Header Ads Widget

test banner

Bylock Nedir? (5) / Sonuç


15 Temmuz’dan tahmini 1 hafta sonra tekrardan yoğun bir şekilde Bylock haberleri çıkmaya başladı, Bylock indirenler tutuklanmaya başladı, hemen KHK’lara isimleri eklendi. Benimkini de tespit etmişler, gözaltına alındım. Bize güvenli değil diye sildirdikleri Kakao, Line vb. programların hiçbiri ile ilgili bir tane delil yoktu Poliste. Whatsapp ile ilgili zerre bir şey yok. Normal yolla attığım mesajların hiçbiri yok. Ama Bylock’un detayları çıkmış ve HTS (normal telefon trafiği) çıkmış. Tabi sonra Bylock mesajları da çıkmaya başladı. Öyle olunca en aptal insan bile bir düşünüyor. 3 gün içinde silinen mesajlar niye çıkıyor? Bu Bylock en güvenilir programdı, Gülen’in de kalp gözü açık değil mi, nasıl oldu bu işler? Bu adamlar bize niye yüklemeyen haindir diye zorla yükletti? Toplantı notlarını kendi kendime salak gibi atsam demek ki onların hepsi de önüme konacaktı, bak sen burada evin kirasıyla ilgili kendine şu tarihte yatırılacak diye not atmışsın demek ki ev imamlığı yapmışsın gibi. Tabi bir de şu var, 15 Temmuz’dan sonra Bylock haberleri çıkınca, cemaat tabanına bu blöf sizi fişlemişler oradan alıyorlar demişler. Bunu sonradan milletten öğrendim, ayrıca Twitter’da hala bunları diyen troller var. Tabi bir süre sonra millet yemeyince kabul etmişler ama bu sefer de yazışmalar yok, olduğunu söylüyorlar blöf demişler onlar da çıkmış şimdi ne diyorlar bilmiyorum. Bu arada yazmışların olması taban açısından çok iyi bir şey, suç unsuru olmadığını gözüküyor.

Bu Bylock’u Mit hackliyor da diğerlerini nasıl hackleyemiyor. Karlov olayında iphonu bile çözemediler, satın aldıysa Eagle’ı niye satın almıyor falan düşünürken Mor beyin çıktı.

Hâkim-savcılar da tespit edilmiş, onlar da sanırım tabanın yüklediği tarihlerde yüklemişler. Onlar neden mayın eşeği muamelesi gördü bilmiyorum. Onların tabandan farkı şu, eğer yazışmaları da tespit edilmişse, Paralel Devlet Yapılanması diyeceğimiz sivil abisinden emir alması o yazmışlarda çıkıyor. Tabi hepsi için geçerli değil, emir alanların ki böyle.

Çatı davasıdır, üst düzey yöneticilerdir vs. bunların hiçbirinde Bylock yok. Hatta yönetici olan adamda Banka, Sendika, Ankesör, Bylock bunların hiçbiri yok sadece tanık var. Tanık da çok önemli bir delil değil zaten, beraat verince kimse niye verdin demiyor, Fetö borsası da bu şekilde işliyor. Tabii ki Fetö borsasından da her beraat alan yöneticidir demiyorum.

Velhasıl 100 bin küsur insanın hayatı kaydı, hapse girdiler, ihraç oldular, kanserden ölenler var, Meriç’ten geçerken boğulanlar var. Emin olun en çok insanları mağdur eden şey bu Bylock. 215.092 kullanıcı tespit edilmişti bu 102.596’a düştü ama hala operasyonlar sürüyor.

Ben bu olaydan çok ders çıkardım. Benim yukarıda aklıma takılan tüm soruları Bylock’tan içeri giren herkes soruyor. Ona rağmen 3 sene geçti, Cemaat yönetimi bir açıklama yapmadığı gibi. Gülen Bal-yok neymiş yav diye sırıttı. Gülen Adil-Madil bilmem diye de yalan söylemişti ama 100 bin küsur insanı mağdur eden, milletin ölüp boğulduğu bir uygulama hakkında sırıtacağını da düşünmemiştim. Adam çayını höpürdetip bu konuda sırıtıyor. Ve herkes bu programı kullanıyordu diyor.

Gülen’in Mısır kanalına çıkıp yönetimi övdüğü röportajla ilgili de Mısır’daki okullarımız için bunu yaptı demişlerdi. Cemaatte bu kafa var, kendi grubunun menfaati için Mısır’da zulüm gören herkesi basamak olarak kullanabiliyor. O yüzden Mor Beyin olayını ilk duyduğumda hiç garipsemedim. Ama cemaat içinde de bir hiyerarşi oluşturup değerli kişi-piyon ayrımı yapıp bizi de harcamaları beni şaşırttı.

Eskiden çok araştırıyordum, Mit hackledi mi satın mı aldı. Mit’in hackleme kabiliyeti var mı? İsrail bu konularda nasıl hackleme yapıyor. serverın yeri nasıl tespit edilir. FBI Silk Road’ın serverını nasıl tespit etmişti 2014’te, eğer onlar ediyorsa teknolojiyi Mit’e de verdiler mi, server niye taşındı? ABD ile Türkiye arasında anlaşmamı var bu tip bilgileri paylaşıyor mu? Paylaşıyorsa Whatsapp niye çıkmıyor sorgulamalarda, VPN’e rağmen IP nasıl tespit edilir? VPN şirketlerini istihbarat teşkilatları satın mı alıyor? vs. çok düşündüm raporları kitapları her haberi okurdum. MİT satın aldıysa kimden aldı yabancıdan mı cemaat abisinden mi? Mit tepeden adam devşirdi bize onlar mı zorla yükletti diye düşünüyordum ama 3 yıldır bu yönde bir açıklama gelmemesi bu ihtimali sıfır yapıyor. Sonra zaten öğrendim, garson usb’si gibi cemaatteki üst düzey abiler altın tepside bu bilgileri teslim ediyor. Devşirilmiş falan değiller, 2013’ten sonra nasıl Hocaefendi diyenler sövmeye başladı, onlar da zaten bu cemaatin FETÖ kısmını çok iyi bildikleri için, Gülen’in de ne mal olduğunu çok iyi bildikleri için süreci çok iyi okumuşlar, devlet bizi lime lime edecek müebbetlik suçlar işledim en iyisi itirafçı olmak diye 15 Temmuz’dan çok önce her şeyi teslim etmişler. Toplu listeler sayesinde zaten KHK’lılar ile herkes atıldı. Kaç kişi itirafçının isim vermesiyle atılmıştır OHAL sürecinde? Ona rağmen hala Gülen’e bağlı birine sorsan 10-20 isim veren itirafçılara küfür eder. Cemaatte çıkıp bunları itiraf edemez, çünkü o zaman her şey sorgulanır, ilk önce Gülen’in liderliği… Bir önceki Papa nasıl 9 milyon insanın inancı gitmesin diye papazların 9 çocuğu taciz etmesini görmezden gelmiş, Gülen de aynı karakterde.

2 yıl bekleseler zaten devleti ele geçireceklermiş sözü boş bir söz. 25 Aralık 2013 Gülen cemaatinin FETÖ kısmının bittiği tarihtir. O günden sonra her darbe yediğinde Fuatavni istediği kadar tehdit etse de birileri itirafçı olmuş. Listeleri vermişler. Zaten Gülen’i gerçekten görüp onla istişare eden toplantı yapan insanın önünde 2 seçenek var. Ya bu adam gerçekten Mehdiymiş demek ya da bu adam çok rahat kandırılıyor hiçbir bilgisi yok deyip ayrılmak ya da kalıp bunlar çok güçlü para dersen milyarlar var en iyisi kendi çıkarıma bakayım demek. O seviye ulaşıp kendi çıkarıma bakayım diyen kişiler de süreci iyi okuduysa itirafçı olup gizli tanık olmuş tanık koruma programına girmiş. Okuyamadıysa darbeden önce kendini yurtdışına atıp garantiye almış, darbe başarısız olunca da yurtdışındaki para bitene kadar cemaatten gözüküp yolun kaderi diyor. Bu konuda Twitter’da birçok hesap dönen yolsuzlukları anlatıyor.

6 yıl 3 aya mal olan Bylock peki neyi gösteriyor? 

Bunu kullanıp tespit edilen iki bariz kesim var. Birinci kesim hakim ve savcılar. İkinci kesim Gülen cemaatinin tabanı. İstisnasız bunların çoğunda bu program çıkıyor. Polis ve asker kanadında pek çıkmıyor. Çatı davasında yargılananlar ya da tanınmış simalarda da hiç yok. Askerlerin sivil abilerinden de çıkmıyor, onlar itiraf ederlerse ediyorlar.

Kısaca ekseriyetle Gülen cemaatinin evlerinde kaldığını, sohbetlerine gittiğini, yurtlarında kaldığını, himmet verdiğini, okullarında öğretmenlik yaptığını vs. gösteriyor. Evet bunu gösteriyor, 2015 yılında bunların evlerinde kalan teröristse eğer, evet Bylock teröristleri bulmaya yarıyor diyebilirsiniz. 2016 yılındaki çatı iddianamesine göre bile “ibadet kesimi” olan kısmı gösteriyor.

· -Sende Bylock var.

o Evet var.

· -Kimle konuştun ne konuştun?

o Yazışmalarımda suç unsuru yok gündelik şeyler, evde birlikte kaldığım arkadaşlarımla konuştum.

· Yaz. Terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay...

Bylock deyince bir gizem oluyor, aradaki vasıtaları kaldırmak gerekir. Bu insanlar neden 6 yıl 3 ay ceza alıyor? Terörist diye yani hukuki terimle terör örgütü üyeliği. Peki ne yapmışlar? 2014 Ağustos-2016 Şubat arasında Gülen cemaati evlerinde, yurtlarında kalmışlar, sohbetlerine gitmişler. Sayıları kaç kişi 600 bin küsur ama hepsinde Bylock yok. Bylock olanları da 100 bin küsur var.

· Gülen cemaati o zaman terör örgütü müydü?

o Paralel Devlet Yapılanması diye bir şey vardı ama, işte o ibadet kesimini kapsamıyordu, bazı olaylardaki memurları kapsıyordu.

· PDY’nin iddianamesinde Gülen cemaatine dini saikle girenler kandırılmıştır denmiyor muydu taa 2016 Haziran gibi, MGK kararı bile Mayıs 2016’da değil miydi? Ki o MGK kararlarında Gülen cemaati mi yoksa KCK mı kastedildiği bile belli değil.

o Ya şimdi 2013’te Başbakan dedi ama..

· Ee peki bugün 2013 yılı kriteri uygulanıyor mu sanki?

o Uygulanmıyor mu.. ama zaten bunlar Ergenekon’da da suç işlemişler

· Ee kardeşim o zaman hiç yıla bakmadan kim suç işlemiş, kim buna aracılık etmiş ve görmezden gelmiş ona bakılsın

o Olur mu öyle çoğu insan kandırıldı, 17 Aralık’tan sonrasına bakacağız.

· Yükleme tarihi itibariyle Lise 1 öğrencisi gözüken kişi kandırılmadı mı? 14 yaşında

o Yıl 2019 şimdi 18 olmuştur o

Bu saçmalık böyle uzar gider…

Mor beyinli olanlar da bile 19 yaşında kişiler vardı, yani 16 yaşında yüklemişsin diye üniversite 2. sınıfı cezaevinde geçirdiler.

Velhasıl bir hiç uğruna, saçma sapan bir program uğruna 100 bin küsur ocağa ateş düştü. Program 2014 yılında ortaya çıktığı için, yükleyenlerin büyük bir kısmını o dönem evlerde yurtlarda kalan gençler oluşturuyor. Bunların hepsi hapse atıldı. Program gerçeği gölgelediği için onu aradan çekmek istiyorum. Türkiye’nin en muteber en teşvik edilen Türkçe olimpiyatları yaptığında kanalların canlı verdiği bir hareket 2013 yılında sakıncalı ilan edildi. Devletin tam olarak tavrının belli olmadığı bir 3 yıl yaşandı sonra 15 Temmuz darbe girişimi ile de terör örgütü ilan edildi. Sonra bu örgütün üyelerini belirlemek gerekiyordu. Bylock kullananlar üyedir dediler. Ee sonra “ya biz bu cemaatin evlerinde yurtlarında kalanlar ile hapisleri dolduruyoruz” bile diyemediler. Bölge imamı, ev imamı, BTM, belletmen görevindeki teröristleri içeri atıyoruz dediler. Evde kalan en büyük kişi ev imamıdır, yurttaki görevliye belletmen denir. 5-10 evin abisine bölge imamı denir. Ama böyle deyince büyüsü bozuluyor. 40 yıldır bilinen şeyleri değişik bir dille servis edip bunlar terörist dediler. Bylock’u olmayanlar da işten atılmış olabilir ama hiç değilse banka sendika falan yoksa hapse girmedi. Bylock en muteber delil muamelesi gördü. Üniversite öğrencilerini hapse atıyoruz demek vicdanları kanattığı için Bylockluları hapse atıyoruz dediler. “Çoluk çocuk ama Bylocklu” işte oldu. Ya biz bu adamı tanırız demeyin işte Bylock’u var oldu (Mor Beyinliler için).

Asıl meseleye tekrar dönüyorum. Hukuka göre Gülen cemaatinin 2014 Ağustos-2016 Şubat yılları arasında evde ve yurtta kalanları terörist olabiliyorsa, zaten Bylock’un hukuki elde edilmemiş bir istihbari delil olmasının vs. hiçbir önemi yok. Hukuken zaten evet bu teröristlik deniliyorsa, her şey bitmiştir. Ondan sonra geriye hukuku eşit uygulamak kalır.

Yazının sonuna gelirken birileri gibi sırıtarak bitiremiyorum. Bylock’u düşündükçe çıldırasım geliyor, her şey şaka gibi geliyor. Yükleyen tüm arkadaşlarım gözlerimin önünden geçiyor, istisnasız hepsinin hayatı kaydı. Adeta bir veba, ölümcül bir hastalık Bylock. Ölüm kokan bir kelime. Keşke birinin sizi uyandıracağı bir kâbus olsa.

Neden insanlar bunu yaptı? Neden bu programı böyle abarttılar? Eski diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez’in tabiriyle 600 yıldır dünyaya adalet ve merhamet götüren Osmanlı’nın devamı olan bir ülkede, İslamcı bir iktidar zamanında, her gün Filistin’dekilere ağladığını iddia eden Müslümanlar bunu yaptı.

Bylock’u var diye işten attılar yetmedi hapse attılar.
Hapiste kanser oldu, tahliye etmediler ve öldü.
Bylock indirdiği için öldü ya da Meriç’te boğuldu.
Gülen cemaati sohbetlerine gittiği için ya da evlerinde kaldığı için öldü ya da Meriç’te boğuldu.

Dün Hocaefendi diye insanları teşvik edenler lisedeki çocuklara bile acımadı. Bunlar kandırılmadı bunlar terörist dediler. Ülkenin 40 yıllı heba oldu gitti. Gülen Bylock yükletti, devlet tutukladı. Muhafazakar camianın parlak çocuklarından kapabildiğini Gülen kaptı ve Bylock yükletti. Devlet de onlara dünyayı dar etti. Sonuç düşmanın yapamayacağını başardılar.

Evet “o meret Bal-yok” bu.

Ahmet
Twitter: @a_wolfenstein
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar