Header Ads Widget

test banner

Aidiyet

Selamlar, 

Ben de kendi halinde bir muslumanim. Kendimi bildim bileli hep fert olmayi sectim. Inandigimi, dogru bildigimi soyledim. Aileme, esime, amirlerime karsi da hep boyleydim. Ya beni sevmezlerse, soyle olursa. boyle olursa diye dusunmedim. Gittim Hakkari`de, Bitlis`te ogretmenlik yaptim. Aidiyetlerin, topluluklarin insani kistladigina inandim. Kendim oldum.Etikete ihtiyac duymadan yasamayi sectim.

Beni anlamasalar da bana guvenen, kendim olmama izin veren yakinlarima ve arkadaslarima tesekkur ederim. Ben cemaatlerin el ustunde tutuldugu zamanlarda da boyleydim.

Burada bildiklerimi paylasmaya, inandiklarimi savunmaya topluluga karsi ferdin hakkini korumaya, aidiyete karsi ozgur olmaya ozgurlugu savunmaya calisacagim. Allah utandirmasin. 

Sabah
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Maşallah. Ben kendi adıma hep fert olmayı seçemedim. Çünkü ufak yaşlardan (orta 2-3) itibaren bir cemaatin (The cemaat) çok etkisi altında kaldım. Gerçi gıcık fıtratım biraz aykırı olmamı sağlıyordu ama :) fert olmanın öneminin bu kadar büyük olduğuna ancak son birkaç senedir kavradım diyebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Fert olmanin onemini hala israrla anlamayanlar var,ama artik anliyot oldugunuza sevindim... :)

    YanıtlaSil