Header Ads Widget

test banner

Enis Doko: Din, Bilim ve Felsefe

Enis Doko @enis_doko ile 'Din, Bilim ve Felsefe' konusunda söyleşimizi gerçekleştirdik.








author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Zihin acici bir soylesi olmus.Cok guzel konulari konustunuz.
    Devamini bekleriz..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir söyleşi. İsa bey söyleşinin bir yerinde felsefi olarak kendinizi nerede görüyorsunuz diyor. Herkes kendi adına bunu sormalı belki de. Din felsefesiyle ilgilenenler için bir link: DİN FELSEFESİ https://www.ekremsevil.com/FileUpload/bs568116/File/din_felsefesi.pdf

    YanıtlaSil
  3. Hocam, kimse kendini bir yerlerde görmek zorunda değil. İnsanların kısıtlı algıları ve kısıtlı işlem yapabilme yetenekleri tarafından, uydurulmuş bu kalıplara kimse uymak zorunda değil. Geçmişteki hiçbir felsefeci de bu tip etiketleri kendine yakıştırmamıştır, cahil insanlar onların üzerine yapıştırmıştır. Dünya siyah ve beyazdan müteşekkil değil, her yer gri her yer alacalı. Her şeyi açıklayabilen tek bir formül daha icat edilmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes kendine sormalı belki de ifadem yanlış ya da eksik oldu sanırım, yanlış anlaşılmasın. İnsanlara siyah veya beyaz olun demek değil kastım ya da tek bir doğru vardır demek. Kastettiğim - en azından kendi adıma şu : Söyleşideki Enes bey gibi kendiyle barışık bir şekilde ve ideolojik olmayacak bir tutumla şu konuda kendimi analitik şu konuda realist görüyorum diyebilmek. Hiç bir konuda baskın yahut net bir tutum içinde değilim de diyebilirdi. Ki bu da bir tutumdur, sonradan felsefe tarihçileri ya da cahiller onu tutumsuzluk ekolü diye adlandırabilirler o ayrı. Burada onun kendini adlandırmaması ona özel ve değerlidir. Ben herkes kendine sormalı derken o özele girmiyorum, hakkım değil ve fiilen mümkün de değil. Sözün kısası ben bir müzikseverim ya da romantiğim demek de sakınca görmüyorum.

      Sil