğunu bilmeyenler var demekki. Kanatsız göğe çıkacağıma inanırım da mertlik gösterip bu hırsızın TR'ye döneceğine inanmam. Güya hergün ölümünü istiyormuş ya. Gel, hayatını, geleceğini ve umutlarını çaldığın insanların yanında geber bari.

    YanıtlaSil
  8. ÖNCELİKLE Ahmet bey-amca yurt dısında rahata kavustum nasıl olsa aman ha kendi savunduğum grup tarafından dışlanmayayım demediğin için susmadığın için yapılması gerekeni yazdığın için hapistekilerin sesi olduğun için müteşekkirim..Yurt dısında yaşayıp hala FG savununlar ile hapiste ki askeri öğrencilerle takas yapmayı nasıl isterdim tahmin edemezsiniz bakalım hala savunabılcekler mi sorgulamadan ki hiç sanmam .. Hocanız azcık cemaatindekilere değer verseydi buraya gelirdi şart koşar salın herkesi ben gelicem der gelirdi ama gelmedi ki Komik olmayalım Gelmiycek ve benım cocuğum başkasının abısı babası onun yerine hapiste Yatıcak Ki başka birinin gelmesi benim umrumda değil çünkü ben de isterdim hapiste giden bir ömür yerine rahat için yaşam ..Birinin daha hapse girmesi başkasını KURTARMIYOR bunu yaşayan herkes gayet iyi biliyor .Ama Hocanız olucak o adam geldiğin de herkes biliyor ki bu olaylar böyle olmıcak ..Ama gelmiycek biliyorum çünkü gram umrunda değil hapiste olanlar gram umrunda değil işinden olanlar gram umrumda değil hapiste ölenler, umrunda olan sadece davasımı!!!!!Sizde sakın ha hocanız hakkında tek kelime etmeyin Dışlanırsınız Cemaatiniz tarafından elin ülkelerinde ,aman ha onu sorgulamayın mazallah müslümanlıktan çıkarsınız .Kısacık hayatlarınızda insan olunda savundugunuz gruplarda ki yapılan pisliklere göz yummayın söyleyin sesinizi çıkarın Ama her biriniz yurt dısında rahat evlerinizde ailelerinizle olup aldığınız yardımlarla gül gibi geçinip giderken desteklemeye devam edip hala onca acıya rağmen buradan söylenenlere hatalısınız içinizde yanlışlarla dolusunuz denirken kulağınızı kapamaya abicilik ablacılık oynamaya tam gaz devam ..

    YanıtlaSil
  9. Hala bu FG denen düzenbaz, sahtekar, yalancı adamın bu şekilde "liderlik kabiliyetleri" üzerinden eleştirilmesi o kadar komik ki. Bu herif düzenbaz, sahtekar ve din üzerinden yaptığı için yaptıklarını iğrençlik seviyesi ölçülemez.

    3. sayfa haberlerini açın en iğrencine bakın o faaliyetleri işlemiş insanlardan 100 bin kat daha iğrenç bir insan.

    YanıtlaSil
  10. Fetullah, İnsan beynini yıkayan ve bunca insanı bu hale getiren, bilip bilmediğimiz nice zulümlerin müsebbibidir. Bu şarlatan'a destek olan Türkiye Cumhuriyeti vatan hainleridir. Bu olayı Tayyip'in kişisel alanına çekmek Türkiye'nin devlet politikası olmuştur. Konunun ne Tayyiple ne başkasıyla alakası yoktur. Bu kurumsal bir suçtur. Bu herife bir şekilde bu gücü vermişler en saf en salak adam bu şarlatanın ağlamalarının hipnoz ve göz boyama olduğunu anlar. Narsist psikopat bir adam. Bu adama tapan, böyle bir adamı seven dünyanın en aşağılık insanlarından olur.

    Bu narsist'i sevmek özel bir beyinsel yapı gerektirir. Çok düşkün olmak gerekir. Burada bazı Fetöcü'ler "aksiyoner ve vaiz" diye bu şarlatan'ı tanımlayıp hiçbirşey olmadığını böyle gizlemeye çalışıyorlar. Ya bu adam korkak aşağılık yalancı bir pislik başka hiçbirşey değil anlamıyor musunuz?

    Lanet bir insan. Kelimeler yetmez bu adamın nasıl bir kişilik olduğuna. Ya millete şefaatçi olacağını söylüyor manyak herif. Sen kimsin ya? Hasta ruhlu

    YanıtlaSil
  11. Munferit.NET olarak bence artık konuyu daha teolojik düzleme taşıyıp. İslam teolojisinde Fetullah'ın şeytana denk gelip gelmediğini veya düz bir satanist olduğunun tartışılması platformu daha öne taşıyacaktır.

    Yoksa konu dolanıp durur dallanır budaklanır. "Fetullah Gülen Türkiye'ye neden gelmedi" vs. hiçbir sonuca ulaştırmaz. Bu herif neden böyle ağlayarak insanları kendine inandırma ihtiyacı hissetti? Hangi piskolojiyle bunu yaptı noktaları tartışılsın? Bu adam "görevli" miydi ? Şeytan mı dikte etti buna yoksa CIA mi dikte etti?



    YanıtlaSil
  12. Tayyip’e zalim diyorsunuz, kendi içinizde en ufak bir başkaldırıya tahammül edemiyorsunuz. Adamı ailesiyle tehdit etmeye kadar gitti iş. siz tayyip yerine olaaydınız yada darbeniz başarılı olsaydı çok daha zalim olurdunuz. Bak adam başkaldırdı diye linç ettiniz. Peki siz başkaldırdığınızda, darbe yaptığınızda ne denmesini bekliyordunuz? Aferim ne güzel de bombaladınız her yeri. Silah arkadaşlarınızı falan ne güzel öldürdünüz size güvenenlere ne güzel ihanet ettiniz. Soruları da çalmışsınız oo bizi nasıl ters köşe yaptınız. Elimizi nereye atsak sizden çıkıyor yani hocasının bir lafıyla adam öldürebilecek insanlara, biz şimdi b.ku yedik ama ne güzel oldu.... Böyle mi denecekti ? Sizin gibi takiyeciler yüzünden, iyiyle kötünün birarada bu kadar mezc olmasından kaynaklanıyor zulumler. Nasıl ayırt edecek adam masum bir insanla haini? Adam molla gibi görünüyor yüzünden nur akıyor çok masum ama bir bakıyorsun AKINCI ÜSSÜ’nde online. Vallahi sizin gibi en ufak eleştiride kendisinden olani linç eden adamlar söz sahibi olsa bunun bin katını yapardı.

    YanıtlaSil
  13. Fetullah zannedilenden çok daha karanlık.Ülkeyi bölüp yarısını abd/yahudilere peşkeş çekecekti diğer yarısında da krallığını ilan edecekti.Siz o zaman zulmü görürdünüz.Cia ile öyle anlaşmıştı iki tarafta kazan&kazan.Soru şu,acaba bütün bunları inandığını iddia ettiği din içinmi yapıyordu yoksa bütün bunlar gerçekleri örtmek göz boyamak için aracmiydi?Aslında neye hizmet ediyordu?

    YanıtlaSil