Header Ads Widget

test banner

Çok Zorbasit Sorular

1.) Üniversite kapılarında başınızdan örtünüz çekilip babanızdan bile sakladığınız saçlarınızın telleri yabancı bir erkeğin, bir polisin parmaklarının arasında kaldığında mı yoksa ülkeyi yöneten kişinin eşinin başörtülü olduğu bir ortamda mı daha samimi Müslüman kalırsınız? 

2.) Sırf başörtülü olduğu için annenin oğlunun yemin töreninden herkesin içinde işaret edilerek kovulduğu bir ülkede mi yoksa her mahalleye imam hatip okulu açıldığı, ülkeyi yöneten kişilerin beş vakit namaz kıldığı bir ülkede mi dindar sayısı artar? 

3.) Namaza yeni başlayan; ama çevresinin tepkilerinden veya daha kendini hazır hissetmediği için başını açan, etek giyen bir kadın ile “X kişiyle evlenmek” için başını açan etek giyen kadının mesuliyeti aynı mıdır? 

4.) Namaz kıldığı halde içki içmeyi nefsi zayıflıklarından dolayı terk edemeyen ve bundan mustarip bir kişi ile ifşa olup işini kaybetmemek için içki içen kişinin mesuliyeti aynı mıdır? 

5.) Namaz kılmadığı halde içki içen ve bundan dolayı mustarip olup üzülen kişi ile ifşa olup işini kaybetmemek için içki içen kişinin mesuliyeti aynı mıdır? 

6.) Bir Müslüman puta tapan bir toplumda da dinini yaşayabilir mi? 

7.) Sağlıklı bir insan mı rahat ibadet eder felçli bir hasta mı? 

8.) Müslümanlığı kabul eden Bill Gates mi yoksa kendi halinde bir gece bekçisi mi İslam’a daha çok hizmet eder? 

9.) Ali Ağaoğlu mu daha çok İslam’a hizmet edebilir yoksa Amerika’da yaşayan bir papaz mı? 

10.) Boğaz yalısında şık ve sıcak bir odada da mı yoksa on çocuklu ve sadece sobayla ısınan bir evde mi daha rahat ilmi faaliyet yapılabilir? 

11.) Kış vakti kombiyle ısınan bir evde mi yoksa Kars’ın bir köyünde mi abdest alıp sabah namazı kılmak daha kolaydır? 

12.) “Üniversitede imkanlarım sınırlıyken dışarda yemekten anladığım BİM’den 3-5 TL tutan birkaç bisküvi-içeçecek iken her ay bir hatim indiriyordum; ama mezuniyetten sonra işgüç sahibi olduğumda, acıktığımda bir kebapçıda oturup 35-40 TL’lik yemek yiyecek duruma geldiğimde senede bir hatim bile indiremediğim oluyor” diyen kişi yalan söylüyor olabilir mi? 

Not: Bu sorular sonradan paylaşacağım bir yazı için… Kısa süre içerisinde umarım yazabilirim. 

Cihat Mirzaoğlu 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar