Header Ads Widget

test banner

Niye 15 Temmuzdan Ders Çıkarmıyorsunuz?


Evet size diyorum Tarikatların ve Cemaatlerin en zirve organlarındaki Allah dostları(!) piri faniler(!) şeyhler, liderler...

Bin kere başınız yandı kaç kere yasal işlem uygulandı hakkınızda ilkokul çağında yatılı yurt, kurs vs. olmaz, kanun bunu yasaklamış niye inadına ilkokul çocuklarına yatılı eğitim veriyorsunuz? Sonra bir sorun çıkınca da utanmıyor musunuz devlet bizi denetleseydi demekten? Lise çağındaki çocukların zihinlerine o saçma doğmalarınızı (doğmadan kastım tarikatların kendi şeyhlerini ve gruplarını seçilmiş görmeleri) sokamadığınız için mi ilkokuldan almaya çalışıyorsunuz çocukları? Ağacı yaşken mi eğmek gerekiyor? Yangın olayından sonra ilkokul yurtlarınızı kapattınız mı? Hiç mi 15 Temmuz'dan ders almadınız, yasalara uymamanın sonuçlarını görmediniz mi?

Fethullah Gülen cemaatinin niye kötü özelliklerini taklit ediyorsunuz? Niye bu ülkeyi 15 Temmuz'a kadar getiren şeyleri taklit ediyorsunuz? Niye kapalı şeffaf olmayan içeriden ne döndüğü belli olmayan yapılarınız var? Neyi gizliyorsunuz? Niye Fethullah Gülen cemaatinin bu yönünü eleştirmiyorsunuz da Papa ile görüşmesini eleştiriyorsunuz? Yoksa bu yönünü eleştirirseniz kendinizin de sorgulanacağını mı düşünüyorsunuz? Merak etmeyin bu gidişle on sene sonra Papa'nın dikkatini çekecek kadar büyürsünüz sizle de görüşür, en iyisi ABD'de yaşamasını eleştirin. Ama o da sizin için yirmi sene sonra muhtemel.

Neden kadrolaşıyorsunuz? 15 Temmuz'dan sonra tüm tarikatlar hedef alınıyor, bu büyük oyuna gelme Müslüman diyeceğinize, Ulusalcıların eleştirilerine bir baksanız ya en basitinden bir tarikatın cemaatin kadrolaşma ile işi ne? Bir tarikatın niye KPSS yurtları olur? KPSS girmeyenler dini öğrenmeyi hakketmiyor mu? Bir tarikatın niye Kaymakam yurdu olur? Kaymakamlık sınavına hazırlanmayanlar dini öğrenmeyi hak etmiyor mu? Niye F. Gülen cemaati gibi zeki çocukları yurtlarınıza alıyorsunuz? Diğerleri dini öğrenmeyi hakketmiyor mu? 15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?

Neden her yere okul dikiyorsunuz? MEB müfredatını uygulayarak din eğitimi mi vereceksiniz insanlara? Bu insanlara hangi dini öğretmeyi düşünüyorsunuz? Siz İslam'ı yaşıyor musunuz ki insanlara öğreteceksiniz? Bu okullar da F.Gülen'in ki gibi üniversite sınavında derece-reklam-daha fazla öğrenci- daha fazla devlete kadro dörtgenine mi dönüştü? Güç devşirmek için açmadıysanız bu okulları niye açtınız? MEB müfredatını öğretmek bir tarikatın neyine? Niye enerjinizi din işlerine harcamıyorsunuz da holdingleşiyorsunuz? Ülkede hızla artan deizm ve ateizme karşı projeniz nedir? Bunun için kafa yoran akademisyenleriniz var mı? Okullarınızı ticarethaneye çevirmişsiniz, bu para ve güçü elde edip ne yapmak istiyorsunuz? Hiç mi 15 Temmuz'dan ders almadınız?

Tarikat liderleriniz dine ne kadar vakıf? Bir ilahiyat profesörü kadar dini biliyor mu? Biliyorsa niye akademik yazılarını göremiyoruz, niye paneller konferanslar, bilimsel aktiviteler yok? Din dışı konulara niye giriyorsunuz? Her konuda uzman olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Niye seçimlerde insanların iradesine karışıyorsunuz siyaset ve politika konusunda da mı uzmansınız? Müritlerinize kalp gözüm açık mesajı mı vermeye çalışıyorsunuz ya da olağanüstü harikulade biri olduğunuz izlenimi mi vermeye çalışıyorsunuz, çünkü her konuda uzman gibi takılmak başka türlü mümkün değil? 1950'li yıllarının bilimini takip edip bunu eleştirip, bilimi çökertmiş gibi havalara niye giriyorsunuz? Bu tip din dışı konulara girdiğiniz sohbetler ile Atatürk'ün ne kadar büyük bir insan olduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsunuz?

Müritleriniz niye sürekli rüyalar ve olağanüstü şeyler anlatıyor? Niye sizi olağanüstü görüyorlar? Niye bir kere de yaptığınız günahları anlatmıyorsunuz? Yoksa yapmıyor musunuz? Bir kere de ticari işlerinizi anlatın onları niye anlatmıyorsunuz? Onları köle gibi kullanmak hoşunuza mı gidiyor? Rüyalar ile onları kandırmak hoşunuza mı gidiyor? Hepinizin rüyası doğruysa bu ülkede kaç tane mehdi kaç tane müceddid var? Hayvan dostu olmadan kendinizi Allah dostu mu görüyorsunuz? Hiç mi 15 Temmuz'dan ders almadınız?

Kemalistler sizi eleştirdiğinde sizi korurdum, mağdurlar çok çektiler, hakketmiyorlar bunları derdim. Ama dünün fakir cemaatleri şimdi nasıl holdingleşti, nasıl küçük devletçiklere dönüştünüz? 15 Temmuz'dan sonra niye bir kere bile özeleştiri yapmadınız ve Fethullah Gülen cemaati zaten siyonistti gibi kendinizden onları uzak göstermek için her şeyi denediniz?

Kadrolaşmıyor musunuz? Kul hakkı yemiyor musunuz? Devletin etinden sütünden yararlanmıyor musunuz? Devletten ne gelirse cebinize koymuyor musunuz? Hatta bunlar da yetmiyor daha fazlası için devletten çalmıyor musunuz? Bu ülkede hiç bir yere mensup olmayan insanların ne suçu var? Niye bir yere girmek için sizin kapınıza gelmek zorundalar? 16 Temmuz günü Fethullah Gülen cemaatine benzeyen yönlerinizi düşündünüz mü yoksa millet meydanlara inerken siz onlardan boşalan yerleri kapmaya mı koştunuz?

İflah olmazsınız Ulusalcılar da aynı ne yapalım diyorsunuz değil mi? Onların sizden farkı bunları yapsalar bile bi de ahirette cennete gideceklerini iddia etmiyorlar.

Her trafik ışığında bir fakir, ortam gariban kaynıyor, tüm bunlar olurken topladığınız o paraları nereye harcıyorsunuz? Niye sürekli zenginlerle berabersiniz niye fakirin yanında bir kere durmuyorsunuz? Niye fakirler için aş eviniz yok da hakim ve savcı olmak isteyenler için yurdunuz var? Neden Filistin için konferans yaparken Uygur Türkleri için bir şey yapmıyorsunuz yoksa siz de mi Avrasyacısınız?

Niye Mor Beyinden dolayı Bylock çıkan mensuplarınıza, müritlerinize sahip çıkmadınız? Neden onlara vebalı gibi davranıp hemen Fetöcü damgasını vurdunuz? Neden onları en zor zamanlarında terk ettiniz? Sizin İslam dediğiniz din bunu mu emrediyor? Niye korkaksınız ve vefasızsınız? Niye sadece çıkarınızı düşünen pragmatistsiniz? Ulusalcılar Ergenekon'da kalan son astsubayı bile kurtarmak için çırpınırken siz niye Mor Beyin çıkan en has müritlerinizi bile tanımamazlıktan gelip kapıya koydunuz? Neden daha fazla yurt, okul, kadro için devletin kapısına giderken, Mor beyinden mağdur olanlar için bir kere o kapıları çalmadınız?

Niye dinsiz ateistler 16 Temmuz günü bunların karıları acaba bize helal midir diye düşünmezken, sizin gibilerin aklına böyle düşünceler geliyor? Tüm bunlar Atatürk'ün ne kadar haklı olduğunu göstermek için kurgulanmış bir oyun mu?

Neden eleştirisel düşünceye kapalısınız? Neden içinizden hiç eleştiren entellektüel kişiler çıkmıyor? Neden para ve güç olmadan büyüyemiyorsunuz? Neden tabanlarınıza seçilmişlik vaadediyorsunuz? Neden yedi milyar insan içinde sizin gibi milyonu bile bulamayan azınlık seçilmiş oluyor? Neden babadan oğulla geçen saltanatınız Allah'ın iradesi oluyor?

Neden yurtlarınızda tecavüz olunca hemen savunmaya geçiyorsunuz? Neden başkalarını da örnek verip hemen korunma moduna geçiyorsunuz? Neden 1 yıl sonra bile şu şu önlemleri aldık o olaydan sonra diye bir açıklama yapmıyorsunuz? Neden o olayın meydana gelmesinde şu fikirsel ve şu sistematik rol oynamıştır ve biz değiştirdik diye bir açıklamanız hiç bir zaman olmuyor? Türk'ün çocuklarına tecavüz etmek için mi kurdunuz o yurtları? 28 Şubatta asker kapatırken ne kadar da haklıymış dedirtmek için mi yapıyorsunuz tüm bunları?

Neden bir birlik yok aranızda neden hepinizin de yardım kuruluşu var? Yoksa diğerlerinin hırsız mı olduğunu düşünüyorsunuz? Neden birbirinizle rekabete giriyorsunuz? Neden aynı yere yardımı birlikte götürüp ekonomik olarak da maliyeti azaltmıyorsunuz?

Neden hep devletin yanındasınız, neden vatandaşın yanında değilsiniz, neden hakkını arayan gariban işçinin yanında saf tutan komünistler dinsiz olurken, sizin dilsiz şeytan hocalarınız evliya oluyor? Neden mazlumun yanında ol denilince siyasete girmek istemiyoruz deyip her seçim oy vereceğiniz partiyi açıklıyorsunuz? Neden kapitalizm sizi rahatsız etmezken komünizm bu kadar ediyor? Neden milliyetçisiniz? Neden Kürtlerin bir kere bile yanında olmadınız? Neden sol ve kürt gruplar size tiksinerek bakıyor? Neden sadece milliyetçi grupların içine girebilirken diğer gruplardan hiç insan toplayamıyorsunuz?

Neden sürekli yıkılmış Osmanlı'yı övüyorsunuz. Cumhuriyet ile bir sorununuz mu var da, sürekli Osmanlı'yı anıyorsunuz. Anarken neden kardeş katlinden, yüksek vergileriden, emir ile fetva yazan Şeyhülislamlardan, devlet için idam edilen vezirlerden, saraylardaki şatafattan, dökülen kanlardan, dinin yontulmasından ve yapılanlara uygun hale getirilmesinden, toprak için yapılan savaşlardan, istibdattan, tek adamlıktan, kölelikten, hadımlıktan, cariyelerden, saray içi entrikalardan, yalanlardan, Matbaa'ya bile karşı çıkılmasından bahsetmiyorsunuz? Neden Hz. Osman ve sonrasında yaşanan Kerbelaya kadar uzanan kanlı olayları anlatmıyorsunuz? Neden sözlü geleneğe dayanıp hem de o gelenek sorgulanmasın diye tarihi tos pembe anlatıyorsunuz? Neden insanların yaptıkları kötülükleri gizleyerek herkesi evliya ilan ediyorsunuz? 15 Temmuz'dan hiç mi ders çıkarmadınız? Yere göğe sığdıramadığınız evliyanızın sebep oldukları hiç mi kanınızı dondurmuyor?

Neden dini takva takva diyerek yaşanmaz hale getiriyorsunuz? O kadar ibadet etmek sizi niye iyi insan yapıyor?

Neden kafanız her konuda net? Nasıl her şeyden bu kadar emin olabiliyorsunuz? Niye bu kadar tembelsiniz ve çalışkan insanlara da alerjiniz var? Neden bilimi çekemiyorsunuz? Neden 1000 yıldır nakil yaparken içtihat yapmak isteyenleri tekfir ediyorsunuz?

Neden uydurma hadis, ya da dine sonradan girmiş saçmalıklar bazı insanların ateist olmasına neden olurken siz o saçmalıklara sım sıkı sarılıp sorgulamıyorsunuz? Dogmalarına inanan, inatçı, fikirlere kapalı, egolu, beynini kullanamayan, ata dini diye puta tapan Mekke müşriklerinden farkınız nedir? Dinde olmayan bir şeyi İslam sanıp ona inanıp uyguluyorsanız, Müslüman mı oluyorsunuz? Ona inanmayıp sorgulayanları tekfir etmek tam olarak ne oluyor?

Neden insanları tekfir ediyorsunuz? Neden düşünce özgürlüğüne tahammülünüz yok? Tüm yukarıda yazdıklarımdan sonra insanlar sizinle aynı ülkede yaşayabilirken size ne oluyor da katli vaciptir diyebiliyorsunuz insanlara? İslam'ı niye menkıbeler rüyalar ile anlatıyorsunuz? Teorik kısmına kafanız mı basmıyor? Hanefiyiz derken bile Selefiyken nasıl oluyor da insanları tekfir edecek kadar din bildiğinizi düşünüyorsunuz? Zamanında Fethullah Gülen'e övgüler dizerken şimdi nasıl kendinizi bilgili görebiliyorsunuz? Bilmiyorum demek çok mu zor? Neden bir kere de bilmiyorum diyemiyorsunuz?

Neden bir kere yere düştüğümde sizi yanımda bulamadım, neden hep iyi günümde benden para istemeye geliyorsunuz? Bir kere mazlumun yanında olamıyorsanız bu binalarınız niye var? Düşün artık İslam'ın yakasından dine faydanız yok zararınız var. Yıkın artık o küçük tirancıklarınızı, içlerinizde pırıl pırıl insanlar var, ama onları kendinize köleleştiriyorsunuz. İnsanların kanını yavaş yavaş emen 21. yüzyıl vampirciklerisiniz. Saltanatınızı din üzerinden devam ettirmeyin, çekin artık o zengin ellinizi dinin üzerinden. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz hala daha 15 Temmuz'dan en çok biz mağdur olduk diye geziyorsunuz, niye 15 Temmuzdan Ders Çıkarmıyorsunuz?

Ahmet
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

1 Yorumlar