Header Ads Widget

test banner

Gülen Neden Yönlendirilemesin? (2) / Şarkıcı Gökmen Olayı

“Nicelerini bir çöp arabasına koyup mezbeleye attılar. Hatta bir şarkıcıyı bile. Söylemeyeyim adını değil mi? Gider orada bulur işkence ederler yine buna. Orda ölsün diye. O da kıpırdıyor. Bakıyor ki ölmemişim. Ölmediğime göre kalkmam lazım benim diyor, kalkıyor. Sonra Cenab-ı Hak yurtdışına çıkma yolunu da açıyor. Yurtdışına çıkıyor. Genel durumu destanlaştırıyor, onu çaldığı sazla, fakire de telefonla dinlettiriyor. Türkiye'deki vaveylayı, zalimlerin hay huyunu, mazlumların iniltisini dinletti, fakire de dinletti.” 

Bu sözler kime ait? Bu sözler Gülen’in bir Bamteli sohbetinden. Muhtemelen insanların gözyaşları içinde dinlediği, Whatsapp gruplarında harıl harıl paylaştığı bir olay bu. Çok acıklı değil mi? Gülen bu olayı Said Nursi’ye zulmeden Namık Gedik’in ölümüyle de kıyaslıyor. Olayı biraz daha açalım… Gökmen adında bir şarkıcı, Kanaltürk ile Bugün TV'nin yayınının kesilmesi olayında kanala destek için gidiyor, dönüşte emniyet güçleri tarafından alınıyor, Gülen’in de bahsettiği gibi ciddi bir işkenceye maruz kalıyor, parmakları ve kaburgaları kırılıyor, o halde de çöplüğe atılıyor. Gelin görün ki anlatılan bu olay gerçekte palavra. Yani böyle bir olay hiç olmadı. Döner ve mobilya dükkanları açıp yolunu bulan Gökmen, kampta Gülen’in yakınlarında olan abilerle yakın ilişkide. Hatta türlü güzel laflarla kafaladığı bu abiler sayesinde Gülen ile görüntülü konuşuyor, hatta Gülen’e şarkılar söylüyor. Sonra tüm bu görüntüleri araçsallaştırarak cebini dolduruyor. Bu olayı da muhtemelen abilere anlatmış, gözyaşları içinde dinleyen abiler, bunu Gülen’e anlatmış, Gülen de bunu kamuya açık bir sohbette dile getiriyor. Olayı Said Nursi’ye-Namık Gedik’e bağlamayı da ihmal etmiyor. Birçok olayı peygambere, sahabeye bağlaması gibi. Hicret, Medrese-i Yusufiye vs. 

Bu meseleyi Gülen’in hiçbir şekilde yönlendirilemeyeceğini iddia eden kişiler için hatırlatmak istedim. Daha önce de söylemiştim, aslında Gülen’in söylediği ve insanın bin bir hikmet aradığı ya da nice hikmetlere bağladığı sözler, talimatlar çevresindeki kişiler ile yakından ilgili. Örneğin Bank Asya’dan para çıkışları olduğunda, durumu söyleyen kişiye “ne yapalım pekiyi?” diye soruyor. İşin en önemli tarafı da burada alınan kararların da çevresindeki kişilerin kapasiteleriyle ve birikimleriyle sınırlı olduğu gerçeği. Yani sorumlu kişinin zekâ düzeyi, anlayış kapasitesi, feraseti alınan kararların düzeyini etkiliyor. Ama insanlar bunu Gülen’le özdeşleştiriyor ve nice hikmetler arıyor. Böylesine sakat bir zihniyet ortaya çıktığı için Şarkıcı Gökmen olayı çıktığında kör aidiyet içinde olan tipler bu olayın ifşa edilmesinden de rahatsız oldular. 

(Önceki yazıda belirttiğim kaydı tekrar edeyim. Gülen’in yönlendirilmesi, onu masum hale getirmez, haklılaştırmaz. Çünkü yolu açan o.) 

Cihat Mirzaoğlu
Twitter: @MirzaogluCihat 
author

"Sorumluluk Reddi" Konusunda Önemli Bilgilendirme:

Münferit Fikir Platformunda yazılan tüm yazılar, aksi MFP YYK tarafından belirtilmedikçe yazarların kendi görüşleridir. MFP’nin ve platformdaki diğer yazarların görüşlerini yansıtmaz veya ifade etmez.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Rahmetli Namık Gedik olayı da Gülen'in yalanlarından bir diğeri. Güya Namık Gedik, Nursi için "çöp arabasıyla da olsa Urfa'dan getirin" diye emir vermiş ve intihar ettikten sonra cesedi çöp arabasına konulmuş.

    Yukarıdaki olay tamamen yalandır.

    1- Gedik, Nursi hakkında böyle bir söz söylememiştir.
    2- Gedik hakkında Nursi çok güzel sözler söylemiştir.
    3- Gedik darbeciler tarafından ağır işkenceler görmüş 27 Mayıs sonrasında pencereden atılma suretiyle şehit edilmiştir. Fakat darbeciler intihar etti demiştir.

    Velev ki intihar etti.. Darbecilerin ağır işkenceleri altında bu şekilde ölen birisini yalanlarına alet etmek Gülen'in bir diğer yanlışıdır.

    Gülen'in tarihi vak'alarda daha bir çok yalan yanlış anlatımları vardır.

    YanıtlaSil