Header Ads Widget

test banner

Bir Mağdur Olarak Fethullah Gülen’den Talebim

İnsanları geçmişte söyledikleri sözler bağlar. Bu insanlar birilerine göre “büyük insansa” daha çok bağlar. 

Bu yüzden insanların geçmişlerine baktığınızda gelecekte az çok nasıl kararlar almaları gerektiğini tahmin edebilirsiniz?

FG geçmiş vaazlarında, sohbetlerinde ne diyordu: “Yaptığımız her şeyin hesabını, Allah’a verme şuuruyla yaşamamız gerekir.”

Bu sözlerin benzerlerini yüzlerce kez söyleyen bir insanın, hakkında bir sürü şaibe varken, birçok insanın hem kendi hem de kendi emrindeki “Abi”ler hakkında kafasında yüzlerce soru varken ne yapması gerekir? 

Madem Allah’a hesap verme bilinciyle yaşıyor, o zaman bize de hesap versin! 
Tavsiyem şu: Geçmişte söylediklerinin onlarca kez tekrarı olan bamtellerini bıraksın, Dert ve Sorun Telleri’ne kapı açsın. 

Desin ki; “Ben haftanın belli günleri cemaatimden veya dışarıdan gelen sorulara canlı yayında cevap vereceğim. Ayrıca bir güzellik daha yapacağım. Mesela, Mustafa Özcan veya Sezai veya Barbaros veya Cevdet veya başkası… onlar hakkındaki sorular için de onları da yanıma alacağım, ‘sana şu soru soruldu, cevap ver’ diyeceğim.” 

Bunları der mi? Ahirette Allah’a hesap verme şuuru ile yaşayan bir insanın insanlara veremeyeceği bir hesap olamayacağını söyleyen kendisi olduğuna göre demesi lazım… 

Onun geçmişteki sözlerine onay veren tebaasının da bunu bizlerden daha fazla istemesi lazım. 
Binlerce mağdur ve mazlum insan var. Eğer kendi ve tebaası derse ki, “şu yaşanan süreçte bizim hiç hatamız yok,” o zaman diyeceğim bir şey yok… Hatalarımız var diyen çok da onların ne olduğunu söyleyen yok… 

Ben bu sürecin mağdurlarından biri olarak diyorum ki, ahirette vereceğiniz hesabın ilk taksitlerini dünyada vermedikçe size hakkımı helal etmeyeceğim. 

Keşke bütün mağdurlar bu ve benzeri talepleri dile getirse… 

O zaman belki… 

Deniz Tavacı 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Çok yerinde bir talep, tebrik ediyorum sizi.

    YanıtlaSil
  2. Taleplerinizi yazmamışınız.

    YanıtlaSil
  3. '' Allah’a veremeyeceğim hiçbir hesabım yok''
    bu ifadede korkunç bir kibir içeriyor
    kendini beğenmiş şeytani bir ifade

    YanıtlaSil