Header Ads Widget

test banner

Gülen Cemaati İngiltere Eski Mütevellisi ve MFP Yazarı Dr. Can Önal ile Söyleşi

Dr. Can Önal uzun süredir Londra'da yaşayan bir iş adamı. 15 Temmuz öncesinde İngiltere'de Gülen cemaatinin önde gelen mütevellilerinden olduğu için ismi havuz medyasında “FETÖ’nün Birleşik Krallık yapılanması” haberlerinde geçti. Can bey 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra Gülen cemaatinden ayrılmış ve sözünü hiç esirgemeden bütün yanlışlıkları eleştirmek için kullanan birisi.
Bu söyleşimizde çok değişik mevzulardan bahsetti. Değindiği mevzulardan bazıları şunlar:

Cemaatten çıktıktan sonraki hayatı

Cemaat ve siyaset muktedirlerinin hataları

15 Temmuz olmasa bile ve cemaat problemliydi.

author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Guzel yuzlu hizmet ile akintiya kapilip,dinime,ulkeme hizemt ediyorum diyen bir insanin,vicdan agrisi...Bu yasta kendisine salak demesi,okuz demesi cabasi,insanlari,insaniyetinden oturu magdur etmek,insanin kendisinden suphe duymasi....malesef aci ama gercek.

    Ama ayni zamanda akli basinda ve makul bir insanin marjinallesmesi de var bu soyleside..
    herseyin hizmetcesi olacak diye,dostlardan ayrilmak,onlarla eskisi gibi gorusememek,ana babadan uzaklasmak...Siz anlamiyorsunuz bu kutsal davayi diye,anne baba,kardes arasina bile bir uzakkigin girmesi!!

    Dine hizmet etmek ile kandirildik,gonullu kandik,cok fena tokat yedik!

    YanıtlaSil
  2. Can Abi,

    Size selam ve hurmetlerimi iletiyorum.
    heyecaniniza, hayalkirikliginiza, duygulariniza ortagim.
    bende simdiye kadar bu ahlaksizlara nasil kandiysam onun iicn kendime cok kiziyorum.
    Ayni sekilde, Cemaatin bu cete olan kisminin. yani her bir halti yapip, hicbir sey aciklamayan, 17/25 ten cooook once hukumetin ahlaksizliklarini bildikleri halde, isine geldigi icin herkesi yanlis yonlendiren, milleti ogretmen yapip dunyada egitim seferberligi yapiyoruz diye reklam yapip, o ogretmenlerin fedakarliklarindan beslenip kendi pisliklerini orten, aslinda milletin beynini yikamak kendine asker yapmak icin her turlu yalan hookabazligi yapan bu yapiya cok kizginim kendimede cok kizginim.

    Gulen herturlu pislikten haberi oldugu halde, isine gelince 17/25in arkasinda savunucusu, isine gelince onlari yapanlara hain diyen, hemen herkesi satan biri.

    Su cemaat icinde daha bylocku kimin millete yaydigini bile ogrenemedik.
    bu ne aymazlik. ne ahlaksizlik!!!!

    yazik.

    bende artik milleti uyarmaktan biktim.
    Oyle beynin yikanmiski bu insanlar nasil tayyibin pislikleri ortaya cikinca hic sallamayan yine ayni kafa adami destekleyenler var.
    ayni kafada, Gulenin yalanlarini, yapilan haksizliklari cemaatin yaptigi soru calmalari, hak yemeleri, sadece turkiyede degil, dunyanin modern ulkelerindede yapilan pislikleri anlattiginda hayir bu adama ben borcluyum diyen bir cok insan var.
    Bazen Vermeyince Mabud neylesin Mahmud diyesi geliyor insanin.

    Munferit platformu sizde harika bir is yapiyorsunuz Allah razi olsun.
    insaAllah milletin kafa basar.
    Eskiden ortaasyaya giden insanlarin fedakarliklarindan besleniyorlardi simdi milletin magduriyetinden.

    Kalipsiz, kalitesiz, basit insanlar.

    YanıtlaSil
  3. İleriki günlerde, Akp nasıl bir yasal tasarrufta bulunacak bilmiyorum. Yalnız Türkiye'deki halkın cemaat ile ilişkili olmuş insanlara karşı ciddi bir güvensizliği var. Cemaat ile ilişkimi kestim ya da cemaat beni kandırdı vb sözleri inandırıcı bulmuyorlar.

    Bunun ana sebeplerinden biri, Cemaat'in bir nevi anahtar kimliği haline gelen kimliksizlik daha doğrusu binbir yüz olması ve farklı kesimlere, onların duymak isteyeceği şeyleri söyleyerek insanları kandırması. Dolayısı ile, cemaat ile ilişkisini kestiğini ya da kandırıldığını söyleyen kişilerin her zamanki gibi takiye yaptıklarını düşünüyorlar.

    KHK'lar kaldırılsa bile, askeri, polisi, hakimi geçtim, bu saatten sonra öğretmenlere bile kim güvenip çocuğunu gönderir? Cemaat ile gerçekten ilişkisini kesmiş insanların ne yapması gerekiyor? Unutmayın bu insanların hepsi halka açık şekilde fişlendi. Cemaat ile ilişkilerini koparmış olsalar bile hayat boyu bununla mücadele etmek durumda kalacaklar ve maalesef, yurt dışındaki mahrem örgüt yapısı da bunu suistimal etmeye çalışacak.

    Kolay bir cevabı yoktur tabi ama üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmesi gereken bir konu ve bu sorunu sizin dışınızda ne iktidarın ne de cemaatin çözmek isteyeceğini sanmıyorum. Cemaat zaten bu gruba düşman olarak bakıyor. Cemaatten kopmaları engellemek için bu grubu etkisiz hale getirmek istiyor. Akp ise, bu grubun darbeye kadar kendisine muhalefet ettiğini ve bu saatten sonra Akp yanlısı olmayacağını düşünüyor ve bundan ötürü kendi seçmeninden uzak tutmak istiyor. Zor bir durum. Umarım bir toplumsal kangren haline dönüşmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu saatten sonra fetö asla olmayacak fertlere af gelir oda şartlı olur tekrar etmemek şartıyla çünkü artık fetö bu ülkede asla yaşamaz yaşatılmaz akıl var mantık var

      Sil