Header Ads Widget

test banner

İyi İnsan Olabilmek

Rahmetli annem bize her zaman” Merhametli olun, vicdanlı olun, iyilik yapın “ diye nasihat ederdi, küçüktük, tam anlamıyla dediklerinin önemini kavrayamazdık, şimdi ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. 

Beşeriz elbet şaşarız, hatalar yapar, pişman olur yine yaparız. 

Önemli olan ;” iyi bir insan olabilmek”. 

İyi bir insan olmak için etikete , aidiyetlere ihtiyacımız yoktur. 

Para, şan, şöhret de insanı iyi yapan vasıflar arasında yer almaz. 

Kanaatimce, “kul hakkına riayet etmek, merhametli olmak, empati yapabilmek, elinden gelen maddi - manevi yardımı ihtiyacı olanlardan esirgememek, her zaman vicdanının sesine kulak verebilmek, nefsine ağır gelse dâhi adaletli davranabilmek“ iyi insan” olmanın gereğidir. 

Bir kaç gündür Twitter’da Meriç nehrinde yaşanan felaketi takip ediyorum.Anne bir yaşındaki çocuğuyla boğuluyor ve iki küçük yavrucak kayıp...Ne kadar üzüldüğümü ifâde edecek kelimeleri bilmiyorum, hislerimi tarif edemem.Akabinde okuduğum bazı tweetler üzüntümü katran karası bir öfkeye dönüştürdü, sırf “ yandaş” olduğunu kanıtlama adiliğiyle “ cezalarını bulmuşlar” yazanları gördüm.Kanım dondu, bir müddet kendime gelemedim. 

Bir yaşındaki bir masuma dâhi bu kadar kin, nefret, öfke taşıyacak kadar nasıl “kötü” olunabilirdi, aklım almadı, asla da almayacak. 

Bırakın “iyi insan” olmayı, “insan” olmanın bile kıyısından geçmemiş bu zümreyi Yüce Allah’a hâvâle ettim, elimden gelen bu kadardı maalesef... 

Ezcümle;bu dünya bâki değil, ahiret var, hesap var, her şeyi gören yüce “Yaradan” var. 
Allah zalimleri ıslah etsin. 

İyilerin yar ve yardımcısı olsun, 

Selametle... 

Sabah
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar