Header Ads Widget

test banner

Gazeteci Nebiye Arı: İslam ve Feminizm

Gazeteci Nebiye Arı (@nebiyeari) ile İslam ve Feminizm üzerine söyleşi yaptık


author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ablacım, siz de görüyorsunuz ki kadını ikinci sınıf insan yapan rencide edici bir din var. Bunu müceddidler, İslam bilginleri...vs yapmadı. Din geldiği zaman bunlar da yanında geldi. Dediğiniz gibi tarihsel bir din var. Evrensel bir din hiç yoktu. Bu din güncelliğini kaybetti ve günümüze hitap etmiyor. Belki sizin 4. nesil akım bunu daha yüksek sesle ifade edecektir, yaşayıp göreceğiz.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nebiye,malesef zor bir konu feminizm bizim memleletimiz icin.

    Bir defa bati kaynakli algilandigi icin bu mesele, en son sesini duyurabilecegi grup dindar mahalledir..

    Yalniz roportajda hosuma gitmeyen sey musluman feministler ve sekuker feminiztler diye bir ayrima gidilmesi...Musluman femistleri tanimlayan seyde yine "basortusu"anladigim kadariyla.

    Insanlari gruplara ayirarak adalet dagitmak,adaleti konusmak cok manasiz benim gozumde.Bu mesele adalet ve esitlik arayisi ise sadece "kadin haklari"olarak konusulmali..

    Kadinlarin problemleri ve cozum onerileri konusulmali,basi aciklarin yahut basi ortululerin problemleri diye ayristirmaci,gruplara ayiran,birbirini kapsamayan,birbirine alakasiz gruplar gibi ayrima gitmek dogru degil diye dusunuyorum..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil